Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 14:08:53
Zestiger jaren plastic lijmen? door eezacque
Vandaag om 14:03:17
Rivarossi Panoramarijtuig, door MTE, wordt "niet" geproduceerd: toch wel door 44
Vandaag om 14:03:12
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 14:01:54
Projekt 083-338 door Rondje_HO
Vandaag om 13:56:50
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Rondje_HO
Vandaag om 13:55:49
Maar stel nou dat....? door NS8714
Vandaag om 13:53:37
Flacatlan in N door tothebeach
Vandaag om 13:46:29
Modules van Kees Gorter door MOVisser
Vandaag om 13:45:31
Montage bouwkit Weinert BR 93 door 44
Vandaag om 13:44:25
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Floris Dilz
Vandaag om 13:43:39
Baanbouw Bosje77 door p.heinst
Vandaag om 13:41:40
Gezocht: emplacementsverlichtingspaal in Nederlandse stijl door Gerben Stoffels
Vandaag om 13:21:19
Transfer afwrijven? door gtw6016
Vandaag om 13:19:50
EifelBurgenBahn door jerrytrein
Vandaag om 12:53:27
Treinongeval Rijnstrecke door HaHoHo
Vandaag om 12:52:21
Fleischmann stoomloc, motor rookt bij maximale spanning, na schoonmaken. door jerrytrein
Vandaag om 12:48:33
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door tijgernootje
Vandaag om 12:47:36
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 12:31:58
Ostmühle, rangeerbaan in spoor 0 door tijgernootje
Vandaag om 12:29:41
M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door Fritsprt
Vandaag om 12:09:46
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door Ruud K
Vandaag om 11:59:03
Railtalk Magazine Latest Issue door Erik Mijd
Vandaag om 11:54:25
Decoder stuurstand configureren door Ronald Koerts
Vandaag om 11:46:03
Modelspoorbaan Fleischmann door Rolando
Vandaag om 11:12:05
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 10:35:03
BMB-Module: "Blackwater Goods Yard" door St00mboy
Vandaag om 10:31:15
Ondergrond maken voor stoomdepot en werkplaats, maar waarmee? door DutchDetail
Vandaag om 09:50:56
Meerkleurige led gezocht, kleuren rood/wit? door zuylen
Vandaag om 09:12:49
Kopstation aan Noordzeekust Duitsland door NS264
Vandaag om 08:54:54
  

Auteur Topic: Wie kan Zimo decoders up-daten?  (gelezen 2765 keer)

De eerste Ivo

  • Offline Offline
  • Berichten: 519
Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Gepost op: 13 augustus 2006, 19:26:12 »
Hallo allemaal,

Heeft er iemand in de regio Eindhoven een Zimo decoder update apparaat en zou mijn decoders willen up-daten?

Ivo

Davy

  • Gast
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #1 Gepost op: 13 augustus 2006, 19:36:51 »
Waarom wil je updaten? Denk je dat het dan beter werkt allemaal.

De eerste Ivo

  • Offline Offline
  • Berichten: 519
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #2 Gepost op: 14 augustus 2006, 00:19:24 »
Ik heb nogal wat digitale koppelingen. Dan komt er dadelijk een heel leuk feature in: lok drukt tegen de koppeling, ontkoppeld en rijdt dan weg.

Ivo

Davy

  • Gast
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #3 Gepost op: 14 augustus 2006, 00:25:37 »
Dan heb je inderdaad wat aan een update. Misschien dat iemand je hiermee kan helpen.

De eerste Ivo

  • Offline Offline
  • Berichten: 519
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #4 Gepost op: 14 augustus 2006, 00:36:30 »
Dat was toch ook mijn vraag ;-))

Davy

  • Gast
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #5 Gepost op: 14 augustus 2006, 00:39:24 »
Als je wat specifieker zou zijn en het wat beter zou uitleggen dan zouden misschien ook meer mensen bereid zijn je verder te helpen.

stig

  • Offline Offline
  • Berichten: 10082
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #6 Gepost op: 14 augustus 2006, 01:02:26 »
Davey, nu draai je de boel om. Hij vraagt of iemand een apparaat heeft om te updaten. Da's heel duidelijk. Dat er niemand antwoord komt omdat misschien niemand die zo'n apparaat heeft het gelezen heeft, of beschikbaar wil stellen, of niemand heeft zo'n ding.

