Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
Vandaag om 13:51:46
Roco versterker 10761 opgeblazen, te repareren? door Pauldg
Vandaag om 13:48:12
Lofzang op een Fleischmann BR 01 door Ferdinand Bogman
Vandaag om 13:44:01
Minitrix BR185 Rail4chem hapert door VvKan
Vandaag om 13:27:34
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door Marc tramt
Vandaag om 13:23:30
Neurenberg: omgekeerd wensenlijstje door ingenium secundus
Vandaag om 13:21:26
MB-module: "Slopershamer" door ingenium secundus
Vandaag om 13:20:35
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Rolando
Vandaag om 13:16:33
VERPLAATST: Bernie Sanders in Lego....... door Bert van Gelder
Vandaag om 13:15:50
Modelbouwwedstrijd op TV, "Klein maar fijn" door Hennik
Vandaag om 12:56:21
Lopi V4 Piko hondekop interieur+cabineverlichting door Remunj
Vandaag om 12:55:04
M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door SvenW
Vandaag om 12:39:58
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Mitchell
Vandaag om 12:37:08
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door BrightonBelle
Vandaag om 12:02:03
Modelspoorbaan Fleischmann door Rolando
Vandaag om 12:01:25
Update: baan in de tropen door Rolando
Vandaag om 11:57:31
Pantograaf BBC SS352, voor RhB Ge 6/6 door FritsT
Vandaag om 11:45:02
Roco plastic doosjes door Haradigi
Vandaag om 11:28:33
Waar in de wereld is Mme. Sousterre? door Arjen52
Vandaag om 11:24:06
ABC en stroomdetectie combineren. door VvKan
Vandaag om 11:18:48
Artitec in NOS journaal: 'Naar China verzenden is makkelijker' door ingenium secundus
Vandaag om 11:13:50
NS 6100 van GM&S door ronald1956
Vandaag om 11:06:05
Artitec 2021 HO, locs, rijtuigen en wagens. Nieuws van de fabrikant. door Chris
Vandaag om 10:58:09
Fleischmann, minitrix, spare parts. Zijn die nog ergens te krijgen? door FHJ Seller
Vandaag om 10:53:04
Raadplaatje door Klaas Zondervan
Vandaag om 10:48:11
Fleischmann T3 1315 uit de kringloopwinkel door San-Markos
Vandaag om 10:35:18
Fleischmann wisselspoelen 6441 en 6442, schakelen soms niet, DCC met DR4018 door richardvandijk
Vandaag om 10:31:41
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door Twanvuurens
Vandaag om 10:21:00
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Peter74
Vandaag om 10:14:35
Bierviltje: AKI door Mitchell
Vandaag om 09:52:02
  

Auteur Topic: 2 USB - SERIEEL converters op een labtop  (gelezen 1890 keer)

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 705
2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Gepost op: 15 januari 2012, 12:22:17 »
Beste Medeforumgenoten,

Even een vraagje,,,

Kan ik 2 stuks USB - SERIELE op een labtop aansluiten en wat moet/kan ik doen met de bijbehorende drivers.

1   is voor het TWINCENTER aan te sturen

2   is voor de OM32  aan te sturen

Alvast bedankt en met groetjes,

Wullem NS

  
« Laatst bewerkt op: 15 januari 2012, 12:27:44 door Wim Rosbender »

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6815
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #1 Gepost op: 15 januari 2012, 12:45:13 »
Hey Wimpie,

Gewoon voor beide USB kabels de drivers installeren en de juiste compoorten selecteren.
No problemo.

Gr.
Eric
Gr.
Eric

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 705
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #2 Gepost op: 15 januari 2012, 12:52:47 »
Bedankt,, !  Eric voor de info,,

Tot ziens !!! en met groet,,,

Wullem NS


phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1401
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #3 Gepost op: 15 januari 2012, 19:55:29 »
Hallo Wim en Eric,

Ik heb daarbij overigens weleens problemen gehad dat de ene driver de andere overrulede. Zo ben ik een keer mijn Koploper verbinding kwijt geweest, toen ik de driver voor de ESU Lokprogrammer had geïnstalleerd. Nadat ik de Koploper driver had teruggezet werkte het overigens weer. Of de Lokprogrammer nog zou hebben gewerkt, weet ik niet, want dat was alleen maar de software, die was geïnstalleerd.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

gvandersel

  • HCC!m maar toch Selectrix (RMX)
  • Offline Offline
  • Berichten: 3574
  • Als het maar elektrisch is.
    • Homepage Gerard van der Sel
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #4 Gepost op: 16 januari 2012, 10:42:46 »
2 x USB naar serieel gaat alleen als de chipsets verschillen. In de chipsets zitten identificatienummers en die zijn per fabrikant gestandariseerd (daarnaast nog een extra volgnummer, maar dat is helaas door de fabrikant bij allemaal hetzelfde ingesteld). Hierdoor kan de software geen onderscheid maken tussen de verschillende poorten.   Koop een USB naar 2 of 4 seriele poorten. De software regelt nu het schakelen tussen de verschillende poorten goed.

Groet,

Gerard van der Sel
Holzburg (IIIb/IVa) schaal N.
Kijk ook eens bij de bouw en lees de avonturen.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6815
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #5 Gepost op: 16 januari 2012, 12:25:30 »
Ik heb inderdaad twee verschillende chipsets.
En geen problemen gehad.

