Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Hall sensoren type 49E door Menno
Vandaag om 21:38:24
Beginnen met Digitaal, automatisch rijden, ECos2 in bezit, wat nog meer nodig? door VvKan
Vandaag om 21:38:17
ExactTrain 2021 door Eric B
Vandaag om 21:34:19
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Niekleair
Vandaag om 21:27:37
Piko 2021, nieuws van de fabrikant door Quinzeedied
Vandaag om 21:14:47
Schuco H0 2021 door Arjan6511
Vandaag om 21:13:49
BNLS-Werkspoor - NS 20 Kameel van Kleinspoor (en Artitec) door arnout
Vandaag om 21:06:26
Falkenheim door Frank 123
Vandaag om 20:57:24
Baanbouw Frycio; eindelijk ruimte door Frycio82
Vandaag om 20:53:47
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 20:52:27
Station Delft N spoor 1/160 zelfbouw door johnny
Vandaag om 20:44:35
Neurenberg: omgekeerd wensenlijstje door Pauldg
Vandaag om 20:43:09
Kopstation aan Noordzeekust Duitsland door AndréDev
Vandaag om 20:40:42
Modelspoorbaan Fleischmann door Rolando
Vandaag om 20:25:53
Puzzel: schakelen verbindingsspoor met ompolen door eric van capelleveen
Vandaag om 20:18:57
Pannonia Ethanol wagon, vergelijking Piko, B-models, Igra Models door Fritsprt
Vandaag om 20:15:28
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 20:08:02
Stoomtrein Goes Borsele: Wat zijn we aan het bouwen door Reinier Z.
Vandaag om 20:03:44
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland 2e wereldoorlog door Patrick1975
Vandaag om 19:54:36
Mijn Ned. N. Spoorbaan ''Echthoven'' door raymond erdtsieck
Vandaag om 19:53:50
Trein botst op scootmobiel bij spoorwegovergang Vierpaardjes door Gérard Drost
Vandaag om 19:48:59
Digitaal handbestuurd rijden: en de wissels dan? door Ronald Koerts
Vandaag om 19:48:45
NMBS 25.5 in spoor N door raymond erdtsieck
Vandaag om 19:47:33
Roco 2020, nieuws van de fabrikant door barry1972
Vandaag om 19:36:17
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 19:20:12
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Luc2000
Vandaag om 19:19:41
Mauritsburg (H0) door mcnjasper
Vandaag om 19:17:20
Wie weet wat dit onderdeel is door ivanzon
Vandaag om 18:55:10
Nieuw n-spoor baantje...De Albula door Ronaldp
Vandaag om 18:38:38
De Wadlander, een eilandbaan. door VFR
Vandaag om 18:30:15
  

Auteur Topic: 2 USB - SERIEEL converters op een labtop  (gelezen 1886 keer)

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 705
2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Gepost op: 15 januari 2012, 12:22:17 »
Beste Medeforumgenoten,

Even een vraagje,,,

Kan ik 2 stuks USB - SERIELE op een labtop aansluiten en wat moet/kan ik doen met de bijbehorende drivers.

1   is voor het TWINCENTER aan te sturen

2   is voor de OM32  aan te sturen

Alvast bedankt en met groetjes,

Wullem NS

  
« Laatst bewerkt op: 15 januari 2012, 12:27:44 door Wim Rosbender »

Remunj

  • Online Online
  • Berichten: 6810
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #1 Gepost op: 15 januari 2012, 12:45:13 »
Hey Wimpie,

Gewoon voor beide USB kabels de drivers installeren en de juiste compoorten selecteren.
No problemo.

Gr.
Eric
Gr.
Eric

Wim Rosbender

  • Wullem NS
  • Offline Offline
  • Berichten: 705
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #2 Gepost op: 15 januari 2012, 12:52:47 »
Bedankt,, !  Eric voor de info,,

Tot ziens !!! en met groet,,,

Wullem NS


phdirk

  • Offline Offline
  • Berichten: 1400
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #3 Gepost op: 15 januari 2012, 19:55:29 »
Hallo Wim en Eric,

Ik heb daarbij overigens weleens problemen gehad dat de ene driver de andere overrulede. Zo ben ik een keer mijn Koploper verbinding kwijt geweest, toen ik de driver voor de ESU Lokprogrammer had geïnstalleerd. Nadat ik de Koploper driver had teruggezet werkte het overigens weer. Of de Lokprogrammer nog zou hebben gewerkt, weet ik niet, want dat was alleen maar de software, die was geïnstalleerd.
Met beste groeten,

Dirk Meijer

gvandersel

  • HCC!m maar toch Selectrix (RMX)
  • Offline Offline
  • Berichten: 3574
  • Als het maar elektrisch is.
    • Homepage Gerard van der Sel
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #4 Gepost op: 16 januari 2012, 10:42:46 »
2 x USB naar serieel gaat alleen als de chipsets verschillen. In de chipsets zitten identificatienummers en die zijn per fabrikant gestandariseerd (daarnaast nog een extra volgnummer, maar dat is helaas door de fabrikant bij allemaal hetzelfde ingesteld). Hierdoor kan de software geen onderscheid maken tussen de verschillende poorten.   Koop een USB naar 2 of 4 seriele poorten. De software regelt nu het schakelen tussen de verschillende poorten goed.

Groet,

Gerard van der Sel
Holzburg (IIIb/IVa) schaal N.
Kijk ook eens bij de bouw en lees de avonturen.

