Omdat het systeem niet voldeed aan de Nederlandse eisen/functies en omdat het systeem daar verouderd was. Vraag ik me overigens af welk systeem je bedoelt, want Nederland is het eerste land met 1 kaart voor alle OV, voor zover ik weet. Houdt nu a.u.b. op met het verspreiden van al deze bullcrap en verdiep je eerst eens in de feiten.
Ik vind de privacy-problematiek onaanvaardbaar. Je wilt er niet aan denken wat een kwaadwillende overheid hiermee zou kunnen uithalen. Stel je voor (of liever, doe maar niet) hoe de tweede wereldoorlog in Nederland verlopen was als de NS bij de moderniseringen van de jaren '30 zo'n systeem hadden gebouwd. Alsof het gevaar van totalitarisme nu de wereld uit is. Het zal trouwens niet lang meer duren voor het OM toegang krijgt tot iedereen z'n reisgegevens (en daar dus fouten mee gaat maken). Brrr.
En waarvoor? Om de marketing van de OV-bedrijven te dienen. Ik heb nog geen andere reden voorbij zien komen. Het verhaal van 'gemak voor de reiziger' is een evidente k*tsmoes: als dat het doel was zou het soort verhalen als Ivo hier opschrijft er niet zijn. Maar het zijn er heel veel. De reiziger is op alle mogelijke manier de klos (omslachtigheden, extra kosten, onduidelijkheid, verdwijnen van de tariefintegratie etc etc etc). De reiziger is duidelijk de allerlaatste waarmee hier rekening is gehouden. Wat was er nou mis met een papieren kaartje? Heeft iemand daar ooit onder geleden?
Bij de ORCA card heb je geen verschillen tussen de kaarten: iedereen vraagt die aan: je laat je gegevens achter zodat ze weten waar die kaart heen gestuurd moet worden, maar verder staat er helemaal niets op die kaart geregistreerd.Iedereen kan, in tegenstelling tot hier in Nederland, een abonnement op z'n kaart zetten, met korting reizen of wat dan ook, zonder dat je daar ook maar bekend voor hoeft te wezen bij de instantie achter die kaart.
Pas als je automatisch opladen wil (waarvoor een koppeling aan je rekening nodig is) en daarmee automatisch bescherming van je saldo en producten bij diefstal, moet je je kaart laten registreren op naam. Maar in dat geval is dat logisch: er worden een aantal zaken geregeld waarvan het toch wel erg fijn is als ze zeker weten dat jij niet op andermans rekening automatisch opladen aanvraagt.
Hier wordt je als reiziger gewoon bedonderd waar je bijstaat, en het ergste: het grootste deel van de reizigers gelooft heilig in de goede bedoelingen van de vervoersbedrijven, en in het feit dat het nog goed komt met die kaart.Nou... mijn 3-jarige ervaring is dat het niet meer goed komt met die kaart: We gaan een jaartje of 5-10 aanmodderen tegemoet, en vermoedelijk dan pas durft iemand de stekker eruit te trekken.
Het is een onding, en het blijft een onding: niet gemakkelijk, niet handig, en vaak nog veel duurder ook.
met die poortjes kan je toch zonder ovniet het station op komen?nooit meer treinspotten
Kijk naar Veolia op de Maaslijn
Of er langs gaan/overheen klimmen ofzo.'k bedoel anders kun je straks nergens meer in.
Ja, of je checkt in, en zorgt dat je binnen een uur weer uitcheckt: dan mag je gewoon kosteloos het station weer verlaten.
@ J. beckers: nou... het was wel gedeeltelijk Veolia's schuld: doorgaan met een dienstregeling die alleen op papier haalbaar is, is vragen om problemen. In plaats van dat ze de dienstregeling aanpasten, hielden ze daar aan vast, terwijl alleen doorgewinterde OV-gebruikers wel wisten dat dat geen haalbaar idee was.
Het systeem in Londen is NIET te vergelijken met dat van Nederland.De eerste: stel dat een metrorit van A naar F 1,20 pond kost,maar jij besluit via E naar F te reizen, dan zal het systeem alsnog de goedkoopste prijs van A naar F rekenen.Price-capping: als jij de hele dag in de metro rondchipt, zul je op een gegeven moment de prijs van een dagkaart bereiken (die iets van 6,40 pond kost, als ik het me goed herinner)Check je daarna nog braaf in en uit, dan zal de prijs blijven steken op die 6,40, en reis je de rest van de dag gratis.