Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 31-07-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Stoomlocomotief 50 0073 wordt overgenomen door de ZLSM door SimonSt
Vandaag om 07:07:18
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 07:04:37
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door BrightonBelle
Vandaag om 04:42:58
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door Dave.......
Vandaag om 01:14:57
Nieuwe generatie spoorseinen NL door Zaandam-Zuid
Vandaag om 00:45:02
Toon hier je (model)TRAM foto's. door Huup
Vandaag om 00:14:55
Vetergang, wat veroorzaakt het slingeren? door Duoblock
04 augustus 2021, 23:58:39
BNLS-module: "Nuenen-Tongelre" door Hans van de Burgt
04 augustus 2021, 23:25:24
Lima WR4üm en ARD4üm door Rondje_HO
04 augustus 2021, 23:13:01
Gezocht foto's van samenstellingen Volkerrail V60 Knabbel en Babbel. door Rondje_HO
04 augustus 2021, 23:08:20
Mijn nieuwste project in O: Vernon Californië (voorheen: LA yard in 0) door Ronald Halma
04 augustus 2021, 22:46:49
Schorumdijk Gem. Vaagburg 1940-1960. (Jaren ‘40-‘60 baan met haventje) door Met een sik
04 augustus 2021, 22:45:48
Drijfwerk stoomlocomotief n spoor loshalen door Klaas Zondervan
04 augustus 2021, 22:37:31
Werkplaats - (Baanplan H0) door martijnhaman
04 augustus 2021, 22:34:02
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Floris
04 augustus 2021, 22:28:34
RhB H0m, Albulisch door Vreestrein
04 augustus 2021, 22:24:21
Raadplaatje door Bart Donker
04 augustus 2021, 22:12:58
Een baan naar SBB en BLS voorbeeld......Göschensteg door Menno de Vries
04 augustus 2021, 22:12:18
Bentheimer Eisenbahn, gisteren, vandaag en morgen. door Bertholdowitsch
04 augustus 2021, 21:52:00
19 Toen door MarcNL
04 augustus 2021, 21:36:09
N-rijder in spe. 2,80 mtr x 60 cm. door NS264
04 augustus 2021, 21:28:14
Tijd-weg-diagram tekenen door Eric B
04 augustus 2021, 21:22:43
Station Amsterdam Weesperpoort 1940-1975 door Modellbahnwagen
04 augustus 2021, 21:12:26
Een secundair lijntje in de Puy de Dome en de (Haute) Loire anno 1968 door Frank 123
04 augustus 2021, 20:54:56
LS Models / Models World 2021 door Chiel
04 augustus 2021, 20:46:25
Piko NS 2000, aankondiging 2021 door VAM65
04 augustus 2021, 20:44:08
Wissels isoleren door PeterNS
04 augustus 2021, 20:01:54
Aachenau West door puntenglijder
04 augustus 2021, 19:58:21
NL pendelbaan H0 tp IV / V door Klaas Zondervan
04 augustus 2021, 19:43:29
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door puntenglijder
04 augustus 2021, 19:22:06
  

Auteur Topic: Kunnen Loconet en Xpress samen.  (gelezen 2155 keer)

wesly

  • Offline Offline
  • Berichten: 138
Kunnen Loconet en Xpress samen.
« Gepost op: 15 november 2017, 15:04:51 »
Hallo

Wil om te testen het volgende.
Gebruik iTrain (met alleen xpressnet beschikbaar).
Deze gekoppeld aan digikeijs dr5000,deze werken nu samen.
Heb er nu loconet terugmelders aan hangen.
Deze werken, en te volgen in de terugmeld monitor van DR5000.
Nu wil ik ze ook zien in iTrain maar zie daar in het voorkeur menu alleen de keuze xpressnet.
Is wat ik wil niet mogelijk of moet er iets worden ingesteld.
Wat dan is de vraag.

MvgWesly

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Kunnen Loconet en Xpress samen.
« Reactie #1 Gepost op: 15 november 2017, 15:22:09 »
Dan heb je denk ik in iTrain voor de verkeerde centrale gekozen.

