Die oranje mannetjes zijn aan het werk op het moment dat de gele ook werken. Zij zorgen er voor dat de gele mannetjes aan het eind weer heel naar huis kunnen, en niet uit een scharfberg gepeuterd hoeven te worden.Oranje mannetjes mogen niets anders doen dat, treinen kijken en toeteren.
3. Kleur Veiligheidskledinggast: John van Engelen (ProRail)In eerste aanleg zijn de kleuren geel/oranje/groen gekwalificeerd als het best zichtbaar voor veiligheidsvesten. De kleur geel is thans in gebruik bij de Nederlandse spoorbranche.In de UIC is onlangs de kleur van veiligheidskleding besproken en er is litteratuur onderzoek verricht, daarbij is voor oranje/wit als beste kleur gekozen.De UIC wil in de komende tijd de kleurstelling harmoniseren en doet daarvoor een voorstel richting de ERA. De ERA neemt hierover zelf geen beslissing, maar stuurt het voorstel met een advies door naar de Europese Commissie. Op dit moment is er geen Europese regelgeving voor spoorwegen van kracht waaraan deze standaard gekoppeld zou kunnen worden.Een eventuele wijziging zou plaats moeten vinden (van geel naar oranje) per 1 januari 2010.D(e UIC vertegenwoordigt de branche, niet de overheid.ProRail onderschrijft de Europese overgang naar oranje. De SAS heeft nog geen standpunt ingenomen. Onder de leden is over de kleurstelling en het tijdstip gestemd:Een meerderheid gaat geclausuleerd akkoord met een overgang naar oranje vanwege Europese harmonisatie. Argumentatie: volgen UIC, idem harmonisatie, definitief besluit EC hanteren en veiligheidsonderzoek volgen. Voor een aantal prevaleert geel: (toch) de beste kleur, uit veiligheidsoogpunt de beste kleur(standpunt SAS), de meeste machinisten hebben een voorkeur voor geel, het is een kwestie van gevoel, of nog maar kort geleden ingevoerd (België). Qua tijdstip hebben de meesten geen moeite met 2010, maar het haalbaar moet zijn, de overgangstijd goed moet worden afgestemd en in een enkel geval werd liefst zo snel mogelijk als argument aangegeven. Wat te doen: is wachten op een definitief besluit vanuit Europa (TSI-OPE)
Maar als de chauffeurs dan Pools worden (open grenzen, immers) dan is het opeens niet meer zo'n goed idee.- Peter
Leuk is idd dat de Poolse vrachtwagenchauffeur in geval van nood niet kan duidelijk maken wat er in zn vrachtwagen aan bv chemische stoffen kunnen zitten. Maar om bijv economische redenen zijn er veel regels die lokaal prima geregeld zijn perfect aan de kant te duwen.
ik hoorde pas dat er een europse regelgeving komt voor de spoorwegen .....
het is een grap hoor ik netsorry