Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Modelspoorbaan Fleischmann door Rolando
Vandaag om 20:20:51
Corona en modelbouw door Reinout van Rees
Vandaag om 20:20:37
Artitec in NOS journaal: 'Naar China verzenden is makkelijker' door Tomasso
Vandaag om 20:20:27
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Rolando
Vandaag om 20:17:44
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door Pauldg
Vandaag om 20:12:15
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Hans van de Burgt
Vandaag om 20:09:36
Neurenberg: omgekeerd wensenlijstje door Duikeend
Vandaag om 20:04:36
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
Vandaag om 20:02:35
Roco versterker 10761 opgeblazen, te repareren? door Fritsprt
Vandaag om 19:54:58
B-Models 2021 door barry1972
Vandaag om 19:50:31
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door timtrein
Vandaag om 19:50:27
Beeldbank RWS door Jeronimos
Vandaag om 19:39:22
Lopi V4 Piko hondekop interieur+cabineverlichting door ruudns
Vandaag om 19:37:40
Stoomtrein Goes Borsele: Wat zijn we aan het bouwen door Reinier Z.
Vandaag om 19:19:53
Piko 2021, nieuws van de fabrikant door barry1972
Vandaag om 19:13:07
Roco 2021, nieuws van de fabrikant. door barry1972
Vandaag om 19:08:20
Falkenheim door Falcon10
Vandaag om 19:05:23
Roco NS 200/300 Sik groen, model 2020, bedrijfsnummer 288 door barry1972
Vandaag om 19:02:45
aandrijving Fleischmannwissel door jerrytrein
Vandaag om 18:58:23
Restauratie TEE treinstel door Bob R.
Vandaag om 18:53:34
Fleischmann, minitrix, spare parts. Zijn die nog ergens te krijgen? door Fritsprt
Vandaag om 17:57:00
Scarm Roco naar Trix of Fleischmann door henk
Vandaag om 17:55:57
Welke DCC decoder? door Fritsprt
Vandaag om 17:52:33
Waar in de wereld is Mme. Sousterre? door Arjen52
Vandaag om 17:39:28
Hulp gevraagd aandrijving sein FLM 6200/6205 door Arjen52
Vandaag om 17:22:36
Roco plastic doosjes door Falkenberg
Vandaag om 17:10:06
Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door RikM
Vandaag om 17:04:46
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Rolando
Vandaag om 17:04:15
"Bij nader omzien", een Nederlands spoorwegfotoarchief door ingenium
Vandaag om 16:38:29
Roco stoomlocomotieven met losse voorassen ontsporen op Fleischmann kruiswissels door Besselspoor
Vandaag om 16:07:22
  

Auteur Topic: DCC decoder uitlezen met IB2: "FOUT geen loc"  (gelezen 3775 keer)

treinmodel

  • Offline Offline
  • Berichten: 15
DCC decoder uitlezen met IB2: "FOUT geen loc"
« Gepost op: 06 juli 2017, 14:43:51 »
goedendag,

Ik heb net een Thalys gekocht N-spoor Kato.
Als ik de trein op de baan zet en bedien met de IB2 of koploper dan gaat hij rijden. tot zover niets geks. (adres 50)
Nu rijdt de loc niet zo snel dus wilde even naar de cv instellingen gaan kijken. (wil trouwens ook het adres veranderen)
Dus op het programmeerspoor en wat krijg ik voor melding bij alles wat ik doe ""fout geen Loc""
Ik kan dus niet in de decoder komen. ook zelfs niet in cv 8 reset of negen welke fabrikant het is.
Ander loc op programmeerspoor en niets aan de hand kan alle cv's uitlezen.
Is de decoder stuk ??? zou kunnen, maar wel vreemd dat hij met de instelling waarin ik hem kreeg wel rijdt.

is er iemand met een oplossing?
mocht de conclusie zijn decoder stuk, heb je voor een Thalys nog een bepaald merk nodig? ik weet niet hoeveel stroom hij trekt.

vriendelijk dank

Edwin

ik heb het uiteraard geprobeerd het hier op het forum op te zoeken en wellicht staat het ergens maar weet niet onder welk hoofdstuk. 

