Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

kwaliteit B-Models door roadster36
Vandaag om 02:09:57
NS 6100 van GM&S door roadster36
Vandaag om 02:03:35
Stoom in de jaren 70 op berlijn Bahnhof Zoo door MathieuN
Vandaag om 01:32:18
Roco versterker 10761 opgeblazen, te repareren? door Duoblock
Vandaag om 00:46:47
Raadplaatje door Martin Hornis
Vandaag om 00:26:44
DKM/Holland Rail 2400 hekjes door KNed
Vandaag om 00:14:15
Van Biervliet/B Models 2019, nieuws van de fabrikant door Duoblock
Vandaag om 00:12:42
www.NLinModel.nl - Nederlands modelspoor overzicht door KNed
Vandaag om 00:06:14
Verbouwing Amsterdam Centraal door Jeroen Mooij
Vandaag om 00:04:55
Spoorboekje Staatsspoor 1914 - Voornaamste buitenlandsche verbindingen Emmerik door MathieuN
Vandaag om 00:04:01
Artitec 2021, HO en N. Nieuws van de fabrikant door Bert van Gelder
27 januari 2021, 23:46:46
Falkenheim door Frank 123
27 januari 2021, 23:35:13
Nieuwe bome, verse nieuwe bome!!! door jaco1988
27 januari 2021, 23:13:09
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door Debvd
27 januari 2021, 23:11:51
Probeersel in schaal 0, als dat maar wat wordt! door jaco1988
27 januari 2021, 23:11:44
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door jaco1988
27 januari 2021, 23:08:55
Verschil in functies Piko 2205 en 2375 -> cv's uitlezen lukt niet. door Michiel 80
27 januari 2021, 22:47:26
Uhlenbrock 65600 klemstekker door d.vanaalst
27 januari 2021, 22:46:22
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Sjaak2
27 januari 2021, 22:44:04
Bedrading locomotief solderen door Carl
27 januari 2021, 22:40:45
Welk karton voor een perron ? door MOVisser
27 januari 2021, 22:13:17
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
27 januari 2021, 21:52:42
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
27 januari 2021, 21:50:13
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Klaas Zondervan
27 januari 2021, 21:40:15
Fleischmann wisselspoelen 6441 en 6442, schakelen soms niet, DCC met DR4018 door phdirk
27 januari 2021, 21:35:50
DCC++ basisstation geen baanspanning, wel oplichtende LED's op motorshield door spock
27 januari 2021, 21:30:59
Prutser begint met een diorama. door Railhopper
27 januari 2021, 21:21:21
Artitec in NOS journaal: 'Naar China verzenden is makkelijker' door mDDM
27 januari 2021, 21:05:38
Waar in de wereld is Mme. Sousterre? door Arjen52
27 januari 2021, 20:57:34
Corona en modelbouw door charp
27 januari 2021, 20:47:04
  

Auteur Topic: Piko ice 3 decoder probleem  (gelezen 3539 keer)

bjlmertens

  • Offline Offline
  • Berichten: 17
Piko ice 3 decoder probleem
« Gepost op: 23 augustus 2006, 11:16:27 »
Hallo,

Ik heb een probleem met mijn piko ice 3.
Ik heb de standaard decoder vervangen door een Uhlenbrock 76420.
Dit ivm de cruis control functie van de decoder.
Nu rijdt de trein super, maar naar een 15 tot 20 minuten stopt de trein en begint de verlichting te knipperen.
Nu heb ik ergens op de uhlenbrock site gelesen dat dit gebeurd als de decoder te warm word.
Als ik dan aan de bovenkant van de bistro wagon voel, dan is deze ook goed warm...
De decoder kan 1A contineu verdragen, de ice is nieuw uit de doos en loopt mooi soepel, ik heb er wel een wagon bij gehangen maar dat moet volgends mij gemakkelijk kunnen.
Welke decoders gebruiken jullie?

Groetjes,
Bjorn

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #1 Gepost op: 23 augustus 2006, 11:57:06 »
In ieder geval geen Uhlenbrock 76420, want die geven de door jouw ondervonden problemen. Een uitstekende decoder is een MX64 van Zimo(www.zimo.at)  of een DCX51 van CT-ElektroniK (www.tran.at)

Mvg
Wim
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.

jentje

  • Offline Offline
  • Berichten: 247
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #2 Gepost op: 23 augustus 2006, 12:10:56 »
Ik heb hetzelfde probleem. Heb ook een piko ice met een 76420 locdecoder. Weet iemand misschien hoe dit komt? Of wat ik er aan kan doen? Alvast bedankt.

