Doel:€250.00
Donaties:€177.50

Per saldo:€-72.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-06-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Railtalk Magazine Latest Issue door Erik Mijd
Vandaag om 09:23:16
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Benrail
Vandaag om 09:16:47
Van Eijs naar Wijlre en naar Schin op Geul door RikM
Vandaag om 08:56:06
Het grote “Raad het gevonden onderdeel” topic. door Wies
Vandaag om 08:54:24
25 jaar geleden door RikM
Vandaag om 07:54:49
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door RobbertJan
Vandaag om 07:49:57
Update: baan in de tropen door Hans Grasmaijer
Vandaag om 06:39:41
Het Spoorwegmuseum breidt uit met 1501, 1 juni 2021 door Miniature Holland
Vandaag om 06:03:25
Schaalmodellen met het grote voorbeeld. door Miniature Holland
Vandaag om 05:59:18
Roco 63123: TEE RAm 4 bak, sounddecoder problemen. door NS 7742
19 juni 2021, 23:57:48
NTM goederenwagens in Spoor-0 door RutgerSHM
19 juni 2021, 23:53:18
Je koopt een oud boek.... door MOVisser
19 juni 2021, 23:00:47
Cobalt probleem door Ronald Halma
19 juni 2021, 22:21:56
Bahnstrecke 5867 door Edsko Hekman
19 juni 2021, 21:34:35
LS Models / Models World 2021 door metpetergaathetbeter
19 juni 2021, 20:57:25
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Frycio82
19 juni 2021, 20:45:56
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Rolando
19 juni 2021, 20:39:46
Messerschmitt Kabinenroller superen door Peter45
19 juni 2021, 20:36:11
Gezocht: onderdelenlijst Fleischmann 4897, BR 39105 door jerrytrein
19 juni 2021, 20:35:21
Zelf bomen en struiken maken door ronaldvd2000
19 juni 2021, 19:58:21
Van China naar Tilburg door Alexander
19 juni 2021, 19:30:26
VERPLAATST: Finescale, en NEM-normen, wat zijn de verschillen? door Bert van Gelder
19 juni 2021, 19:29:51
VERPLAATST: Spoorwegbordje gezocht door Bert van Gelder
19 juni 2021, 19:29:38
VERPLAATST: Vraag over CorelDraw in combinatie met snijlab.nl door Bert van Gelder
19 juni 2021, 19:28:51
VERPLAATST: Nederlands station (Groningen) in model. Wie heeft interesse? door Bert van Gelder
19 juni 2021, 19:28:20
VERPLAATST: Fleischmann Pendolino renoveren (N). door Bert van Gelder
19 juni 2021, 19:27:59
VERPLAATST: Spoorplannen van bestaande stations gezocht, NL en B door Bert van Gelder
19 juni 2021, 19:27:38
VERPLAATST: Je koopt een oud boek.... door Bert van Gelder
19 juni 2021, 19:26:22
VERPLAATST: Het grote “ raad het gevonden onderdeel” topic door Bert van Gelder
19 juni 2021, 19:25:22
Almrose koppelingen, waar verkrijgbaar? door Bert van Gelder
19 juni 2021, 19:23:01
  

Auteur Topic: 2 USB - SERIEEL converters op een labtop  (gelezen 1918 keer)

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 705
2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Gepost op: 15 januari 2012, 12:22:17 »
Beste Medeforumgenoten,

Even een vraagje,,,

Kan ik 2 stuks USB - SERIELE op een labtop aansluiten en wat moet/kan ik doen met de bijbehorende drivers.

1   is voor het TWINCENTER aan te sturen

2   is voor de OM32  aan te sturen

Alvast bedankt en met groetjes,

Wullem NS

  
« Laatst bewerkt op: 15 januari 2012, 12:27:44 door Wim Rosbender »

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6966
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #1 Gepost op: 15 januari 2012, 12:45:13 »
Hey Wimpie,

Gewoon voor beide USB kabels de drivers installeren en de juiste compoorten selecteren.
No problemo.

Gr.
Eric
Gr.
Eric

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 705
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #2 Gepost op: 15 januari 2012, 12:52:47 »
Bedankt,, !  Eric voor de info,,

Tot ziens !!! en met groet,,,

Wullem NS


phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1483
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #3 Gepost op: 15 januari 2012, 19:55:29 »
Hallo Wim en Eric,

Ik heb daarbij overigens weleens problemen gehad dat de ene driver de andere overrulede. Zo ben ik een keer mijn Koploper verbinding kwijt geweest, toen ik de driver voor de ESU Lokprogrammer had geïnstalleerd. Nadat ik de Koploper driver had teruggezet werkte het overigens weer. Of de Lokprogrammer nog zou hebben gewerkt, weet ik niet, want dat was alleen maar de software, die was geïnstalleerd.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

gvandersel

  • HCC!m maar toch Selectrix (RMX)
  • Offline Offline
  • Berichten: 3590
  • Als het maar elektrisch is.
    • Homepage Gerard van der Sel
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #4 Gepost op: 16 januari 2012, 10:42:46 »
2 x USB naar serieel gaat alleen als de chipsets verschillen. In de chipsets zitten identificatienummers en die zijn per fabrikant gestandariseerd (daarnaast nog een extra volgnummer, maar dat is helaas door de fabrikant bij allemaal hetzelfde ingesteld). Hierdoor kan de software geen onderscheid maken tussen de verschillende poorten.   Koop een USB naar 2 of 4 seriele poorten. De software regelt nu het schakelen tussen de verschillende poorten goed.

