Doel:€250.00
Donaties:€107.50

Per saldo:€-142.50

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 23-11-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Onze 3d printer door PietB
Vandaag om 01:37:46
Ergensnergens in H0e door sdz1976
Vandaag om 00:36:06
Westlandbaan door GerardvV
Vandaag om 00:01:38
Bouw "Bahnhofsvorfeld" door charp
29 november 2020, 23:51:30
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Dwergsein
29 november 2020, 23:48:32
M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door J. Moors
29 november 2020, 23:44:58
SLT in H0 voor Kleindrecht door Fritsprt
29 november 2020, 23:33:15
Heen, En en Weer door Huup
29 november 2020, 23:28:10
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Rondje_HO
29 november 2020, 23:26:29
SPitfire & SPoor-1 door raymond erdtsieck
29 november 2020, 23:20:59
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
29 november 2020, 23:06:32
Gekke/vreemde/rare filmpjes en video's met treinen erin. door Rondje_HO
29 november 2020, 23:02:55
Sprinter LED binnenverlichting flikkert opeens door MarkSpoor
29 november 2020, 21:46:45
EifelBurgenBahn door d.vanaalst
29 november 2020, 21:43:44
Kyllburg in H0 door d.vanaalst
29 november 2020, 21:32:29
DR5000 koppelen aan raspberry Pi 4 modelb/4GB met rocrail door Krispy
29 november 2020, 21:26:43
VERPLAATST: ex AVT geluidsmodules in 2021 weer verkrijgbaar bij Uhlenbrock door Bert van Gelder
29 november 2020, 21:26:28
ex AVT geluidsmodules in 2021 weer verkrijgbaar bij Uhlenbrock door ATB
29 november 2020, 21:21:56
Bruggen-IG: de Hef in N schaal... door jowi
29 november 2020, 20:52:02
Projekt 083-338 door jerrytrein
29 november 2020, 20:48:33
Roco NS 500/600 digitaliseren door De eerste Ivo
29 november 2020, 20:46:29
Show je werkplek door JaJo
29 november 2020, 20:26:42
Artitec DE1 ombouwen 2-rail naar 3-rail. door opatrein
29 november 2020, 20:18:11
Werkplaats - (Baanplan H0) door martijnhaman
29 november 2020, 20:01:04
ESU Loksound5 AUX1 niet geactiveerd door Romavami
29 november 2020, 19:59:16
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
29 november 2020, 19:52:09
Frans loodsje et cetera door Falkenberg
29 november 2020, 19:46:40
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Eric B
29 november 2020, 17:42:34
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door DBCargo
29 november 2020, 17:33:32
Multimaus Pro blijft in testmodus. door Frans
29 november 2020, 17:22:52
  

Auteur Topic: Wie kan Zimo decoders up-daten?  (gelezen 3043 keer)

De eerste Ivo

  • Offline Offline
  • Berichten: 572
Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Gepost op: 13 augustus 2006, 19:26:12 »
Hallo allemaal,

Heeft er iemand in de regio Eindhoven een Zimo decoder update apparaat en zou mijn decoders willen up-daten?

Ivo

Davy

  • Gast
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #1 Gepost op: 13 augustus 2006, 19:36:51 »
Waarom wil je updaten? Denk je dat het dan beter werkt allemaal.

De eerste Ivo

  • Offline Offline
  • Berichten: 572
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #2 Gepost op: 14 augustus 2006, 00:19:24 »
Ik heb nogal wat digitale koppelingen. Dan komt er dadelijk een heel leuk feature in: lok drukt tegen de koppeling, ontkoppeld en rijdt dan weg.

Ivo

Davy

  • Gast
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #3 Gepost op: 14 augustus 2006, 00:25:37 »
Dan heb je inderdaad wat aan een update. Misschien dat iemand je hiermee kan helpen.

De eerste Ivo

  • Offline Offline
  • Berichten: 572
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #4 Gepost op: 14 augustus 2006, 00:36:30 »
Dat was toch ook mijn vraag ;-))

Davy

  • Gast
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #5 Gepost op: 14 augustus 2006, 00:39:24 »
Als je wat specifieker zou zijn en het wat beter zou uitleggen dan zouden misschien ook meer mensen bereid zijn je verder te helpen.

stig

  • Offline Offline
  • Berichten: 10082
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #6 Gepost op: 14 augustus 2006, 01:02:26 »
Davey, nu draai je de boel om. Hij vraagt of iemand een apparaat heeft om te updaten. Da's heel duidelijk. Dat er niemand antwoord komt omdat misschien niemand die zo'n apparaat heeft het gelezen heeft, of beschikbaar wil stellen, of niemand heeft zo'n ding.

Ivo, probeer Maarten van der Burgt eens, *misschien* wil hij je helpen. Hij doet wat met dat zimo spul meen ik.
Als je de lat op de grond legt, is veel een verademing... (Grunberg VK 20-05-2011)

René

  • Smalloot in de volle breedte
  • Offline Offline
  • Berichten: 2515
  • Team Mitropa
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #7 Gepost op: 14 augustus 2006, 08:35:07 »
Ivo, probeer Maarten van der Burgt eens, *misschien* wil hij je helpen. Hij doet wat met dat zimo spul meen ik.

En hij woont in de regio Eindhoven
René Wolf, bekijkt het breed en spoort smal
www.rwfoto.nl

De eerste Ivo

  • Offline Offline
  • Berichten: 572
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #8 Gepost op: 14 augustus 2006, 17:19:13 »
Bedankt voor de tips. Heb intussen Maarten een PB gestuurd.

Voor mijn gevoel was ik duidelijk genoeg, maar wellicht ter toelichting:

Zimo decoders kun je up-daten, dwz dat je er een nieuwe embedded software versie in kunt zetten. Software is down te loaden via internet. Met de MXDECUP kun je deze software vervolgens via de rails in de decoder stoppen.

Ivo

Wilson CS

  • Gast
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #9 Gepost op: 14 augustus 2006, 17:30:09 »
Citaat
Met de MXDECUP kun je deze software vervolgens via de rails in de decoder stoppen.

Een IB aan je compoort hangen en voila!

Er is vast wel iemand in Eindhoven die dat heeft toch?

Gr
Robert

Sander

  • Offline Offline
  • Berichten: 4671
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #10 Gepost op: 14 augustus 2006, 18:01:19 »
@Robert

Citaat
Een IB aan je compoort hangen en voila!

Mij ontgaat hiervan de logica even.
Zou je even willen uitleggen wat je hiermee bedoelt?
In mijn ogen is dat wat jij wilt onmogelijk maar wellicht brgrijp ik je verkeerd.

mvg,
 Sander
mvg,
 Sander

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #11 Gepost op: 14 augustus 2006, 20:11:32 »
Ik denk dat Robert dit http://atw.huebsch.at/ZIMO/MXDECUP.htm even had moeten lezen. Dan had hij geweten dat het met iets anders niet gaat, dus ook niet met een aan de compoort gehangen IB.

Mvg
Wim.
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.

Wilson CS

  • Gast
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #12 Gepost op: 14 augustus 2006, 20:13:37 »
De zimo schijn je via de rails te moeten programmeren/updaten.
Nou dan kan je toch b.v. een IB aan de rails hangen en aan je computer.
Dan start je het programma op je computer en de IB verteld dit weer aan je zimo decoder.
Hoe wou je het anders doen dan?
Ik vraag me alleen af wat je met Zimo decoders doet als je geen centrale hebt.
Voor de update kan je best een nulmodem kabeltje kopen en aan je comp hangen. Daar hoef je niet perse software zoals Koploper enzo op te draaien.

Of heb ik het nu compleet mis?
Weet Wissels hier misschien het fijne van? Hij is de software specialist hier.

Gr Robert


Update:
Terwijl ik zit te typen geeft Wim het antwoord.

My Bad  :-[

Sander

  • Offline Offline
  • Berichten: 4671
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #13 Gepost op: 14 augustus 2006, 20:14:37 »
Walter Wissels is al een tijdje neit meer actief hier opt forum.

mvg,
 Sander
mvg,
 Sander

maartenvanderburgt

  • Gast
Re: Wie kan Zimo decoders up-daten?
« Reactie #14 Gepost op: 14 augustus 2006, 21:20:12 »
Terwijl ik zit te typen geeft Wim het antwoord.

Kortom: bezint eer je begint te schrijven.

Een Zimo decoder KAN geupdate worden, dat kan al heel belangrijk zijn. Dus de vraag waarom is vlug beantwoord: omdat blijkbaar de persoon in kwestie noviteiten toepasbaar wil hebben, verbeteringen wil hebben of bugs wil elimineren. Lijkt me bij de "IB" trouwens ook geen overbodige luxe!
En de software van een Mercedes kan nou eenmaal niet door een Fiatje 600 (sorry Fiat) uitgelezen, laat staan verdergeleid worden.

Verder kan de Zimo-decoder zonder uitbouw direct op de rails (of met draadjes aan de wielen) geupdate worden.
En ik heb een update-apparaat en ik woon in Eindhoven.

Maarten van der Burgt