Doel:€250.00
Donaties:€70.00

Per saldo:€-180.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-07-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 05:49:50
Trams, treinen, bruggen en Americana in Portland Oregon door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 05:14:22
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 03:59:12
Werkbank bouwen door ArjanB
Vandaag om 03:44:21
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
Vandaag om 00:14:13
Projekt 083-338 door Erik Baas
22 juli 2019, 23:59:44
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door GerardvV
22 juli 2019, 23:51:48
Schwarzburg door 44
22 juli 2019, 22:52:08
Artitec SS700/NS3700 door Gerke
22 juli 2019, 22:45:37
Piko h0 NS 2200 door Gerke
22 juli 2019, 22:30:49
Hoe gebouwde huisjes etc verzenden door nkob
22 juli 2019, 22:07:15
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door BrightonBelle
22 juli 2019, 22:06:20
BNLS-module: De Korne door pietgrasparkiet
22 juli 2019, 21:52:24
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door MOVisser
22 juli 2019, 21:49:55
Neutraal Moresnet in H0 door André 1976
22 juli 2019, 21:23:20
Raadplaatje door Illya Vaes
22 juli 2019, 21:20:22
Efringen-Kirchen door poftie
22 juli 2019, 21:01:11
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door frederik19630
22 juli 2019, 20:43:13
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
22 juli 2019, 19:58:23
Fleischmann 'zelfdenkende' wissel n-spoor door mass am see
22 juli 2019, 19:22:49
Vloerbaan op een studentenkamer... door Joost O
22 juli 2019, 18:43:06
Iets kleins in 00 door Noordernet
22 juli 2019, 18:33:00
Combe Halt, Brits smalspoor door Stedahult
22 juli 2019, 18:14:39
Tram Lierneux - Vielsalm door Scratchbuilt
22 juli 2019, 17:53:56
Waar is stroomaftap voor en hoe open ik een Jouef BR44 lok? door OpAart
22 juli 2019, 17:33:37
Den Zoeterdam 1/87 H0 366x110 door mass am see
22 juli 2019, 16:22:12
Crowdfunding gestart voor ex-ZHESM 9952 door janw
22 juli 2019, 13:41:36
Pfarrerwinkel bahn door 44
22 juli 2019, 13:02:50
BNLS-Module: "Spoormuseum in H0" door Jelmer
22 juli 2019, 12:47:04
Stationsplein Baden Baden door Dion
22 juli 2019, 12:42:57
  

Auteur Topic: CV instellingen ACME br186 NS  (gelezen 1523 keer)

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1180
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #15 Gepost op: 13 augustus 2017, 19:16:58 »

Ik ga het proberen, maar ik heb het idee dat de loc de cv's niet overneemt, dit kan o.a. door de Railcom, hoe kan je deze uit zetten? En heeft iemand de rest van de standaard CV's zoals gevarensein, rangeersein, rangeersnelheid enz
« Laatst bewerkt op: 13 augustus 2017, 22:29:33 door Bert van Gelder »
gr. Petra,  Eric is ziek en komt voorlopig hier niet meer, normaal zitten we samen op de forum.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7487
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #16 Gepost op: 13 augustus 2017, 20:41:00 »
@Petra / Eric / Marco / Flevoland2012: Wat is dat toch met dat Railcom? Het heeft geen R**T te maken met het programmeren van je loks. Gewoon programmeren volgens de handleiding van je ECoS. Al dan niet op het hoofdspoor (POM) of via een apart programmeerspoor. Dus lees eens rustig de handleiding(en) eerst door voordat je op knopjes gaat drukken.

En ja in de handleiding van je decoder kan je vinden hoe je Railcom eventueel uitzet. Ook een CV-waarde aanpassen in de decoder, dus programmeren. Anders vraag het je winkelier of die het voor je kan doen.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1180
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #17 Gepost op: 13 augustus 2017, 21:00:27 »

Hoe railcom moet uitzetten is me inmiddels gelukt, maar de rest niet. Trouwens de eerste namen zijn correct de laatste niet, dus graag me niet meer zo noemen.
« Laatst bewerkt op: 13 augustus 2017, 22:28:56 door Bert van Gelder »
gr. Petra,  Eric is ziek en komt voorlopig hier niet meer, normaal zitten we samen op de forum.

HeRo

  • Offline Offline
  • Berichten: 370
    • Bouwdraadje bij de buren.
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #18 Gepost op: 13 augustus 2017, 21:51:13 »
Je gaat het proberen en de volgende mededeling is dat het is mislukt.
Als je nu eens neer zet wat je doet kan vast wel iemand zien waar je fout gaat.

Begin eens met te melden of dat de witte seinen inderdaad op F0 zitten en de sluitseinen op F1 en F2.
En wat je daarna doet.

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1180
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #19 Gepost op: 13 augustus 2017, 22:03:22 »

ik heb precies ingevoerd zoals je had genoteerd, maar het enige wat hij doet is met F1 / F2 dat is dat de witte en rode licht van F0 aanblijven en dat je als je F1/F2 indrukt dubbel verlichting krijgt, of ik moet wat fout doen, maar tot op heden, doet hij nog niet wat ik invoer. Verder is het wel zo doordat ik op reset heb gedrukt, de voor ingevoerde functies verdwenen zijn. Ik heb geen rangeer sein meer en de andere rangeer functie en ik heb geen gevarensein meer, wat zijn hiervan de CV zodat deze weer hersteld kunnen worden.
« Laatst bewerkt op: 13 augustus 2017, 22:28:38 door Bert van Gelder »
gr. Petra,  Eric is ziek en komt voorlopig hier niet meer, normaal zitten we samen op de forum.

