Doel:€250.00
Donaties:€157.50

Per saldo:€-92.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 30-06-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Modeltrein Express eigen productie (nog niet bekend wat!) door Juroen
Vandaag om 13:58:03
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Olav
Vandaag om 13:51:17
Een modelbaan in een garage...... zou dat kunnen? door MartinH0
Vandaag om 13:50:16
NS Dienstgebouw bouwen voor Hoekdam door Ronald1974
Vandaag om 13:48:59
Toekomst van modeltreinbeurzen? door IJsselsteyn
Vandaag om 13:46:38
Dat overkomt mij niet. door Hennik
Vandaag om 13:43:37
Langer Grund door BartvD
Vandaag om 13:37:58
Doornvliet door Tulpendaal
Vandaag om 13:15:43
Reacties via de achterdeur door Tulpendaal
Vandaag om 13:10:29
Nederlandse straatlantaarns jaren '70 door lrrw
Vandaag om 11:52:36
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Mathijs Kok
Vandaag om 11:45:14
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 11:44:04
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Jelmer
Vandaag om 11:37:06
NS 2100 spoor 0 door Peter Kleton
Vandaag om 10:46:29
Lok (DCC) stopt bij kort spanningsverlies door henk
Vandaag om 10:37:38
Ketelwagens NAM/ USATC door hervé
Vandaag om 10:35:55
Raadplaatje door Albert.H0
Vandaag om 10:32:14
Pfarrerwinkel bahn door Wim Vink
Vandaag om 10:07:26
Rollenbank zelf bouwen met 3D-geprinte materialen door 008200
Vandaag om 09:29:57
Gen bd Arie van der Vlis overleden door KNed
Vandaag om 09:20:26
Frans loodsje et cetera door PieterHa
Vandaag om 09:06:40
Reichsbahn, periode 2e wereldoorlog door Edgy
Vandaag om 08:11:22
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 07:16:29
Wat is er momenteel te zien op de Betuweroute? door AndrevdG
Vandaag om 02:06:01
Spoor op industrieterrein Lage Weide door Thom
Vandaag om 00:12:39
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
06 juli 2020, 23:35:23
Beweegbare stroomafnemers H0 door MOVisser
06 juli 2020, 23:25:04
Projekt 083-338 door Silvolde
06 juli 2020, 23:22:59
  

Auteur Topic: Roco startset, hoeveel vermogen kan deze leveren (aantal treinen)?  (gelezen 2195 keer)

BCh

  • Fan van Russisch breedspoor
  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Onlangs weer begonnen met modeltreinen, vroeger als kind ooit gehad. Ik heb een Roco startset gekocht. Ben hier best te vrede over, rijdt ontzettend mooi zeker als je twee treinen hebt die je van elkaar kan bedienen.

Voor hoeveel treinen levert de standaard Roco set vermogen en neemt de spanning ook af als de baan uitgebreid wordt? Of valt dit ontzettend mee?

Ik zie de reacties tegemoet.
« Laatst bewerkt op: 02 juni 2019, 22:28:06 door Bert van Gelder »
Liefhebber van (Wit-)Russisch materieel, om te zien en om te reizen.

Voske

  • Offline Offline
  • Berichten: 97
Re: Genoeg stroom
« Reactie #1 Gepost op: 02 juni 2019, 21:33:24 »
beste
dit kunnen we zo maar niet zegen omdat we ook niet weten welke voeding je hebt
MVG
Pascal

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11184
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Roco startset, hoeveel vermogen kan deze leveren (aantal treinen)?
« Reactie #2 Gepost op: 02 juni 2019, 23:07:40 »
Multimaus? z21? Z21? Welke Roco startset, pas dan kunnen we een antwoord geven.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4670
Re: Roco startset, hoeveel vermogen kan deze leveren (aantal treinen)?
« Reactie #3 Gepost op: 03 juni 2019, 09:44:46 »
Voor hoeveel treinen levert de standaard Roco set vermogen
Zoals gezegd hangt dat van je model af. Maar naar hoeveel treinen zich dat vertaalt is ook niet eenduidig te zetten. Ligt heel sterk aan oud/nieuw, of ze echt rijden of stilstaan, wel/niet geluid, gloeilamp/led en of je er nog een stam met verlichte rijtuigen (zeker met gloeilamp) achter hangt of niet. Denk dat 1A voor een loc met eventueel een stam met led verlichte rijtuigen een veilige aanname is. Waarschijnlijk is dit aan de ruime kant (en kunnen er dus meer treinen rijden) maar je wilt liever veilig zitten als je een baan ontwerpt dan dat je later problemen hebt.

