Doel:€250.00
Donaties:€352.00

Per saldo:€102.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 29-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

25 jaar geleden door Rondje_HO
Vandaag om 14:43:56
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 14:39:23
Sleper onder Roco sik plaatsen. door bask185
Vandaag om 14:36:24
Grote ravage in Amerikaanse woestijn. door Blausee-Mitholz
Vandaag om 14:14:50
Tramwegen door Locofiel
Vandaag om 14:13:20
Artitec Hondekop IC-uitvoering, model 2020, materieelbespreking. door Chris
Vandaag om 14:13:14
3D/RM IG: Anycubic Photon en Resin printers voor modelbouw, gebruikservaringen door Tulpendaal
Vandaag om 14:02:26
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 13:47:45
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Quinzeedied
Vandaag om 13:40:32
Aachenau West door Wim Vink
Vandaag om 13:28:03
Rosestraat in 0m/0, bouwdraadje door Huup
Vandaag om 12:47:36
De NS-(of Nedtrain)700 in Ho van Mesu models door nighttrain1
Vandaag om 12:45:31
Mijn eerste treinbaan en 1000 vragen. door NandDRR
Vandaag om 12:30:25
NS modelbaan Hoekdam H0 door Ben
Vandaag om 12:28:29
Modelspoorbaan Fleischmann door Rolando
Vandaag om 11:57:34
Brabantse betonnen bovenleiding Ho, wat heb je nodig voor een diorama van 175cm? door Chris
Vandaag om 11:54:53
Baan in Los Angeles door charp
Vandaag om 10:59:17
Start nieuwe modelbaan in HO met Z21 en Fleischmann Profirails door Lazer1
Vandaag om 10:16:31
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Arjan6511
Vandaag om 10:12:25
BNLS-Module: Grasland - de keerlussen met schaduwbakken door Ronald Koerts
Vandaag om 10:08:06
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door MOVisser
Vandaag om 09:57:46
Pantopietluttigheid door Fritsprt
Vandaag om 09:50:53
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:37:40
Een sleepje vierassers door MathynK
Vandaag om 08:59:39
PIKO fabriek #61149, bouwverslag. door Wim Vink
Vandaag om 08:58:20
Exact Train, echte NS Gs en geelbanders Gs-t, verwacht 2021 door Aford
Vandaag om 08:16:45
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door Marc tramt
Vandaag om 08:09:57
Heen, En en Weer door Huup
Vandaag om 07:45:08
Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door Rick
Vandaag om 07:04:38
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
04 maart 2021, 23:37:10
  

Auteur Topic: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?  (gelezen 1728 keer)

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19618
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #15 Gepost op: 18 januari 2021, 09:10:57 »
De blauwe draad is de meest gebruikte manier voor de gemeenschappelijke aansluiting van de leds. Dat moet dan de positieve kant van de led zijn (anode genaamd). De andere kant (kathode) van iedere led sluit je via een weerstand aan op een functieuitgang, geel of wit in dit geval. Dan moet het zonder verder cv aanpassen gewoon werken. Aansluiten via het chassis of de stroomafname is een optie, maar zeker geen noodzaak.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6859
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #16 Gepost op: 18 januari 2021, 12:53:43 »
Piet,
Je hebt een DR5000.
Waarom gebruik je die dan niet om de decoder te programmeren.
Gaat een stuk makkelijker.
Gr.
Eric

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #17 Gepost op: 18 januari 2021, 20:14:09 »
Ok, dan ga ik dat proberen. Volgens hoofdstuk 12.3 moeten de uitgangen in Led modus gezet worden. In de handleiding van Lokpilot staat niet, hoe dat moet. In 2014 waren er nog niet veel tablets.
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

Juroen

  • Offline Offline
  • Berichten: 335
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #18 Gepost op: 18 januari 2021, 20:41:50 »
In mijn handleiding van de lokpilot 4 staat wel hoe je uitgang in LED-modus zet.

In tabel 28 (paragraaf 12.3.1, bladzijde 57) zie je dat voor 'Spezialfunktion CV1' de benodigde waarde voor de LED-modus 128 is. In tabel 29 (paragraaf 12.3.2, bladzijde 59) zie je voor welke functie, welke CV je die waarde moet geven.

