Doel:€250.00
Donaties:€72.50

Per saldo:€-177.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-09-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door NS1220
Vandaag om 10:33:36
Raadplaatje door spoorzeven
Vandaag om 10:30:44
Oude gebouwen voorbeeld en model door CeesJ
Vandaag om 10:13:02
Modules van Kees Gorter door ca.gorter
Vandaag om 09:58:24
N-rijder in spe. 2,80 mtr x 60 cm. door nkob
Vandaag om 08:13:11
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Miniature Holland
Vandaag om 07:04:52
Piko NS 2000, materieelbespreking. door Johan S
Vandaag om 03:12:26
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door iarnrod
Vandaag om 02:42:17
(BNLS Modulebaan) bij de NMD in Rijswijk 24 - 26 september 2021 door iarnrod
Vandaag om 00:52:13
Overweg in overweg door Thom
Vandaag om 00:16:19
"Spoor op Vleugels" in H0 door Pinkelpa
23 september 2021, 23:51:44
Nederdam, H0 1970 - 1990 door Pascal77
23 september 2021, 22:15:39
Railtalk Magazine Latest Issue door Erik Mijd
23 september 2021, 22:06:18
Dinamo systeem, ervaringen gevraagd. door denobis
23 september 2021, 22:02:42
"Rijswijk" op 24-26 sept. 2021, (noot: smalspoordagen geannuleerd) door Robert39
23 september 2021, 21:55:00
Frans loodsje et cetera door Noordernet
23 september 2021, 21:41:54
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
23 september 2021, 21:37:46
Inloopavond “Het Waeghspoor”, Alkmaarse Module Groep, 24-09-2021 door Bartje81
23 september 2021, 20:56:07
Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker (voor Arduino decoder)? door Hasenwald
23 september 2021, 20:14:48
Lingeburg - een klein eindstation in het rivierenland door Eriktrein
23 september 2021, 20:12:18
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Modellbahnwagen
23 september 2021, 20:02:32
Harzwald Hafen Bahn (spoor 0) door Modellbahnwagen
23 september 2021, 19:49:08
Station Amsterdam Weesperpoort 1940-1975 door Modellbahnwagen
23 september 2021, 19:39:43
Oneindige Overslag 0e RC door HuubvG
23 september 2021, 19:27:42
LS Models / Models World 2021 door Rondje_HO
23 september 2021, 19:03:25
Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door Peter Kleton
23 september 2021, 18:37:19
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door NS1220
23 september 2021, 18:37:12
SGM; de laatste loodjes. Fotodraadje. door Roy van Dijk
23 september 2021, 18:07:32
Airbrush set werkt niet door denobis
23 september 2021, 17:31:24
Aachenau West door wob
23 september 2021, 17:07:40
  

Auteur Topic: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.  (gelezen 1138 keer)

pallie

  • Lief zijn
  • Offline Offline
  • Berichten: 164
  • DB-ag Periode V-VI
ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Gepost op: 07 september 2017, 23:36:34 »
Hallo allemaal,

Wie kan mij helpen met de volgende uitdaging:

ACME loc BR 120 krijgt niet het juiste lichtbeeld voor het rijden in Duitsland. ( niet dat ik het exact goed moet hebben maar als ik toch bezig ben....)

Wat zijn de producten:
ACME loc ( http://www.reisezugwagen.eu/?p=28514 ) 60378 Ja ik had hem direct digitaal moeten kopen maar dat is en heeeeel ander verhaal,
Soundlocdecoder ESU 54499 21 MTC
ESU locprogrammer 53451

Ik heb de sound van de website van ESU gehaald en deze verder onbewerkt opgeslagen op de decoder. In principe worden alle instellingen zoals ESU ze bedacht heeft over genomen. Nu dacht ik, klaar en rijden maar. Natuurlijk loopt het mooi en maakt het geluid. Echter, er branden aan de voorzijde maar 2 witte lampen maar niet het derde (middelste) licht. De achterverlichting brand mee zoals ik verwacht had. Echter zit en in de standaard programmering van de sound-file voor de BR 120 geen functieschakeling voor het uitzetten van de achterverlichting zoals je ziet bij aangekoppelde treinen. Dat vind ik een must dus wil ik het graag zo geprogrammeerd hebben. Wat ik ook probeer (nog niets met cv's gedaan) ik krijg het niet voor elkaar. Ook bij de functie "rangeren" wordt niet het juiste lichtbeeld getoond en krijg ik het enkel voor elkaar dat aan beide zijden zowel wit als rode verlichting branden. Ook de cabineverlichting krijg ik niet aan het branden op de juiste manier. Wat gaat er mis?

Let op, ACME gebruikt schakelaars in de kap om functies in en uit te schakelen bij annaloog rijden. Deze moeten volgens de beschrijving allemaal op "off" staan. Dat staan ze ook.

Volgens ij moet dit voldoende info zijn. Zo niet dan hoor ik het graag.