En misschien nu iets minder van belang, de meeste wissel/servo-decoders hebben een aansluiting voor een externe voeding. Zo'n decoder zal nagenoeg niets van de digitale spanning gebruiken. Maar decoders zonder zo'n aansluiting (of wanneer je deze ook aan de digitale spanning hangt) zullen de wissels ook aardig wat vermogen opsnoepen.

en neemt de spanning ook af als de baan uitgebreid wordt? Of valt dit ontzettend mee?
Ligt een beetje aan de voeding/booster hoe veel dit gebeurd. Maar in de regel is het weinig en hoef je hier geen zorgen over te maken. Zeer omdat moderne decoders hier ook voor compenseren.

Maar goede spanningvoorziening van de baan is wel belangrijk. Dus niet maar op één plaats de boel aansluiten maar dit elke x cm te doen.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 11184
  • Modelrailroading is fun!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Roco startset, hoeveel vermogen kan deze leveren (aantal treinen)?
« Reactie #4 Gepost op: 03 juni 2019, 09:48:06 »
Timo, helemaal correct. Maar als de TS onduidelijk blijft over wat hij heeft kun je nooit precies zeggen wat kan en wat niet kan. De MM setjes zijn er met trafo maar ook met adapter. En die hebben beide een verschillende afgifte van vermogen en dus kunnen beide niet hetzelfde aan.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4670
Re: Roco startset, hoeveel vermogen kan deze leveren (aantal treinen)?
« Reactie #5 Gepost op: 03 juni 2019, 13:13:29 »
@Ronald Halma, tuurlijk! Maar was ook meer als aanvulling op waarom we geen definitief/hard antwoord kunnen geven, zelfs als we het vermogen wel weten. (y)


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

St00mboy

  • Offline Offline
  • Berichten: 10318
    • BMB - Britse ModuleBaan
Re: Roco startset, hoeveel vermogen kan deze leveren (aantal treinen)?
« Reactie #6 Gepost op: 03 juni 2019, 13:35:19 »
Volgens mij levert Roco de Z/z21 met 2 verschillende voedingen. De witte z21 in een set met no. 10850 met 36 VA en de zwarte Z21 met de 10851 met 54 VA.
Meer smaken ben ik nog niet tegengekomen.
De Roco trafo voor de Multimuis levert ook 3A en de "kleine" voeding is volgens mij de 10850 van 36VA.

Leen.
« Laatst bewerkt op: 03 juni 2019, 13:55:52 door St00mboy »

BCh

  • Fan van Russisch breedspoor
  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco startset, hoeveel vermogen kan deze leveren (aantal treinen)?
« Reactie #7 Gepost op: 03 juni 2019, 22:46:28 »
Multimaus? z21? Z21? Welke Roco startset, pas dan kunnen we een antwoord geven.

Het gaat om de Roco set 51301. Hierbij zit de z21 met een multimaus.
Liefhebber van (Wit-)Russisch materieel, om te zien en om te reizen.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19016
Re: Roco startset, hoeveel vermogen kan deze leveren (aantal treinen)?
« Reactie #8 Gepost op: 04 juni 2019, 06:41:32 »
Dat is de wat lichtere voeding. Denk aan drie rijdende treinen als vuistregel. Meer dan een vuistregel is het niet, zoals al eerder uitgelegd. Zo lang je met de hand blijft rijden zal het ook wel genoeg zijn. Meer dan twee of drie ‘rijdende’ treinen kan je toch niet in de gaten houden.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

ramdani

  • Offline Offline
  • Berichten: 34
    • mijn baantje Dinant
Re: Roco startset, hoeveel vermogen kan deze leveren (aantal treinen)?
« Reactie #9 Gepost op: 04 juni 2019, 16:12:42 »
Volgens mij levert Roco de Z/z21 met 2 verschillende voedingen. De witte z21 in een set met no. 10850 met 36 VA en de zwarte Z21 met de 10851 met 54 VA.
Meer smaken ben ik nog niet tegengekomen.
De Roco trafo voor de Multimuis levert ook 3A en de "kleine" voeding is volgens mij de 10850 van 36VA.

Leen.

 ;)die 54VA kan je ook aan de witte z21 hangen,heb je hetzelfde vermogen als de zwarte Z21,

mvg,
Michel
C+K rail,Weichen-Walter flexrail,z21start,Itrain

BCh

  • Fan van Russisch breedspoor
  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Roco startset, hoeveel vermogen kan deze leveren (aantal treinen)?
« Reactie #10 Gepost op: 06 juni 2019, 10:26:21 »
Dat is de wat lichtere voeding. Denk aan drie rijdende treinen als vuistregel. Meer dan een vuistregel is het niet, zoals al eerder uitgelegd. Zo lang je met de hand blijft rijden zal het ook wel genoeg zijn. Meer dan twee of drie ‘rijdende’ treinen kan je toch niet in de gaten houden.

Bedankt voor je reactie. Heb op dit moment twee treinen, dus genoeg vermogen, ook als ik binnen kort een derde neem.
Liefhebber van (Wit-)Russisch materieel, om te zien en om te reizen.