Doel:€250.00
Donaties:€160.00

Per saldo:€-90.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-03-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Spoor op industrieterrein Lage Weide door R v/d Hoven
Vandaag om 19:49:35
Keerlus door regor
Vandaag om 19:48:27
Baanbouw Bosje77 door bosje77
Vandaag om 19:41:21
Zolderbaan Westerdorp door johanw
Vandaag om 19:38:24
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 19:37:46
Via D naar een ABC rijtuig NS serie 7301-7308 door Post49
Vandaag om 19:33:18
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door bosje77
Vandaag om 19:28:48
Gezocht: modelspoorwinkels in de regio Gronau, Bad Bentheim en Nordhorn door Hans Reints
Vandaag om 19:27:17
BNLS-Werkspoor - Mk modelbouw CHD in messing door Ivo tB
Vandaag om 19:20:48
RhB-modelbaan van Martino door Sven
Vandaag om 19:11:46
DB bestelt Talgorijtuigen+loks voor Berlijn-Amsterdam, inzet huidig materieel door WilcoV
Vandaag om 19:10:41
De (her)bouw van mijn baan door Markus
Vandaag om 19:10:40
Artitec / REE 1300, materieelbespreking. door Sicco Dierdorp
Vandaag om 19:07:54
Kranenberg, een exercitie in code 70 door puntenglijder
Vandaag om 18:49:32
NS: softwarefout op hsl-traject opgelost, fors minder vertraging door Joop_L
Vandaag om 18:48:53
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door sncf231e
Vandaag om 18:43:28
Fotopunt Heukelom door Luc2000
Vandaag om 18:25:56
SBB 189 NL toelating door Luc2000
Vandaag om 17:58:39
Raadplaatje door Niekleair
Vandaag om 17:45:48
Kleurenlijst; welke kleur heb ik nodig voor omspuit projecten? door puǝǝʞᴉnp
Vandaag om 17:45:16
Zelf gemaakte DCC centrale werkt niet helemaal door Haas67
Vandaag om 14:53:51
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 14:53:36
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
Vandaag om 14:38:06
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 14:31:08
NS modelbaan Hoekdam H0 door Ronald Hofmeester
Vandaag om 13:28:43
NL Baan in Canada door ArjanB
Vandaag om 12:48:17
Vorarlberg (Oostenrijkse treinbaan....n-spoor) door nkob
Vandaag om 12:38:06
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 11:29:18
Fleischmann 5154 door Besselspoor
Vandaag om 11:25:10
HK draaischijf: ervaringen? door MRdirect
Vandaag om 10:05:45
  

Auteur Topic: CV instellingen ACME br186 NS  (gelezen 1392 keer)

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1155
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #15 Gepost op: 13 augustus 2017, 19:16:58 »

Ik ga het proberen, maar ik heb het idee dat de loc de cv's niet overneemt, dit kan o.a. door de Railcom, hoe kan je deze uit zetten? En heeft iemand de rest van de standaard CV's zoals gevarensein, rangeersein, rangeersnelheid enz
« Laatst bewerkt op: 13 augustus 2017, 22:29:33 door Bert van Gelder »
gr. Petra,  Eric is ziek en komt voorlopig hier niet meer, normaal zitten we samen op de forum.

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7392
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #16 Gepost op: 13 augustus 2017, 20:41:00 »
@Petra / Eric / Marco / Flevoland2012: Wat is dat toch met dat Railcom? Het heeft geen R**T te maken met het programmeren van je loks. Gewoon programmeren volgens de handleiding van je ECoS. Al dan niet op het hoofdspoor (POM) of via een apart programmeerspoor. Dus lees eens rustig de handleiding(en) eerst door voordat je op knopjes gaat drukken.

En ja in de handleiding van je decoder kan je vinden hoe je Railcom eventueel uitzet. Ook een CV-waarde aanpassen in de decoder, dus programmeren. Anders vraag het je winkelier of die het voor je kan doen.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1155
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #17 Gepost op: 13 augustus 2017, 21:00:27 »

Hoe railcom moet uitzetten is me inmiddels gelukt, maar de rest niet. Trouwens de eerste namen zijn correct de laatste niet, dus graag me niet meer zo noemen.
« Laatst bewerkt op: 13 augustus 2017, 22:28:56 door Bert van Gelder »
gr. Petra,  Eric is ziek en komt voorlopig hier niet meer, normaal zitten we samen op de forum.

HeRo

  • Offline Offline
  • Berichten: 370
    • Bouwdraadje bij de buren.
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #18 Gepost op: 13 augustus 2017, 21:51:13 »
Je gaat het proberen en de volgende mededeling is dat het is mislukt.
Als je nu eens neer zet wat je doet kan vast wel iemand zien waar je fout gaat.

Begin eens met te melden of dat de witte seinen inderdaad op F0 zitten en de sluitseinen op F1 en F2.
En wat je daarna doet.

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1155
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #19 Gepost op: 13 augustus 2017, 22:03:22 »

ik heb precies ingevoerd zoals je had genoteerd, maar het enige wat hij doet is met F1 / F2 dat is dat de witte en rode licht van F0 aanblijven en dat je als je F1/F2 indrukt dubbel verlichting krijgt, of ik moet wat fout doen, maar tot op heden, doet hij nog niet wat ik invoer. Verder is het wel zo doordat ik op reset heb gedrukt, de voor ingevoerde functies verdwenen zijn. Ik heb geen rangeer sein meer en de andere rangeer functie en ik heb geen gevarensein meer, wat zijn hiervan de CV zodat deze weer hersteld kunnen worden.
« Laatst bewerkt op: 13 augustus 2017, 22:28:38 door Bert van Gelder »
gr. Petra,  Eric is ziek en komt voorlopig hier niet meer, normaal zitten we samen op de forum.

