Google+
Doel:€250.00
Donaties:€124.14

Per saldo:€-125.86

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-08-2017
Algemeen

De stichting

Recente berichten

BNLS Baanbreker - Project 083 tot 338 door 44
Vandaag om 19:15:43
De soap die Fyra heet door iarnrod
Vandaag om 19:14:45
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 19:14:21
Schakeling voor kleurkeuze leds door 72sonett
Vandaag om 19:06:07
Trekduw Beneluxtrein door metpetergaathetbeter
Vandaag om 18:57:00
Digitaliseren Fleischmann draaischijf door dickkoning
Vandaag om 18:54:45
Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: “Bahnhof Poggendam door Stedahult
Vandaag om 18:53:40
Programmeren van wissels/wisselsstraten met MultiMaus (Roco) door trabiarie
Vandaag om 18:47:40
Maximale rijspanning Trafo halveren door Martin Hornis
Vandaag om 18:39:10
Hatzum, NL modelbaan naar voorbeeld uit Friesland door Noordernet
Vandaag om 18:38:32
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
Vandaag om 18:24:21
Utrecht Centraal en Leidsche Rijn 4-sporig door nighttrain1
Vandaag om 18:15:33
Bouw van een omC bij de SGB in Goes. door Paul de Goede
Vandaag om 17:22:42
Multimouse pakt decoder adres 113 niet. door Hans Gvz
Vandaag om 17:21:04
Märklin/Trix Koploper: reservekoppeling in 3D printen door Remie_märklín
Vandaag om 17:18:19
HTM tram 265 in Lego door Paul de Goede
Vandaag om 17:17:40
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
Vandaag om 17:09:13
Wat betekent wat bij de ICR's..? door Joop_L
Vandaag om 16:12:51
Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving door eenop87
Vandaag om 15:46:09
Eerste baanplan spoor N door stoomtreinen gek
Vandaag om 15:01:52
Voorde dok door Sobat Kras
Vandaag om 14:57:34
Fleischmann BR 54 met sound stopt ineens!! door Haradigi
Vandaag om 14:54:10
verschillende draaisteltype's onder NS materieel door edwin1974
Vandaag om 14:02:17
Hoekse Lijn, fotodraadje v/d afbraak & wederopbouw door Martijnstein
Vandaag om 13:33:06
Terschellinger Spoor door FritsT
Vandaag om 13:20:07
Van Kornberg naar Eitdorf. h0 2,70 x 1,22. door PMBW
Vandaag om 12:12:54
NS 413 Grote Sik van Dutzrail door Ivo tB
Vandaag om 11:59:33
Depot door Ronald69
Vandaag om 11:55:06
VERPLAATST: Werk..Plaats door Reinout van Rees
Vandaag om 11:52:22
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door MDK193
Vandaag om 11:38:24
  

Auteur Topic: CV instellingen ACME br186 NS  (gelezen 762 keer)

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1004
CV instellingen ACME br186 NS
« Gepost op: 12 augustus 2017, 16:39:29 »
ik ben bezig de de CV van de ACME br186 NS aan het instellen op mijn Ecos 50210 , het gaat me vooral om de loc kant 2, dus tussen de rijtuig en de loc in, deze verlichting wil ik volledig uitschakelen, kan ik dit instellen via de Ecos? en zo ja welke CVs moet ik aanpassen zodat de verlichting aan Cabine 2 uitgeschakeld word.

Verder heb ik een andere vraag, ik heb nu de loc naast mijn rijtuigen gezet en constateer dat de kleur blauw niet met elkaar overeen komen en de kleur geel wel, weet iemand hoe dit is bij de Brawa br186?
« Laatst bewerkt op: 13 augustus 2017, 00:49:09 door Meppelspoor »
gr. Petra en Eric, we zitten gezamenlijk op de forum.

