Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-02-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Railterminal Greenport Venlo door Thom
Vandaag om 11:40:53
Waterstoftrein als alternatief voor diesel door AK952
Vandaag om 11:40:20
Depot + vervolg Vlieringen-2 door Hans Reints
Vandaag om 11:39:04
Helix teken in AnyRail door Bert2011
Vandaag om 11:38:55
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Stedahult
Vandaag om 11:38:37
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door bosje77
Vandaag om 11:35:28
Mardec, optocouplers raken defect. Suggesties? door Klaas Zondervan
Vandaag om 11:20:07
Rheinburgh, TP V/VI door Dave.......
Vandaag om 11:19:29
Wat hing er achter een Blauwe Brabander door Dikke-daf
Vandaag om 11:11:38
DR5010 defect? door gansep
Vandaag om 11:09:25
Atlas NS1602, statisch model, kap over te zetten op bestaand onderstel? door Sven
Vandaag om 10:59:34
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door MarvinK
Vandaag om 10:50:12
Gemeentetram Eemstede door Sven
Vandaag om 10:44:18
Coöperatie de Eendracht door cor_b
Vandaag om 10:11:06
Schaduwstation Zevenheuvelenbaan door Romavami
Vandaag om 09:55:14
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
Vandaag om 09:27:53
H0m RHB/MGB - van Sumvitg-C naar Disentis/Mustér (Zwitserland) door Wouter_
Vandaag om 09:22:09
Projekt 083-338 door Noordernet
Vandaag om 08:36:22
Falcons Baan-Zonder-Naam door Arjan6511
Vandaag om 08:19:32
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Hans Grasmaijer
Vandaag om 07:34:27
Concept en vragen voor eenvoudig bloksysteem met transistors door Patrick Smout
Vandaag om 07:20:04
Wat is er momenteel te zien op de Betuweroute? door laurent
Vandaag om 01:28:57
Het oude station Wageningen (versie 3) door Martin Hornis
Vandaag om 01:16:38
Zonder fouten een Arduino programmeren door Martin Hornis
Vandaag om 00:58:27
SBB Vectron met Nederlandse bestickering: wie brengt hem uit? door Rondje_HO
Vandaag om 00:37:52
NS C-4704 coupérijtuig in messing. Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 00:15:44
Kuehn WD10 programmeren, hoe schakeltijd instellen? door jerrytrein
28 februari 2020, 23:05:25
Raadplaatje door Twinkie
28 februari 2020, 23:03:19
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
28 februari 2020, 22:46:15
"Union Pacific's Power Shop", een nieuwe baan in H0 door Ronald Halma
28 februari 2020, 22:39:09
  

Auteur Topic: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.  (gelezen 893 keer)

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 519
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #15 Gepost op: 24 januari 2020, 16:35:20 »
Meet ook geen spanning op de rails.
Nu weet ik niet als dat pas gebeurt als de usb werkt.


Mvg ronald

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 519
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #16 Gepost op: 24 januari 2020, 16:51:05 »
zie hier:


com 3 klopt...deze zie ik ook in apparaatbeheer staan.


trafo is fleischmann 6735     staat op 14V

Mvg ronald

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 862
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #17 Gepost op: 24 januari 2020, 16:56:03 »
Een trafo is geen stabiele voeding, hier kan de Sprog zelfs van kapot gaan. Alleen de voltage welke een piekspanning heeft van boven de 20V kan hem al defect doen geraken (zie handleiding, ik heb dit ook expliciet hierin vermeld).

Een trafo van 14V mag je x1,4 rekenen voor de maximale dc spanning. Het is een positieve rimpel wat hieruit geleverd word.

Je dient een stabiele dc voeding te gebruiken tussen 12 en 16V.

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

BartvD

  • Offline Offline
  • Berichten: 287
  • Relax, it is only a hobby.
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #18 Gepost op: 24 januari 2020, 16:57:00 »
Misschien een stomme opmerking maar heb je de plus en de min goed. Hij doet het niet als je de plus en min van de trafo hebt omgewisseld.
Groeten uit Zeeuws Vlaanderen

www.flickr.com/photos/bvdoorn
Bij voorkeur in Schaal 0.

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 862
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #19 Gepost op: 24 januari 2020, 16:59:22 »
Wat voor voeding adviseren jullie?
Die in de handleiding zie ik nergens meer.

Mvg ronald
De Meanwell GSM36E15 (even zoekfunctie in de shop gebruiken).

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

Martin Domburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 862
  • Discussie is gezond
    • Domburg Train Support
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #20 Gepost op: 24 januari 2020, 17:01:07 »
Ik heb jaren op de Sprog II een fleishman groene transformator gehad, deze afgeregeld op 14 volt. Nooit problemen mee gehad tot de trafo van Fleishman van ouderdom stierf (natuurlijk op de spoel doorgebrand waar hij altijd op stond).

Mijn ervaring is dat de sprog best wel gevoelig zijn voor over belasting en te hoge spanning (dus niet boven de 15V). Dan doet ie et nie meer.

Maar zoals Martin al aangeeft, lijkt een instelling fout in JMRI. Die poort is namelijk best wel een dingetje.
Let op: de garantie vervalt als je de verkeerde voeding gebruikt. Dit word door de fabrikant ook expliciet vermeld. Vandaar dat we dit ook vermelden :)

Plus en min verwisselen kan ook een defect veroorzaken, maar hierover doet hij niet echt moeilijk.

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk

Er bestaan geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

BartvD

  • Offline Offline
  • Berichten: 287
  • Relax, it is only a hobby.
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #21 Gepost op: 24 januari 2020, 17:04:35 »
@ Martin; Ja je hebt een stabiel voeding nodig doch heb zeer goede ervaring met dezelfde trafo van Fleishman. Old school maar lekker stabiel.
Het andere ding is, of hij krijgt hem aan de praat met deze trafo en dan adviseren we hem toch een goede trafo aan te schaffen, toch?? Of hij krijgt hem niet aan de praat en dan denk ik dat de sprog al kapot is. Jammer, want het zijn geweldig leuke dingen om goedkoop DCC te realiseren.

@Ronald; Ik weet niet welke PC je gebruikt. Mijn configuratie was met apple en dat geeft wat de poort betreft, zijn eigen uitdagingen. Maar weet ook dat Windows soms erg vervelend kan doen met aansturingen van de USB poort. Voorlopig even door puzzelen.
Groeten uit Zeeuws Vlaanderen

www.flickr.com/photos/bvdoorn
Bij voorkeur in Schaal 0.

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 519
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #22 Gepost op: 24 januari 2020, 17:08:33 »
Gebruik windows laptop.
De sprog tweedehands gekocht.
En weet zeker van wie ik hem.gekocht heb...en betrouwbaar persoon was.

Mvg ronald

EgbertB

  • Offline Offline
  • Berichten: 31
Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #23 Gepost op: 25 januari 2020, 17:02:57 »
Hi Ronald, welke versie JMRI gebruik je hier?
Advies om de nieuwste [release 4.19.2][https://www.jmri.org/download/index.shtml] te gebruiken.

Egbert
« Laatst bewerkt op: 26 januari 2020, 22:57:17 door EgbertB »
Egbert

Ronaldp

  • Offline Offline
  • Berichten: 519
Re: Sprog 2V3, werkt niet en foutmelding.
« Reactie #24 Gepost op: 25 januari 2020, 19:52:45 »
Zal .morgen even kijken welke versie ik gebruik.

Mvg ronald