Google+
Doel:€250.00
Donaties:€19.65

Per saldo:€-230.35

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 13-05-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Rhb (H0m) - Station “Versam-Safien” (Swiss-Almere) door Wouter_
Vandaag om 13:43:30
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 13:43:23
Rocky Rail en Roco Sdggmrs vraag door Twinkie
Vandaag om 13:37:00
Peco sl-90 polarisatie? door Klaas Zondervan
Vandaag om 13:28:58
Welk merk moet ik gaan gebruiken door NS1220
Vandaag om 13:08:35
EifelBurgenBahn door Eric B
Vandaag om 13:01:10
3D/RM IG: Onshape - Wateringbury Railway Station door Hans van de Burgt
Vandaag om 12:59:19
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Eric B
Vandaag om 11:37:13
Oosterbeekbrug bis door nighttrain1
Vandaag om 11:35:56
Frans diorama 1:48 door Scratchbuilt
Vandaag om 11:35:45
Liliput NS3500 tandwiel gebroken. door HaHoHo
Vandaag om 11:26:47
Oersik in schaal 1 door FritsT
Vandaag om 11:08:15
Station N-Spoor 2018 door Erik
Vandaag om 11:04:23
Een NS 2000 voor de SGB! door Floris Dilz
Vandaag om 11:02:12
Oersik etsplaat spoor 0, bouwverslag door peterha
Vandaag om 11:00:47
Vrije vertaling van station Arnhem jaren 80 door Kees (NS Blokpost 54 Bruntendijk, Friesland)
Vandaag om 10:26:35
Roco RAm/DE-IV: vragen m.b.t. seinverlichting en motor. door henk
Vandaag om 09:47:00
Welk lettertype op seinnummerborden ? door spoorzeven
Vandaag om 09:43:40
Modules van Kees, we gaan naar Dordrecht toe. door ca.gorter
Vandaag om 08:37:27
Arduino te gevoelig door Martijn Bu
Vandaag om 08:32:39
Het wordt steeds gekker... door Joop_L
Vandaag om 01:29:34
Smalspoorwagen h0m Tramfabriek door Michel Turlings
19 mei 2018, 23:22:54
Ali-lichtsluisjes en overwegaansturing met arduino door meino
19 mei 2018, 23:03:01
Puttense treinkelder door Martin Hornis
19 mei 2018, 22:56:50
  

Auteur Topic: Pc als eigen server inrichten i.p.v. Photobucket?  (gelezen 4599 keer)

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 3775
Pc als eigen server inrichten i.p.v. Photobucket?
« Gepost op: 24 juli 2017, 19:48:23 »
Dat gezeur metfoto emmers
Ik heb nog een pc staan
Kan je daar een webserver van maken,en dan daar je foto's plaatsen
« Laatst bewerkt op: 24 juli 2017, 22:25:37 door Bert van Gelder »

CKLX

  • Offline Offline
  • Berichten: 716
Re: eigen server met foto opslag maken HOE
« Reactie #1 Gepost op: 24 juli 2017, 19:50:37 »
Waarom niet gewoon Flickr?

CKLX

wjmeijer1986

  • Offline Offline
  • Berichten: 105
Re: eigen server met foto opslag maken HOE
« Reactie #2 Gepost op: 24 juli 2017, 19:54:25 »
Deftige upload op je internet abbonnement, die PC inrichten met Debian + Apache + Samba en Apache:: Gallery. Draai al 15 jaar zo en nooit een centje pijn. Naar behoefte uit te breiden met meer functionaliteit maar dit is al een leuk begin.

En een domeinnaam huren voor 15 euro per jaar.
De NMBS spoort, nu ik nog.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 3829
Re: eigen server met foto opslag maken HOE
« Reactie #3 Gepost op: 24 juli 2017, 20:03:35 »
Dat is nog niet zo heel eenvoudig... Inderdaad is Linux / Apache / MySQL de gangbare route maar de boel instellen dat de boel een beetje veilig is (voor je het weet wordt je PC ook voor andere dingen gebruikt en hij staat immers ook in je privé netwerk) en ook dat hij werkt met een Dynamisch IP (want dat heeft 99% van de Nederlanders (en Belgen). Etc etc

Wil je het eenvoudig en stabiel, gewoon ergens hosting nemen (y)


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

ingenium

  • TM
  • Offline Offline
  • Berichten: 3487
    • Modeltrein projecten
Re: eigen server met foto opslag maken HOE
« Reactie #4 Gepost op: 24 juli 2017, 20:14:11 »
Inderdaad ik heb al 15 jaar een hostingpakket met domeinnaam 5 gig opslag, meer dan zat. Nooit gezeik. Div applicaties kan ik met behulp van een hostmanager installeren, waaronder coppermine. Daar zet ik al m'n plaatjes neer. Kost een paar tientjes per jaar maar je hebt er zoveel ongemerkt plezier van, of in ieder geval scheelt het je een berg ergernis.
Ben geitjes voeren en bloemetjes plukken, doei...

