BeneluxSpoor.net forum

Materieel => BeneluxSpoor.net polls modelspoor => Topic gestart door: Bestuur Stichting BeneluxSpoor.net op 17 juni 2009, 12:31:21

Titel: Uitbrengen nieuw station Enkhuizen
Bericht door: Bestuur Stichting BeneluxSpoor.net op 17 juni 2009, 12:31:21
Enkhuizen is een Kopstation.
De bouwdoos zal als ze uit gaat komen bestaan uit Resin, zoals we kennen van Artitec en Tilly models.

(http://i76.photobucket.com/albums/j23/groterdam/images2.jpg)
foto : Bob Rodenburg

(http://i76.photobucket.com/albums/j23/groterdam/images-2.jpg)
foto : H. de Kroon

bron foto's Wikipedia

Dit is een interesse poll, en puur voor dit station, dus kom in deze poll nu niet aanzetten met andere Nederlandse stations.
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Remco. op 17 juni 2009, 12:37:38
Ja dat vind ik wel een mooi station inderdaad, niet te groot.

Hier een Google Maps plaatje van het station van boven:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/enkhuizen.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/enkhuizen.jpg)

3 Sporig dus ideaal voor een grote module (y)

Gr. Remco.
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Jeroen Water op 17 juni 2009, 13:05:25
Station Enkhuizen dateert van 1865 en is een uniek stationsgebouw. Vooral het motief in de dakpannen (rood en zwart) maken het station tot een bijzonder gebouw.

Wel een lastig klusje met schilderen van het resin........

Maar wederom een schitterend initiatief!

Groeten van een echte Enkhuuzer,

Jeroen
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Matthijs van Heijningen op 17 juni 2009, 13:13:05
Station Enkhuizen in 3D (Sketchup) (http://sketchup.google.com/3dwarehouse/details?mid=e44019408ff6a944cf364f66dd780955&prevstart=0)

Bron: 3D warehouse Google Sketchup
Gemaakt door: Model Earth

mvg,

Matthijs
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Jefftrack op 17 juni 2009, 13:21:22
Goed initiatief voor een echt Nederlands station dat zeer goed bruikbaar is op de modelbaan.....

Jeffrey
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Mispoes op 17 juni 2009, 13:46:18
Leuk! Ik verblijf & logeer wel eens in dit gebouw. (op de eerste en tweede etage welteverstaan)
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Daan! op 17 juni 2009, 13:53:36
als ie voor een mooie prijs te koop is, kan het mooi als IJdam gebruikt worden :D
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Bert van Gelder op 17 juni 2009, 15:06:21
Heel graag!

We hebben al het Artitec / Tilly model voor een doorgaand station, nu (misschien) een kopstation.. Ik bestel 'm direct!

Succes, Bert
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Romar op 17 juni 2009, 19:08:13
Laat maar komen, deze is heel mooi om op me nieuwe baan te passen  (y)

Natuurlijk wel in H0  ;D

Mvg,

Romar
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Menno 1846 op 17 juni 2009, 19:18:42
Heeft wel wat weg van Station Zandvoort (hoop dat ik niemand tegen de zere poot skop).
Naar mijn mening zijn er TE veel dld stations en TE weinig NL!!
Lw als station lijkt me ook wel wat!!Mischien voor tha future??
Greetz:Menno
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Matthijs van Heijningen op 17 juni 2009, 19:20:34
@Menno,

Gelieve het alleen het over station Enkhuizen te hebben. Gaat in dit geval alleen om dit station.

mvg,

Matthijs
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Naznim op 17 juni 2009, 19:53:47
Ja maar dan moet ook de goederenloods erbij persoonlijk vind ik dat een mooi gebouw   (y)
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: sneek op 17 juni 2009, 20:39:08
de bijpassende goederenloods van Ekz:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC00978_5.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC00978_5.jpg)


Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Dartje75 op 17 juni 2009, 20:49:16
In N graag, dan met loods, kan ik het in het klein op m'n zolder in Enkhuizen nabouwen  ;D
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: elmander35 op 17 juni 2009, 21:21:30
Naar mijn mening zijn er TE veel dld stations en TE weinig NL!!
Lw als station lijkt me ook wel wat!!Mischien voor tha future??
Greetz:Menno


Hij heeft wel gelijk ..... er zijn TE weinig NL stations maar als dit de voorbode mag zijn van meer NL stations dan zou dat natuurlijk super zijn.
Weet iemand wanneer dit uitkomt en hoeveel het ongeveer gaat kosten ?  ???
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Matthijs van Heijningen op 17 juni 2009, 21:24:00
@Ricardo,

Graag eerste bericht lezen van dit draadje. Het is nog niet zeker of dit station in model uitkomt. Dit is een interessepoll om te kijken of er bij de modelspoorders interesse is in een model van dit station en bij voldoende belangstelling is het misschien mogelijk dat het model uit komt.

mvg,

Matthijs
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Bartje81 op 17 juni 2009, 22:30:47
Ja dat vind ik wel een mooi station inderdaad, niet te groot.

3 Sporig dus ideaal voor een grote module (y)

Gr. Remco.
Iets verderop (buiten beeld op de foto) is het tegenwoordig 5-sporig.  :)
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Remco. op 17 juni 2009, 22:33:07
Iets verderop (buiten beeld op de foto) is het tegenwoordig 5-sporig.  :)

4 sporig volgens mij waarbij er 2 opstelsporen zijn :)

Gr. Remco.
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Jeroen Water op 18 juni 2009, 08:39:58
Onderstaand even als achtergrondinfo voor mensen die interesse hebben in station Enkhuizen en ook de omgeving na willen bouwen:

Het station heeft twee perronsporen, waarbij het perron een eilandperron is. Tussen de haven en spoor 1 ligt dan nog één opstelspoor. De perronsporen komen buiten het perron (lijkt me wel handig) bij elkaar en gaan dan als enkelsporige lijn richting Hoorn. (vanaf Hoorn Kersenboogerd wordt de lijn dubbelsporig). Het opstelspoor naast spoor 1 loopt nog een stukje met de lijn mee, tot vlak voor de spoorbrug. Op de plek waar de perronsporen samenkomen, is ook een verbining met dit opstelspoor. Ook komen daar aan de andere zijde van de hoofbaan, nog twee opstelsporen bij. Deze lopen ook tot vlak voor de spoorbrug.

Er zijn plannen om nog een extra opstelspoor aan te leggen. Maar aangezien ik nu alweer drie jaar op de Veluwe woon, weet ik niet of deze plannen inmiddels al gerealiseerd zijn.

Overigen was het sporenplan vroeger véél interessanter. 12 sporen (waardoor langs de getoonde goederenloods ook sporen liepen) en dan ook nog eens een spoortje wat op de kopse kant van de haven uitkwam. Hier konden 13 goederenwagens op de spoorpont naar Stavoren gezet worden. In haar hoogtijdagen had Enkhuizen ook 2 draaischijven en een kolenopslagplaats. Details hiervoor zijn terug te vinden in het welbekende boek over de stationsemplacementen.

Jeroen 
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: prutser op 18 juni 2009, 09:31:08
En voor diegene die niet in het bezit van het boek zijn is er altijd nog google.
Effe scrollen voor een sporenplan (http://www.stationsinfo.nl/Enkhuizen2.htm) alle 5 pagina's zijn wel interessant en spoorpont (http://www.hetutrechtsarchief.nl/collectie/beeldmateriaal/fotografische_documenten/1900-1910/165178)
Een merkwaardig geval blijft het i.i.d. wel.