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #3 Gepost op: 23 augustus 2006, 12:28:34 »
Ja klagen bij Uhelnbrock, en er onder tussen een goede decoder inzetten. Hoe meer mensen dit melden bij Uhlenbrock des te eerder komt er een oplossing, alleen op een forum melden helpt niet.

Mvg
Wim.
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.

bjlmertens

  • Offline Offline
  • Berichten: 17
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #4 Gepost op: 23 augustus 2006, 12:48:03 »
Hoi Wim,

Weet jij ook misschien waar ik die Zimo decoders bestellen kan?
Het liefs in Zuid-limburg of per internet.

Bedankt voor je snelle reactie.

Groet,
Bjorn

Biem

  • Offline Offline
  • Berichten: 816
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #5 Gepost op: 23 augustus 2006, 13:05:31 »
Bjorn

Ook bij mij een een zimo decoder er in gehangen, rijdt perfect, ik bestel ze hier  , goeie service, eventueel omruilen.
Heeft hij > http://www.jum-modelspoor.nl/ ze niet ?
« Laatst bewerkt op: 23 augustus 2006, 13:08:34 door Biem »
Groeten uit Hoogeveen

Hans van de Swaluw

  • Offline Offline
  • Berichten: 120
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #6 Gepost op: 23 augustus 2006, 13:37:02 »
Enige tijd geleden heb ik een identiek probleem gehad met een 2-tal Uhlenbrock decoders van hetzelfde type. Enige tijd rijden en dan ging de verlichting knipperen en loc hield er mee op. Loc even van de rails af en hij liep weer totdat....

Dit bleek een fout te zijn in de decoder (ergens iets met de korsluitbeveiliging welke te kritisch was).

Na omruil naar een andere decoder (zelfde Uhlenbrock type) was het probleem verholpen.

Let wel dat dit blijkbaar een fout was in een bepaalde serie van ong. 1/2 jaar geleden. Het kan dus zijn dat dit niet meer van toepassing is op recent gekochte (lees --gefabriceerde--) decoders.
2-rail, IB met Koploper en veel (teveel) randapparatuur

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #7 Gepost op: 23 augustus 2006, 14:43:09 »
Hoi Wim,

Weet jij ook misschien waar ik die Zimo decoders bestellen kan?
Het liefs in Zuid-limburg of per internet.

Bedankt voor je snelle reactie.

Groet,
Bjorn

http://www.modelbouwbloemendaal.nl/N_frame.html?http://www.modelbouwbloemendaal.nl/N_home.html

Deze lijkt mij beter, kost de MX64 28,-- euro per stuk.
Dit is een Zimo decoder shop, dus deze kan als het nodig is ook een update uitvoeren, betere service.
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19512
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #8 Gepost op: 23 augustus 2006, 16:08:20 »
Nee, want dat was het probleem van de decoder niet.
Met een decoder van Lenz of ESU loopt de trein ook goed. Die zijn wat gemakkelijker voorhanden.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

maartenvanderburgt

  • Gast
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #9 Gepost op: 23 augustus 2006, 21:46:36 »
Dit is een Zimo decoder shop, dus deze kan als het nodig is ook een update uitvoeren, betere service.

Zimo heeft geen decoder shops meer, dat systeem is opgeheven.

Overigens heeft de sffe ook Zimo's.

Maarten van der Burgt.

bjlmertens

  • Offline Offline
  • Berichten: 17
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #10 Gepost op: 24 augustus 2006, 08:31:47 »
Bedankt voor jullie reacties!

Gelukkig had ik maar 1 Uhlenbrock decoder gekocht om deze te testen.
Heb gisteren meteen 2 mx64 besteld. Eens kijken of het dan beter gaat.
Ik weet alleen niet zeker of het de kortsluitbeveiliging is die ingrijpt.
Ik ben op dit moment mijn schaduwstation aan het bouwen en als ik nu handmatig rijd dan stopt hij er naar 20 minuten mee.
Gisteren heb ik de baan in koploper gezet en dan stopt de ice regelmatig in een of ander blok en heeft hij geen enkel probleem gehad.
Ik zou zeggen dat hij dan tijd heeft om iets af te koelen.

Groeten,
Bjorn