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 3775
Re: eigen server met foto opslag maken HOE
« Reactie #5 Gepost op: 24 juli 2017, 20:19:37 »
Waarom staat ie perse in mijn netwerk
Je kan hem toch als zelfstandige unit plaatsen
Ik heb een computer voor de baan ,en die staat bewust niet in een netwerk

wjmeijer1986

  • Offline Offline
  • Berichten: 105
Re: eigen server met foto opslag maken HOE
« Reactie #6 Gepost op: 24 juli 2017, 20:34:37 »
Hij zal toch aan het internet moeten hangen als je wil dat de foto's voor anderen ook zichtbaar zijn.
De NMBS spoort, nu ik nog.

ruudns

  • Offline Offline
  • Berichten: 4966
  • ***
Re: eigen server met foto opslag maken HOE
« Reactie #7 Gepost op: 24 juli 2017, 20:38:02 »
 (y) kan die ook gezellig mee doen met de eerstvolgende ddos aanval 8) ;D.
Ho, NS periode III tot V. Artitec, Roco, Hamo, FM, Piko, Rivarossi en Liliput. De locs zijn inmiddels digitaal en zit er ook led verlichting in de rijtuigen. De spiraal en schaduwstations zijn van rails voorzien. Nu alles eens in Koploper zetten.

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 3775
Re: eigen server met foto opslag maken HOE
« Reactie #8 Gepost op: 24 juli 2017, 20:40:07 »
Maar aan het net koppelen is toch nog geen netwerk
Wat ik begrepen heb uit alle info ,is een netwerk een schakeling aan elkaar en of 1 computer die als hoofd alles van de anderen koppelt en dan op het net zet

wjmeijer1986

  • Offline Offline
  • Berichten: 105
Re: eigen server met foto opslag maken HOE
« Reactie #9 Gepost op: 24 juli 2017, 20:44:34 »
Wat denk je dat het internet nu eigenlijk is? Maar als je deze basisprincipes niet begrijpt, begin er niet aan. Of toch niet voor je eerst heel goed in te lezen.
« Laatst bewerkt op: 24 juli 2017, 22:26:51 door Bert van Gelder »
De NMBS spoort, nu ik nog.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 3829
Re: eigen server met foto opslag maken HOE
« Reactie #10 Gepost op: 24 juli 2017, 20:57:52 »
Waarom staat ie perse in mijn netwerk
Je kan hem toch als zelfstandige unit plaatsen
Ik heb een computer voor de baan ,en die staat bewust niet in een netwerk
Uhm, tenzij jij meer een enterprise router hebt of zelf aan de slag bent gegaan met OpenWRT of pfSense staat je PC gewoon in je netwerk. Dat je je Windows/Mac netwerk niet deelt is wat anders maar dat is gewoon schijnveiligheid.

Wat hoe denk je anders dat al je PC's, Mac's en telefoons nu gebruik maken van je internet  ;)


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

wjmeijer1986

  • Offline Offline
  • Berichten: 105
Re: eigen server met foto opslag maken HOE
« Reactie #11 Gepost op: 24 juli 2017, 21:19:26 »
Nuja opzich houdt niemand hem tegen op zijn gateway (router in dit geval waarschijnlijk) wat portforwarding te doen zodat zijn server achter zijn gateway/firewall staat maar als je toch in Debian aan de gang gaat kun je daar ook je gateway van maken en kun je lekker in IPTables aan de slag maar iets zegt mij dat dat wat te hoog gegrepen gaat zijn.
De NMBS spoort, nu ik nog.

72sonett

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 937
    • [i]El Carrilet[/i]
Re: eigen server met foto opslag maken HOE
« Reactie #12 Gepost op: 24 juli 2017, 21:31:42 »
Citaat van: jerrytrein
...Kan je daar een webserver van maken en dan daar je foto's plaatsen?
Ja, ik kan dat wel, maar of jou dat ook lukt...

Wie is je internetprovider? Bij de meeste krijg je wel wat Mbs's als webspace, daar kun je ook je plaatjes stallen.
El Carrilet

Not sent from my Pocketline Swing 380, Xperia Z2, iPhone, C5503, ALE-L21 or SM-G900F using Tapatalk.

MH

RICROO

  • Offline Offline
  • Berichten: 504
Re: eigen server met foto opslag maken HOE
« Reactie #13 Gepost op: 24 juli 2017, 21:45:59 »
Zo te zien heb je niet veel kennis van netwerken en wat Internet nu eigenlijk is, over gegevensbeveiliging zullen we het dan maar helemaal niet hebben.

Als IT'er kan ik je alleen maar adviseren de goede raad in dit onderwerp op te volgen en voor hosting te kiezen.

Richard

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 3775
Re: eigen server met foto opslag maken HOE
« Reactie #14 Gepost op: 24 juli 2017, 21:55:17 »
Heb niet veel met al die leuke dingen
Wil enkel een opslag ruimte hebben en dat op een apparteopslagzonder afhankelijk te zijn
KPN levert enkel op zakelijk opslag ruimte
en daar ben ik afgestapt ,omdat ik geen noodzaak meer heb voor het huidige werk
voorheen met een garage bedrijf wel
Had ook een website ,maar ok daar is KPN van afgestapt
Ik dacht gewoon een eigen server van een losse pc te maken en dan daar opslag te doen