« Laatst bewerkt op: 06 juli 2017, 16:48:32 door Reinout van Rees. Reden: titel verduidelijkt »

keesv1

  • Offline Offline
  • Berichten: 117
  • Van analoog naar digitaal. Project voor jaren!
Re: dcc decoder FOUT geen loc
« Reactie #1 Gepost op: 06 juli 2017, 15:57:42 »
Lijkt op een slecht contact op het programmeerspoor. Beweeg de trein een even met de hand en/of maak het programmeerspoor schoon.
Kan ook zijn dat deze decoder zich niet laat uitlezen. Probeer eens cv1 op een ander adres te zetten en kijk of de trein daarop rijdt.
Groet,
Kees
H0 IB Basic, I train, Sprog 2,  Tijdperk IV,V Duitsland en de Alpen landen.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4656
Re: dcc decoder FOUT geen loc
« Reactie #2 Gepost op: 06 juli 2017, 16:25:26 »
De geen decoder fout zegt vaak niet zo veel, dat betekend alleen dat er geen geldige reactie terug is gekomen van de loc. Maar 9 van de 10 keer gaat programmeren dan wel goed alleen het uitlezen dan (wat de IB daarna probeert) niet.

Dus inderdaad, probeer eens gewoon een ander adres en kijk of de wijziging doorgevoerd wordt.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

treinmodel

  • Offline Offline
  • Berichten: 15
Re: DCC decoder uitlezen met IB2: "FOUT geen loc"
« Reactie #3 Gepost op: 07 juli 2017, 10:34:49 »
hartelijk dank voor de reactie.

oke het programmeren  gaat ook niet. het lijkt erop dat de IB2  de hele decoder niet ziet.

Edwin

VAM65

  • Omroep Modelspoor Club. Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 1949-1963" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 2848
  • Nederland 1949-1963 in h0
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: DCC decoder uitlezen met IB2: "FOUT geen loc"
« Reactie #4 Gepost op: 07 juli 2017, 10:52:15 »
Hm, dan is de decoder toch deels stuk, denk ik.

keesv1

  • Offline Offline
  • Berichten: 117
  • Van analoog naar digitaal. Project voor jaren!
Re: DCC decoder uitlezen met IB2: "FOUT geen loc"
« Reactie #5 Gepost op: 07 juli 2017, 12:07:59 »
Heb je enig idee welke decoder er in zit?
Ik zou de decoder graag eens aan de sprog/decoderpro willen hangen en eens kijken of er helemaal geen leven meer inzit!
Groet,
Kees
H0 IB Basic, I train, Sprog 2,  Tijdperk IV,V Duitsland en de Alpen landen.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4656
Re: DCC decoder uitlezen met IB2: "FOUT geen loc"
« Reactie #6 Gepost op: 07 juli 2017, 13:33:44 »
Bij programmeren is er niet zoiets als de decoder niet zien. Het kan alleen zijn dat de decoder niet reageert (of niet verstaan wordt) als hem iets gevraagd wordt. Maar programmeren aan zich is een eenrichtingsproces. Dat is alleen de centrale die een (programmeer)opdracht naar de decoder geeft, zonder enige terugkoppeling. De centrale kan dan ook niet weten of er wat gedaan is met die opdracht of dat er überhaupt wel een loc op de rails stond. En dat is waarom veel centrales, waaronder de IB2, automatisch na een programmeeropdracht een uitleesopdracht versturen om deze te kunnen controleren. En dat is wat de foutmelding kan geven. Maar als de decoder de programmeeropdracht gewoon gekregen heeft (en de decoder niet stuk is) dan is dat op zich genoeg. Makkelijk is anders maar dat is een tweede.

Vandaar dus nogmaals mijn vraag expliciet (want je zal echt niet de eerste zijn waar een verwarring als deze is ontstaan ;)): Heb je geprobeerd domweg CV1 (adres) aan te passen, de fout te negeren en daarna proberen te rijden onder het oude en nieuwe adres?

Als dat echt niet werkt zou het toch handig zijn om te weten welke decoder er in zit. Met andere woorden, tijd om de kap eraf te halen.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Gouda

  • Offline Offline
  • Berichten: 1121
  • kaas, kaars en siroopwafel
    • Railclub Utrecht
Re: DCC decoder uitlezen met IB2: "FOUT geen loc"
« Reactie #7 Gepost op: 07 juli 2017, 18:42:56 »
Zit er wel een decoder erin?