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1180
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #20 Gepost op: 13 augustus 2017, 22:12:31 »
F0 vooruit -> Aux 0 vooruit
F0 achter  -> Aux 1

F1 vooruit -> Aux 2
F1 achter  -> Aux 0 achteruit

F0 vooruit -> Aux 0 vooruit
F0 achter  -> Aux 1

F1 vooruit -> Aux 2
F1 achter  -> Aux 0 achteruit

Bij Aux 1 en 2 staan tussen haakjes een [1] of [2] welke van de 2 moet je hebben?
gr. Petra,  Eric is ziek en komt voorlopig hier niet meer, normaal zitten we samen op de forum.

HeRo

  • Offline Offline
  • Berichten: 370
    • Bouwdraadje bij de buren.
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #21 Gepost op: 13 augustus 2017, 23:03:31 »
[1] is ok.

Maak eens een lijstje met welke led op welke functie uitgang zit.     
En een lijst wat je aan wil hebben op welke toets.
Dat bepaald je Cv nummers en waarden.

En een printscreen van wat je invult in de programmer software helpt ontzettend als je meekijkt.  ;)


Ik heb het nergens over F2. Dus als je die aanzet gooit ie de boel in de war en zie je dubbele zaken.

F0 zet een cabine aan uit  F1 de andere cabine. Wissel je richting moet de andere kleur aan die kant gaan branden.
Dat is wat mijn lijstje doet niets meer.
Gaat er nog meer aan dan heb je dat niet uitgezet vanuit de eerdere mapping.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3060
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #22 Gepost op: 14 augustus 2017, 08:25:17 »
Ik heb de file en de lok niet bij de hand maar ik meen dat het zo is: Front en rearlight zijn de 2 lage witte seinen, AUX 1 en 2 zijn de witte topseinen, AUX3 en 4 de sluitseinen.

Voor het trek duw bedrijf moet je dan dit mappen, F0 schakelt cabine 1 en  F1 cabine 2:

Vooruit F0: frontlight en AUX2 geeft wit licht voorop
Achteruit F0: AUX3 geeft sluitlicht voorop
Vooruit F1: AUX4 geeft sluitlicht achterop
Achteruit F1: rearlight en AUX1 geeft wit licht achterop.

Zo kun je ook een gevaren sein maken onder b.v. F2 (rood en wit aan per zijde) of rangeersein onder F3 (beide toplichten).

Gr, Ben.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3060
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #23 Gepost op: 14 augustus 2017, 08:47:04 »
Bevestiging van het geschrevene, ik zit mezelf te citeren.



Stapelgek ben ik dat ik hier nog aandacht aan besteed...... >:(

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1180
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #24 Gepost op: 14 augustus 2017, 13:30:45 »
ik weet niet of het belangrijk is maar ik heb ontdekt dat ik een ESU 64.614 decoder in heb gestopt en niet de normale ESU 54614, misschien maakt het niks uit, maar volgens de handleiding van ecos kunnen deze decoders niet aangepast worden
gr. Petra,  Eric is ziek en komt voorlopig hier niet meer, normaal zitten we samen op de forum.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18251
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #25 Gepost op: 14 augustus 2017, 13:45:01 »
64614 is de m4 met 21mtc stekker. Precies zoals je eerder aangaf. Natuurlijk kan die worden aangepast.
Ik begin te denken dat het eerdere advies om het in de winkel te laten regelen, zo gek nog niet is.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1180
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #26 Gepost op: 14 augustus 2017, 13:49:44 »


Dat denk ik ook ja voordat ik iets beschadigd zodat ie helemaal onbruikbaar word
« Laatst bewerkt op: 14 augustus 2017, 14:00:43 door Bert van Gelder »
gr. Petra,  Eric is ziek en komt voorlopig hier niet meer, normaal zitten we samen op de forum.

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1180
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #27 Gepost op: 14 augustus 2017, 16:11:13 »
ik geef het definitief op, ik heb de CV's ingevoerd zoals Ben ze had beschreven en als je in de Ecos bij loc wijzigen kijkt staan ze er ook in, maar de enig verlichting die je krijgt is de standaard verlichting F0 krijg je voor geel/wit en achter rood en F1 het zelfde. Dus of de decoder is niet helemaal in orde of de loc is niet goed wijs  ;D ;D
gr. Petra,  Eric is ziek en komt voorlopig hier niet meer, normaal zitten we samen op de forum.

rail4marcel

  • Offline Offline
  • Berichten: 5103
    • grootspoorfoto's
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #28 Gepost op: 10 januari 2019, 21:55:10 »
Excuses voor het op halenvan dit oude draadje. Ben hier ook even mee bezig geweest vanavond en na een tijdje puzzelen (het lukte mij ook niet) is het mij gelukt. De crux zit hem in de schuifjes in de loc. Hier zitten 6 switches die je manueel moet omzetten. Als je 1 tm 5 omzet en de hier eerder genoemde instellingen programmeerd kun je alle seinbeelden samenstellen.
Voor actuele grootspoorfoto's zie  site