Maar inderdaad, het aantal tablets is ook hier in huis sinds 2014 sterk toegenomen.

Groet, Juroen

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6859
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #19 Gepost op: 18 januari 2021, 21:45:45 »
Ok, dan ga ik dat proberen. Volgens hoofdstuk 12.3 moeten de uitgangen in Led modus gezet worden.
En waarom wil je ze in LED modus zetten?
Gloeilamp of LED, het werkt allebei met de standaard instelling.
Alleen als je speciale effecten wilt gaan gebruiken kan je de LED modus gebruiken.
Maar gezien jouw ervaring vermoed ik dat je hooguit licht aan of uit wilt zetten. En daar hoef je niets voor te veranderen.

In de handleiding van Lokpilot staat niet, hoe dat moet.
Jawel. Maar ligt er maar net aan welke versie je hebt. Zoals Juroen aangeeft staat het in een recente versie wel.

In 2014 waren er nog niet veel tablets.
Ook nog niet zoveel elektrische auto's  ::)
Maar wat een tablet met je lokdecoder te maken heeft  ???
Gr.
Eric

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #20 Gepost op: 18 januari 2021, 22:42:50 »
Op de tablet heb ik nu verbinding met de DR5000 via de Z21 APP.
Zit nu in het menu cv programmeren
Keuze: loc op programmeerspoor,
ook keuze Loc (POM) en handmatig. Moet te programmeren loc op programmeerspoor zetten en kan dan rijgedrag lezen.
Ga ik morgen doen, geen vragen nu.
« Laatst bewerkt op: 18 januari 2021, 22:56:30 door bmwpiet »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #21 Gepost op: 19 januari 2021, 08:11:58 »
Goedemorgen, allemaal uitgeslapen?
Nu verder met de DR5000 centrale en de Z21 APP op de tablet.
Die gebruik ik al, om met meerdere locs/treinen te rijden op een baan van 7 meter. Laatste is de nieuwe Sik van Roco, die net uit is. Rijdt leuk en leuke geluiden.
Maar dat terzijde.
Heb de centrale weggehaald bij de baan en een hok verder op een los programmeerspoor aangesloten.
Heb track kabel van programmeerspoor in de centrale gedaan en de tablet met Z21 app daarop ingelogd via de Wifi.
De Lima rijdt heen en weer via de App.
In de App de keuze " loc op programmeerspoor."
Maar bij " rijgedrag lezen" druk op de knop, gaat cv lezen, daarna krijg ik de melding : geen loc met dit adres  gevonden.
Op youtube een recent filmpje gevonden in het Engels met een accent, daar wordt niet duidelijk, waar het loc adres in de cv programmering wordt ingesteld. Hij slaat stappen over, geloof ik.

Wijziging:
De LED programmeren is niet nodig, zegt men hier.
Maar ik wil het Locadres, het is een gebruikte decoder uit een loc met adres 44 , veranderen naar 46. Anders heb ik 2 keer materieel met zelfde adres en gaan er 2 treinen rijden op adres 44.
« Laatst bewerkt op: 19 januari 2021, 08:25:35 door bmwpiet. Reden: over op ander onderwerp »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19618
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #22 Gepost op: 19 januari 2021, 10:29:30 »
Je stelt telkens andere vragen Piet.  :)

Je hebt toch ook een Multimaus. Sluit die eens aan op de centrale. De Maus heeft een snelle procedure voor het aanpassen van het adres. Druk op Menu en tegelijk f1. Vul gewenste adres in. Druk op OK.
« Laatst bewerkt op: 19 januari 2021, 12:58:04 door henk »
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Bert_Apd

  • Offline Offline
  • Berichten: 1583
  • N-Spoor DB Epoche III
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #23 Gepost op: 19 januari 2021, 12:16:44 »
Hallo Piet,

Met betrekking tot het programmeren even het volgende:

Op de tablet heb ik nu verbinding met de DR5000 via de Z21 APP.
Zit nu in het menu cv programmeren
Keuze: loc op programmeerspoor,
ook keuze Loc (POM) en handmatig. Moet te programmeren loc op programmeerspoor zetten en kan dan rijgedrag lezen.


In de App de keuze " loc op programmeerspoor."
Maar bij " rijgedrag lezen" druk op de knop, gaat cv lezen, daarna krijg ik de melding : geen loc met dit adres  gevonden.