Timo

  • Offline Offline
  • Berichten: 3325
Re: CV instellingen ACME br186 NS en juiste kleur overeenkomst ICRm van LSM
« Reactie #1 Gepost op: 12 augustus 2017, 16:52:27 »
Hoi Petra/Eric,

Dit heeft niets met de ECoS te maken ;) Dit is volledig afhankelijk van de loc en de decoder daarin. Is het dus überhaupt een loc waar je de twee zijde los van elkaar in kunt stellen? En welke decoder zit erin?

Daarnaast, twee gescheiden vragen in één draadje is niet handig. Dan gaat alles door elkaar lopen.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1004
Re: CV instellingen ACME br186 NS en juiste kleur overeenkomst ICRm van LSM
« Reactie #2 Gepost op: 12 augustus 2017, 17:24:23 »
Er zit een Esu lokpilot 21 mtc in en de loc is ingesteld voor op 2 kanten, kan je ook zien vanwege dat de ene kant een koppeling geplaatst kan worden en de andere kant hebben ze de onderdelen geplaatst zoals een schroefkoppeling.
gr. Petra en Eric, we zitten gezamenlijk op de forum.

Timo

  • Offline Offline
  • Berichten: 3325
Re: CV instellingen ACME br186 NS en juiste kleur overeenkomst ICRm van LSM
« Reactie #3 Gepost op: 12 augustus 2017, 17:37:59 »
Laatste zin snap ik even niet ??? Dat er maar aan één kant een koppeling zit betekend niet dat de verlichting in de loc ook per zijde te schakelen is.

Heb jij de decoder ingebouwd?
Heb je instellingen (functie mapping) aangepast?
Schakelt de verlichting aan beide zijden in met F0?


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Servé

  • Team Op bezoek bij...
  • Offline Offline
  • Berichten: 1580
  • Busje rijden...
Re: CV instellingen ACME br186 NS en juiste kleur overeenkomst ICRm van LSM
« Reactie #4 Gepost op: 12 augustus 2017, 17:39:50 »
Is de frontverlichting aan kant 1 hardwarematig aan de sluitverlichting van kant 2 verbonden (en v.v.)?
Zo ja, dan kun je niet de verlichting per cabine schakelen. Zo nee, dan gebruiken de front/sluitseinen allemaal een aparte functieuitgang en zou het mogelijk moeten zijn.
Vriendelijke groet, Servé.
Rangeerder & Seinhuiswachter bij de ZLSM

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1004
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #5 Gepost op: 13 augustus 2017, 00:58:05 »
De winkel heeft voor mij een ESU lokpilot 21 mtc decoder geplaatst, maar hoe de instellingen zijn ingedeeld en door wie weet ik niet, als ik de loc op de baan zet meld hij zich zelf aan door railcom. Het gaat mij om cabine 2, die zit vast aan de rijtuigen, bij voorwaarts branden de rode sluitverlichting tussen de loc en rijtuigen en als ik omkeer dan brand alleen de A-sein. Veel veranderen met de ecos lukt me ook niet of nog niet, deze heb ik nog niet zo lang, zou bijvoorbeeld niet weten hoe je CV's aanpast, want als de loc is ingesteld, kan je op loc weizigen drukken en kan je bij uitgebreid, de verlichting wel omdraaien van kant, dus neem ik aan dat de verlichting aan de cabine 2 zijde ook wel uitgeschakeld worden, maar hoe? en met welke CV codes en kan dit per ecos aangepast worden of moet ik eerst andere software / componenten kopen?
gr. Petra en Eric, we zitten gezamenlijk op de forum.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 6789
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #6 Gepost op: 13 augustus 2017, 07:19:23 »
Hoi,

Wat een toeval dat "Flevoland2012" ook hetzelfde probleem heeft op het 3rail-forum, zie ACME NS 186 Traxx decoder instellingen. De vorige keer met het rangeerlicht en Rangeerlicht programmeren ESU Lokpilot 4.0 ook al.  ::)  ::)

Met zoveel toeval zouden jullie elkaar eens moeten ontmoeten. Misschien gaat dat meer geluk brengen  ;D

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Rondje_HO

  • Offline Offline
  • Berichten: 1528
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #7 Gepost op: 13 augustus 2017, 08:09:54 »
Bij de winkel waar ik hem heb gekocht hebben ze dat zo even ingesteld voor me (heb er zelf ook geen verstand van). Kun jij dat ook niet even vragen bij jou winkel?

