BeneluxSpoor.net forum
Overige spoorzaken => Grootspoor => Topic gestart door: Overlast op 14 February 2011, 18:10:45
-
Door een sein- en wisselstoring tussen Driebergen-Zeist - Utrecht moest de 1312 over het linkerspoor richting Utrecht. Dan krijg je dit soort situaties:
(http://i95.photobucket.com/albums/l125/overlast/P2140183.jpg)
De Mcn van de 1312 liet een aantal keer de typhoon horen en wachtte tot de meeste fietsers waren overgestoken en de ovw dicht ging. Hoezo wachten op een trein? De overweg is toch niet gesloten? :-X
(http://i95.photobucket.com/albums/l125/overlast/P2140184.jpg)
(http://i95.photobucket.com/albums/l125/overlast/P2140188.jpg)
Voor de zekerheid heb ik gelijk maar even het SMC (Schakel- en meldcentrum) gebeld. De medewerker die ik aan de lijn kreeg gaf aan dat de overweg pas laat in werking wordt gesteld door het linksrijden.
Gevolg van deze situatie is wel dat de bomen pas laat na het voorbijrijden van de loc weer open gaan, waardoor een aantal fietsers en voetgangers tussen de bomen door gingen zigzaggen.
(http://i95.photobucket.com/albums/l125/overlast/P2140189.jpg)
De 1312 vervolgt haar reis.
Wellicht overbodig; let dus extra goed op in zulk soort situaties!
Maarten
-
Lekker gevaarlijk!
-
Goed dat je gebeld hebt Maarten, maar heb je ook overwogen de fietsers op het fietspad tegen te houden?
mvg,
Gert
-
dat is ook een tijdje gebruikelijk geweest in Apeldoorn toen de ravage van de ontspoorde staaltrein werd hersteld.
en er werd dus vaak over verkeerd spoor gereden dus stond er vaak een koploper met zijn thypoon te waarschuwen liep iedereen gewoon door totdat de overweg in werking werd gesteld.
-
@gert
dat is niet nodig geweest denk ik want de 1312 zal wel stilgestaan hebben totdat de overweg werd ingeschakeld
-
@martijn v m/@gert; de eerste keer dat ze overstaken stond ik op te grote afstand en stond de 1312 stil. Toen de loc gepasseerd was en mensen overstaken, stond ik met het SMC te bellen...(en hield wel in de gaten of er niet nog een trein aan kwam).
Maarten
-
Overigens was dit een speciale rit, mooie aparte foto's , maar wel ook een enge situatie.
Goed gehandeld, top (y)
Tekst onderste foto 1315, moet uiteraard 1312 zijn ;)
-
Dit lijkt mij op een gevalletje aanwijzing STS (rijden op zicht) of een
overwegstoring met een aanwijzing AKI AHOB AOB, weinig bijzonders dus,
de overweg diende aangereden te worden op de middelsectie voordat deze in werking trad.
Niks bijzonders dus, en ja de fietsers maken het zich zelf gevaarlijk......
Dat ligt niet aan de betreffende Mcn indien hij gehandeld heeft volgens voorschrift.
Gr.
Robbert Jan.
-
Wat is hier nou gevaarlijk aan?
Dat gele ding wacht toch gewoon tot de bomen dicht zijn. Er zit toch iemand in met gezond verstand?
en als fietser heb je ook zoiets als eigen verantwoordelijkheid, even links en rechts kijken voordat je oversteekt.
-
Ik zie het probleem ook niet... ook tijdens roestrijden is dit de normaalste zaak van de wereld.
Dat veel weggebruikers diverse regels aan hun laars lappen kun je de spoorgebruikers niet verwijten!
-
Inderdaad, overweg aanrijden. Zelf ook wel eens meegemaakt toen ik met een 6400 meereed om vanaf Onnen een defecte werkmachine op te halen.
De Mcn had in dit geval niet de tyfoon moeten gebruiken toen de overweg nog niet was gesloten. Daardoor schep je verwarring. Pas als de overweg is gesloten en weggebruikers gaan door de gesloten bomen fietsen: tyfoon gebruiken.
