Doel:€250.00
Donaties:€107.50

Per saldo:€-142.50

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 23-11-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Niekleair
Vandaag om 04:58:44
NL-baan in Canada door ArjanB
Vandaag om 03:30:45
Bentheimer Eisenbahn, gisteren, vandaag en morgen. door Martin Hornis
Vandaag om 01:40:35
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Dave.......
Vandaag om 00:57:44
Multimaus Pro blijft in testmodus. door p-kokkie
Vandaag om 00:30:06
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 00:25:00
Modelbouwwedstrijd op TV. door MOVisser
Vandaag om 00:20:05
Ergensnergens in H0e door Sven
Vandaag om 00:11:25
ESU Loksound5 AUX1 niet geactiveerd door 008200
Vandaag om 00:01:18
Heen, En en Weer door Modellbahnwagen
28 november 2020, 23:50:50
EifelBurgenBahn door mwdb
28 november 2020, 23:49:54
Rhätische Bahn in 0m; van Filisur naar Stuls door mwdb
28 november 2020, 23:37:31
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
28 november 2020, 23:24:29
Itrain, wijzigen van verlichting van rijrichting? door Bert V
28 november 2020, 23:24:08
Wie kent het boek: die Laura, Nebenbahnen im Weimarer und Sömmerdaer Land? door Marco Staartjes
28 november 2020, 23:14:24
Heen, En en Weer: de tram. door Huup
28 november 2020, 23:12:33
VERPLAATST: rijrichting verliching kan ik niet in itrain aan zetten van een lok? door Bert van Gelder
28 november 2020, 23:10:04
Gekke/vreemde/rare filmpjes en video's met treinen erin. door Arjen-V
28 november 2020, 22:39:19
Mijn hobby even anders! door ca.gorter
28 november 2020, 22:27:55
Fleischmann rijtuig 8656, gezocht: eenzijdig geïsoleerde wielen. door Rinuswaardenburg
28 november 2020, 22:09:14
Projekt 083-338 door Reinout van Rees
28 november 2020, 21:58:37
De fabriek - Spoor 0 door EricZmS
28 november 2020, 21:36:03
Bad Harzwald een fictieve havenbaan in spoor 0 door BartvD
28 november 2020, 21:34:31
Het oude station Blaak in H0 1970 - 1993 door Marc tramt
28 november 2020, 21:22:29
Line-up foto's van modellen door sncf231e
28 november 2020, 21:12:25
RTM in 0m door JanHdH
28 november 2020, 21:12:11
PIKO Fabriek #61149 door NS1220
28 november 2020, 21:02:01
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Blausee-Mitholz
28 november 2020, 20:46:57
Paul's model train stuff door Paul's model train stuff
28 november 2020, 20:22:18
Rondom Charlois door Modellbahnwagen
28 november 2020, 20:06:52
  

Auteur Topic: 2e loconet s88 configureren  (gelezen 1492 keer)

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 626
2e loconet s88 configureren
« Gepost op: 14 juni 2018, 21:48:13 »
Heren,

situatie: ik heb 1 loconet bezetmelder, die heeft adres 1 en moet 64 bezetmeldpunten detecteren. dat werkt(e) nu na de uitbreiding naar niveau boven wil ik een 2e loconet bezetmelder (rosoft s88sd16-n) erbij. geef ik die adres 2 maar ik mag geen overlapping hebben, moet ik dan als ik de s88 ga programmeren eerst wisseladres 2 geven en dan wisseladres bvb 128? En zoja, hoe zijn dan de terugmeldpunten vernoemt? beginnen die dan op 128?

mvg

ps, ik weet dat het ergens vermeld wordt, maar juist kan ik het niet vinden. er wordt alleen vermeld dat de adressen niet mogen overlappen.
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 619
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #1 Gepost op: 14 juni 2018, 22:01:26 »
Gewoon mailtje naar rosoft.
En je weet het.

mvg ronald

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 626
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #2 Gepost op: 14 juni 2018, 22:18:27 »
Roland, dat lijkt me geen goed plan, Goede kerel, prima producten, strakke prijzen; helaas vreselijke communicatie ;)
 Ik heb ondertussen een YT filmpje gevonden met een duidelijke uitleg, Is ongeveer zoals ik dacht alleen een 2e ertussen is me nog niet heel duidelijk.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 619
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #3 Gepost op: 15 juni 2018, 00:17:56 »
Dirk