Gr.
Eric
Gr.
Eric

Barend

  • Offline Offline
  • Berichten: 31
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #6 Gepost op: 16 januari 2012, 16:07:38 »
Ik heb twee de zelfde converters op een latop met alleen USB poorten en ze werken beiden zonder enig probleem. Je hoeft de drivers ook maar 1x te installeren en bij inpluggen van de 2e converter krijgt deze gewoon een eigen com-poort

Groeten

Barend

Daan Neijenhuis

  • Offline Offline
  • Berichten: 1487
  • HCC!m-IG
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #7 Gepost op: 16 januari 2012, 20:40:12 »
Barend,

Enig idee welke chipset er in jouw converters wordt gebruikt? Je kunt dit bij de eigenschappen van de driver zien. En welke versie van Windows?

m.vr.gr.
Daan
Wanneer lees je nou een handleiding?   ;D

sn00zerman

  • Offline Offline
  • Berichten: 46
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #8 Gepost op: 18 januari 2012, 22:03:00 »
2 x USB naar serieel gaat alleen als de chipsets verschillen. In de chipsets zitten identificatienummers en die zijn per fabrikant gestandariseerd (daarnaast nog een extra volgnummer, maar dat is helaas door de fabrikant bij allemaal hetzelfde ingesteld). Hierdoor kan de software geen onderscheid maken tussen de verschillende poorten.   Koop een USB naar 2 of 4 seriele poorten. De software regelt nu het schakelen tussen de verschillende poorten goed.

Groet,

Gerard van der Sel

Waarom zou dit in godsnaam niet werken ? Er is ook nog zoiets als "USB enumeration".
Ik heb 4 identieke USB-naar-seriëel converters op een USB hub hangen, en dat werkt prima ...
(elke converter krijgt netjes z'n eigen COM-poort nummer)
Werkt zowel onder windows, linux alsook MacOSX ...

groeten,
Kris

Daan Neijenhuis

  • Offline Offline
  • Berichten: 1487
  • HCC!m-IG
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #9 Gepost op: 18 januari 2012, 22:19:08 »
Waarom 't niet zou werken? Persoonlijke ervaring met Sitecom USB>Serieel Converters ::)  deze hadden Proflic chipsets.
Ze werden wel herkend door XP en kregen ook een eigen COM-poort, maar in Koploper wilde het niet werken. Alleen de één of de andere, maar niet tegelijkertijd voor IB en Hccm-rek voor wissels en seinen. Daarna een dubbele converter aangeschaft met een FTDI chipset en werken als de spreekwoordelijke trein...
Hierna alleen nog maar converters toegepast met FTDI chipsets; de goedkoopste komen bij Reichelt vandaan voor ca. 9 Euronen (meegenomen in een grotere bestelling)...

USB Enumeration heeft ook nog zoiets nodig als een Unique Identifier, zoals een serienummer o.i.d, en een driver die meerdere instanties van hetzelfde device aankan. Misschien gaat dit nu te ver off-topic, maar goed; als het werkt dan ben ik dus benieuwd naar de gebruikte chipset en drivers. Zodoende leren we weer van elkaar.

m.vr.gr.
Daan
Wanneer lees je nou een handleiding?   ;D

Barend

  • Offline Offline
  • Berichten: 31
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #10 Gepost op: 22 januari 2012, 23:16:35 »
Daan
Ik heb 2 identieke converters via Conrad met FTDI chip (10 euro per stuk) en gebruik WinXP SP3.
Het werkt zonder enig probleem. Op mijn oude laptop (WinXp SP3 en 1 seriele poort) gebruikte ik 1 converter; Met de "nieuwe" laptop heb ik een identieke converter er bij gezet aangezien deze computer geen seriele poort meer heeft.

Groeten

Barend

Daan Neijenhuis

  • Offline Offline
  • Berichten: 1487
  • HCC!m-IG
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #11 Gepost op: 23 januari 2012, 08:03:12 »
Citaat van: Barend  link=topic=41620.msg659439#msg659439 date=1327270595
...Ik heb 2 identieke converters ... met FTDI chip...
Dat bevestigt wel mijn ervaringen en vermoedens :)
Mijn persoonlijke advies is dan ook op zoek te gaan naar converters met FTDI chipset als je 2 seriële poorten nodig hebt.

Welk bestelnummer hebben deze Conrad converters?

m.vr.gr.
Daan
Wanneer lees je nou een handleiding?   ;D

Barend

  • Offline Offline
  • Berichten: 31
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #12 Gepost op: 23 januari 2012, 23:17:36 »
Daan

Het is de 971791 - 89
Maar wel duurder geworden sinds ik ze kocht.

Groeten

Barend

Daan Neijenhuis

  • Offline Offline
  • Berichten: 1487
  • HCC!m-IG
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #13 Gepost op: 23 januari 2012, 23:29:12 »
...971791... Die heb ik dus ook :) Aanrader dus voor mensen die op zoek zijn naar...
De prijs (rond de 16 Euronen) is nog steeds acceptabel; je moet niet met alles voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten ;)
Wanneer lees je nou een handleiding?   ;D