Doel:€250.00
Donaties:€125.00

Per saldo:€-125.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-11-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

  

Auteur Topic: Bezetmeldpunten draadloos zien.  (gelezen 1118 keer)

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Bezetmeldpunten draadloos zien.
« Gepost op: 17 december 2017, 10:31:27 »
Hmmm vreemde titel, maar het betreft het volgende. Ik ben nu aan plaatsen van de meldpunten in mijn baanplan voor Koploper. Omdat mijn baan over een grote U gebouwd wordt heb ik heel veel lopen telkens ik een meldpunt moet inbrengen in koploper. Nu vroeg ik me af of er een tool of app bestond waar ik de meldingen die de DR5000 laat zien ook via WiFi kan volgen? Ik ken een tooltje om de lok te besturen, maar daar krijg ik geen melders op. Niet zo dat ik die tool al aan de gang gekregen heb, want ik weet eigenlijk niet of die uberhaupt wel werkt op mijn systeem, het betreft Withrottle, daar ben ik al even mee bezig geweest, maar verder dan het zien van het netwerk kom ik nog niet.
De tool van de Z21 werkt die alleen via de Z21 centrale of kan ik die ook rechtstreeks op mijn Iphone zetten?

mvg

Dirk
« Laatst bewerkt op: 17 december 2017, 10:41:12 door Bert van Gelder »
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 2925
Re: Bezetmeldpunten draadloos zien.
« Reactie #1 Gepost op: 17 december 2017, 10:46:00 »
Geen idee. Maar de simpele manier is toch een lokkie over de baan laten rijden en je ziet dan welke melder getriggerd wordt. Die noteer je tegelijkertijd in Koploper bij de blokeigenschappen.

Gr, Ben.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Re: Bezetmeldpunten draadloos zien.
« Reactie #2 Gepost op: 17 december 2017, 11:03:43 »
Ja zo doe ik het nu, maar de laptop staat aan mijn werktafel en van daaruit zie ik maar een beetje baan, alles is in opbouw en heeft nog geen vaste plaat, maar ik geef toe dat het een "minor problem" is, ik loop me nu gewoon te pletter :-\ Het zou gewoon een stuk vlotter werken.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

jowi

  • Offline Offline
  • Berichten: 1940
Re: Bezetmeldpunten draadloos zien.
« Reactie #3 Gepost op: 17 december 2017, 11:10:54 »
Als je ze aansluit weet je toch meteen welke melder welk adres heeft ???
Gewoon bij het aansluiten meteen documenteren welk blok op welke input van welke melder zit. Hoef je eigenlijk op dat moment de melders nog niet eens geaddresseerd voor te hebben.

Josephes

  • Offline Offline
  • Berichten: 92
Re: Bezetmeldpunten draadloos zien.
« Reactie #4 Gepost op: 17 december 2017, 11:12:48 »
Hoi dirk,

Op aanvulling van Ben.
Als je je blokken op een kladblok tekent, en je zet koploper in de testmode voor bezetmelders, dan kun je toch handmatig een loc rond laten rijden en de bezetmelder die getriggerd word vul je dan op je kladblok in.
En vul je ze later allemaal in koploper in.

Jos

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Re: Bezetmeldpunten draadloos zien.
« Reactie #5 Gepost op: 17 december 2017, 15:42:20 »
Ja, ik weet het, documenteren.... Heb ik helaas niet gedaan, ik heb een beetje voor de voet gewerkt zo ook met de terugmelders, niet verstandig helaas. Daarom dacht ik een goed idee te hebben. NOT. Och is verder geen probleem, alleen wat meer werk.
Iemand een idee wat betreft de Z21 app?

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4171
Re: Bezetmeldpunten draadloos zien.
« Reactie #6 Gepost op: 17 december 2017, 15:52:19 »
Zet je toch een loc  of wagon met licht op de melder

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16209
    • Pagina van klaas
Re: Bezetmeldpunten draadloos zien.
« Reactie #7 Gepost op: 17 december 2017, 16:13:14 »
Ja, ik weet het, documenteren.... Heb ik helaas niet gedaan, ik heb een beetje voor de voet gewerkt zo ook met de terugmelders, niet verstandig helaas.
Dan heb je vast geen elektrotechnische achtergrond. ;) Ik begin altijd met de documentatie, en die gebruik ik dan bij het aansluiten. Maar heb je zo verschrikkelijk veel meldsecties dat je moe wordt van het heen en weer lopen?
Het volgende optreden van "Without" is op 23 en 24 februari 2019 in de Zeelandhallen te Goes.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Re: Bezetmeldpunten draadloos zien.
« Reactie #8 Gepost op: 17 december 2017, 16:28:21 »

Nope totaal geen elektrotechnische achtergrond, en geen orde, echt een chaoot wat betreft orde. Ik ruim regelmatig op maar binnen de kortste keer zit ik weer in een ruimte waar ik over alles en nog wat struikel en alles kwijt ben. Hoe dikwijls dat ik zelfs mijn bril kwijt ben in de chaos wil je echt niet weten en begin dan maar eens te zoeken als je je bril niet op hebt :-\ en voorlopig heb ik 45 meldpunten in de onderste laag en een rug die bagger is na 30 jaar bouw.