Groet Stephan.
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Menno 1846 op 18 juni 2009, 11:03:15
@ Mathijs v. H.:Ik weet dat het over Enkhuizen gaat en zal daarmee verder ook niet over Lw praten,als ik dat wil open ik wel een ander draadje  ;)  ;D
En Ricardo sluit zich er bij aan dat er te weinig NL stations zijn in modelbouw.
Daarom vind ik het een goed begin en initiatief om Enkhuizen (eventueel) uit te brengen.
Ben er zelf in het verleden 1x geweest maar kon me er niet veel van herinneren omdat ik te klein was.
Doe het met de foto's (o.a van stationsweb) en vind dat de poging voor uitbrengen echt ondernomen moet worden.
Een stap in de ......
Greetz:Menno
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Bob R. op 18 juni 2009, 12:34:22
(http://home.tiscali.nl/dollyscavia/lycos/enkhuizen.jpg)
tja...
(http://home.tiscali.nl/dollyscavia/lycos/hond4.jpg)
(http://home.tiscali.nl/dollyscavia/lycos/hond3.jpg)
En hier met Hondekop + depot.

Ik zou een wat algemener station gekozen hebben, dit station is nogal uniek (maar een beetje modelmaker maakt hem zelf uniek)

Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Chris op 18 juni 2009, 12:47:00
De keuze (heel eerlijk) komt wel door mijzelf....

Ik heb iets met Enkhuizen  ;D
Ik heb iets met havens, dus een pracht van een combinatie.

Verschillende belangrijke partijen die moeten zorgen voor het slagen van dit plan, tonen serieuze interesse.

Maar waarom juist nu niet een serie unieke stations durven uitbrengen ipv eenheidsworsten.
1 Voorwaarde blijft staan, ze moet passen op een gemiddelde thuis baan, dus stations als Groningen en Amsterdam zul je niet snel vinden in de polls.
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: René Visscher op 18 juni 2009, 12:57:11
Er zijn plannen om nog een extra opstelspoor aan te leggen. Maar aangezien ik nu alweer drie jaar op de Veluwe woon, weet ik niet of deze plannen inmiddels al gerealiseerd zijn.
Dit 4e opstelspoor aan de brugzijde ligt er inmiddels en is ingebruik. Waarmee het totaal aantal sporen aan die zijde op 5 komt (2 opstel - 1 doorgaand - 2 opstel).

Het station van Enkhuizen lijkt mij ook een zeer mooi station om in mijn bezit te hebben als Enkhuizer. Een modelspoor baan heb ik danwel (nog) niet maar wat niet is kan nog komen. Indien wenselijk voor een baanplan is het station in mijn ogen redelijk makkelijk uit te breiden tot een 4 sporig kopstation, en daarbij dus zeer flexibel te gebruiken. Ik hoop van harte dat dit model er komt.
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Chris op 18 juni 2009, 13:04:15
Ik zal een balletje opgooien voor de loods.
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: basdouma op 18 juni 2009, 15:49:17
ja  Chris je hebt gelijk...  die loods is overal in nederland te gebruiken als die uitkomt koop ik heb zeker!!!

ik ben trouwens bang dat als dit station ook al te groot is en dus te duur wordt ( als je kijkt wat Zetten-Andelst al kost bij tilly en dat is nog maar een klein stationetje).