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1155
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #20 Gepost op: 13 augustus 2017, 22:12:31 »
F0 vooruit -> Aux 0 vooruit
F0 achter  -> Aux 1

F1 vooruit -> Aux 2
F1 achter  -> Aux 0 achteruit

F0 vooruit -> Aux 0 vooruit
F0 achter  -> Aux 1

F1 vooruit -> Aux 2
F1 achter  -> Aux 0 achteruit

Bij Aux 1 en 2 staan tussen haakjes een [1] of [2] welke van de 2 moet je hebben?
gr. Petra,  Eric is ziek en komt voorlopig hier niet meer, normaal zitten we samen op de forum.

HeRo

  • Offline Offline
  • Berichten: 370
    • Bouwdraadje bij de buren.
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #21 Gepost op: 13 augustus 2017, 23:03:31 »
[1] is ok.

Maak eens een lijstje met welke led op welke functie uitgang zit.     
En een lijst wat je aan wil hebben op welke toets.
Dat bepaald je Cv nummers en waarden.

En een printscreen van wat je invult in de programmer software helpt ontzettend als je meekijkt.  ;)


Ik heb het nergens over F2. Dus als je die aanzet gooit ie de boel in de war en zie je dubbele zaken.

F0 zet een cabine aan uit  F1 de andere cabine. Wissel je richting moet de andere kleur aan die kant gaan branden.
Dat is wat mijn lijstje doet niets meer.
Gaat er nog meer aan dan heb je dat niet uitgezet vanuit de eerdere mapping.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3005
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #22 Gepost op: 14 augustus 2017, 08:25:17 »
Ik heb de file en de lok niet bij de hand maar ik meen dat het zo is: Front en rearlight zijn de 2 lage witte seinen, AUX 1 en 2 zijn de witte topseinen, AUX3 en 4 de sluitseinen.

Voor het trek duw bedrijf moet je dan dit mappen, F0 schakelt cabine 1 en  F1 cabine 2:

Vooruit F0: frontlight en AUX2 geeft wit licht voorop
Achteruit F0: AUX3 geeft sluitlicht voorop
Vooruit F1: AUX4 geeft sluitlicht achterop
Achteruit F1: rearlight en AUX1 geeft wit licht achterop.

Zo kun je ook een gevaren sein maken onder b.v. F2 (rood en wit aan per zijde) of rangeersein onder F3 (beide toplichten).

Gr, Ben.

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3005
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #23 Gepost op: 14 augustus 2017, 08:47:04 »
Bevestiging van het geschrevene, ik zit mezelf te citeren.



Stapelgek ben ik dat ik hier nog aandacht aan besteed...... >:(

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1155
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #24 Gepost op: 14 augustus 2017, 13:30:45 »
ik weet niet of het belangrijk is maar ik heb ontdekt dat ik een ESU 64.614 decoder in heb gestopt en niet de normale ESU 54614, misschien maakt het niks uit, maar volgens de handleiding van ecos kunnen deze decoders niet aangepast worden
gr. Petra,  Eric is ziek en komt voorlopig hier niet meer, normaal zitten we samen op de forum.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18069
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #25 Gepost op: 14 augustus 2017, 13:45:01 »
64614 is de m4 met 21mtc stekker. Precies zoals je eerder aangaf. Natuurlijk kan die worden aangepast.
Ik begin te denken dat het eerdere advies om het in de winkel te laten regelen, zo gek nog niet is.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1155
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #26 Gepost op: 14 augustus 2017, 13:49:44 »


Dat denk ik ook ja voordat ik iets beschadigd zodat ie helemaal onbruikbaar word
« Laatst bewerkt op: 14 augustus 2017, 14:00:43 door Bert van Gelder »
gr. Petra,  Eric is ziek en komt voorlopig hier niet meer, normaal zitten we samen op de forum.

Meppelspoor

  • Offline Offline
  • Berichten: 1155
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #27 Gepost op: 14 augustus 2017, 16:11:13 »
ik geef het definitief op, ik heb de CV's ingevoerd zoals Ben ze had beschreven en als je in de Ecos bij loc wijzigen kijkt staan ze er ook in, maar de enig verlichting die je krijgt is de standaard verlichting F0 krijg je voor geel/wit en achter rood en F1 het zelfde. Dus of de decoder is niet helemaal in orde of de loc is niet goed wijs  ;D ;D
gr. Petra,  Eric is ziek en komt voorlopig hier niet meer, normaal zitten we samen op de forum.

rail4marcel

  • Offline Offline
  • Berichten: 5101
    • grootspoorfoto's
Re: CV instellingen ACME br186 NS
« Reactie #28 Gepost op: 10 januari 2019, 21:55:10 »
Excuses voor het op halenvan dit oude draadje. Ben hier ook even mee bezig geweest vanavond en na een tijdje puzzelen (het lukte mij ook niet) is het mij gelukt. De crux zit hem in de schuifjes in de loc. Hier zitten 6 switches die je manueel moet omzetten. Als je 1 tm 5 omzet en de hier eerder genoemde instellingen programmeerd kun je alle seinbeelden samenstellen.
Voor actuele grootspoorfoto's zie  site