Daar heb je waarschijnlijk de xPressnet Centrale gekozen, omdat je geen LocoNet keus hebt in jouw versie van iTrain.
Maar de melders zouden gewoon door moeten komen in het monitorscherm, zover ik me kan herinneren, met deze combinatie.

Maar anders in iTrain even voor LocoNet als centrale kiezen.

Mvg
Wim.

PS: Het antwoord is eigenlijk gewoon ja, dat kun je combineren, als de xPressNet adressen overeenkomen met die van LocoNet, werkt dat.
« Laatst bewerkt op: 15 november 2017, 15:54:04 door Wim Ros »
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

wesly

  • Offline Offline
  • Berichten: 138
Re: Kunnen Loconet en Xpress samen.
« Reactie #2 Gepost op: 15 november 2017, 15:55:06 »

Maar anders in iTrain even voor LocoNet als centrale kiezen.


Hallo Wim Ros

Dat is denk ik ook het probleem ik heb iTrain zonder licentie, dus geen loconet.
Ik dacht dat de dr5000 dat wel zou oplossen, die samenwerking.
Ook dacht ik aan verkeerde instelling iTrain.
Maar kan in iTrain bij tab terugmeldmonitor, alleen voor lenz Xpressnet usb kiezen.

Mvg Wesly

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Kunnen Loconet en Xpress samen.
« Reactie #3 Gepost op: 15 november 2017, 16:00:56 »
Wesley, zie mijn PS onder het bericht, het is geen enkel probleem het werkt.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

wesly

  • Offline Offline
  • Berichten: 138
Re: Kunnen Loconet en Xpress samen.
« Reactie #4 Gepost op: 15 november 2017, 16:48:56 »
Jammer het werkt niet bij mij.
Ik activeer de melders met de hand .
Boven in het terugmeld monitor staat ook duidelijk terugmelders 1:Lenz Xpressnet usb.
Mijn melder een loconet melder.


Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Kunnen Loconet en Xpress samen.
« Reactie #5 Gepost op: 15 november 2017, 17:23:32 »
Dat moet je het ook gewoon goed instellen, de hint en oplossing staat in de PS.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Martin Welberg

  • FYA !!!
  • Offline Offline
  • Berichten: 8655
  • Team Mitropa FNDL
    • Martin Welberg Scenic Studios
Re: Kunnen Loconet en Xpress samen.
« Reactie #6 Gepost op: 15 november 2017, 17:27:21 »
Citaat
ik heb iTrain zonder licentie

Foei toch ...  :-X

wesly

  • Offline Offline
  • Berichten: 138
Re: Kunnen Loconet en Xpress samen.
« Reactie #7 Gepost op: 15 november 2017, 18:23:00 »
Is er iets mis mee.?
Jaa.. zo noemt de maker het.
Geen demo.

Vandaar ook de vele beperkingen. ;)

Cees Baarda

  • Offline Offline
  • Berichten: 156
  • hcc!m-IG
    • hcc!m
Re: Kunnen Loconet en Xpress samen.
« Reactie #8 Gepost op: 15 november 2017, 23:09:56 »
@milcomarty
Kijk eens in iTrain bij de bezetmelders vanaf nr. 513. Zo doet de DR5000 het bij mij met een aangesloten DR4088LN. Gebruik ik de connectie met LocoNet dan tellen de bezetmelders vanaf 1.
Ik gebruik voor bezetmelders niet de notatie 1.01 t/m 1.16 maar doortellend. E.e.a zit zo op de flyerbaan van HCC!m. Ik heb net na de introductie van de DR5000 dat baantje ook in iTrain uitgeprobeerd met beide methoden van communicatie naar de centrale.

groet Cees
Webmaster hcc!m - Microcontrollers (Atmel) : Arduino
Bezig met Rangeerpuzzel (Inglenook)...

wesly

  • Offline Offline
  • Berichten: 138
Re: Kunnen Loconet en Xpress samen.
« Reactie #9 Gepost op: 15 november 2017, 23:25:29 »
Bedank Cees voor je reactie.
Ik ga het morgen eens goed bekijken.
Tot op heden is het nog niet gelukt.
Wesly

wesly

  • Offline Offline
  • Berichten: 138
Re: Kunnen Loconet en Xpress samen.
« Reactie #10 Gepost op: 16 november 2017, 15:52:57 »
Hallo Cees

Inderdaad, de DR5000 met gebruikmakend van xpressnet.
En daaraan één loconet terugmelder  (melder 1 tm 16)
geeft in de terugmeld monitor in iTrain aan, melder 513 tm 528.