Ivo, probeer Maarten van der Burgt eens, *misschien* wil hij je helpen. Hij doet wat met dat zimo spul meen ik.
Als je de lat op de grond legt, is veel een verademing... (Grunberg VK 20-05-2011)

René

  • Smalloot in de volle breedte
  • Offline Offline
  • Berichten: 2517
  • Team Mitropa
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #7 Gepost op: 14 augustus 2006, 08:35:07 »
Ivo, probeer Maarten van der Burgt eens, *misschien* wil hij je helpen. Hij doet wat met dat zimo spul meen ik.

En hij woont in de regio Eindhoven
René Wolf, bekijkt het breed en spoort smal
www.rwfoto.nl

De eerste Ivo

  • Offline Offline
  • Berichten: 519
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #8 Gepost op: 14 augustus 2006, 17:19:13 »
Bedankt voor de tips. Heb intussen Maarten een PB gestuurd.

Voor mijn gevoel was ik duidelijk genoeg, maar wellicht ter toelichting:

Zimo decoders kun je up-daten, dwz dat je er een nieuwe embedded software versie in kunt zetten. Software is down te loaden via internet. Met de MXDECUP kun je deze software vervolgens via de rails in de decoder stoppen.

Ivo

Wilson CS

  • Gast
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #9 Gepost op: 14 augustus 2006, 17:30:09 »
Citaat
Met de MXDECUP kun je deze software vervolgens via de rails in de decoder stoppen.

Een IB aan je compoort hangen en voila!

Er is vast wel iemand in Eindhoven die dat heeft toch?

Gr
Robert

Sander

  • Offline Offline
  • Berichten: 4681
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #10 Gepost op: 14 augustus 2006, 18:01:19 »
@Robert

Citaat
Een IB aan je compoort hangen en voila!

Mij ontgaat hiervan de logica even.
Zou je even willen uitleggen wat je hiermee bedoelt?
In mijn ogen is dat wat jij wilt onmogelijk maar wellicht brgrijp ik je verkeerd.

mvg,
 Sander
mvg,
 Sander

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #11 Gepost op: 14 augustus 2006, 20:11:32 »
Ik denk dat Robert dit http://atw.huebsch.at/ZIMO/MXDECUP.htm even had moeten lezen. Dan had hij geweten dat het met iets anders niet gaat, dus ook niet met een aan de compoort gehangen IB.

Mvg
Wim.
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.

Wilson CS

  • Gast
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #12 Gepost op: 14 augustus 2006, 20:13:37 »
De zimo schijn je via de rails te moeten programmeren/updaten.
Nou dan kan je toch b.v. een IB aan de rails hangen en aan je computer.
Dan start je het programma op je computer en de IB verteld dit weer aan je zimo decoder.
Hoe wou je het anders doen dan?
Ik vraag me alleen af wat je met Zimo decoders doet als je geen centrale hebt.
Voor de update kan je best een nulmodem kabeltje kopen en aan je comp hangen. Daar hoef je niet perse software zoals Koploper enzo op te draaien.

Of heb ik het nu compleet mis?
Weet Wissels hier misschien het fijne van? Hij is de software specialist hier.

Gr Robert


Update:
Terwijl ik zit te typen geeft Wim het antwoord.

My Bad  :-[

Sander

  • Offline Offline
  • Berichten: 4681
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #13 Gepost op: 14 augustus 2006, 20:14:37 »
Walter Wissels is al een tijdje neit meer actief hier opt forum.

mvg,
 Sander
mvg,
 Sander

maartenvanderburgt

  • Gast
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #14 Gepost op: 14 augustus 2006, 21:20:12 »
Terwijl ik zit te typen geeft Wim het antwoord.

Kortom: bezint eer je begint te schrijven.

Een Zimo decoder KAN geupdate worden, dat kan al heel belangrijk zijn. Dus de vraag waarom is vlug beantwoord: omdat blijkbaar de persoon in kwestie noviteiten toepasbaar wil hebben, verbeteringen wil hebben of bugs wil elimineren. Lijkt me bij de "IB" trouwens ook geen overbodige luxe!
En de software van een Mercedes kan nou eenmaal niet door een Fiatje 600 (sorry Fiat) uitgelezen, laat staan verdergeleid worden.

Verder kan de Zimo-decoder zonder uitbouw direct op de rails (of met draadjes aan de wielen) geupdate worden.
En ik heb een update-apparaat en ik woon in Eindhoven.

Maarten van der Burgt