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 16223
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #8 Gepost op: 13 augustus 2017, 09:38:53 »
Meppelspoor heeft dezelfde vraag al eerder gesteld en het correcte antwoord gekregen.
https://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,67818.msg3221630512.html#msg3221630512
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Rondje_HO

  • Offline Offline
  • Berichten: 1528
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #9 Gepost op: 13 augustus 2017, 09:53:00 »
Ach, misschien kon hij zijn vorige draadje niet meer vinden  :)  Iedereen is nu eenmaal anders. Nu zou het toch moeten lukken denk ik.

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1004
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #10 Gepost op: 13 augustus 2017, 12:55:13 »
cv31=16
cv32=2
cv330=9
cv346=6
cv362=32
cv378=16
cv394=0
cv410=0

Deze instellingen werkt bij mij niet, kan zijn dat het door de railcom komt, maar er veranderd niks. Ik heb de instellingen met de Ecos proberen veranderen, maar zonder resultaat.
gr. Petra en Eric, we zitten gezamenlijk op de forum.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 16223
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #11 Gepost op: 13 augustus 2017, 13:14:53 »
Begin eens met een reset.
Er zijn verschillende mogelijkheden. Stel eens in wat Ben hier deed.
https://forum.3rail.nl/index.php?topic=49507.msg892379#msg892379

Dan schakel je met f0 de verlichting aan de ene kant wn met f1 de verlichting aan de andere kant.
Er zit een gewone lokpilot in en niet een m4?
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1004
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #12 Gepost op: 13 augustus 2017, 14:58:17 »
ik heb een lokpilot M4 decoder, ik heb de ESU lokprogrammer gedownload en de veranderingen ingevoerd, maar zonder succes. Word een beetje moedeloos van. Kan het misschien komen dat railcom aan staat? het is minder simpel dan ik gehoopt had en nu ik een ecos heb, had ik gehoopt dat het programmeren een fluitje van een cent zou zijn, maar dat is niet het geval. Ik weet iemand de cv instelling om alles terug te zetten naar fabrieksinstelling, want wat was de basis instelling bij aanschaf?

F0 = verlichting aan en uit
F1 = ?
F2 = ?
F3 = ?
F4 = ?
F5 = ?
F6 = ?

Kan je via de lokprogrammer ook zo instellen dat bij F0 alleen kant 1 de verlichting aan en uit gaat?
gr. Petra en Eric, we zitten gezamenlijk op de forum.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 16223
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #13 Gepost op: 13 augustus 2017, 15:18:26 »
Reset is cv8 op 8 programmeren.
Daarna werkt de frontverlichting via f0 en de sluitseinen kan je met f1 en f2 apart aan- en uitzetten.

Je moet in de lokprogrammer software dus ook voor m4 kiezen.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

HeRo

  • Offline Offline
  • Berichten: 333
    • Bouwdraadje bij de buren.
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #14 Gepost op: 13 augustus 2017, 16:09:26 »

Kan je via de lokprogrammer ook zo instellen dat bij F0 alleen kant 1 de verlichting aan en uit gaat?

Natuurlijk En dan de andere cabine op F1 doen?

Tabel aanpassen naar :

F0 vooruit -> Aux 0 vooruit
F0 achter  -> Aux 1

F1 vooruit -> Aux 2
F1 achter  -> Aux 0 achteruit

 cv's uitdraaien en programmeren maar.