Hoe dit komt zal wel ergens te lezen zijn, neem ik aan.

Één ding vind ik vreemd, de melder in de monitor in itrain licht amper zichtbaar op.
ook al houd ik het contact gesloten, zou zeggen dat hij dan blauw moet blijven
De instelling staat op bezet en niet op reedcontact voor alle duidelijkheid.

Had jij ook last van dit probleem.?

Wesly 

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Kunnen Loconet en Xpress samen.
« Reactie #11 Gepost op: 16 november 2017, 17:17:44 »
Tja, als je ook niet weet hoe iets werkt is het ook lastig te gebruiken.

In de DR5000 zet je de xpressnet base melder op NUL staat nu op 64, en dan meld de LocoNetmelder met de nummers 1..16 gewoon via het xPressNet de nummers 1 t/m 16 aan iTrain.
Eigenlijk een kwestie van goed lezen.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

wesly

  • Offline Offline
  • Berichten: 138
Re: Kunnen Loconet en Xpress samen.
« Reactie #12 Gepost op: 16 november 2017, 18:00:16 »
Wim Ros

Het lezen is ook niet het probleem.
Het snappen wat je leest, komt dan hopelijk van iemand anders. ;D
Het probleem met de melder nummering is door jou tip opgelost.

Nu ik je toch aan de lijn heb, weet je misschien een oplossing voor
het probleem met de terugmeldmonitor, zoals ik schrijf in mijn vorige bericht.
Ik heb geprobeerd het probleem uit de handleiding te lezen. ;)
 
Mvg Wesly

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7820
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Kunnen Loconet en Xpress samen.
« Reactie #13 Gepost op: 16 november 2017, 20:03:53 »
Nee, want ik herken het probleem niet, maar vragen over de werking van iTrain stel je het beste op het iTrain forum, daar zit de man met de meeste kennis over iTrain, namelijk Xander Berkhout.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

Karst Drenth

  • Offline Offline
  • Berichten: 9670
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re: Kunnen Loconet en Xpress samen.
« Reactie #14 Gepost op: 17 november 2017, 08:14:14 »
Hoi Wes,

Citaat van: wesly
Één ding vind ik vreemd, de melder in de monitor in itrain licht amper zichtbaar op.
ook al houd ik het contact gesloten, zou zeggen dat hij dan blauw moet blijven

Je hebt waarschijnlijk onder 'ext88N' in de DR5000 App het aantal contacten nog op 16 staan. Als je geen s88 modules (DR4088-CS oid) hebt aangesloten, moet je het aantal contacten op 0 zetten. Deze conflicteren nu met je LocoNet melders op 1-16 ;)

Karst
Citaat van: Wim Ros
In de DR5000 zet je de xpressnet base melder op NUL staat nu op 64, en dan meld de LocoNetmelder met de nummers 1..16 gewoon via het xPressNet de nummers 1 t/m 16 aan iTrain.

Helemaal correct Wim. Alleen beveelt Lenz aan, terugmelders vanaf adres 64 (513) te laten beginnen, omdat de modules 0-63 gereserveerd zijn voor wisselstand terugmelding. Het is dus eigenlijk m.i. het beste om de instelling op 64 te laten staan en de melders in iTrain ook vanaf 513 te gebruiken.
Ik weet het, een beetje ondoorzichtig allemaal, maar het is nu eenmaal een 'quirkje' van het XpressNet protocol ;)


Grtzz,

Karst