Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: “Bahnhof Poggendam door Ronald Koerts
Vandaag om 10:07:39
Neurenberg: omgekeerd wensenlijstje door NS264
Vandaag om 10:05:18
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door Wim Vink
Vandaag om 10:05:17
Viessmann 5077 rijtuigverlichting door Fritsprt
Vandaag om 10:04:24
Toon hier je pas gereed gekomen (model-)spoorbouwsels ... door Bob R.
Vandaag om 10:03:55
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 10:03:54
Busch 2021 door Dave.......
Vandaag om 10:02:36
Advies gevraagd voor materialen onderbouw. door hgr
Vandaag om 09:57:49
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door wob
Vandaag om 09:55:57
Bedrading locomotief solderen door Carl
Vandaag om 09:53:47
Werkplaats - (Baanplan H0) door martijnhaman
Vandaag om 09:48:22
ESU Ecos 2 uit te breiden om meerdere treinen handbediend te laten rijden? door jurrie-burrie
Vandaag om 09:47:43
De knutsels van een badeend door Pauldg
Vandaag om 08:53:10
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 08:49:27
Falkenheim door Arjan6511
Vandaag om 08:45:42
Stoomtrein Goes Borsele: Wat zijn we aan het bouwen door martinh
Vandaag om 07:44:31
Scandinavië-IG: Skandinavisk bangården. Voor op Scandinavië gerichte spoorzaken door Lolke Bijlsma
Vandaag om 01:12:25
Noch 2021 door SBBcargo
Vandaag om 01:03:27
NS ICNG (1:220) door Debvd
Vandaag om 00:51:36
Roco NS 1100, 63655, hoe moet je decoder plaatsen? door Carel Ruysink
Vandaag om 00:42:20
Kreisbahn nach Bad Bimmelberg, ofwel de Bimmelbahn door Lucien
Vandaag om 00:23:20
Vieze treinen, gebouwen, wegen etc. (tips en plaatjes) door Frans Peeters
Vandaag om 00:09:01
Auhagen 2021 door ex-DR V100
23 januari 2021, 23:46:21
Artitec 2021 HO, accessoires. Nieuws van de fabrikant. door barry1972
23 januari 2021, 23:40:59
Kato EF510 H0 digitaliseren door erikkral
23 januari 2021, 23:19:53
Advies voor een nieuwe baan door Hennik
23 januari 2021, 23:16:53
Wensenlijst modelspoorhuizen, schaal N door MOVisser
23 januari 2021, 22:14:35
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
23 januari 2021, 22:10:25
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
23 januari 2021, 21:45:34
Toebehoren in schaal 1:45 voor de Rhätische Bahn. door Mitchell
23 januari 2021, 21:36:51
  

Auteur Topic: Piko ice 3 decoder probleem  (gelezen 3535 keer)

bjlmertens

  • Offline Offline
  • Berichten: 17
Piko ice 3 decoder probleem
« Gepost op: 23 augustus 2006, 11:16:27 »
Hallo,

Ik heb een probleem met mijn piko ice 3.
Ik heb de standaard decoder vervangen door een Uhlenbrock 76420.
Dit ivm de cruis control functie van de decoder.
Nu rijdt de trein super, maar naar een 15 tot 20 minuten stopt de trein en begint de verlichting te knipperen.
Nu heb ik ergens op de uhlenbrock site gelesen dat dit gebeurd als de decoder te warm word.
Als ik dan aan de bovenkant van de bistro wagon voel, dan is deze ook goed warm...
De decoder kan 1A contineu verdragen, de ice is nieuw uit de doos en loopt mooi soepel, ik heb er wel een wagon bij gehangen maar dat moet volgends mij gemakkelijk kunnen.
Welke decoders gebruiken jullie?

Groetjes,
Bjorn

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #1 Gepost op: 23 augustus 2006, 11:57:06 »
In ieder geval geen Uhlenbrock 76420, want die geven de door jouw ondervonden problemen. Een uitstekende decoder is een MX64 van Zimo(www.zimo.at)  of een DCX51 van CT-ElektroniK (www.tran.at)

Mvg
Wim
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.

jentje

  • Offline Offline
  • Berichten: 247
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #2 Gepost op: 23 augustus 2006, 12:10:56 »
Ik heb hetzelfde probleem. Heb ook een piko ice met een 76420 locdecoder. Weet iemand misschien hoe dit komt? Of wat ik er aan kan doen? Alvast bedankt.

