Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 31-07-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Nu te koop: pantograaf type BBC en type Metropolitan Vickers (schaal H0) door EFM
Vandaag om 22:06:19
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Edsko Hekman
Vandaag om 22:05:59
DJH NS 5000, de grote verbouwing door Tomasso
Vandaag om 22:05:16
Asse-Bad - Assche-les-Bains door AndrevdG
Vandaag om 21:59:19
Mehano G2000 frontverlichting door Hasenwald
Vandaag om 21:55:07
Toon hier je (model)TRAM foto's. door Huup
Vandaag om 21:52:45
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland 2e wereldoorlog door GORILLUS
Vandaag om 21:50:25
Uit en Thuis, de bouw door Huup
Vandaag om 21:42:40
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door charp
Vandaag om 21:40:44
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 21:35:35
Harzwald Hafen Bahn door NS264
Vandaag om 21:32:50
Bouw van mijn messing NS 604 Spoor-0 door Hendrik Jan
Vandaag om 21:20:46
Spoorballast grind NS tijdperk 3 door Klaas Zondervan
Vandaag om 21:13:42
Koperdieven slopen in Niederau (DE) gestalde elektrische locomotieven! door mDDM
Vandaag om 21:07:23
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 20:53:54
Zelf bouwen. door wpinkhof
Vandaag om 20:23:07
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
Vandaag om 19:30:20
"Bij nader omzien", een Nederlands spoorwegfotoarchief door Christoph
Vandaag om 18:39:25
The revival of "The Shop"! door Ronald Halma
Vandaag om 18:39:04
Mooi weer om buiten te spelen door sncf231e
Vandaag om 18:32:52
Vragen over de rolbrug bij werkplaats Neustrelitz door basjuh1981
Vandaag om 18:28:31
Werkplaats - (Baanplan H0) door martijnhaman
Vandaag om 18:26:54
BMB 00-modulebaan, Beveiliging door bask185
Vandaag om 18:09:58
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door nkob
Vandaag om 17:33:35
COB LED strips: egale (binnen)verlichting door bellejt
Vandaag om 17:19:47
Update: baan in de tropen door phdirk
Vandaag om 17:07:41
Frans loodsje et cetera door NS1220
Vandaag om 16:42:47
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door NS1220
Vandaag om 16:39:20
N-Spoor: DMV-modules met industrie en draai-rolbrug (en andere knutsels). door Niels81
Vandaag om 16:07:34
Laag vermogen ledstrip door Fritsprt
Vandaag om 15:20:27
  

Auteur Topic: 2e loconet s88 configureren  (gelezen 1730 keer)

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 689
2e loconet s88 configureren
« Gepost op: 14 juni 2018, 21:48:13 »
Heren,

situatie: ik heb 1 loconet bezetmelder, die heeft adres 1 en moet 64 bezetmeldpunten detecteren. dat werkt(e) nu na de uitbreiding naar niveau boven wil ik een 2e loconet bezetmelder (rosoft s88sd16-n) erbij. geef ik die adres 2 maar ik mag geen overlapping hebben, moet ik dan als ik de s88 ga programmeren eerst wisseladres 2 geven en dan wisseladres bvb 128? En zoja, hoe zijn dan de terugmeldpunten vernoemt? beginnen die dan op 128?

mvg

ps, ik weet dat het ergens vermeld wordt, maar juist kan ik het niet vinden. er wordt alleen vermeld dat de adressen niet mogen overlappen.
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 682
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #1 Gepost op: 14 juni 2018, 22:01:26 »
Gewoon mailtje naar rosoft.
En je weet het.

mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 689
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #2 Gepost op: 14 juni 2018, 22:18:27 »
Roland, dat lijkt me geen goed plan, Goede kerel, prima producten, strakke prijzen; helaas vreselijke communicatie ;)
 Ik heb ondertussen een YT filmpje gevonden met een duidelijke uitleg, Is ongeveer zoals ik dacht alleen een 2e ertussen is me nog niet heel duidelijk.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 682
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #3 Gepost op: 15 juni 2018, 00:17:56 »
Dirk

Ben het niet met je eens...persoonlijk geeft die voor mij een zeer goede services.
Stuur je een mail naar hem? Heb je snel antwoord terug.
En werkt er iets niets ..dan is de garantie echt perfect....

mvg ronald
Multimaus
Bezetmelders Rosoft
Servo decoders Rosoft
xTreme Keerlus Rosoft
Rails en wissel peco 55
Koploper