-
@ONR, nummer is aangepast ;).
Zelf kende ik zo´n situatie niet. Natuurlijk is het zo dat het gedrag van de fietsers gevaarlijk is. Maar waarom blijft de ovw zolang gesloten na het passeren van de loc? Los van het simpele feit van je gewoon voor rood licht moet stoppen, ontstaat er tch een gevaarlijk situatie door het ongeduldige gedrag van de fietsers. Dat dit een normaal geval van STS rijden is, weten zijn niet. En op het moment dat de loc stil stond voor de ovw, waren toch een hoop mensen verbaasd en hadden het idee dat dit een vreemde/gevaarlijke situatie was.
Maarten
-
De overweg blijft zolang gesloten omdat het traject niet ingericht is op verkeerd spoor rijden. Het punt waar normaal de overweg begint met rinkelen en dichtgaan ligt op behoorlijke afstand van de overweg omdat deze bij een trein op volle snelheid op tijd dicht moet zijn. Pas als de 1300 dit punt heeft gepasseerd gaat de overweg weer open. Het punt om de overweg te activeren is normaal het punt waar de overweg weer open gaat, erg dicht bij de overweg dus.
Sander
-
Niks gevaarlijks aan, zolang de weggebruikers zich gewoon aan de regels houden. Maar ja, dat is niet meer in de mode tegenwoordig :(
-
Ik was benieuwd naar wat voor werkmachines ingezet werden tijdens de werkzaamheden op het traject Maastricht-Heerlen en ging kijken zo om een uur of 02.30uur in de ochtend(nacht van 12-2/13-2).
Toevallig ook over linker spoor was de kettinghor trein van strukton onder weg naar het werkterrein Maastricht/bunde.
Helaas filmpje mislukt te donker,maar de struktonloc had zijn rode rangeer lampen aan,dus opvallen deed hij zeker.
Het gekke was bij de overweg sprong een strukton medewerker uit de loc en rende naar de overweg en sloot 2 kabels op de rails aan,terwijl de machinist de overweg aanreed.
Het duurde lang voordat de overweg reageerde en sloot,uiteindelijk nadat de trein de overweg voorbij was heeft het ruim 12 minuten geduurd voordat de overweg weer open ging.
Dus ik vindt het wel vreemd dat zon overwegen dan niet met de hand gesloten kunnen worden,ook in dit geval van de 1312.
-
De overweg blijft zolang gesloten omdat het traject niet ingericht is op verkeerd spoor rijden.
Dit traject is wel degelijk ingericht voor beveiligd linkerspoor rijden (daarmee is het dus géén "verkeerd spoor" meer).
Maar er was sprake van een storing (ik mocht weer eens via Amersfoort...), dus het zou goed kunnen zijn dat de rijrichting van het baanvak niet te keren was o.i.d.. Dan "luistert" de overweg naar de verkeerde kant (in dit geval dus de normale richting).
-
Ik snap niet precies waar zo'n probleem van gemaakt wordt... Precies wat iemand zegt: typhoneren bij geopende overweg schept verwarring, maar dat fietsers gewoon oversteken als die loc de overweg nog niet aangereden heeft, is puur logisch: ik zou hetzelfde doen.
Als het over het zigzaggen gaat, dat is natuurlijk wel gewoon dom, maar helaas blijven er types die denken dat overwegen sluiten om 1 trein door te laten of denken dat ze sneller zijn dan een trein.
-
Inderdaad, overweg aanrijden. Zelf ook wel eens meegemaakt toen ik met een 6400 meereed om vanaf Onnen een defecte werkmachine op te halen.
De Mcn had in dit geval niet de tyfoon moeten gebruiken toen de overweg nog niet was gesloten. Daardoor schep je verwarring. Pas als de overweg is gesloten en weggebruikers gaan door de gesloten bomen fietsen: tyfoon gebruiken.
Volgens mij is een aanwijzing Aki/Ahob toch echt herhaald fluitsein geven en de overweg met gepaste snelheid aanrijden, dus die Mcn handelde gewoon volgens voorschrift.