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #3 Gepost op: 23 augustus 2006, 12:28:34 »
Ja klagen bij Uhelnbrock, en er onder tussen een goede decoder inzetten. Hoe meer mensen dit melden bij Uhlenbrock des te eerder komt er een oplossing, alleen op een forum melden helpt niet.

Mvg
Wim.
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.

bjlmertens

  • Offline Offline
  • Berichten: 17
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #4 Gepost op: 23 augustus 2006, 12:48:03 »
Hoi Wim,

Weet jij ook misschien waar ik die Zimo decoders bestellen kan?
Het liefs in Zuid-limburg of per internet.

Bedankt voor je snelle reactie.

Groet,
Bjorn

Biem

  • Offline Offline
  • Berichten: 816
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #5 Gepost op: 23 augustus 2006, 13:05:31 »
Bjorn

Ook bij mij een een zimo decoder er in gehangen, rijdt perfect, ik bestel ze hier  , goeie service, eventueel omruilen.
Heeft hij > http://www.jum-modelspoor.nl/ ze niet ?
« Laatst bewerkt op: 23 augustus 2006, 13:08:34 door Biem »
Groeten uit Hoogeveen

Hans van de Swaluw

  • Offline Offline
  • Berichten: 120
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #6 Gepost op: 23 augustus 2006, 13:37:02 »
Enige tijd geleden heb ik een identiek probleem gehad met een 2-tal Uhlenbrock decoders van hetzelfde type. Enige tijd rijden en dan ging de verlichting knipperen en loc hield er mee op. Loc even van de rails af en hij liep weer totdat....

Dit bleek een fout te zijn in de decoder (ergens iets met de korsluitbeveiliging welke te kritisch was).

Na omruil naar een andere decoder (zelfde Uhlenbrock type) was het probleem verholpen.

Let wel dat dit blijkbaar een fout was in een bepaalde serie van ong. 1/2 jaar geleden. Het kan dus zijn dat dit niet meer van toepassing is op recent gekochte (lees --gefabriceerde--) decoders.
2-rail, IB met Koploper en veel (teveel) randapparatuur

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #7 Gepost op: 23 augustus 2006, 14:43:09 »
Hoi Wim,

Weet jij ook misschien waar ik die Zimo decoders bestellen kan?
Het liefs in Zuid-limburg of per internet.

Bedankt voor je snelle reactie.

Groet,
Bjorn

http://www.modelbouwbloemendaal.nl/N_frame.html?http://www.modelbouwbloemendaal.nl/N_home.html

Deze lijkt mij beter, kost de MX64 28,-- euro per stuk.
Dit is een Zimo decoder shop, dus deze kan als het nodig is ook een update uitvoeren, betere service.
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.

henk

  • Online Online
  • Berichten: 19490
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #8 Gepost op: 23 augustus 2006, 16:08:20 »
Nee, want dat was het probleem van de decoder niet.
Met een decoder van Lenz of ESU loopt de trein ook goed. Die zijn wat gemakkelijker voorhanden.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

maartenvanderburgt

  • Gast
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #9 Gepost op: 23 augustus 2006, 21:46:36 »
Dit is een Zimo decoder shop, dus deze kan als het nodig is ook een update uitvoeren, betere service.

Zimo heeft geen decoder shops meer, dat systeem is opgeheven.

Overigens heeft de sffe ook Zimo's.

Maarten van der Burgt.

bjlmertens

  • Offline Offline
  • Berichten: 17
Re: Piko ice 3 decoder probleem
« Reactie #10 Gepost op: 24 augustus 2006, 08:31:47 »
Bedankt voor jullie reacties!

Gelukkig had ik maar 1 Uhlenbrock decoder gekocht om deze te testen.
Heb gisteren meteen 2 mx64 besteld. Eens kijken of het dan beter gaat.
Ik weet alleen niet zeker of het de kortsluitbeveiliging is die ingrijpt.
Ik ben op dit moment mijn schaduwstation aan het bouwen en als ik nu handmatig rijd dan stopt hij er naar 20 minuten mee.
Gisteren heb ik de baan in koploper gezet en dan stopt de ice regelmatig in een of ander blok en heeft hij geen enkel probleem gehad.
Ik zou zeggen dat hij dan tijd heeft om iets af te koelen.

Groeten,
Bjorn