Groet,

Gerard van der Sel
Holzburg (IIIb/IVa) schaal N.
Kijk ook eens bij de bouw en lees de avonturen.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6966
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #5 Gepost op: 16 januari 2012, 12:25:30 »
Ik heb inderdaad twee verschillende chipsets.
En geen problemen gehad.

Gr.
Eric
Gr.
Eric

Barend

  • Offline Offline
  • Berichten: 31
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #6 Gepost op: 16 januari 2012, 16:07:38 »
Ik heb twee de zelfde converters op een latop met alleen USB poorten en ze werken beiden zonder enig probleem. Je hoeft de drivers ook maar 1x te installeren en bij inpluggen van de 2e converter krijgt deze gewoon een eigen com-poort

Groeten

Barend

Daan Neijenhuis

  • Offline Offline
  • Berichten: 1497
  • HCC!m-IG
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #7 Gepost op: 16 januari 2012, 20:40:12 »
Barend,

Enig idee welke chipset er in jouw converters wordt gebruikt? Je kunt dit bij de eigenschappen van de driver zien. En welke versie van Windows?

m.vr.gr.
Daan
Wanneer lees je nou een handleiding?   ;D

sn00zerman

  • Offline Offline
  • Berichten: 46
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #8 Gepost op: 18 januari 2012, 22:03:00 »
2 x USB naar serieel gaat alleen als de chipsets verschillen. In de chipsets zitten identificatienummers en die zijn per fabrikant gestandariseerd (daarnaast nog een extra volgnummer, maar dat is helaas door de fabrikant bij allemaal hetzelfde ingesteld). Hierdoor kan de software geen onderscheid maken tussen de verschillende poorten.   Koop een USB naar 2 of 4 seriele poorten. De software regelt nu het schakelen tussen de verschillende poorten goed.

Groet,

Gerard van der Sel

Waarom zou dit in godsnaam niet werken ? Er is ook nog zoiets als "USB enumeration".
Ik heb 4 identieke USB-naar-seriëel converters op een USB hub hangen, en dat werkt prima ...
(elke converter krijgt netjes z'n eigen COM-poort nummer)
Werkt zowel onder windows, linux alsook MacOSX ...

groeten,
Kris

Daan Neijenhuis

  • Offline Offline
  • Berichten: 1497
  • HCC!m-IG
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #9 Gepost op: 18 januari 2012, 22:19:08 »
Waarom 't niet zou werken? Persoonlijke ervaring met Sitecom USB>Serieel Converters ::)  deze hadden Proflic chipsets.
Ze werden wel herkend door XP en kregen ook een eigen COM-poort, maar in Koploper wilde het niet werken. Alleen de één of de andere, maar niet tegelijkertijd voor IB en Hccm-rek voor wissels en seinen. Daarna een dubbele converter aangeschaft met een FTDI chipset en werken als de spreekwoordelijke trein...
Hierna alleen nog maar converters toegepast met FTDI chipsets; de goedkoopste komen bij Reichelt vandaan voor ca. 9 Euronen (meegenomen in een grotere bestelling)...

USB Enumeration heeft ook nog zoiets nodig als een Unique Identifier, zoals een serienummer o.i.d, en een driver die meerdere instanties van hetzelfde device aankan. Misschien gaat dit nu te ver off-topic, maar goed; als het werkt dan ben ik dus benieuwd naar de gebruikte chipset en drivers. Zodoende leren we weer van elkaar.

m.vr.gr.
Daan
Wanneer lees je nou een handleiding?   ;D

Barend

  • Offline Offline
  • Berichten: 31
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #10 Gepost op: 22 januari 2012, 23:16:35 »
Daan
Ik heb 2 identieke converters via Conrad met FTDI chip (10 euro per stuk) en gebruik WinXP SP3.
Het werkt zonder enig probleem. Op mijn oude laptop (WinXp SP3 en 1 seriele poort) gebruikte ik 1 converter; Met de "nieuwe" laptop heb ik een identieke converter er bij gezet aangezien deze computer geen seriele poort meer heeft.

Groeten

Barend

Daan Neijenhuis

  • Offline Offline
  • Berichten: 1497
  • HCC!m-IG
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #11 Gepost op: 23 januari 2012, 08:03:12 »
Citaat van: Barend  link=topic=41620.msg659439#msg659439 date=1327270595
...Ik heb 2 identieke converters ... met FTDI chip...
Dat bevestigt wel mijn ervaringen en vermoedens :)
Mijn persoonlijke advies is dan ook op zoek te gaan naar converters met FTDI chipset als je 2 seriële poorten nodig hebt.

Welk bestelnummer hebben deze Conrad converters?

m.vr.gr.
Daan
Wanneer lees je nou een handleiding?   ;D

Barend

  • Offline Offline
  • Berichten: 31
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #12 Gepost op: 23 januari 2012, 23:17:36 »
Daan

Het is de 971791 - 89
Maar wel duurder geworden sinds ik ze kocht.

Groeten

Barend

Daan Neijenhuis

  • Offline Offline
  • Berichten: 1497
  • HCC!m-IG
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #13 Gepost op: 23 januari 2012, 23:29:12 »
...971791... Die heb ik dus ook :) Aanrader dus voor mensen die op zoek zijn naar...
De prijs (rond de 16 Euronen) is nog steeds acceptabel; je moet niet met alles voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten ;)
Wanneer lees je nou een handleiding?   ;D