maar toch leuk dat mensen dit initiatief nemen




Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: stig op 18 juni 2009, 16:08:38
Hoewel ik hier niet mag afwijken van het Enkhuizenverhaal, doe ik het lekker toch, inhakend op de laatste ontwikkeling in dit draadje: Is het sowieso niet handig om meer in te spelen op generieke modellen dan specifieke modellen. Ik bedoel, station Enkhuizen kan je 1x gebruiken en dan moet je haast wel het station Enkhuizen gaan uitbeelden. Terwijl een generieke goederenloods op heel veel stationnen te gebruiken is... Of modulaire Waterstaat stationsdelen... Ik noem maar wat. Ik heb dan ook "nee" gestemd...
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Chris op 18 juni 2009, 16:12:48
Waarom? Enkhuizen komt bij mij te staan als Waterlingen.
Kan me verder geen moer schelen dat het niet klopt.
Ik denk dat 80% van de gekochte stations niet de bestemming krijgen die er op de gevel hoort te staan.  ;)
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: stig op 18 juni 2009, 16:17:15
Dat begrijp ik, en dat mag je gelukkig ook lekker zelf weten. Ik wilde alleen even een lans breken voor meer generieke modellen. Zo'n goederenloods zou ik heel goed kunnen gebruiken bv.  ;)
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: henk op 18 juni 2009, 16:20:13
Maar waarom juist nu niet een serie unieke stations durven uitbrengen ipv eenheidsworsten.
1 Voorwaarde blijft staan, ze moet passen op een gemiddelde thuis baan, dus stations als Groningen en Amsterdam zul je niet snel vinden in de polls.

Dat Enkhuizen wordt op een doorsnee modelbaan nog best een flink ding.
Leuk idee verder.
Niet voor mij persoonlijk. Vind het een lelijke suikertaart. Doe mij maar Leeuwarden tzt.  ;D
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Edwin van Mierlo op 18 juni 2009, 18:11:48
Ik vind het een mooi plan. Chris heeft gelijk: je hoeft het station voor Enkhuizen niet te gebruiken als Enkhuizen.
Ook het sporenplan kan gewoon fantasie zijn. Enkhuizen is gewoon lekker Nederlands en mag van mij uitgebracht worden.
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: cor_b op 18 juni 2009, 18:20:12
Dat komt voor mij mooi uit ,dit station is voor mijn baanplan zeer geschikt om dat ik ook 2 kopsporen maak.
zijn er al afmetingen in HO van??

Cor
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Chiel op 18 juni 2009, 18:27:24
Ik heb ja, in H0 gestemt...

ik zelf kan/wil het niet toepassen...maar het is een goede ontwikkeling als er Nederlandse stations in model op de markt komen

Chiel (in diepe stres voor examen uitslag)
*Geslaagd*
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: prutser op 18 juni 2009, 19:17:06
T'is niet helemaal mijn ding en heb dus nee gestemd, maar voor zo'n goederenloods zou ik wel een plekje vrij kunnen maken en die is eventueel ook makkelijk te verlengen enzo.

Groet Stephan.

Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: jan dutij op 18 juni 2009, 19:33:47
Alhoewel ik een compleet Engelse baan in " N" aan het bouwen ben: Wat zou ik het ontzettend leuk vinden om Enkhuizen daar ergens in te bouwen...En aan de " vraagzijde":
jullei vragen dit op BNL, terecht: maar zijn jullie er wel bewust van dat er meerdere spoor-forums ( zoals het N-forum) zijn? Hier reageren vooral H0-spoorders, zegt dus niet al te veel over de wens/vraag van anderen!
JanD
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Marty op 18 juni 2009, 19:41:41
Ik zal niet stemmen, ik vertroebel dan alle Polls, omdat ik persoonlijk gezien alleen maar Nee zou stemmen, en Ja als ik aan andere modelbouwcollege denk :)
Maar meer Nederlandse gebouwen kan ik alleen maar toejuichen....voor andere.
De goederenloods heb ik al, in vector en als een zelfbouwgebouw :)
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: OskarKCS op 18 juni 2009, 20:02:41
Ik zou ook graag die loods in model willen zien dus een bouwset van station met loods zou geweldig zijn.

Groet, Oskar
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: marcel op 18 juni 2009, 20:48:46
Hey,

Leuk station, dat zeker.
Of ik hem koop, dat weet ik niet, ik denk dat het nogal aardig groot is voor wat ik bouw.

Als die goederenloods uit zou komen, dan wordt die zeer zeker aangeschaft.
Staat op de lijst van gebouwtjes die ik graag in mijn collectie wil hebben.

