Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Baanplan La Vie de la Reine - H0 Fleischmann profi door mwdb
Vandaag om 22:37:01
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 22:25:43
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 22:18:32
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Romavami
Vandaag om 22:13:52
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
Vandaag om 22:12:02
Roco BR 41-018 Tender wormtandwiel onderdeel niet te vinden bij Roco site door Freddy
Vandaag om 22:08:41
Verslagje Lima ICIII KLM koploper digitaal maken. door ruudns
Vandaag om 22:03:59
Digikeijs DR4018, bij schakelen valt spanning op baan weg, knippert verlichting door Bert_Apd
Vandaag om 22:01:52
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door puntenglijder
Vandaag om 22:00:59
Trix Express 2280, wie herkent deze details? door eezacque
Vandaag om 21:52:41
RhB 0m Foto bochtje van restmateriaal door Daniels
Vandaag om 21:52:16
Een tussendoortje in 1:48 door Scratchbuilt
Vandaag om 21:43:06
NS DE-5 op basis van Lima Mat'46. door Marco Staartjes
Vandaag om 21:41:22
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
Vandaag om 21:37:26
Aansluiten verkeerslichten door Klaas Zondervan
Vandaag om 21:32:12
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Frank103
Vandaag om 21:10:59
63410 via iTrain en z21 licht laten schakelen? door Harry de kaste
Vandaag om 21:10:22
BNLS trammodule: “Jewels of the HTM” door Tulpendaal
Vandaag om 21:08:29
Haven/industrie rangeerbaantje in spoor 0 door sdz1976
Vandaag om 21:07:50
Probleem Digirails 2400 V5.0 en 2426 door Gerke
Vandaag om 20:52:54
Baanbouw Bosje77 door bosje77
Vandaag om 20:40:00
Koppeling weg. Oplossingen? door henk
Vandaag om 20:34:11
Kleine boutjes vastzetten? door ruudns
Vandaag om 20:18:23
Vieze treinen, gebouwen, wegen etc. (tips en plaatjes) door nkob
Vandaag om 20:16:02
Minitrix BR-218 met ESU LoPi 4, Probleem met decoder. door jerrytrein
Vandaag om 20:11:53
Oeps door Eric B
Vandaag om 19:47:57
Old England door St00mboy
Vandaag om 19:42:12
De fabriek - Spoor 0 door sdz1976
Vandaag om 19:33:34
Hoe wisseladres invoeren LDT-decoder in Intellibox II?? door Ben
Vandaag om 19:02:35
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door puntenglijder
Vandaag om 19:01:00

Poll

Als ENKHUIZEN als bouwdoos zou uitkomen in HO of N, zou u dat dan nemen ?

Enkhuizen ? Ja, in HO !
160 (56.7%)
Enkhuizen ? Nee.
85 (30.1%)
Enkhuizen ? Ja, in N
37 (13.1%)

Totaal aantal stemmen: 274

  

Auteur Topic: Uitbrengen nieuw station Enkhuizen  (gelezen 63423 keer)

Bestuur Stichting BeneluxSpoor.net

  • Offline Offline
  • Berichten: 226
Uitbrengen nieuw station Enkhuizen
« Gepost op: 17 juni 2009, 12:31:21 »
Enkhuizen is een Kopstation.
De bouwdoos zal als ze uit gaat komen bestaan uit Resin, zoals we kennen van Artitec en Tilly models.


foto : Bob Rodenburg


foto : H. de Kroon

bron foto's Wikipedia

Dit is een interesse poll, en puur voor dit station, dus kom in deze poll nu niet aanzetten met andere Nederlandse stations.
« Laatst bewerkt op: 13 januari 2019, 11:05:40 door Bert van Gelder »

Remco.

  • Offline Offline
  • Berichten: 6326
Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
« Reactie #1 Gepost op: 17 juni 2009, 12:37:38 »
Ja dat vind ik wel een mooi station inderdaad, niet te groot.

Hier een Google Maps plaatje van het station van boven:



3 Sporig dus ideaal voor een grote module (y)

Gr. Remco.

Jeroen Water

  • Online Online
  • Berichten: 4365
  • NS tijdperk IV (1974)
    • Flickr Fotostream Jeroen Water
Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
« Reactie #2 Gepost op: 17 juni 2009, 13:05:25 »
Station Enkhuizen dateert van 1865 en is een uniek stationsgebouw. Vooral het motief in de dakpannen (rood en zwart) maken het station tot een bijzonder gebouw.

Wel een lastig klusje met schilderen van het resin........

Maar wederom een schitterend initiatief!