Dirk
« Laatst bewerkt op: 17 december 2017, 17:40:07 door Bert van Gelder »
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

Klaas Zondervan

  • Offline Offline
  • Berichten: 16209
    • Pagina van klaas
Re: Bezetmeldpunten draadloos zien.
« Reactie #9 Gepost op: 17 december 2017, 17:00:19 »
Ach Dirk, troost je maar. Als ik eenmaal aan het bouwen ben is het bij mij ook in de kortste keren een puinhoop. Als ik een kniptang even heb weggelegd weet ik 10 seconden later niet meer waar hij is. Blijkt na 5 minuten zoeken dat ik er intussen een zaag bovenop heb gelegd.
Ben nu na een project de zolder aan het kuisen. Ben intussen een week bezig, en het gaat nog wel twee weken duren. Dat opruimen bestaat voornamelijk uit het weggooien van dingen waar ik toch niks meer mee doe.

Als je last van je rug hebt, is het dan wel slim om in meerdere lagen te bouwen?
Het volgende optreden van "Without" is op 23 en 24 februari 2019 in de Zeelandhallen te Goes.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Re: Bezetmeldpunten draadloos zien.
« Reactie #10 Gepost op: 17 december 2017, 18:05:04 »

Als je last van je rug hebt, is het dan wel slim om in meerdere lagen te bouwen?

Juist daarom, de onderste laag wordt een schaduwstation en een klein kopstation. Is niet de bedoeling om aan te kleden, de bovenst laag komt op 1.3m, dan kan ik staand afwerken en inkleden. Maar voorlopig dus aan de onderste laag. En is ook bedoeld om er weer in te komen na een hele poos stil gelegen te hebben wat betreft treinen. Dat heb ik echt nodig, ik stuiter van het ene probleem naar het andere. Nu heb ik een vreemd fenomeen in het schaduwstation, ik krijg op 2 banen de vreemdste spookmeldingen. Dus deze week weer onder de tafel en alles weer los maken.

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.

jowi

  • Offline Offline
  • Berichten: 1940
Re: Bezetmeldpunten draadloos zien.
« Reactie #11 Gepost op: 17 december 2017, 19:23:05 »
Ach Dirk, troost je maar. Als ik eenmaal aan het bouwen ben is het bij mij ook in de kortste keren een puinhoop. Als ik een kniptang even heb weggelegd weet ik 10 seconden later niet meer waar hij is. Blijkt na 5 minuten zoeken dat ik er intussen een zaag bovenop heb gelegd.
Oh gelukkig... ik heb dat dus ook sinds een jaar of 2... Is dat nu ouderdom? Echt compleet gek wordt ik er af en toe van. Blij dat ik de enige niet ben... maar zo bloedirritant, ik wordt dan zo kwaad op mezelf >:(

Robert E

  • Offline Offline
  • Berichten: 805
    • Micro controllers en modelspoor
Re: Bezetmeldpunten draadloos zien.
« Reactie #12 Gepost op: 17 december 2017, 20:48:49 »
Citaat
bestond waar ik de meldingen die de DR5000 laat zien ook via WiFi kan volgen?

Evt teamviewer op PC en teamviewer op telefoon / tablet???

Koploper test scherm bezetmelders aktief maken en voila...

https://www.teamviewer.com/nl/download/android/

Mvg

Robert
MDRRC-II goedkope DIY centrale voor DCC en MM

HO_COMP_FAN

  • Offline Offline
  • Berichten: 4
Re: Bezetmeldpunten draadloos zien.
« Reactie #13 Gepost op: 17 december 2017, 21:11:32 »
Hallo naamgenoot,

het testen van je bezetmelders bij aansluiting is zeker een goede praktijk.
Ik doe dat ter plaatse op/onder/tussen mijn baan op mijn laptop of mijn ipad , welke dan via Teamviewer het koploper
beeld overnemen van mijn vaste treinpc.  Het koploper-testwindow en het koploper_loggingwindow geven mij alle info voor het testen van de goede werking van de bezetmelders/wisseldecoderaansluiting en dergelijke zonder dat ik over en weer moet lopen.  Teamviewer is bovendien gratis.

Succes !


Groeten

Dirk
2920 Kalmthout
« Laatst bewerkt op: 17 december 2017, 21:13:25 door HO_COMP_FAN »
Met vriendelijke groeten, Dirk
K-rails, Intellibox 1, W10+Koploper , LDT RM-88-N-B+RM-88-O-B , Viessman 5211/5213/5217(S88) , DR4018 , Boosters 4017 & LDT DB-2 ,
Arduino Uno. Loks Marklin/Roco/Mehano/L.S.

Dirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 567
Re: Bezetmeldpunten draadloos zien.
« Reactie #14 Gepost op: 17 december 2017, 21:56:44 »
Evt teamviewer op PC en teamviewer op telefoon / tablet???
Koploper test scherm bezetmelders aktief maken en voila...

Robert

Dat vind ik nu eens een prima idee, morgen eens proberen, thnx

Dirk
2-rail digitaal, IB antiek, DR5000, Multimaus, Rosoft servo decoders en diverse Digikeijs spullen,Peco code 100.