Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Initiatief TS voor behoud SUN-tramstel scoort eerste succes door RobK
Vandaag om 20:15:42
Even voorstellen: nieuwe baan: Ernum, Marklin H0 analoog 2.70x2.90 U vorm x 2 door Klarentrein
Vandaag om 20:13:40
Soldeerapparaat kopen, aanbevelingen? door peterha
Vandaag om 20:11:34
Waar koop je tegenwoordig 'betaalbare' sounddecoders? door iarnrod
Vandaag om 20:08:47
Aankomst grootste containerschip ter wereld door NS264
Vandaag om 20:04:48
NS modelbaan Hoekdam H0 door Ronald1974
Vandaag om 19:58:44
ombouwen van een marklin 3071 door thalys
Vandaag om 19:40:14
Welke Duitse rangeerseinen bij eindstation door Wim Hesselink
Vandaag om 19:37:18
De terugkeer van het Eiland Waan door RobK
Vandaag om 19:25:12
Märklin 60760 Loc-Decoder door PkAlfisti
Vandaag om 19:11:04
Welke rijtuigen achter NS 1100 door Karben
Vandaag om 19:05:31
Maïsveld n spoor maken, tips? door RemcoStarter
Vandaag om 19:05:14
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door mass am see
Vandaag om 18:54:58
Bruggen-IG: De brug van Oosterbeek door Hans Mol
Vandaag om 18:52:16
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door puntenglijder
Vandaag om 18:49:12
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Ronald Halma
Vandaag om 18:39:40
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door Romavami
Vandaag om 18:10:30
Intermodellbau 2020 Dortmund 13-16 augustus door Olav
Vandaag om 18:01:58
De NS-(of Nedtrain)700 in Ho van Mesu models door Maarten.T
Vandaag om 17:53:56
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 17:50:31
Raadplaatje door Niekleair
Vandaag om 17:09:29
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door MarcNL
Vandaag om 16:39:45
Hoe groen was de groene E-loc 1000-? door Erik_omBC
Vandaag om 16:16:50
Modelspoorbaan Fleischmann door spoorzeven
Vandaag om 16:03:44
MB-module: Hielan Ware door Hendrik Jan
Vandaag om 15:55:27
Märklin/Trix TGV Thalys openen door Dave.......
Vandaag om 15:20:47
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Klaas Zondervan
Vandaag om 15:14:21
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
Vandaag om 14:45:13
Breedte nieuw op te zetten Fleischmann HO tafel afmeting door Remunj
Vandaag om 14:25:03
N-tram ervaring? door Sven
Vandaag om 13:54:19
  

Auteur Topic: Decoder kapot?  (gelezen 1754 keer)

Sikje248

  • Online Online
  • Berichten: 195
Decoder kapot?
« Gepost op: 13 augustus 2006, 23:02:51 »
Vanavond toen ik mijn blokkendoos op de rails zette, kwam er geen beweging in.
Toen ik hem op de programmeerrails zette en een nieuw adres wilde programmeren, zei de IB geen lok.
Daarna heb ik de loc getest en analoog rijdt hij prima.
Is het nu zo dat de decoder (Lenz Gold) de geest heeft gegeven, of is er iets anders aan de hand?
mvg. Laurens

Biem

  • Offline Offline
  • Berichten: 816
Re: Decoder kapot?
« Reactie #1 Gepost op: 13 augustus 2006, 23:11:33 »
Ligt het alleen aan die lok, doet de rest het wel ?

Is je bedrading cq contacten allemaal nog in orde, heb ook wel eens de melding "gn lok" gekregen, soms helpt het om alles even na te lopen.

Heb je geen andere decoder , die gold decoder zitten toch geplugd in een soort stekker, je hoeft dan niet de draden los te solderen, alleen de decoder om zetten.
Groeten uit Hoogeveen

DHG500

  • Offline Offline
  • Berichten: 1611
Re: Decoder kapot?
« Reactie #2 Gepost op: 13 augustus 2006, 23:28:06 »
Kan je de IB niet laten zoeken naar het adres, mogelijk is dat om (nu nog) onverklaarbare redenen veranderd. Volgens de IB handleiding kan je als volgt laten zoeken:

Zoeken van loc-adressen
Met het menu <zoek dec.-adr.> stelt de Intellibox een mogelijkheid
ter beschikking om het onbekende locadres van een decoder te
bepalen. Alleen het decoder type moet worden aangegeven.
Er is keuze uit Motorola en DCC.
En zo wordt het gedaan:
* De [mode] toets zo vaak indrukken totdat in het display
"Programmeermode" verschijnt
* [menu] toets drukken
* Met de <pijltje naar beneden> toets naar de invoer <zoek dec.-adr.> bladeren
* Verder met de <pijltje naar rechts> toets
* Met de <pijltje naar beneden> toets naar de gewenste invoer bladeren
* Met de <Return> toets de zoekopdracht starten
Het gezochte adres wordt in het display getoond
* Met de [menu] toets terug naar het rijbedrijf
Aanwijzing: De zoekopdracht is alleen bij elektronisch leesbare decoders
succesvol.

