Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Welke rijtuigen achter NS 1100 door TonM
Vandaag om 15:57:23
Projekt 083-338 door dimo1_dimo1
Vandaag om 15:54:28
Roco Fccpps, overzicht van Roco-modellen. door TonM
Vandaag om 15:50:15
BMB 00-modulebaan, Beveiliging door iarnrod
Vandaag om 15:48:43
Doornvliet door Wim Vink
Vandaag om 15:47:37
NS De-2 Holland Rail verbeteren door Blausee-Mitholz
Vandaag om 15:35:40
Maïsveld n spoor maken, tips? door nkob
Vandaag om 15:14:20
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door cor_b
Vandaag om 15:07:38
1e modelspoorbaan door Rondje_HO
Vandaag om 15:04:28
Cubana door Peter Spruit
Vandaag om 15:01:15
Benaming kabel voor onder treinbaan door iarnrod
Vandaag om 14:56:44
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door chrvdv37402
Vandaag om 14:23:33
Bouwen van modellen bestaande uit gips door MOVisser
Vandaag om 13:56:50
De terugkeer van het Eiland Waan door Piet Groot
Vandaag om 13:52:18
Breedte nieuw op te zetten Fleischmann HO tafel afmeting door Klaas Zondervan
Vandaag om 13:09:46
Welke Duitse rangeerseinen bij eindstation door Wies
Vandaag om 12:38:23
Märklin/Trix TGV Thalys openen door System-M
Vandaag om 12:22:07
Marklin H0 trein rijdt alleen maar achteruit door Huib
Vandaag om 12:03:22
Piko NS1100, materieelbespreking door VAM65
Vandaag om 11:32:11
Voorzichtig opstarten door jan_vm
Vandaag om 11:20:15
Gezocht, iemand die decoders in Märklin TEE 3071 wil inbouwen (Utrecht) door Huib
Vandaag om 10:58:07
Verschil in aansluitrail Roco Line met bedding door Harold34
Vandaag om 10:52:17
Lemke 2020 (oa Hobbytrain en Kato) door Rick
Vandaag om 10:34:22
NS modelbaan Hoekdam H0 door Henk Veenstra
Vandaag om 10:24:40
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Suchet
Vandaag om 10:15:47
Frans bietenbaantje in 009 (en parallel in 0e) door tothebeach
Vandaag om 09:54:13
Molendaal, h0-baan, Nederlands tintje, Periode III-heden. 2,6x1,4m door NS264
Vandaag om 08:52:23
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 08:48:53
Baanbouw Bosje77 door Frycio82
Vandaag om 07:38:11
Raadplaatje door spoorzeven
04 juni 2020, 23:20:30
  

Auteur Topic: ECoS 2 bedienen met b.v. iPhone of iPad?  (gelezen 2635 keer)

Gerard

  • Offline Offline
  • Berichten: 92
ECoS 2 bedienen met b.v. iPhone of iPad?
« Gepost op: 25 juni 2014, 15:46:56 »
Hallo Allemaal,
Zojuist , ( na heel veel moeite ) de ECOS voorzien van de laatste update 4.0.0.  moest eerst cache wissen, je moet het maar weten !!
Het blijkt dat je bij deze nieuwe update 4.0.0 de ECOS b.v. met je iPhone kunt bedienen.
Alleen hoe en op welke manier is niet te vinden.
Kan iemand de volgorde aangeven.

Groet
Gerard
« Laatst bewerkt op: 11 maart 2020, 21:40:26 door Bert van Gelder »

ivanzon

  • Offline Offline
  • Berichten: 1480
Re: ECOS 2 bedienen met een afstandsbediening b.v met iPhone,iPad
« Reactie #1 Gepost op: 25 juni 2014, 16:06:01 »
Ecos permanent in je netwerk hangen met een vast IP adres.
VNC cliënt app op de telefoon zetten en dan het IP adres van de Ecos invoeren.
Dan zou het moeten werken.