Daarnaast, bij het aanrijden van de middensectie steek je met je buffers aardig de overweg op, en dan lijkt typhoneren om te voorkomen dat je een fiets raakt me zeker wel handig.
Verder, ookal is een overweg niet in werking, dient het wegverkeer het spoorverkeer gewoon voorrang te verlenen. Dat is immers de betekenis van andreaskruizen en schrikhekken.
-
Ik snap niet waar jullie je druk om maken, de machinist in kwestie heeft gewoon gehandeld volgens het handboek:
Bij een storing van een aki, ahob of aob ontvangt u een aanwijzing
.
Om de veiligheid van het wegverkeer te waarborgen, handelt u als volgt:
• nader overweg/overpad behoedzaam met maximaal 10 km/h;
• geef herhaald ’attentiesein’;
• stop als de veiligheid van het wegverkeer dit vereist.
Werkt de installatie niet, dan handelt u als volgt:
• stop voor overweg/overpad, zo mogelijk met de eerste as voorbij de isolerende las;
• rijd verder bij:
* een aki, 20 seconden nadat deze is gaan werken
* een ahob/aob, als de bomen gedaald zijn.
U herneemt de snelheid als de eerste as de overweg is gepasseerd
--
Er staat NERGENS beschreven dat er geen attentiesein gegeven moet worden als de overweg open blijkt te staan.
-
Hoera, gelukkig is alles volgens de voorschriften verlopen. ;D
Dat die fietsers ondertussen echt niet snappen waarom dat ding staat te toeteren, is natuurlijk jammer maar helaas.
-
In ieder geval heb ik weer wat geleerd ;). Ik dacht al dat het traject ingericht is om beveiligd links te rijden (te zien aan de seinen langs de baan) zoals Illya schrijft. Vandaar dat ik het een vreemde situatie vond.
Maarten
-
@overlast(maarten) wat is eigenlijk je functie binnen/buiten het spoor dat je beschikt over het nummer van de SMC zodat je ze rechtstreeks ff belt met die vraag"
(mag ook via PB hoor ;) )
-
Staat dat nummer niet gewoon op de palen van de overwegen zelf ;)?
-
Weet ik niet kan die tekst nooit lezen met 140Km/h :P
-
Dan moet je die flippers van je ogen halen... ;D
-
Hoera, gelukkig is alles volgens de voorschriften verlopen. ;D
Dat die fietsers ondertussen echt niet snappen waarom dat ding staat te toeteren, is natuurlijk jammer maar helaas.
Iets met 'algemene kennis'? Een trein die staat te toeteren... Hmm.... Wat zou hij bedoelen? Ooow, wacht! Hij ziet natuurlijk een bekende! FF kijken waar die persoon is, misschien ken ik die wel weer! En dan ken ik iemand die een machinist kent! Vet cool! Ik wil een handtekening!!
::)
-
Algemene kennis is helaas ver te zoeken in onze huidige maatschappij. Hier draait het vaak alleen maar om ikke, ikke........
:( :(
Jeroen
-
@rene w, Ik werk op de communicatieafdeling bij ProRail. Het nummer van het SMC stond overigens op een sticker de AHOB met nog meer gegevens als geocode, ovw-nummer e.d.. Maar een deel van de AHOB's is van zulke stickers voorzien. Overigens wil men deze nummers verwijderen omdat het beter is dat bij een (echte) verstoring men 112 belt.
Maarten
-
Iets met 'algemene kennis'? Een trein die staat te toeteren... Hmm.... Wat zou hij bedoelen? Ooow, wacht! Hij ziet natuurlijk een bekende! FF kijken waar die persoon is, misschien ken ik die wel weer! En dan ken ik iemand die een machinist kent! Vet cool! Ik wil een handtekening!!
::)
Nou, ik ben redelijk in grootspoor geïnteresseerd, maar ik zou het niet weten. Ik schat dat 99 procent van de weggebruikers ervan uitgaat dat een overgang mag worden gepasseerd zolang er niks knippert of de bomen naar beneden zijn en geen idee heeft wat de machinist nou precies met die herrie bedoelt.