Remunj

  • Online Online
  • Berichten: 6810
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #5 Gepost op: 16 januari 2012, 12:25:30 »
Ik heb inderdaad twee verschillende chipsets.
En geen problemen gehad.

Gr.
Eric
Gr.
Eric

Barend

  • Offline Offline
  • Berichten: 31
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #6 Gepost op: 16 januari 2012, 16:07:38 »
Ik heb twee de zelfde converters op een latop met alleen USB poorten en ze werken beiden zonder enig probleem. Je hoeft de drivers ook maar 1x te installeren en bij inpluggen van de 2e converter krijgt deze gewoon een eigen com-poort

Groeten

Barend

Daan Neijenhuis

  • Offline Offline
  • Berichten: 1487
  • HCC!m-IG
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #7 Gepost op: 16 januari 2012, 20:40:12 »
Barend,

Enig idee welke chipset er in jouw converters wordt gebruikt? Je kunt dit bij de eigenschappen van de driver zien. En welke versie van Windows?

m.vr.gr.
Daan
Wanneer lees je nou een handleiding?   ;D

sn00zerman

  • Offline Offline
  • Berichten: 46
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #8 Gepost op: 18 januari 2012, 22:03:00 »
2 x USB naar serieel gaat alleen als de chipsets verschillen. In de chipsets zitten identificatienummers en die zijn per fabrikant gestandariseerd (daarnaast nog een extra volgnummer, maar dat is helaas door de fabrikant bij allemaal hetzelfde ingesteld). Hierdoor kan de software geen onderscheid maken tussen de verschillende poorten.   Koop een USB naar 2 of 4 seriele poorten. De software regelt nu het schakelen tussen de verschillende poorten goed.

Groet,

Gerard van der Sel

Waarom zou dit in godsnaam niet werken ? Er is ook nog zoiets als "USB enumeration".
Ik heb 4 identieke USB-naar-seriëel converters op een USB hub hangen, en dat werkt prima ...
(elke converter krijgt netjes z'n eigen COM-poort nummer)
Werkt zowel onder windows, linux alsook MacOSX ...

groeten,
Kris

Daan Neijenhuis

  • Offline Offline
  • Berichten: 1487
  • HCC!m-IG
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #9 Gepost op: 18 januari 2012, 22:19:08 »
Waarom 't niet zou werken? Persoonlijke ervaring met Sitecom USB>Serieel Converters ::)  deze hadden Proflic chipsets.
Ze werden wel herkend door XP en kregen ook een eigen COM-poort, maar in Koploper wilde het niet werken. Alleen de één of de andere, maar niet tegelijkertijd voor IB en Hccm-rek voor wissels en seinen. Daarna een dubbele converter aangeschaft met een FTDI chipset en werken als de spreekwoordelijke trein...
Hierna alleen nog maar converters toegepast met FTDI chipsets; de goedkoopste komen bij Reichelt vandaan voor ca. 9 Euronen (meegenomen in een grotere bestelling)...

USB Enumeration heeft ook nog zoiets nodig als een Unique Identifier, zoals een serienummer o.i.d, en een driver die meerdere instanties van hetzelfde device aankan. Misschien gaat dit nu te ver off-topic, maar goed; als het werkt dan ben ik dus benieuwd naar de gebruikte chipset en drivers. Zodoende leren we weer van elkaar.

m.vr.gr.
Daan
Wanneer lees je nou een handleiding?   ;D

Barend

  • Offline Offline
  • Berichten: 31
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #10 Gepost op: 22 januari 2012, 23:16:35 »
Daan
Ik heb 2 identieke converters via Conrad met FTDI chip (10 euro per stuk) en gebruik WinXP SP3.
Het werkt zonder enig probleem. Op mijn oude laptop (WinXp SP3 en 1 seriele poort) gebruikte ik 1 converter; Met de "nieuwe" laptop heb ik een identieke converter er bij gezet aangezien deze computer geen seriele poort meer heeft.

Groeten

Barend

Daan Neijenhuis

  • Offline Offline
  • Berichten: 1487
  • HCC!m-IG
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #11 Gepost op: 23 januari 2012, 08:03:12 »
Citaat van: Barend  link=topic=41620.msg659439#msg659439 date=1327270595
...Ik heb 2 identieke converters ... met FTDI chip...
Dat bevestigt wel mijn ervaringen en vermoedens :)
Mijn persoonlijke advies is dan ook op zoek te gaan naar converters met FTDI chipset als je 2 seriële poorten nodig hebt.

Welk bestelnummer hebben deze Conrad converters?

m.vr.gr.
Daan
Wanneer lees je nou een handleiding?   ;D

Barend

  • Offline Offline
  • Berichten: 31
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #12 Gepost op: 23 januari 2012, 23:17:36 »
Daan

Het is de 971791 - 89
Maar wel duurder geworden sinds ik ze kocht.

Groeten

Barend

Daan Neijenhuis

  • Offline Offline
  • Berichten: 1487
  • HCC!m-IG
Re:2 USB - SERIEEL converters op een labtop
« Reactie #13 Gepost op: 23 januari 2012, 23:29:12 »
...971791... Die heb ik dus ook :) Aanrader dus voor mensen die op zoek zijn naar...
De prijs (rond de 16 Euronen) is nog steeds acceptabel; je moet niet met alles voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten ;)
Wanneer lees je nou een handleiding?   ;D