Maar toch zie ik ook graag dat bijvoorbeeld kleine gebouwtjes als station uitkomen.
Zoals het zeskantige stationnetje, of het jaren zeventig gebouwtje dat bijvoorbeeld in Wijlre staat.
Of een ander typisch NL stationnetje waar er meerdere van staan zoals in Susteren.

Mvg, Marcel
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Romar op 18 juni 2009, 21:27:13
Hoi,

Als ik de reacties zo eens lees is het, als het allemaal doorgaat, misschien wel een idee om het station en de loods los van elkaar uit te brengen? 

Een aantal mensen ziet de loods wel zitten maar het station zelf niet.
Persoonlijk zou ik alleen het gebouw zelf wel willen hebben zonder de loods, aangezien er voor het goederen deel wat anders op de planning staat.

Verder ben ik het er wel mee eens dat er meerdere NL station uitgebracht mogen worden, ook (en misschien wel vooral) de wat kleinere stations. Want een station van formaatje Alkmaar of Amsterdam gaat al snel niet meer op de baan passen.  ;D ;D

Mvg,

Romar
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Matthijs van Heijningen op 18 juni 2009, 21:37:20
Loods los zou inderdaad mooi zijn, ik heb meer interesse in de loods dan station. In eerste gedachte wel leuk stationsgebouw maar voor mijn toekomstig modulebaantje te groot.

mvg,

Matthijs
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: roadster36 op 19 juni 2009, 00:14:20
voor mij ook loods ja, station nee
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: JAB van Ree op 19 juni 2009, 00:21:33
Die loods zou ik top vinden, station is wat mij betreft niet interessant. Inderdaad te uniek, bovendien te groot.

Als de loods trouwens ook nog enigszins modulair ontworpen word (er waren er in elk geval van verschillende lengtes) zou het helemaal mooi zijn, maar dat is geen must.
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Marty op 19 juni 2009, 13:21:04
Maar Kinders toch, het model van de goederenloods is al sinds 2008 te koop volgens een site (http://www.mkmodelbouwstudio.nl/pr-g04.htm)  ;D
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Naznim op 19 juni 2009, 14:36:59
Maar Kinders toch, het model van de goederenloods is al sinds 2008 te koop volgens een site (http://www.mkmodelbouwstudio.nl/pr-g04.htm)  ;D


Tja de SS kwam nooit in Enkhuizen HSM wel  ;D
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: L o k S o u n d op 19 juni 2009, 15:43:20
Heeft wel wat weg van Station Zandvoort (hoop dat ik niemand tegen de zere poot skop).
Naar mijn mening zijn er TE veel dld stations en TE weinig NL!!
Lw als station lijkt me ook wel wat!!Mischien voor tha future??
Greetz:Menno


Gelijk heb je. Daarom hebben wij vorig jaar (via MKB-modelle) station Nols klasse 1 (zoals Vriezenveen) uitgebracht.
Maar wat mij betreft: wij zoeken te weten waar U echt belangstelling voor heeft.
dus aub laat maar weten: wij  brengen liever iets wat U tof en  (y) en goed vind (ik ben uiteindelijk maar een arme Belg...  ;)). Wij proberen dit onderwerp hier ook te volgen.
Vergeet ook niet dat we telkens de plannen nodig hebben.
Dus laat ons uw idee-tjes maar weten.

Mvg  Patrick
(LokSound / Train Service Danckaert)
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: L o k S o u n d op 25 juni 2009, 14:32:15
Gelijk heb je. Daarom hebben wij vorig jaar (via MKB-modelle) station Nols klasse 1 (zoals Vriezenveen) uitgebracht.
Maar wat mij betreft: wij zoeken te weten waar U echt belangstelling voor heeft.
dus aub laat maar weten: wij  brengen liever iets wat U tof en  (y) en goed vind (ik ben uiteindelijk maar een arme Belg...  ;)). Wij proberen dit onderwerp hier ook te volgen.
Vergeet ook niet dat we telkens de plannen nodig hebben.
Dus laat ons uw idee-tjes maar weten.