IB-handleiding te vinden op: IB manual
Lenz Gold decoder handleiding te vinden op: Lenz Gold manual

Veel succes!
Met vriendelijke groet, Bob (DHG500)  .

====E[]D-{|||}-{|||}-{|||}-{|||}-{|||}======

Vina venus ferrívia corrumpunt corpora nostra, sed vitam faciunt vina venus ferrívia

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Decoder kapot?
« Reactie #3 Gepost op: 14 augustus 2006, 11:05:19 »
Vanavond toen ik mijn blokkendoos op de rails zette, kwam er geen beweging in.
Toen ik hem op de programmeerrails zette en een nieuw adres wilde programmeren, zei de IB geen lok.
Daarna heb ik de loc getest en analoog rijdt hij prima.
Is het nu zo dat de decoder (Lenz Gold) de geest heeft gegeven, of is er iets anders aan de hand?
mvg. Laurens

Deze melding krijg je als er geen contact is tussen trein en rails, of als het programmeerspoor niet is verbonden met de programmeer aansluiting van de IB.

Mvg
Wim.
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.

Sikje248

  • Online Online
  • Berichten: 195
Re: Decoder kapot?
« Reactie #4 Gepost op: 14 augustus 2006, 13:22:23 »
Ik heb alles gecontroleerd.
Het ligt niet aan de aansluiting van de programmeerrails of aan de draadjes van de loc.
Ik heb de programmeerrails getest door een andere loc een nieuw adres te geven en dat lukte.
De loc is getest door decoder eruit te halen en analoog te testen, hij reed prima.

@ DHG500
Ik kan dat menu niet vinden, bij programming mode, heb ik in het menu alleen keuze uit uhlenbrock, dcc en selectrix, geen zoek adressen.

@ Biem
Ik ben bang dat als ik er een andere decoder in stop deze ook de geest geeft, maar zal zo proberen de decoder in een andere loc te stoppen. (alles met NEM 652 stekkers)

alvast bedankt en mvg. Laurens

Biem

  • Offline Offline
  • Berichten: 816
Re: Decoder kapot?
« Reactie #5 Gepost op: 14 augustus 2006, 14:02:20 »
Volgens mij moet dat gaan hoor, als je de decoder van de blokkendoos in een andere lok stopt, zie je inderdaad gauw genoeg of het aan de decoder ligt.

Wij horen het wel
Groeten uit Hoogeveen

Sikje248

  • Online Online
  • Berichten: 195
Re: Decoder kapot?
« Reactie #6 Gepost op: 14 augustus 2006, 14:08:22 »
Ik heb de decoder net in een andere loc gedaan, en daar geeft hij ook aan: geen lok
Het ligt dus aan de decoder, is het verstandig om ermee terug te gaan naar de winkel? Want er is niet iets mee gebeurd waardoor hij door kon branden en hij herkent hem gewoon niet.
mvg. Laurens

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 18920
Re: Decoder kapot?
« Reactie #7 Gepost op: 14 augustus 2006, 14:16:01 »
Als het een nieuwe decoder is, dan lijkt me dat heel verstandig zelfs.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Biem

  • Offline Offline
  • Berichten: 816
Re: Decoder kapot?
« Reactie #8 Gepost op: 14 augustus 2006, 15:03:43 »
Laurens, andere gold decoders kun je wel gewoon uitlezen ?
Groeten uit Hoogeveen

Sikje248

  • Online Online
  • Berichten: 195
Re: Decoder kapot?
« Reactie #9 Gepost op: 14 augustus 2006, 16:11:08 »
Ja de andere lukt wel, lenz gold en esu ook.
De Decoder is uit december, maar amper gebruikt (omdat het systeem nog aangelegd moest worden).
Ik haalde de trein net na een paar maanden uit de doos toen hij het niet meer deed, daarvoor gewoon naar wens.