HeRo

  • Offline Offline
  • Berichten: 382
    • Bouwdraadje bij de buren.
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #4 Gepost op: 15 juni 2018, 05:01:54 »
Of je kijkt even op zn website. http://www.rosoft.info/s88LN.html


Cees Baarda

  • Offline Offline
  • Berichten: 156
  • hcc!m-IG
    • hcc!m
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #5 Gepost op: 15 juni 2018, 09:23:29 »
Heren,

situatie: ik heb 1 loconet bezetmelder, die heeft adres 1 en moet 64 bezetmeldpunten detecteren. dat werkt(e) nu na de uitbreiding naar niveau boven wil ik een 2e loconet bezetmelder (rosoft s88sd16-n) erbij. geef ik die adres 2 maar ik mag geen overlapping hebben, moet ik dan als ik de s88 ga programmeren eerst wisseladres 2 geven en dan wisseladres bvb 128? En zoja, hoe zijn dan de terugmeldpunten vernoemt? beginnen die dan op 128?
Dag,
voor je eerste reeks bezetmelders heb je kennelijk opgegeven:
adres = 1 (dat is de eerste bezetmelder, die deze LocoNet melder terug stuurt naar de centrale)
bezetmeldpunten = 64 (dat is het aantal bezetmelders dat die melder teruggeeft)
Daarmee krijg je bezetmeldingen 1 t/m 64 naar je centrale/computer

Voor je volgende bezetmelder wil je om geen overlapping te krijgen, dat deze begint met melding 65 naar je computer te sturen. Dat doe je als volgt:
adres = 65 (de eerste bezetmelder, die de tweede LocoNet melder terug stuurt naar de centrale)
bezetmeldpunten = 16 (als je alleen de rosoft s88sd16-n met loconet module gebruikt)
Hiermee krijg je de bezetmeldingen 65 t/m 80 naar je centrale/computer gestuurd

Mocht je aan die 2e rosoft s88sd16-n met loconet nog gewone rosoft s88sd16-n (zonder loconet) willen toevoegen, dan moet je voor iedere volgende module 16 bij de 16 van de tweede loconetmodule optellen.

groet Cees
Webmaster hcc!m - Microcontrollers (Atmel) : Arduino
Bezig met Rangeerpuzzel (Inglenook)...

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 689
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #6 Gepost op: 15 juni 2018, 09:36:41 »
Cees,
Thnx, zo had ik het nu ook begrepen. Ik was even in de war met het adresseren, ik was van mening dat ik elke s88-ln ook een adres moest geven, maar ik gaan eens een testje doen. Eerst even een tabelletje maken met groepen van 16 zodat ik een overzichtje heb en niet altijd alles op een papiertje moet uitrekenen. Mss ook een vaste loconet kabel als ringleiding onder mijn baan aanbrengen.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 689
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #7 Gepost op: 15 juni 2018, 09:41:39 »
Dirk

Ben het niet met je eens...persoonlijk geeft die voor mij een zeer goede services.
Stuur je een mail naar hem? Heb je snel antwoord terug.
En werkt er iets niets ..dan is de garantie echt perfect....

mvg ronald

Ronald, dat zeg ik toch, Goede kerel prima producten, ik koop al 12 jaar producten bij hem, heel tevreden en idd prima garantie, alleen dat denigrerend afzeiken soms, dat probeer ik te vermijden. Verder geen problemen hoor.

mvg

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

MRdirect

  • Offline Offline
  • Berichten: 208
  • Marco Roede
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #8 Gepost op: 15 juni 2018, 15:16:56 »
. . . alleen dat denigrerend afzeiken soms, dat probeer ik te vermijden.

Dirk,
Ik denk (weet wel zeker) dat Wim wat minder geduld heeft dan bv Klaas en Gerard om te wachten tot het kwartje valt.
M.vr.gr. Marco
Sinds april 2020 IntelliBox 650 ipv MRdirect en via LocoNet twee Power4 boosters.
Rosoft servo-wisseldecoders, Henk Kooiman stappenmotor draaischijf met eigen besturing mbv Peter Giling hardware en eigen ontwerp DCC-decoder.

R Fongers

  • Heb je al gelachuhh
  • Offline Offline
  • Berichten: 484
  • Mooi Man
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #9 Gepost op: 15 juni 2018, 23:01:59 »
wachten tot het kwartje valt.


