Google+
Doel:€250.00
Donaties:€68.95

Per saldo:€-181.05

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 14-10-2017
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Van Dg'tje tot coupé-wagen. door tbrandsma
Vandaag om 22:26:39
Sik digitaliseren, verlichting werkt niet door phdirk
Vandaag om 22:14:53
Wie help mij aan fleischmann en brawa prijslijsten ivm verzekeringswerk door bosje77
Vandaag om 22:14:41
Klein Duits kopstationnetje door sdz1976
Vandaag om 22:10:06
Digitale Pendelautomaat? door dickkoning
Vandaag om 22:07:04
Ervaringen met veilingsites (marktplaats, ebay, catawiki, etc) door EddyK
Vandaag om 22:05:24
Ovaalramer AB, in schaal 0. Wie heeft interesse in etsplaat. door 1795
Vandaag om 21:57:29
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door NS264
Vandaag om 21:51:34
DCC++, Rocrail en Mardec. Mardec werkt niet met servo's door hepost
Vandaag om 21:51:31
BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door 44
Vandaag om 21:42:23
Fremo haven: KNZ Hengelo door Hans_omBC
Vandaag om 21:37:40
Zwarten (of bruinen) van nikkel-zilver wielen door Harry19
Vandaag om 21:35:50
Raadplaatje door eemstede
Vandaag om 21:31:49
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Brigitte
Vandaag om 21:22:10
Saint Tourbière, een Franse enkelsporige lijn door de Ardeche door sdz1976
Vandaag om 21:20:57
Roco ontkoppelmechaniek 40292, ervaringen met inbouw, en DCC gevraagd door wob
Vandaag om 21:13:08
Piko 2200 h0 - hinderlijke zoemtoon - opgelost! door ingenium
Vandaag om 20:39:13
Piko h0 NS 2200 door NS1220
Vandaag om 20:20:31
Treinenbeurs in de Koggenhal de Goorn door ca.gorter
Vandaag om 20:07:07
Artitec Plan U, Probleem met een sounddecoder. door Fritsprt
Vandaag om 20:03:05
Rails isoleren, trein Lima beweegt niet door Theo v Wijngaarden
Vandaag om 19:52:53
Hoe rondsel op motoras bevestigen door C_Jabaaij
Vandaag om 19:52:10
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 19:39:12
Kadee freight truck 550 Bettendorf, loopt uit rails bij bogen en wissels. door Scratchbuilt
Vandaag om 19:21:44
EifelBurgenBahn door Henk Hooijmans
Vandaag om 19:17:33
Het blijft rommelen bij ROFL door barry1972
Vandaag om 18:32:21
BNLS Module: "Chicago Union" door nighttrain1
Vandaag om 17:51:10
Roßnitz door Modellbahnwagen
Vandaag om 17:28:57
Ostmuhle, rangeerbaan in spoor 0 door g-j
Vandaag om 17:13:42
Veranderingen in en aan Mat 46 door Sobat Kras
Vandaag om 15:41:05
  

Auteur Topic: Fleischmann Twin-Decoder 69 6846 rijd wel maar geen verlichting  (gelezen 296 keer)

pistolidas

  • Offline Offline
  • Berichten: 2
Fleischmann Twin-Decoder 69 6846 rijd wel maar geen verlichting
« Gepost op: 12 oktober 2017, 13:49:18 »
Ik heb afgelopen weekend een Fleischmann 4472 Hondekop trein gekocht in Houten.
Hier zat al een decoder in. Ik denk dat het een Fleischmann Twin Decoder 69 6846 is, omdat er hiervan een gebruiksaanwijzing bij zit.
Ik heb de decoder gereset met CV64=1 en nu rijd de trein goed met mijn MultiMaus.
Alleen de rijverlichting doet het niet.
Ik heb de gloeilampjes gecontroleerd en ze doen het nog allemaal, ook de verbindingen naar de lampjes zijn goed.
Ik heb enig speur werk gedaan (http://fmz-info.digitalshop-uli-johann.de/decodertwin1.html) en ik vrees dat dit ook nooit zal werken, waarschijnlijk alleen op het FMZ protocol?
Het lijkt erop dat je CV12 en CV29 zou moeten kunnen instellen om DCC te kunnen gebruiken maar dat is dan voor deze 69 6846 versie Twin Decoder niet mogelijk?

Heeft iemand nog suggesties?

Mvrgr,

Jan Willem







JurS

  • Offline Offline
  • Berichten: 70
Re: Fleischmann Twin-Decoder 69 6846 rijd wel maar geen verlichting
« Reactie #1 Gepost op: 12 oktober 2017, 13:56:57 »
Ik had een probleem zoals dit. Check of de speed steps hetzelfde zijn (14 of 28) in het Loco menu en het Program menu.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 5658
Re: Fleischmann Twin-Decoder 69 6846 rijd wel maar geen verlichting
« Reactie #2 Gepost op: 12 oktober 2017, 20:23:58 »
Allereerst bestaat er geen Fleischmann hondekop  ;D
Jij bedoelt Mat '64 ook wel apekop genoemd.

En wat de decoder betreft, eruit slopen en er een goede decoder inzetten.
Gr.
Eric

pistolidas

  • Offline Offline
  • Berichten: 2
Re: Fleischmann Twin-Decoder 69 6846 rijd wel maar geen verlichting
« Reactie #3 Gepost op: 12 oktober 2017, 22:02:39 »
JurS heel erg bedankt, dit was de oplossing.
Daar zou ik nooit aan gedacht hebben.
Ik had hem op 128 stappen staan.
Ik heb beide 14 en 28 geprobeerd daarbij deed de verlichten het allebei echter stotterend en niet bij stilstand.
Voor de zekerheid de decoder nog eens gereset en de stappen op 14 ingesteld.
Nu doet hij het perfect, verlichting brand ook bij stilstand.
Nogmaals mijn dank.

Wim Ros

  • BHV
  • Offline Offline
  • Berichten: 7715
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
    • Perrongeluk
Re: Fleischmann Twin-Decoder 69 6846 rijd wel maar geen verlichting
« Reactie #4 Gepost op: 12 oktober 2017, 23:03:42 »
Goed, de juiste instellingen
CV29 waarde 2 geven
Dan op je Twin-Center bij je locadres kiezen voor 28 of 128 stappen. En het zal werken zoals het bij alle DCC decoders werkt.

Zet je CV29 op waarde 0 dan op je Twin-Center bij je locadres 14 of 27 stappen kiezen. Ook dat is weer standaard.

Mvg
Wim.
Intellibox via LocoNet-Interface met s88 via een s88 naar LocoNet adapter.Of L.NET-S88SD16-N Marklin 6021 via een 63820, LocoNet-Interface en een s88 naar LocoNet adapter. Lenz Digital Plus via  LI101F of s88XPressNetLi s88SD16-n. http://rosoft.boards.net

JurS

  • Offline Offline
  • Berichten: 70
Re: Fleischmann Twin-Decoder 69 6846 rijd wel maar geen verlichting
« Reactie #5 Gepost op: 12 oktober 2017, 23:41:03 »
Geen dank, blij te horen dat het werkt!