Dan kun je natuurlijk een campagne beginnen, maar voor de veiligheid lijkt het me vestandiger om maar uit te gaan van het feit dat de 'algemene kennis' kennelijk anders is dat in de boekjes staat. Dat is trouwens ook zo als ik de voorschriften hierboven goed lees. Het is kennelijk uiteindelijk toch niet de bedoeling dat de machinist de overgang passeert zolang de bomen niet zijn gesloten.
-
Dat is dan toch het zelfde als je met een auto claxoneert? Dat is toch bedoelt ook om een gevaarlijke situatie af te wenden ( en niet om een meerijder thuis te vertellen dat je midden in de nacht voor de deur staat te wachten ::))? Of ga je dan eerst nadenken wat ermee bedoelt wordt? Het is een attentie signaal, om een andere weggebruiker te laten weten dat je eraan komt (Ik keek in m'n jeugd ooit een keer de verkeerde kant op met oversteken, gelukkig hoorde ik een claxon van de andere kant van mij :P). Dat is bij het spoor niet anders.....
Groeten Erwin.
-
@rene w, Ik werk op de communicatieafdeling bij ProRail. Het nummer van het SMC stond overigens op een sticker de AHOB met nog meer gegevens als geocode, ovw-nummer e.d.. Maar een deel van de AHOB's is van zulke stickers voorzien. Overigens wil men deze nummers verwijderen omdat het beter is dat bij een (echte) verstoring men 112 belt.
Maarten
hahahahaha nu begrijp ik ook je 'nickname' beter. ::) ;D
Ja ik durf 8) (mcn NSR)
-
Ja, dan doe je de flippers voor je ogen :P ;)
-
Hoera, gelukkig is alles volgens de voorschriften verlopen. ;D
Dat die fietsers ondertussen echt niet snappen waarom dat ding staat te toeteren, is natuurlijk jammer maar helaas.
Staat te toeteren?
Lees de aanwijzing.
Attentiesein geven bij het aanrijden, niet als je stilstaat.
In mijn Nederlandse tijd rijdend voor het NSM met divers mat wel meer meegemaakt.
Het attentiesein heeft zin omdat weggebruikers een trein aan zien komen met de bomen open.
Het voorkomt schrikreacties als weggebruikers de overweg oprijden en vanuit de ooghoeken een trein zien opdagen.
Als je stilstaat hoef je geen sein meer te geven, alleen te wachten tot de bomen dicht zijn en dan langzaam de overweg berijden maar wel op alles voorbereid zijn, men ziet op het normale spoor geen trein en men verwacht eigenlijk geen trein op het tegenspoor.
Nu kijk je niet over een loc heen, maar toch blijkt dat men schrikt.
De machinist handelt hier correct, ik ken de mensen en weet dat het correct gaat.
Groet,
Henk Boshuyzen
-
Ja, dan doe je de flippers voor je ogen :P ;)
Dacht al ik zie niks meer ???
-
Staat te toeteren?
Lees de aanwijzing.
Waar moeten die fietsers dat lezen?
Het gaat mij er niet om dat een en ander correct is uitgevoerd. Dat is wel duidelijk. Ik weet ook niet of er iets slimmers is te bedenken.
Ik weet wel dat een typhoon zo dichtbij een dusdanig kabaal maakt, dat het behoorlijk desoriënterend kan werken.
-
Sorry hoor ik ben geen domme jongen en heb een aardige algemene kennis. Maar ik vindt de bescheven situatie aardig verwarrend een open spoorweg overgang met daarvoor een toeterende stilstaande locomotief. Als weggebruiker verwarrend ik heb getracht om de regels wat te doen proberen te achterhalen en niks gevonden. Ja de standaard verkeersregels.
Kritiek van sommige hier is dus ook niet echt terecht, maar krijg het gevoel dat van die krietiek gevers 99% het eigenlijk ook niet snappen ::)
-
Ik was benieuwd naar wat voor werkmachines ingezet werden tijdens de werkzaamheden op het traject Maastricht-Heerlen en ging kijken zo om een uur of 02.30uur in de ochtend(nacht van 12-2/13-2).
Toevallig ook over linker spoor was de kettinghor trein van strukton onder weg naar het werkterrein Maastricht/bunde.