Maar verwachten ze nou echt dat je met de minimale tekst op de site dit voor elkaar gaat krijgen?
Sent from my RM-821_eu_netherlands_315 using Tapatalk

guest7823

  • Gast
Re: ECOS 2 bedienen met een afstandsbediening b.v met iPhone,iPad
« Reactie #2 Gepost op: 25 juni 2014, 16:12:08 »
Voor zo ver ik kan zien gebruikt ECoS Java(script) voor de bediening van de ECoS via de browser en ..........Ipad/iPhone & Java(script) gaan niet samen.

Op mijn PC heb ik het werkend en op mijn iPad/iPhone niet.

FYI op de ESU site staat:
  • Einbau eines VNC-Servers. Die Bildschirmanzeige im Webserver ist durch ein VNC-Client Java-App ersetzt worden. Dadurch Fernsteuerung der ECoS mit Hilfe eines PCs, Tabletts oder Smartphones möglich.

En ........ een iPad is wel een tablet, maar een tablet is niet altijd een iPad  :-\

In hoeverre het op te lossen is met een VNC client voor iPad ........... met Pocket Cloud kreeg ik het even zo gauw niet aan de gang, maar ik weet dus niet of het met een apart te downloaden / installeren VNC client überhaupt gaat

Huib

  • Offline Offline
  • Berichten: 1049
    • Avontuur in Miniatuur
Re: ECOS 2 bedienen met een afstandsbediening b.v met iPhone,iPad
« Reactie #3 Gepost op: 25 juni 2014, 16:25:38 »
VNC client op je iPad zetten. Werkt perfect. In de app store vind je verschillende gratis versies om te proberen. Ik gebruik 'VNC Viewer'.

https://itunes.apple.com/nl/app/vnc-viewer/id352019548?mt=8

Even het IP adres van je ECoS invullen en gaan.

Grtz,

Huib
Buitenlust in 1:43,5 // BMD16N, BMD16N-SD en andere elektronica // www.floodland.nl/aim

guest7823

  • Gast
Re: ECOS 2 bedienen met een afstandsbediening b.v met iPhone,iPad
« Reactie #4 Gepost op: 25 juni 2014, 16:26:20 »
http://www.touchcab.com/

Dit werkt WEL, echter enkel voor de iPhone en, voor zo ver ik nu kan zien, niet voor de iPad

ivanzon

  • Offline Offline
  • Berichten: 1480
Re: ECOS 2 bedienen met een afstandsbediening b.v met iPhone,iPad
« Reactie #5 Gepost op: 25 juni 2014, 16:29:14 »
In dat voorbeeld heb je een Java VNC cliënt die binnen IE draait. Op je telefoon of tablet krijg je alleen het beeld binnen het donkere kader te zien.
Je kan gewoon het IP adres van de Ecos in de VNC app invoeren,  dat zou voldoende moeten zijn als ze de standaard poorten gebruiken.

Het kan zijn dat de standaard Apple VNC app het dialect van de Ecos niet snapt, want er zijn nogal wat verschillende compressie technieken mogelijk binnen het VNC verkeer.
Sent from my RM-821_eu_netherlands_315 using Tapatalk

guest7823

  • Gast
Re: ECOS 2 bedienen met een afstandsbediening b.v met iPhone,iPad
« Reactie #6 Gepost op: 25 juni 2014, 16:29:42 »
VNC client op je iPad zetten. Werkt perfect. In de app store vind je verschillende gratis versies om te proberen. Ik gebruik 'VNC Viewer'.

https://itunes.apple.com/nl/app/vnc-viewer/id352019548?mt=8

Even het IP adres van je ECoS invullen en gaan.

Yep, die doet het dus wel in een keer  (y)

Pocket Cloud vind dat ik een wachtwoord moet invullen / gebruiken en mijn ECoS en ik waren het met elkaar eens dat we dat niet nodig hebben (Echter Pocket Cloud gebruik ik wel om verbinding te maken naar klantenservers ed, dus vandaar dat ik daar mee begon)
« Laatst bewerkt op: 25 juni 2014, 16:32:29 door guest7823 »

Wijbe

  • Offline Offline
  • Berichten: 979
Re: ECOS 2 bedienen met een afstandsbediening b.v met iPhone,iPad
« Reactie #7 Gepost op: 25 juni 2014, 16:32:51 »
Download een VNC app. In de browsers van een tablet/smartphone werkt de boel inderdaad niet.