Om verdere frustraties te voorkomen: De Z21 App en de WLANMaus werken sinds de laatst uitgebrachte Roco-updates niet meer in combinatie met de DR5000: Het "draadloos" programmeren van CV's is niet meer betrouwbaar of zelfs onmogelijk.

Groet,
Bert
« Laatst bewerkt op: 19 januari 2021, 13:14:16 door Bert_Apd »

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6859
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #24 Gepost op: 19 januari 2021, 12:50:42 »
Heb de centrale weggehaald bij de baan en een hok verder op een los programmeerspoor aangesloten.
Heb track kabel van programmeerspoor in de centrale gedaan en de tablet met Z21 app daarop ingelogd via de Wifi.
De Lima rijdt heen en weer via de App.
In de App de keuze " loc op programmeerspoor."
Maar bij " rijgedrag lezen" druk op de knop, gaat cv lezen, daarna krijg ik de melding : geen loc met dit adres  gevonden.
En heb je dat programmeerspoor wel aangesloten op de programmeer aansluiting, dus NIET op de track uitgang?

Gebruik de DR5000 software eens.
Als je die opstart en op "Prog track" klikt kom je in het programmeermenu.
Als je daar achter address 44 invult kan je dan wel CV's uitlezen?
Als je CV1 uitleest zou je dan 44 terug moeten krijgen.
En dan kan je dat veranderen in 46.
Gr.
Eric

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #25 Gepost op: 19 januari 2021, 13:54:54 »
Eric,
track kabeltje zit inderdaad verkeerd.

En voor programmeren is USB kabeltje nodig staat me bij. Via een Windows PC, denk ik.

Handleiding DR5000 gevonden, eerst lezen.
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #26 Gepost op: 26 januari 2021, 09:06:29 »
een Lima mat46 met lokpilot 4.0 decoder vermoeden we. Daar ingebouwd in mat46. Decoder komt uit andere loc. die rijdt heen en weer  met zwart kastje 10764 Roco en Multimaus.
Lampjes vervangen door LED. Die doen het op 12 volt, maar niet in de trein. Van alles geprobeerd.

prog spoor naar dr5000, draad aan prog ingang.
Opdracht: Uitgang decoder in led modus zetten volgens hoofdstuk 12 van Manual.
Sommigen zeggen , dat dit niet hoeft.

Software dr5000 opgestart,
Dan USB kabel naar de 5000.  goede volgorde, dacht ik.
5000 scherm opent op laptop Win10. Kabel naar prog ingang en prog spoor.

Foto van DR5000 op pc scherm , ik druk op control, daarna rijden, rijvenster
loc adres ingevoerd. snelheidsbalk verzet, loc gaat rijden, we hebben contact, dat is snel.


« Laatst bewerkt op: 26 januari 2021, 09:14:51 door bmwpiet »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #27 Gepost op: 26 januari 2021, 09:22:00 »
Op de foto van de 5000, op prog ?? gedrukt, rechtsboven,

Programmeervenster opent.
Locadres ingevoerd, op pijl ernaast gedrukt, verstuur waarde naar decoder.
CV veld 4 op 1 laten staan en veld 5 op 0. Pijl 10 gedrukt. Tabblad testrijden.
trein reageert niet meer. Blijkbaar waarde 0 in CV1 ingevoerd. En CV1 is het locadres.


« Laatst bewerkt op: 26 januari 2021, 13:06:48 door bmwpiet »
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS

bmwpiet

  • Offline Offline
  • Berichten: 79
Re: Roco MultiMaus, hoe moet je CV programmeren van 3 cijfers?
« Reactie #28 Gepost op: 15 februari 2021, 09:24:01 »
Heb het loc adres kunnen veranderen. Loc reageert, motor gaat aan.  ;D
Nu spelen met andere dingen. Het is ook routine krijgen. Heb dit met de laptop en kabeltje gedaan.
Programmeerspoor verplaatst naar de baan. Anders steeds de DR 5000 verplaatsen naar andere kamer, is niet meer nodig.
Geen vragen dit moment. Met laptop gaat het beste, dan niet nodig om op 5000 wifi te gaan.
Alleen de programmeerkabel erin, klaar.
HO digitale baan, DR 5000, periode III tot IV. DR,  DB,  NS