Helaas filmpje mislukt te donker,maar de struktonloc had zijn rode rangeer lampen aan,dus opvallen deed hij zeker.
Het gekke was bij de overweg sprong een strukton medewerker uit de loc en rende naar de overweg en sloot 2 kabels op de rails aan,terwijl de machinist de overweg aanreed.
Het duurde lang voordat de overweg reageerde en sloot,uiteindelijk nadat de trein de overweg voorbij was heeft het ruim 12 minuten geduurd voordat de overweg weer open ging.
Dus ik vindt het wel vreemd dat zon overwegen dan niet met de hand gesloten kunnen worden,ook in dit geval van de 1312.
De kettinghor staat in Zutphen voor onderhoud.. Jij hebt de ombouwtrein gezien.. Aankomend weekend werken we weer.. Zoals nu geplanned van zondag 2.30 tot 10.30 maar dit kan nog veranderen.
-
....... Ik werk op de communicatieafdeling bij ProRail.........
En dan zo'n overdreven en misleidende topictitel bedenken !
Volgens mijn idee, is alles netjes volgens de regels verlopen. Er was absoluut geen gevaarlijke situatie.
Zolang de overweg niet in werking is getreden, mag je er gewoon overheen lopen/rijden, dus ook als de trein er pal voor staat.
@Thom, met de buffers ruim op de open overweg, dat mag dus weer niet........
-
@ P J G, titel is aangepast.
Zoals eerder gezegd; de mcn handelde correct, maar de gehele situatie leverde voor de weggebruikers verwarring op. Ik kan het weten, want ik stond er tussen.
Maarten
-
En dan zo'n overdreven en misleidende topictitel bedenken !
Volgens mijn idee, is alles netjes volgens de regels verlopen. Er was absoluut geen gevaarlijke situatie.
Zolang de overweg niet in werking is getreden, mag je er gewoon overheen lopen/rijden, dus ook als de trein er pal voor staat.
Volgens mij heeft een spoorwegvoertuig ten alle tijden voorrang op een overweg. Ook bij een open Ahob, immers heeft die gewoon voorrangsignalering dmv andreaskruizen, en op een onbewaakte overweg met andreaskruizen geef jij het spoorwegverkeer tochook voorrang ;)
@Thom, met de buffers ruim op de open overweg, dat mag dus weer niet........
Mag jij me vertellen hoe ik de middensectie van een overweg aan moet rijden. Die ligt vaak echt pas op de rand van de overweg, en daar moet de eerste as overheen voordat de overweg sluit...
Bij een lok steken de buffers aardig over tov de eerste as, en bij een treinstel steekt ene automatische koppeling nog veel meer uit.
Daarom herhaald fluitsein geven om wegverkeer te waarschuwen, overweg langzaam oprijden tot deze in werking komt, wachten tot bomen gesloten zijn en dan pas verder op rijden.
-
Volgens mij heeft een spoorwegvoertuig ten alle tijden voorrang op een overweg. Ook bij een open Ahob, immers heeft die gewoon voorrangsignalering dmv andreaskruizen, en op een onbewaakte overweg met andreaskruizen geef jij het spoorwegverkeer tochook voorrang ;)
Formeel heb je gelijk, maar aangezien de goegemeente dat bij een bewaakte overgang toch anders ervaart, misschien toch maar niet van uitgaan. ;)
-
Dacht al ik zie niks meer ???
Voor je vraagtekens: dat refereert aan je avatar-plaatje (pinguin die flippers voor ogen doet).
Met je opmerking mcn te zijn, zag ik dat al helemaal voor me in de cabine - en gezien je sarcastische opmerking naar Overlast... :P
-
Toch vind ik het een gevaarlijke situatie! Stel je voor dat die machinist opeens gas geeft...wattan?
-
Volgens mij heeft een spoorwegvoertuig ten alle tijden voorrang op een overweg.
Klopt, in principe geven de andreaskruizen aan dat je het spoorverkeer voorrang moet verlenen.
Dit kun je in ieder boekje met verkeersregels/verkeersborden vinden en dus zou iedere weggebruiker
dit moeten weten, ook de fietsers op de overweg van de foto.