Voor Android bijvoorbeeld, download de app VNC Vieuwer
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.realvnc.viewer.android&hl=nl

Vervolgens ip adres van je Ecos invullen en het werkt perfect.
Met vriendelijke groet,
Wijbe

Hub

  • Offline Offline
  • Berichten: 255
Re: ECOS 2 bedienen met een afstandsbediening b.v met iPhone,iPad
« Reactie #8 Gepost op: 25 juni 2014, 18:30:08 »
http://www.touchcab.com/

voor zo ver ik nu kan zien, niet voor de iPad
Installeer Touhcab op de iPad, start het programma, geef het IP-adre van de ECoS, hierna Connect en zie. Hetzelfde als op je iPhone.


Groetjes,
Hub

Railroadtycoon

  • ICT Prof., detailneuzelaar ;-) en liefhebber van DUVEL!
  • Offline Offline
  • Berichten: 1989
  • Treinen rijden niet op tijd maar op rails!!
    • Treinen; kijk ook eens hier......
Re: ECOS 2 bedienen met een afstandsbediening b.v met iPhone,iPad
« Reactie #9 Gepost op: 25 juni 2014, 21:41:37 »
Bij Windows Phone gebruik je de app Remote Railroad. Werkt  (y)

Allie
Als een probleem kan worden opgelost, zal dit ook gebeuren. Als het toch niet opgelost kan worden, heeft het ook geen zin om je er druk om te maken....

Teun60

  • Offline Offline
  • Berichten: 274
Re: ECOS 2 bedienen met een afstandsbediening b.v met iPhone,iPad
« Reactie #10 Gepost op: 25 juni 2014, 23:17:57 »
Voor de iPad heb ik een paar (gratis) VNC viewers uitgeprobeerd. Het nadeel van die van Real VNC (eerder genoemd) vind ik dat deze met een soort muis-cursor werkt. Althans, anders is mij niet gelukt. Ik gebruik nu Mocha VNC Lite. Hiermee kan bijna op dezelfde manier gewerkt worden als met de touchscreen van de Ecos, alleen scroll-functies met 'vegen' gaat niet.

https://itunes.apple.com/nl/app/mocha-vnc-lite/id284984448

Luc2000

  • Offline Offline
  • Berichten: 1087
Re: ECOS 2 bedienen met een afstandsbediening b.v met iPhone,iPad
« Reactie #11 Gepost op: 11 maart 2020, 19:12:41 »
ik wil mijn ecos ook met een iPhone of iPad aan kunnen sturen. Mijn Ecos is echter met een lan cross kabel aangesloten op een laptop. Ik heb dus geen uitgang meer om de Ecos aan te sluiten op mijn LAN netwerk. Daarnaast zou ik de ECOS het liefste lokaal aansturen, dus niet via mijn netwerk.

Iemand een idee hoe ik dat op kan lossen?

Is de afstandsbediening van ESU een mooi alternatief? Ik zie dat deze ook met een modem geleverd wordt. kan ik mijn Iphone ook via dit modem aan de ECOS koppelen?

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 228
Re: ECOS 2 bedienen met een afstandsbediening b.v met iPhone,iPad
« Reactie #12 Gepost op: 11 maart 2020, 21:14:33 »
Als je de ECoS via IPhone en computerprogramma (bv Koploper of Itrain) wilt aansturen kan het fout gaan met de PC is mijn ervaring.
Er is of aansturing via de IPhone of er is aansturing via de PC. Rijdt het via de PC automatisch dan heb je groot risico dat de treinen te laat reageren als je ook via de IPhone werkt, Ik had de ECoS via een aparte router met IP adres echter niet aan nternet. Op de router zat wifi waarmee de Phone werd aangestuurd en de PC met Lan kabel via de router>

Tegenwoordig werk ik met Daisy II via Loconet, vindt ik veel fijner werken.

Mvg, Johan