Mvg  Patrick
(LokSound / Train Service Danckaert)

hallo,
Maar wat mij betreft: wij zoeken te weten waar U echt belangstelling voor heeft.
dus aub laat maar weten...

maar er komt niets meer...
???
Patrick
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: RodeDuivel op 25 juni 2009, 14:42:31
@ Patrick,

Je hebt anders deze week mail van mij gehad op het e-mailadres van tsd administratie. Helaas geen reactie ontvangen.

Grtz,

Willem
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Chris op 25 juni 2009, 14:43:02
Hoi Patrick, ik neem binnenkort even contact met je op !
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: L o k S o u n d op 26 juni 2009, 15:50:10
@ Patrick,

Je hebt anders deze week mail van mij gehad op het e-mailadres van tsd administratie. Helaas geen reactie ontvangen.

Grtz,

Willem
uw voorstellen zijn fijn en worden in overweging genomen.
maar ik wens meer voorstellen samen te leggen, om zoveel als mogelijk mensen plezier te doen..
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Chris op 26 juni 2009, 17:08:20
Hallo Patrick

Ik heb een heel mooi dossier, dat zal ik doorsturen.
Met diverse NL stations die heel interessant zijn.
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Daan! op 26 juni 2009, 18:49:28
is het mogelijk die lijst te plaatsen?
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Peter Kleton op 26 juni 2009, 22:52:52
 Goedenavond,
 Mag ik hier zeggen dat  ik het stationsgebouw van  Apeldoorn in een  doorgaand station ook heel geschikt vind?
Dordrecht is al weer veel te groot. Meet maar op bij Google- Earth.
 Vr Gr Peter
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Chris op 12 juli 2009, 13:39:55
OK, de reacties zijn heel goed.

De fabrikant leest met veel plezier mee.
We gaan na alle grote vakanties eens bij elkaar zitten (modellencommissie en de fabrikant) om eens te kijken hoe we het een en ander gaan aanpakken en waar we op uit willen gaan komen.

Dus, blijf dit volgen :)

Enkele puntjes die ik al kan geven zijn,

Het model zal van resin zijn. Dat is toch echt het uitgangspunt.
Muren, daken en ramen kunnen al in basiskleur worden gegoten.
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Chris op 08 oktober 2009, 16:34:47
Vorige week is een kleine delegatie van BNLS bij de fabrikant geweest en hebben we Enkhuizen besproken.

Dat leidde tot leuke plannen.
Enkhuizen werken we verder tot in detail uit.

Maar ook hebben we gekozen voor twee extra gebouwen. Typisch NL, en nog niet in model te verkrijgen.
Insteek nu is eerst 1:87, later wellicht ook 1:160.

We houden jullie op de hoogte en......heeeeeel misschien is er al wat te zien op Eurospoor 2009  ;D
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Romar op 08 oktober 2009, 18:59:26
Goed nieuws dit!  (y)

Het zou leuk zijn als er op Eurospoor al iets te zien zou zijn.
Ben benieuwd naar de andere twee gebouwen... 

Is er ergens al een idee over wat de kosten ongeveer gaan worden?

Mvg,

Romar
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Chris op 09 oktober 2009, 10:44:50
Kostenplaatje bereken we nu, maar dit moet binnen de perken blijven.
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Jeroen Water op 09 oktober 2009, 11:14:08
Goed bezig!!!!!