Ben het niet met je eens...persoonlijk geeft die voor mij een zeer goede services.
Stuur je een mail naar hem? Heb je snel antwoord terug.
En werkt er iets niets ..dan is de garantie echt perfect....

mvg ronald

HeRo

  • Offline Offline
  • Berichten: 381
    • Bouwdraadje bij de buren.
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #4 Gepost op: 15 juni 2018, 05:01:54 »
Of je kijkt even op zn website. http://www.rosoft.info/s88LN.html


Cees Baarda

  • Offline Offline
  • Berichten: 156
  • hcc!m-IG
    • hcc!m
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #5 Gepost op: 15 juni 2018, 09:23:29 »
Heren,

situatie: ik heb 1 loconet bezetmelder, die heeft adres 1 en moet 64 bezetmeldpunten detecteren. dat werkt(e) nu na de uitbreiding naar niveau boven wil ik een 2e loconet bezetmelder (rosoft s88sd16-n) erbij. geef ik die adres 2 maar ik mag geen overlapping hebben, moet ik dan als ik de s88 ga programmeren eerst wisseladres 2 geven en dan wisseladres bvb 128? En zoja, hoe zijn dan de terugmeldpunten vernoemt? beginnen die dan op 128?
Dag,
voor je eerste reeks bezetmelders heb je kennelijk opgegeven:
adres = 1 (dat is de eerste bezetmelder, die deze LocoNet melder terug stuurt naar de centrale)
bezetmeldpunten = 64 (dat is het aantal bezetmelders dat die melder teruggeeft)
Daarmee krijg je bezetmeldingen 1 t/m 64 naar je centrale/computer

Voor je volgende bezetmelder wil je om geen overlapping te krijgen, dat deze begint met melding 65 naar je computer te sturen. Dat doe je als volgt:
adres = 65 (de eerste bezetmelder, die de tweede LocoNet melder terug stuurt naar de centrale)
bezetmeldpunten = 16 (als je alleen de rosoft s88sd16-n met loconet module gebruikt)
Hiermee krijg je de bezetmeldingen 65 t/m 80 naar je centrale/computer gestuurd

Mocht je aan die 2e rosoft s88sd16-n met loconet nog gewone rosoft s88sd16-n (zonder loconet) willen toevoegen, dan moet je voor iedere volgende module 16 bij de 16 van de tweede loconetmodule optellen.

groet Cees
Webmaster hcc!m - Microcontrollers (Atmel) : Arduino
Bezig met Rangeerpuzzel (Inglenook)...

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 626
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #6 Gepost op: 15 juni 2018, 09:36:41 »
Cees,
Thnx, zo had ik het nu ook begrepen. Ik was even in de war met het adresseren, ik was van mening dat ik elke s88-ln ook een adres moest geven, maar ik gaan eens een testje doen. Eerst even een tabelletje maken met groepen van 16 zodat ik een overzichtje heb en niet altijd alles op een papiertje moet uitrekenen. Mss ook een vaste loconet kabel als ringleiding onder mijn baan aanbrengen.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 626
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #7 Gepost op: 15 juni 2018, 09:41:39 »
Dirk

Ben het niet met je eens...persoonlijk geeft die voor mij een zeer goede services.
Stuur je een mail naar hem? Heb je snel antwoord terug.
En werkt er iets niets ..dan is de garantie echt perfect....

mvg ronald

Ronald, dat zeg ik toch, Goede kerel prima producten, ik koop al 12 jaar producten bij hem, heel tevreden en idd prima garantie, alleen dat denigrerend afzeiken soms, dat probeer ik te vermijden. Verder geen problemen hoor.

mvg

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

MRdirect

  • Offline Offline
  • Berichten: 198
  • Marco Roede
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #8 Gepost op: 15 juni 2018, 15:16:56 »
. . . alleen dat denigrerend afzeiken soms, dat probeer ik te vermijden.

Dirk,
Ik denk (weet wel zeker) dat Wim wat minder geduld heeft dan bv Klaas en Gerard om te wachten tot het kwartje valt.
M.vr.gr. Marco
MRdirect met S88lpt-interface / MRD-LNET met LocoNet, Edits-Booster. Sinds april 2020 IntelliBox 650 ipv MRdirect.
Rosoft servo-wisseldecoders, Henk Kooiman draaischijf met eigen ontwerp decoder

R Fongers

  • Heb je al gelachuhh
  • Offline Offline
  • Berichten: 485
  • Mooi Man
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #9 Gepost op: 15 juni 2018, 23:01:59 »
wachten tot het kwartje valt.


Dat valt niet meer hoor ::)
N - TC + P15 ><  LocoNet interface >< Koploper - S88LN  - Tijdperk V

R Fongers

  • Heb je al gelachuhh
  • Offline Offline
  • Berichten: 485
  • Mooi Man
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #10 Gepost op: 15 juni 2018, 23:52:27 »
Maar meneer Dirk,

Ik vindt uw opmerkingen ver beneden pijl. Uw opmerkingen moet u wel in het juiste perspectief plaatsen.

Heeft u zich al eens gerealiseerd hoe vaak Wim, "voor de kat z'n köt", bij u aan huis ondersteuning heeft gegeven? en dan praat ik nog niet eens over alle email verkeer. Wim is een bevlogen hobbyist met heel veel kennis van onze materie, die heel veel mensen onder ons met raad en daad op de rails heeft geholpen.

Als u om wat voor reden de zaak niet begrijpt of weer vergeet dan kan het toch niet zo zijn dat u op zo een manier Wim afzeikt. Leerlingen die vroeger het onderricht niet snapten bleven zitten en kwamen zonder diploma van school. U kunt hier zelf uw conclusies uit trekken.



N - TC + P15 ><  LocoNet interface >< Koploper - S88LN  - Tijdperk V

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 626
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #11 Gepost op: 16 juni 2018, 11:04:52 »
Heren,
Een laatste reactie mijnentwege.
Eerst en vooral vind ik Wim een fijne kerel, ik heb hem al meerdere keren ontmoet, zowel hier bij mij thuis als bij hem thuis, ik heb helemaal geen problemen met de man, alleen het is een Zeeuw in hart en nieren, en soms zijn die bot in rzageren. Bij ons in Belgie heb je Antwerpen, is een beetje vergelijkbaar, vele geboren Antwerpenaren hebben de uitdrukking" Antwerpen is de stad, de rest is parking" Ik bedoel maar. Dus dat er nu op mijn reactie zo gepikeerd gereageerd wordt begrijp ik nu wel, maar zoals reeds gemeld heb ik helemaal geen problemen met de man, integendeel, ik heb enorm veel respect voor zijn kennis, zeker wat betreft zijn kennis van Koploper, maar het moet toch kunnen dat ik het niet leuk vind om op een Zeeuwse manier ...en, toegesproken wordt en dat ik dus zulke situaties uit de weg ga.
OK, ik had het niet zo moeten vermelden, soms heb ik ook een hoog boer gehalte, maar geloof me maar dat zulks niet kwaad bedoeld is, ik denk dat enig cynisme toch wel af en toe mag, of anders gaat de hele wereld de #metoo kant op.
Ik hoop dat het nu bij deze recht gezet is, zoniet.....#tobad. :)


mvg

Dirk

ps, het is me nog niet gelukt met de 2e lokonet s88 module, ik krijg de vreemste tel resultaten. Vandaag verder zoeken.
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

HeRo

  • Offline Offline
  • Berichten: 381
    • Bouwdraadje bij de buren.
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #12 Gepost op: 16 juni 2018, 11:29:36 »
Misschien moet je de 1e module ook nog melden dat hij maar 64 adressen hoeft te doen vanaf nu ?

Ik weet niet of je die al op 64 contacten hebt staan.

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 316
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #13 Gepost op: 16 juni 2018, 12:04:51 »
Wim is geen Zeeuw maar een ras echte Amsterdammer die in Zeeland verzeild is geraakt😎 prima man waar ik ook geen moeite mee heb 😎

Mvg Johan

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 626
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #14 Gepost op: 16 juni 2018, 14:05:47 »
Misschien moet je de 1e module ook nog melden dat hij maar 64 adressen hoeft te doen vanaf nu ?

Ik weet niet of je die al op 64 contacten hebt staan.

Ja die heb ik op 64 staan, en de 2e loconet decoder wil ik graag laten beginnen op 128. Dus de procedure zoals ik het heb begrepen:
centrale op rood, ledje flikkert langzaam, klik op het knopje- ledje flikkert sneller..wissel adres 127 activeren, klik nogmaals op het knopje ledje flikkert sneller... wisseladres 160 activeren, ledje knippert weer langzaam. Nu verwacht ik dus een controle van de melders 1 tem 64 en melders 128 tot 160, maar ik krijg een kerstboom. Er zijn op de 2e loconet module nog geen terugmelpunten aangesloten.

mvg

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.