Groeten van een echte Enkhuuzer,

Jeroen
« Laatst bewerkt op: 17 juni 2009, 15:04:15 door Jeroen Water »
Bouwt aan Ermehuizen anno 1974

Matthijs van Heijningen

  • Offline Offline
  • Berichten: 2194
Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
« Reactie #3 Gepost op: 17 juni 2009, 13:13:05 »
Station Enkhuizen in 3D (Sketchup)

Bron: 3D warehouse Google Sketchup
Gemaakt door: Model Earth

mvg,

Matthijs

Jefftrack

  • Offline Offline
  • Berichten: 1656
  • Dutch Iron Works
    • Jefftrack.nl
Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
« Reactie #4 Gepost op: 17 juni 2009, 13:21:22 »
Goed initiatief voor een echt Nederlands station dat zeer goed bruikbaar is op de modelbaan.....

Jeffrey

Mispoes

  • Huiskat van BNLS en vriend van de Biljettencentrale
  • Offline Offline
  • Berichten: 8460
  • Wer fährt denn da noch Märklin...
Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
« Reactie #5 Gepost op: 17 juni 2009, 13:46:18 »
Leuk! Ik verblijf & logeer wel eens in dit gebouw. (op de eerste en tweede etage welteverstaan)
Sent from my schIldPad with BlaBlatalk

Daan!

  • Offline Offline
  • Berichten: 3415
Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
« Reactie #6 Gepost op: 17 juni 2009, 13:53:36 »
als ie voor een mooie prijs te koop is, kan het mooi als IJdam gebruikt worden :D

Bert van Gelder

  • Team forummoderators
  • Offline Offline
  • Berichten: 3738
Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
« Reactie #7 Gepost op: 17 juni 2009, 15:06:21 »
Heel graag!

We hebben al het Artitec / Tilly model voor een doorgaand station, nu (misschien) een kopstation.. Ik bestel 'm direct!

Succes, Bert

Romar

  • Offline Offline
  • Berichten: 3844
    • Driehuizen in 1:87
Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
« Reactie #8 Gepost op: 17 juni 2009, 19:08:13 »
Laat maar komen, deze is heel mooi om op me nieuwe baan te passen  (y)

Natuurlijk wel in H0  ;D

Mvg,

Romar
Herrie liefhebber, Early hardcore, Industrial & Frenchcore.

Menno 1846

  • NS Tp4-heden
  • Offline Offline
  • Berichten: 1697
  • Frl
    • Frieslandrail
Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
« Reactie #9 Gepost op: 17 juni 2009, 19:18:42 »
Heeft wel wat weg van Station Zandvoort (hoop dat ik niemand tegen de zere poot skop).
Naar mijn mening zijn er TE veel dld stations en TE weinig NL!!
Lw als station lijkt me ook wel wat!!Mischien voor tha future??
Greetz:Menno
Just me,myself & ikke!!

Matthijs van Heijningen

  • Offline Offline
  • Berichten: 2194
Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
« Reactie #10 Gepost op: 17 juni 2009, 19:20:34 »
@Menno,

Gelieve het alleen het over station Enkhuizen te hebben. Gaat in dit geval alleen om dit station.

mvg,

Matthijs

Naznim

  • Offline Offline
  • Berichten: 58
Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
« Reactie #11 Gepost op: 17 juni 2009, 19:53:47 »
Ja maar dan moet ook de goederenloods erbij persoonlijk vind ik dat een mooi gebouw   (y)
Groeten Arnold

sneek

  • Offline Offline
  • Berichten: 3411
  • Modelleisenbahner mit Volldampf
Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
« Reactie #12 Gepost op: 17 juni 2009, 20:39:08 »
de bijpassende goederenloods van Ekz:




Deutsche Bundesbahn epoche 3 is favoriet, maar ook die goeie ouwe NS vergeet ik niet!

Bouw H0 Lahntalbahn rond 1961 (Diez, Balduinstein), Traincontroller Gold 8.0 MultiZentrale Roco.

Dartje75

  • Offline Offline
  • Berichten: 24
Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
« Reactie #13 Gepost op: 17 juni 2009, 20:49:16 »
In N graag, dan met loods, kan ik het in het klein op m'n zolder in Enkhuizen nabouwen  ;D

elmander35

  • Offline Offline
  • Berichten: 34
Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
« Reactie #14 Gepost op: 17 juni 2009, 21:21:30 »
Naar mijn mening zijn er TE veel dld stations en TE weinig NL!!
Lw als station lijkt me ook wel wat!!Mischien voor tha future??
Greetz:Menno


Hij heeft wel gelijk ..... er zijn TE weinig NL stations maar als dit de voorbode mag zijn van meer NL stations dan zou dat natuurlijk super zijn.
Weet iemand wanneer dit uitkomt en hoeveel het ongeveer gaat kosten ?  ???