Groet, Pallie
« Laatst bewerkt op: 08 september 2017, 11:29:50 door Bert van Gelder. Reden: Titel verduidelijkt »
DB periode V-VI

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 862
Re: Krijg niet de juiste verlichtingsbeelden met functiemaping via locprogrammer
« Reactie #1 Gepost op: 08 september 2017, 11:09:12 »
Hallo

Bij mijn versie (voorserie TEE) kon de verlichting aan 1 zijde niet uitgeschakeld worden omdat alle uitgangen in de decoder verspild worden om het 3e frontsein te kunnen schakelen.
(AUX1+2 Topsein, AUX3 en 4 kabineverlichting).

Ik heb dit opgelost door de paarse aansluiting gewoon los te solderen en een verbinding te leggen tussen geel en paars.

AUX1 en 2 schakelen nu rood.



En om te vergelijken nog een paar plaatjes van de printplaten.





Bart
« Laatst bewerkt op: 08 september 2017, 11:21:40 door Bahn-AG »

pallie

  • Lief zijn
  • Offline Offline
  • Berichten: 164
  • DB-ag Periode V-VI
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #2 Gepost op: 08 september 2017, 13:41:12 »
Hallo Bart,

Volgens mij is de binnenzijde identiek. Wat vreemd dat het zo moet maar ik begrijp het? Bedankt voor jouw antwoord en de foto's, helder. Is dit enkel een oplossing voor driepunts-verlichting of ook voor de rangeermodus?

Groet, Ruud
DB periode V-VI

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 862
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #3 Gepost op: 08 september 2017, 18:24:44 »
Hallo

Rangeerverlichting e.d. kun je na de ombouw met functiemappen instellen.
Ik rij niet met ESU dus CV waarden kan ik je niet geven.

Bart

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 4234
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #4 Gepost op: 08 september 2017, 18:42:28 »
Pallie,

De decoder heeft 6 functie uitgangen: 2x F0 en 4x AUX. Die kun je het beste met de lokprogrammer even koppelen (functiemappen) aan een F-toets, dan zie je welk licht aan welke uitgang hangt. Dan pas kun je gaan functiemappen naar 3-lichtsein, sluitsein en rangeersein.

Gr, Ben.

Remco vM

  • Offline Offline
  • Berichten: 3113
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #5 Gepost op: 14 juni 2021, 23:46:48 »
Even dit draadje weer afstoffen.
Ik heb dezelfde loc met hetzelfde probleem, alleen mijn loc is geleverd als geluidsloc.
Nu heb ik n.a.v. dit draadje de paarse draad losgesoldeerd en paars met geel verbonden. Nu branden er wel netjes 3 frontseinen, alleen onder F8 waar normaal het bovenste frontsein mee brand en de andere zijde brand helemaal niet. Is het niet beter om de gele los te solderen en de paarse weer terug te verbinden?
Als iemand een andere oplossing heeft om alle 3 de frontseinen te laten branden, dan hoor ik het ook graag.

Bahn-AG

  • Offline Offline
  • Berichten: 862
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #6 Gepost op: 15 juni 2021, 12:47:25 »
Hallo

Paars los solderen, deze komt in zijn geheel te vervallen.
Dan op het verlichtingsprintje een kabel van geel naar waar paars eerst zat.

DIP denk ik allemaal op aan, weet ik zo niet meer. De lok heb ik niet meer om het even na te kijken.

Bart

Remco vM

  • Offline Offline
  • Berichten: 3113
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #7 Gepost op: 15 juni 2021, 12:54:28 »
Bedankt voor je reactie,
dat heb ik tot dusver gedaan, met bovenstaand resultaat.
Volgens het boekje moet de dipstand op 0, zal eens proberen of het andersom beter werkt.

Martijn193

  • Bestuur
  • Online Online
  • Berichten: 2881
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #8 Gepost op: 15 juni 2021, 13:30:08 »
Die lok heb ik geloof ik gekocht….
Martijn, Voorzitter Beneluxspoor

Remco vM

  • Offline Offline
  • Berichten: 3113
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #9 Gepost op: 15 juni 2021, 14:48:07 »
Dan ben ik benieuwd naar jouw ervaring 😉

Martijn193

  • Bestuur
  • Online Online
  • Berichten: 2881
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #10 Gepost op: 15 juni 2021, 15:31:49 »
Nou, moet hem even opzoeken. Ik heb hem van Bart gekocht dus ik ga ervan uit dat zijn wijzigingen daarin zitten. Ik heb het zelf niet gedaan iig, maar kan me wel herinneren bij testrijden ik tevreden ben. Kan wel de kap voor je lichten, maar of ik bij de CV instellingen kan....
Martijn, Voorzitter Beneluxspoor

Remco vM

  • Offline Offline
  • Berichten: 3113
Re: ACME loc, instellen verlichting dmv. functiemapping werkt niet goed.
« Reactie #11 Gepost op: 17 juni 2021, 02:10:12 »
Frontseinen in orde gekregen, echter dmv de paarse draad ipv de gele.
Nu de boel nog zien te functiemappen😐