Dat valt niet meer hoor ::)
N - TC + P15 ><  LocoNet interface >< Koploper - S88LN  - Tijdperk V

R Fongers

  • Heb je al gelachuhh
  • Offline Offline
  • Berichten: 484
  • Mooi Man
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #10 Gepost op: 15 juni 2018, 23:52:27 »
Maar meneer Dirk,

Ik vindt uw opmerkingen ver beneden pijl. Uw opmerkingen moet u wel in het juiste perspectief plaatsen.

Heeft u zich al eens gerealiseerd hoe vaak Wim, "voor de kat z'n köt", bij u aan huis ondersteuning heeft gegeven? en dan praat ik nog niet eens over alle email verkeer. Wim is een bevlogen hobbyist met heel veel kennis van onze materie, die heel veel mensen onder ons met raad en daad op de rails heeft geholpen.

Als u om wat voor reden de zaak niet begrijpt of weer vergeet dan kan het toch niet zo zijn dat u op zo een manier Wim afzeikt. Leerlingen die vroeger het onderricht niet snapten bleven zitten en kwamen zonder diploma van school. U kunt hier zelf uw conclusies uit trekken.



N - TC + P15 ><  LocoNet interface >< Koploper - S88LN  - Tijdperk V

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 689
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #11 Gepost op: 16 juni 2018, 11:04:52 »
Heren,
Een laatste reactie mijnentwege.
Eerst en vooral vind ik Wim een fijne kerel, ik heb hem al meerdere keren ontmoet, zowel hier bij mij thuis als bij hem thuis, ik heb helemaal geen problemen met de man, alleen het is een Zeeuw in hart en nieren, en soms zijn die bot in rzageren. Bij ons in Belgie heb je Antwerpen, is een beetje vergelijkbaar, vele geboren Antwerpenaren hebben de uitdrukking" Antwerpen is de stad, de rest is parking" Ik bedoel maar. Dus dat er nu op mijn reactie zo gepikeerd gereageerd wordt begrijp ik nu wel, maar zoals reeds gemeld heb ik helemaal geen problemen met de man, integendeel, ik heb enorm veel respect voor zijn kennis, zeker wat betreft zijn kennis van Koploper, maar het moet toch kunnen dat ik het niet leuk vind om op een Zeeuwse manier ...en, toegesproken wordt en dat ik dus zulke situaties uit de weg ga.
OK, ik had het niet zo moeten vermelden, soms heb ik ook een hoog boer gehalte, maar geloof me maar dat zulks niet kwaad bedoeld is, ik denk dat enig cynisme toch wel af en toe mag, of anders gaat de hele wereld de #metoo kant op.
Ik hoop dat het nu bij deze recht gezet is, zoniet.....#tobad. :)


mvg

Dirk

ps, het is me nog niet gelukt met de 2e lokonet s88 module, ik krijg de vreemste tel resultaten. Vandaag verder zoeken.
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

HeRo

  • Offline Offline
  • Berichten: 382
    • Bouwdraadje bij de buren.
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #12 Gepost op: 16 juni 2018, 11:29:36 »
Misschien moet je de 1e module ook nog melden dat hij maar 64 adressen hoeft te doen vanaf nu ?

Ik weet niet of je die al op 64 contacten hebt staan.

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 467
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #13 Gepost op: 16 juni 2018, 12:04:51 »
Wim is geen Zeeuw maar een ras echte Amsterdammer die in Zeeland verzeild is geraakt😎 prima man waar ik ook geen moeite mee heb 😎

Mvg Johan

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 689
Re: 2e loconet s88 configureren
« Reactie #14 Gepost op: 16 juni 2018, 14:05:47 »
Misschien moet je de 1e module ook nog melden dat hij maar 64 adressen hoeft te doen vanaf nu ?

Ik weet niet of je die al op 64 contacten hebt staan.

Ja die heb ik op 64 staan, en de 2e loconet decoder wil ik graag laten beginnen op 128. Dus de procedure zoals ik het heb begrepen:
centrale op rood, ledje flikkert langzaam, klik op het knopje- ledje flikkert sneller..wissel adres 127 activeren, klik nogmaals op het knopje ledje flikkert sneller... wisseladres 160 activeren, ledje knippert weer langzaam. Nu verwacht ik dus een controle van de melders 1 tem 64 en melders 128 tot 160, maar ik krijg een kerstboom. Er zijn op de 2e loconet module nog geen terugmelpunten aangesloten.

mvg

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.