Ik hoop alleen niet dat we straks allemaal RSI hebben van het dak beschilderen.........  ;D ;D

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/EKZ.jpg)

Jeroen
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Mispoes op 09 oktober 2009, 11:16:12
Je moet wat over hebben voor je Fred Emmerhuizen!
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Chris op 09 oktober 2009, 11:23:11
Oranje-rood dak, dan kan je zelf met een stift of penseel het patroon plaatsen (of niet natuurlijk)
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Jeroen Water op 09 oktober 2009, 11:30:29
Ja, dat je het patroon zelf mag aanbrengen is logisch (is ook geen doen vanuit de fabriek af lijkt me). Maar dáárom schreef ik al dat ik hoop dat we straks niet allemaal last van RSI hebben. Lijkt me nog een aardig klusje om al die dakpannen te schilderen.  ;D

Jeroen   
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Romar op 09 oktober 2009, 18:29:10
T ja, je moet het ook niet in een avond doen, gewoon een dakpan per dag. ;D ;D
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Gromit op 11 oktober 2009, 21:54:08
Een mooi station! Ik had in het ontwerp voor mijn baan (Nederlands in H0) een kopstation met twee perron sporen en een goederen spoor opgenomen. Ik was aan het nadenken welk stationsgebouw ik er zou neerzetten, maar dat hebben jullie (als het doorgaat) mooi voor mij opgelost. :D Omdat ik ook een goederen spoor heb gepland, wil ik natuurlijk ook de loods erbij hebben.  ;D
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Romar op 22 november 2009, 15:10:51
Hoi,

hoe staat het inmiddels met dit project?

Mvg,

Romar
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Chris op 23 november 2009, 01:36:34
Het loopt.
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Besselspoor op 23 november 2009, 10:00:17
Ja, doet u mij er maar één ;)
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Kabouter op 23 november 2009, 10:08:09
Ja, doet u mij er maar één ;)

Was t maar zo makkelijk  ;D
Ook ik zit te wachten..... ::)
Maar Chris kennende, komt het goed en wordt geduld (hopelijk) beloond  (y)

Groet Paul
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Besselspoor op 23 november 2009, 10:54:51
Ik heb wel geduld hoor, er staat een  ;)
ik wilde alleen even mijn interesse laten doorschemeren, ik weet hoeveel tijd er in de voorbereidingen kan gaan zitten.
Maar: Als Chris inderdaad het uitbrengen van dit kopstation voor elkaar krijgt, zal ik zeker tot aanschaf overgaan. (y)

Bessel
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Romar op 23 november 2009, 20:04:30
Citaat van: Chris van Diesen
Het loopt.
Mooi (y)

Citaat van: Besselspoor
Als Chris inderdaad het uitbrengen van dit kopstation voor elkaar krijgt, zal ik zeker tot aanschaf overgaan. (y)
Jaaa, laat maar komen, ik ga hem dan ook zeker in huis halen.  :)

Mvg,

Romar
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Menno 1846 op 23 november 2009, 20:06:04
@ chris: Waar loopt het heen??  ;)  :P  ;D  (y)
Mooi dat het project gaande is!!
Greetz:Menno
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: cor_b op 11 februari 2010, 13:41:44
Is er al iets bekent of het station er komt???
De goederen loods heb ik al besteld,want ik wacht met het bouwen van het stations plein Doornvliet-C op een goed passend station.

Cor
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Chris op 11 februari 2010, 13:51:43
Van het weekend zal ik weer eens met de heren babbelen.
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Besselspoor op 11 februari 2010, 13:56:40
...en misschien meteen de kapel van Doetinchem weer eens in de groep gooien? ;)


Groet, Bessel
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: HetRaafje op 12 juli 2011, 20:36:32
Is dit project nog in leven? Of geen voortgang meer?
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Chris op 12 juli 2011, 22:01:00
Leeft nog steeds gaat langzaam. In oktober meer info !
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: jurrie-burrie op 12 mei 2012, 17:22:47
hallo

ik heb ook wel interesse in dit station.

is er al wat meer bekent of het uitkomt, het is al half 2012

groet jurgen.
Titel: Re:Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Chris op 12 mei 2012, 18:57:45
Staat voorlopig even in de koelkast.
Titel: Re: Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Ronmeijs op 21 september 2014, 10:00:01
En is hij er ondertussen al?
Titel: Re: Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Hans Reints op 21 september 2014, 10:34:25
Ja, maar helaas met het afgelopen warme weer helemaal weggesmolten ::) :'( 8)
Titel: Re: Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Jurgie op 13 juni 2015, 22:34:02
Hoe staat het met het station