Groet Peter,
-
@ arentjan: Een loc is niet 1 2 3 op volle snelheid hoor. Daarnaast is het zo dat als hij dat doet, hij simpelweg de regels overtreed, maar ook de overweg activeert, dus dan is toch wel duidelijk dat er iets gaande is.
Overigens vind ik toeterende treinen helemaal niet zo duidelijk als hier gesteld wordt: ik heb het hier in Purmerend wel eens meegemaakt dat er getoeterd werd naar een collega die op het perron stond te wachten: dat ging dan niet met een collegiaal kort tikje, maar met een stoot kabaal alsof er iemand onder de trein dreigde te verdwijnen: ik neem getoeter dus niet altijd te serieus meer.
-
Toch vind ik het een gevaarlijke situatie! Stel je voor dat die machinist opeens gas geeft...wattan?
Geloof me, dat doet die niet. Als hij/zij dat zou doen en er gebeuren ongelukken, heeft die meester een heel groot probleem. En dat weten ze donders goed, daarvan kan ik getuigen. Je kan dan veroordeelt worden voor "dood door schuld" als je in zo'n situatie een dodelijk ongeluk veroorzaakt.
Dat je als machinist moet stoppen voor de overweg, staat al in de aanwijzing die een machinist daarvoor krijgt:
Bij een storing van een aki, ahob of aob ontvangt u een aanwijzing
.
Om de veiligheid van het wegverkeer te waarborgen, handelt u als volgt:
• nader overweg/overpad behoedzaam met maximaal 10 km/h;
• geef herhaald ’attentiesein’;
• stop als de veiligheid van het wegverkeer dit vereist.
@Menno
ik zou je aanraden het toch serieus te nemen, de volgende keer kan het wel zo bedoeld zijn. De meeste machinisten zulllen die typhoon (zoals een treintoeter in vaktermen wordt genoemd) gebruiken waarvoor deze bedoelt is. Dat een enkeling daar anders mee om gaat, kan ik ook niets aan doen helaas :-\.
Groeten Erwin ;)
-
Toch vind ik het een gevaarlijke situatie! Stel je voor dat die machinist opeens gas geeft...wattan?
Ja, en als morgen de maan naar beneden valt zijn we er ook geweest... ::)
Geef mij nou eens 1 reden, waarom die machinist dat namelijk in 1x zou doen ??
-
Voor de niets wetende is het ook een verwarrende situatie. Ik kan mij voorstellen dat de andere weggebruikers denken dat die trein daar met "pech" staat. In dat geval zijn de bomen open gegaan om het verkeer door te laten rijden, of zo komt het dan over.
Hoeveel spoorwegovergangen zijn er die enkel van andreas kruizen zijn voorzien? Dus zonder rode waarschuwingslampen?
Niet veel denk ik. Die lampen+bellen attenderen op het feit dat er een trein aankomt.
Er zijn spoorwegovergangen die op 80km/h wegen liggen. Het kan toch niet zo zijn dat je dus altijd moet afremmen, serieus rekening moet houden met stoppen, omdat er mogelijk een trein kan oversteken? Daarvoor zijn er dus bomen, lampen en bellen. En als die niet werken is er een bijzondere situatie, maar die verantwoordelijkheid moet dan niet op de weggebruiker worden afgeschoven. Dat is een onwerkbare situatie.
Het lijkt mij toch praktischer dat in dit soort situaties de overgang op afstand kan worden bediend. Of eventueel handmatig langs het spoor. Dat kan de stoomlijn Hoorn-Medemblik ook. Die stappen uit en bedienen via een kastje de overgang denk ik.
-
Toch vind ik het een gevaarlijke situatie! Stel je voor dat die machinist opeens gas geeft...wattan?
dan stinkt het in de cabine (http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-fart002.gif) (http://www.freesmileys.org/smileys.php)
-
Er zijn spoorwegovergangen die op 80km/h wegen liggen. Het kan toch niet zo zijn dat je dus altijd moet afremmen, serieus rekening moet houden met stoppen, omdat er mogelijk een trein kan oversteken? Daarvoor zijn er dus bomen, lampen en bellen. En als die niet werken is er een bijzondere situatie, maar die verantwoordelijkheid moet dan niet op de weggebruiker worden afgeschoven. Dat is een onwerkbare situatie.