Verstuurd vanaf mijn LG-H815 met Tapatalk

lid van Railclub Utrecht en Fremo

HaHoHo

  • Offline Offline
  • Berichten: 400
    • Model-werkplaats 'Pegasus'
Re: DCC decoder uitlezen met IB2: "FOUT geen loc"
« Reactie #8 Gepost op: 07 juli 2017, 18:52:34 »
Hallo Edwin,

Zou het kunnen zijn dat de decoder geen wijzigingen accepteert, omdat deze geblokkeerd is? Er zijn decoders waarbij een CV aanwezig is die een dusdanige waarde heeft dat hij niet mag/kan worden geprogrammeerd. Eerst moet de waarde in die CV dan worden veranderd (dat mag dan wel), daarna is hij klaar voor programmeerwerk.
Ik heb dit eens meegemaakt bij één van mijn decoders. Deze kon ik overigens wél uitlezen dus of het echt de oplossing voor je probleem is...?

Groetjes,
Hans.
HansHobbyHoek is niet meer; leve 'model-Werkplaats-Pegasus'!

VAM65

  • Omroep Modelspoor Club. Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 1949-1963" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 2848
  • Nederland 1949-1963 in h0
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: DCC decoder uitlezen met IB2: "FOUT geen loc"
« Reactie #9 Gepost op: 07 juli 2017, 18:54:15 »
@Gouda: De TS heeft in zijn eerste bericht geschreven dat de Thalys onder adres 50 rijdt, dus ja, er zit een decoder in.

VAM65

  • Omroep Modelspoor Club. Elke laatste donderdag gratis toegankelijke rij-avond. Zie ook onze website door op het groene bolletje onder "Nederland 1949-1963" te drukken.
  • Offline Offline
  • Berichten: 2848
  • Nederland 1949-1963 in h0
    • Omroep Modelspoor Club - Hilversum
Re: DCC decoder uitlezen met IB2: "FOUT geen loc"
« Reactie #10 Gepost op: 07 juli 2017, 18:57:39 »
@HaH0H0: Een read only decoder? Het schoot al eerder door mijn hoofd als verklaring, maar ik dacht dat die niet bestaan.

HaHoHo

  • Offline Offline
  • Berichten: 400
    • Model-werkplaats 'Pegasus'
Re: DCC decoder uitlezen met IB2: "FOUT geen loc"
« Reactie #11 Gepost op: 08 juli 2017, 08:54:14 »
Ja er zijn decoders waar een 'blokkeer-CV' in zit die voorkomt dat de instellingen van de decoder worden veranderd. Ik kan me herinneren dat ik dit ben tegengekomen bij een geluidsdecoder van Zimo. Deze zat in een Glaskasten van Roco die als dusdanig (dus met sound en al) werdverkocht. Uitlezen van waarden lukte wel; veranderen niet.
Maar of dit de oplossing voor Edwin's probleem is, betwijfel ik eerlijk gezegd; zijn decoder komt op mij over als 'wel heel erg geblokkeerd'. Maar het is wellicht het onderzoeken waard.

Groetjes,
Hans.
HansHobbyHoek is niet meer; leve 'model-Werkplaats-Pegasus'!

RE465

  • Offline Offline
  • Berichten: 183
Re: DCC decoder uitlezen met IB2: "FOUT geen loc"
« Reactie #12 Gepost op: 08 juli 2017, 11:29:49 »
Ik weet niet of dit helpt.
https://encyclopedie.beneluxspoor.net/index.php/Decoder_programmeren
En dan onder de titel «Problemen bij het programmeren» lezen.
RE465
RE 465

Eisenbahn-Amateuren Weinfelden-Berg
Beurse Berg (Thurgau) 13 november 2021
Dag  der oppen  deur 9/10 Oktober 2021

2015: *

72sonett

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 1805
    • El Carrilet

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4656
Re: DCC decoder uitlezen met IB2: "FOUT geen loc"
« Reactie #14 Gepost op: 08 juli 2017, 12:08:34 »
@Hans, je kon wel uitlezen? Ik ken alleen de NMRA specificatie om decoders te blokkeren zodat je geen problemen hebt met een loc/treinstel waar twee (functie)decoders in zitten. Maar dan laat de geblokkeerde zich ook niet uitlezen om de niet-geblokkeerde uit te kunnen lezen. :)

@72sonett en @RE465, het eerste betreft alleen het uitlezen. Maar zoals ik al zei, het uitlezen kan het programmeren niet in de weg zitten aangezien het twee opvolgende en losse acties van de centrale zijn. Laatste lijkt me ook niet omdat er geen kortsluiting melding is.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox