Doel:€250.00
Donaties:€157.50

Per saldo:€-92.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 30-06-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Modeltrein Express eigen productie (nog niet bekend wat!) door Chris
Vandaag om 15:10:34
Wat is er momenteel te zien op de Betuweroute? door lrrw
Vandaag om 15:08:52
Toekomst van modeltreinbeurzen? door Ben
Vandaag om 15:03:56
NS Dienstgebouw bouwen voor Hoekdam door Ronald1974
Vandaag om 14:32:22
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door basjuh1981
Vandaag om 14:10:37
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Olav
Vandaag om 13:51:17
Een modelbaan in een garage...... zou dat kunnen? door MartinH0
Vandaag om 13:50:16
Dat overkomt mij niet. door Hennik
Vandaag om 13:43:37
Langer Grund door BartvD
Vandaag om 13:37:58
Doornvliet door Tulpendaal
Vandaag om 13:15:43
Reacties via de achterdeur door Tulpendaal
Vandaag om 13:10:29
Nederlandse straatlantaarns jaren '70 door lrrw
Vandaag om 11:52:36
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Mathijs Kok
Vandaag om 11:45:14
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 11:44:04
NS 2100 spoor 0 door Peter Kleton
Vandaag om 10:46:29
Lok (DCC) stopt bij kort spanningsverlies door henk
Vandaag om 10:37:38
Ketelwagens NAM/ USATC door hervé
Vandaag om 10:35:55
Raadplaatje door Albert.H0
Vandaag om 10:32:14
Pfarrerwinkel bahn door Wim Vink
Vandaag om 10:07:26
Rollenbank zelf bouwen met 3D-geprinte materialen door 008200
Vandaag om 09:29:57
Gen bd Arie van der Vlis overleden door KNed
Vandaag om 09:20:26
Frans loodsje et cetera door PieterHa
Vandaag om 09:06:40
Reichsbahn, periode 2e wereldoorlog door Edgy
Vandaag om 08:11:22
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 07:16:29
  

Auteur Topic: Rosoft servodecoder programmeren met de MultiMouse.  (gelezen 3969 keer)

Erik

  • Offline Offline
  • Berichten: 1765
  • treinen snuffelaar
Re: Rosoft servo decoder programmeren met de multimuis.
« Reactie #15 Gepost op: 08 september 2019, 20:14:35 »
Hmmm heb alles correct aangesloten 1 wissel is geprogrammeerd sluit ik de andere wissel mee aan op de centrale pats kortsluiting van alles geprobeerd maar tot nu toe geen succes ::) .

Volgende keer aĺles na kijken waar precies de fout zit.

Erik

Erik

  • Offline Offline
  • Berichten: 1765
  • treinen snuffelaar
Re: Rosoft servo decoder programmeren met de multimuis.
« Reactie #16 Gepost op: 13 september 2019, 17:23:16 »
Hier snap ik even niks van hopelijk kan iemand het uitleggen.

Ik maak een door verbinding van de rail spanning van de DR5000 centrale naar de aansluit contacten voor de 2 servo,s .
Zet de knop om en gelijk krijg ik een melding op de MultiMuis en de centrale dat er een kortsluiting zit , maar druk ik paar seconde de stop knop in op de MultiMuis en weg is de kortsluit melding.

Gr.
Erik

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6570
Re: Rosoft servo decoder programmeren met de multimuis.
« Reactie #17 Gepost op: 16 september 2019, 08:31:02 »
Misschien handiger om even direct contact op te nemen met Wim.
Die kan je ongetwijfeld beter helpen met zijn product aan de praat te krijgen bij jou  ;D
Gr.
Eric

Erik

  • Offline Offline
  • Berichten: 1765
  • treinen snuffelaar
Re: Rosoft servo decoder programmeren met de multimuis.
« Reactie #18 Gepost op: 07 oktober 2019, 20:02:11 »
Hoi
Met hulp van het internet ben ik erachter gekomen wat ik verkeerd had gedaan.

Blijkbaar moet je bij de servodecoder eerst de rail spanning aansluiten op de DCC en vandaar naar de power( ik dacht eerst vreemd maar probeer het toch) en inderdaad het werkt.

Blijf het toch vreemd vinden maar goed nu las ik en hoorde dat het beste is om deze decoders om een externe voeding er op aan te sluiten.

Mij vraag is dus wat raden jullie mij aan en af
Ik heb hier thuis de volgende optie,s
•een Roco startset maar de dcc aansluiting komt van de DR5000 centrale
• een analoge trafo van Fleischmann dan sluit ik de power  op de wisselspanning.

Mvg
Erik

Erik

  • Offline Offline
  • Berichten: 1765
  • treinen snuffelaar
Re: Rosoft servo decoder programmeren met de multimuis.
« Reactie #19 Gepost op: 03 november 2019, 11:57:03 »
Na veel pogingen te onder nemen is het helaas nog steeds niet gelukt de servo krijgt wel spanning maar krijg hem niet geprogrammeerd volgens de handleiding die hier ergens staat.

Probleem is als ik de servo wil programmeren draait hij bijna de wissels uit de sporen voor bv recht door te gaan , maar wil ik heb een afbuigende adres geven dan draait de servo totaal niet om als ik hem met de MM knop bedien.

Wat doe ik verkeerd hier hopelijk weten jullie hier meer van want op dit moment denk ik om alles eruit te gooien en de wissel gewoon met de hand bedienen.

Mvg
Erik

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7829
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: Rosoft servo decoder programmeren met de multimuis.
« Reactie #20 Gepost op: 03 november 2019, 12:32:59 »
Hoi,

Probleem is als ik de servo wil programmeren draait hij bijna de wissels uit de sporen voor bv recht door te gaan , maar wil ik heb een afbuigende adres geven dan draait de servo totaal niet om als ik hem met de MM knop bedien.

Als het goed is zal bij het programmeren de Servo naar de middenstand gaan. Dus dat je wissels eruit gaan: Dat kan wel kloppen als je dan de decoder in programmeerstand zet. De oplossing is om de stelstang pas te monteren of opnieuw op de servo te drukken als deze in de middenstand staat.

Groet Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6570
Re: Rosoft servo decoder programmeren met de multimuis.
« Reactie #21 Gepost op: 03 november 2019, 14:31:08 »
Wat doe ik verkeerd hier hopelijk weten jullie hier meer van want op dit moment denk ik om alles eruit te gooien en de wissel gewoon met de hand bedienen.
Hallo naamgenoot.
Misschien niet zo eigenwijs zijn   ;D

Want met opmerkingen in de trant  van handleidingen die hier ergens staan en ik heb gehoord etc. kom je niet veel verder blijkt wel.

Zoals ik op 16 september ook al adviseerde, neem contact op met Wim.
Was het waarschijnlijk al lang opgelost en zat je nu niet met de frustratie.
Gr.
Eric

Erik

  • Offline Offline
  • Berichten: 1765
  • treinen snuffelaar
Re: Rosoft servodecoder programmeren met de MultiMouse.
« Reactie #22 Gepost op: 03 november 2019, 15:01:33 »
Wilde eerst zelf proberen en dan pas verdere stappen onder nemen maar de 2 servo's die liggen in het begin van de wisselstraat dus die kan ik met de hand bedienen, de rest van de wissels ga ik proberen om met de servo's te bedienen.

Mvg
Erik

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6570
Re: Rosoft servodecoder programmeren met de MultiMouse.
« Reactie #23 Gepost op: 03 november 2019, 15:42:53 »
Tsja het is jouw keuze. :angel:

Ik zou zeggen vraag hulp aan de ontwerper. Wim blaft wel maar bijt niet  ;D
Gr.
Eric

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11184
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Rosoft servodecoder programmeren met de MultiMouse.
« Reactie #24 Gepost op: 03 november 2019, 15:50:05 »
Goede adviezen zijn er om op te volgen ;) Idd, Wim is hartstikke behulpzaam, zeker met zijn eigen artikelen. Ik zeg; doen!