Nee, dat hoeft dus niet. Daarvoor remt de machinist af en zorgt dat hij op elk punt voor de overweg kan stoppen, indien er gevaar dreigt voor het wegverkeer. Daar hoeven de de weggebruikers dus niet voor op te letten. Om te zorgen dát het wegverkeer stopt, komt de trein 'toeterend' aangereden, om een schrikreactie te voorkomen, én om er voor te zorgen dat ik heel langzaam met mijn trein de overweg op kan rollen om de middensectie te activeren, waarna - in principe - de overweg zal sluiten. Gebeurt dat in het meest uitzonderlijke geval niet, dan gaat de machinist er met een rode vlag op uit, om het wegverkeer tot stoppen te dwingen. Zodra dat gebeurt is, zal hij pas de overweg op rijden.
Dus, niks aan de hand. Het zal altijd goed gaan. Klaar.
-
Ik weet wel dat een typhoon zo dichtbij een dusdanig kabaal maakt, dat het behoorlijk desoriënterend kan werken.
Vertel mij wat. In het Westelijk Havengebied in Amsterdam loopt een stuk enkelspoor op straatniveau, met een gek soort stoplicht voor als er een trein aan komt.
Een keer stak ik de overgang over, waarna de 6400 begon te rijden en even op de tyfoon ging hangen, voor diegenen die een loc van 14+ bij 3+ bij 4+ meter niet gezien hadden - een metertje of tien achter mijn rug dus. Oei, wat een bak herrie maakt zo'n ding.
- Peter
-
Die bak herrie is in de Amsterdam Westhaven ook wel echt nodig :'(
-
dan stinkt het in de cabine (http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-fart002.gif) (http://www.freesmileys.org/smileys.php)
;D
Ja, dat is de enige manier om in een eloc gas te geven. Tenzij de mcn het raam openzet en de betreffende fietsers flauw vallen... Is het toch gevaarlijk voor diegenen die oversteken vlak voor de loc.
Maarten
-
Nee, dat hoeft dus niet. Daarvoor remt de machinist af en zorgt dat hij op elk punt voor de overweg kan stoppen, indien er gevaar dreigt voor het wegverkeer. Daar hoeven de de weggebruikers dus niet voor op te letten. Om te zorgen dát het wegverkeer stopt, komt de trein 'toeterend' aangereden, om een schrikreactie te voorkomen, én om er voor te zorgen dat ik heel langzaam met mijn trein de overweg op kan rollen om de middensectie te activeren, waarna - in principe - de overweg zal sluiten. Gebeurt dat in het meest uitzonderlijke geval niet, dan gaat de machinist er met een rode vlag op uit, om het wegverkeer tot stoppen te dwingen. Zodra dat gebeurt is, zal hij pas de overweg op rijden.
Dus, niks aan de hand. Het zal altijd goed gaan. Klaar.
hmmm oke dus ik(mcn) loop met de vlag te zwaaien op de overweg,
weggebruikers denken wat wil die eikel met die vlag daarnu weer????
Auto's/fietsers stoppen misschien even, mooi denk ik loop weer terug naar cabine
en wat blijkt iedereen rijdt weer vrolijk verder >:(
Mooi dan gebruik ik GSM-R en blijf staan tot de politie komt voor iets meer gezag ter plekke. ;)
-
Ik kan er ook niks aan doen, René. Zo preekt ons handboek. Een mogelijkheid is ook om de bestuurder die het dichtst bij de overweg staat even aan te spreken en te vragen om te blijven staan. Of je stuurt (indien aanwezig) je HC op pad om te vlaggen...
-
Voor de niets wetende is het ook een verwarrende situatie. Ik kan mij voorstellen dat de andere weggebruikers denken dat die trein daar met "pech" staat. In dat geval zijn de bomen open gegaan om het verkeer door te laten rijden, of zo komt het dan over.