Jurgie
Titel: Re: Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Louwrens op 14 juni 2015, 12:46:22
Het station staat er nog steeds ;)
Mvg Louwrens
Titel: Re: Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: Jurgie op 14 juni 2015, 19:44:23
Maar is het al bekendt of het station gaat uitkomen?
En zoja al een datum bekendt?

Jurgie
Titel: Re: Uitbrengen nieuw station ENKHUIZEN
Bericht door: MAC op 13 januari 2019, 11:02:08
Ik denk dat het niet meer gaat gebeuren..... of toch nog wel?????
Titel: Re: Uitbrengen nieuw station Enkhuizen
Bericht door: Wijktrein op 13 januari 2019, 13:43:47
Probeer het hier eens....https://3dscaleworks.nl/ (https://3dscaleworks.nl/)

Rob
Titel: Re: Uitbrengen nieuw station Enkhuizen
Bericht door: MOVisser op 13 januari 2019, 15:00:36
Er wordt echt wel aan modellen gewerkt.
Binnenkort bij ....   een station uit het midden van het land.

Het moet ook een haalbaar project zijn. En dat is meestal het probleem.

Voor een standaard uitgave en de kosten die je er van te voren, maar zeker ook later zult moeten uithalen, zijn aantallen van 50 stuks als start aantal nodig.
Doe jij deze investering?

Ronald Visser
Titel: Re: Uitbrengen nieuw station Enkhuizen
Bericht door: MAC op 13 januari 2019, 22:25:26
Hi Ronald,

Begrijp mij niet verkeerd, ik weet dat het veel geld kost om het te ontwikkelen en de productie op te starten!
Maar ik kon uit de berichten niet opmaken of er nou nog aan gewerkt werd of dat het gestopt was.
Of heb ik niet goed gelezen!?.. :(
Groet Jan.
Titel: Re: Uitbrengen nieuw station Enkhuizen
Bericht door: ingenium op 14 januari 2019, 00:03:14
Er wordt echt wel aan modellen gewerkt.
Binnenkort bij ....   een station uit het midden van het land.

Het moet ook een haalbaar project zijn. En dat is meestal het probleem.

Voor een standaard uitgave en de kosten die je er van te voren, maar zeker ook later zult moeten uithalen, zijn aantallen van 50 stuks als start aantal nodig.
Doe jij deze investering?

Ronald Visser

Enkhuizen ligt niet in het midden van het land.

Kwa investering valt ook wel mee met resin gieten. Maar we zullen AlsaCast in de gaten houden.
Titel: Re: Uitbrengen nieuw station Enkhuizen
Bericht door: MOVisser op 14 januari 2019, 23:15:52
 (y)
Ik zelf ben,.. en denk ook niet dat ik ga werken aan een model van Enkhuizen.
En dat probeer ik aan te geven: er zal een kans moeten zijn op het verkopen van een zeker aantal.
En dan is het wie neem wel de "gok".
Ik zelf denk eerder bv aan Soestdijk (nee, ... helaas) ;)

Resin zelf is inderdaad niet het probleem. Het gaat om de kosten van het moedermodel, frezen, printen, mallen etc...
Maar juist resin is geschikt voor kleinere batches. Voordeel is ook, dat na een eerste uitgave er aanpassingen gedaan kunnen worden of fouten hersteld.

Laat maar horen, wie??

Voor mij is het maken van modellen een hobby,
net als fotograferen/video, ontwerpen bouwplaten, maquettes, meccano, anker steinbau, nijmeegs mannenkoor, ...,  ....,   pfffff , o  ja en dan nog 40 uur werken.

Voor zover.
Ronald Visser