Het zou voor die mensen ook heel moeilijk te bedenken zijn dat die trein gewoon de overweg wilt oversteken ... ;)
-
........Mag jij me vertellen hoe ik de middensectie van een overweg aan moet rijden. Die ligt vaak echt pas op de rand van de overweg, en daar moet de eerste as overheen voordat de overweg sluit........
Genoeg talent alhier om dat eens uit te leggen, wat dat heb ik nog niet gelezen.
En anders kan je natuurlijk altijd een PB zenden !
-
@Thom; Nee want in deze situatie staat de loc stil en de slagbomen zijn open...... Onduidelijk dus. Men zal heus wel hebben gedacht wat is dit, maar snel tot de conclusie zijn gekomen dat de slagbomen open zijn en de lichten uit dus ik kan doorrijden, lopen.
Het zou misschien beter zijn om een systeem te hebben dat in deze situaties de machinist op afstand de overgang in werking kan stellen. Zoiets wat ook sommige stadsbussen hebben dat zij bij het aanrijden de stoplichten kunnen beinvloeden. In Eindhoven hebben ze zo'n systeem.
Groet Ben.
-
Sommige overwegen hebben een sleutelkastje (sein met punaise bordje) waar je als mcn de overweg alsnog kan sluiten
bij een storing/STS zodat je niet eerst met je trein ophoeft te rijden tot en met de overweg.
-
Is dit dan de enige mogelijkheid, want zie veel seinen bij overwegen zonder zo'n "punaisebordje".
O, is daar dat bordje voor. Dan is er nog een mogelijkheid, vermoed ik.
-
Nee, de gebruikelijke manier is inderdaad om de overweg letterlijk aan te rijden, dat gebeurt dus door met de eerste as voorbij de isolatielas te zetten. Hiermee wordt de overweg aangezet, echter is in veel gevallen die afstand tot de overweg dusdanig klein dat je al met de buffers op de overweg staat. Laat staan met een treinstel, waar de afstand van de eerste as tot de AK volgens mij groter is. Die knop staat op plekken waar die afstand helemaal te klein is.
Groeten erwin ;)
-
Er is altijd nog een andere mogelijkheid, Er is namelijk nog altijd een speciale kabel in de cabine aanwezig. Dus je loopt als mcn naar de andere zijde van de overweg, brengt de kabel aan, loopt terug, rijdt de overweg op tot de kabel, haal de kabel weer weg, en je kan weer verder.
Echter als je het met je waarschuwingssignalen en langzaam op rijden kan redden, dan is dat een stuk makkelijker.
mvg,
Robin
-
Of de trein nu op het linkerspoor rijdt of rechter dat hebben 999.999 van de miljoen mensen niet eens in de gaten.
Ze zien allen maar een spoorbaan met een trein erop en of die trein dan op een andere dan gebruikelijk spoor rijdt heeft men niet in de gaten.
-
@Thom; Nee want in deze situatie staat de loc stil en de slagbomen zijn open...... Onduidelijk dus. Men zal heus wel hebben gedacht wat is dit, maar snel tot de conclusie zijn gekomen dat de slagbomen open zijn en de lichten uit dus ik kan doorrijden, lopen.
Het ging mij dus juist om het idee dat als daar een trein op die manier staat, er toch wel een idee zou kunnen rijzen dat er een kans is, dat die trein weleens de bedoeling zou kunnen hebben om mogelijk zelfs wel die overweg te gaan oversteken....
-
En toch... Het lijkt mij best mooi om hem met 1stroomafnemer tegen de draad in een keer helemaal vol op te schakelen... Denk dan toch dat iedereen wel wegrend... :P
-
En toch... Het lijkt mij best mooi om hem met 1stroomafnemer tegen de draad in een keer helemaal vol op te schakelen... Denk dan toch dat iedereen wel wegrend... :P
Ja van de klap als je loc maximaalt en de snelschakelaar er uitvliegt :P
-
......... Het lijkt mij best mooi om hem met 1stroomafnemer tegen de draad in een keer helemaal vol op te schakelen... ......
U bent geschikt / ongeschikt voor het beroep van machinist....