Doel:€250.00
Donaties:€107.50

Per saldo:€-142.50

Steun ons nu!
Actie: steun €2.50 via de Wim Vink kalender 2021!

Laatst bijgewerkt
op 23-11-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Gekke/vreemde/rare filmpjes en video's met treinen erin. door J. Moors
Vandaag om 03:24:02
Onze 3d printer door PietB
Vandaag om 01:37:46
Ergensnergens in H0e door sdz1976
Vandaag om 00:36:06
Westlandbaan door GerardvV
Vandaag om 00:01:38
Bouw "Bahnhofsvorfeld" door charp
29 november 2020, 23:51:30
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Dwergsein
29 november 2020, 23:48:32
M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door J. Moors
29 november 2020, 23:44:58
SLT in H0 voor Kleindrecht door Fritsprt
29 november 2020, 23:33:15
Heen, En en Weer door Huup
29 november 2020, 23:28:10
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Rondje_HO
29 november 2020, 23:26:29
SPitfire & SPoor-1 door raymond erdtsieck
29 november 2020, 23:20:59
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
29 november 2020, 23:06:32
Sprinter LED binnenverlichting flikkert opeens door MarkSpoor
29 november 2020, 21:46:45
EifelBurgenBahn door d.vanaalst
29 november 2020, 21:43:44
Kyllburg in H0 door d.vanaalst
29 november 2020, 21:32:29
DR5000 koppelen aan raspberry Pi 4 modelb/4GB met rocrail door Krispy
29 november 2020, 21:26:43
VERPLAATST: ex AVT geluidsmodules in 2021 weer verkrijgbaar bij Uhlenbrock door Bert van Gelder
29 november 2020, 21:26:28
ex AVT geluidsmodules in 2021 weer verkrijgbaar bij Uhlenbrock door ATB
29 november 2020, 21:21:56
Bruggen-IG: de Hef in N schaal... door jowi
29 november 2020, 20:52:02
Projekt 083-338 door jerrytrein
29 november 2020, 20:48:33
Roco NS 500/600 digitaliseren door De eerste Ivo
29 november 2020, 20:46:29
Show je werkplek door JaJo
29 november 2020, 20:26:42
Artitec DE1 ombouwen 2-rail naar 3-rail. door opatrein
29 november 2020, 20:18:11
Werkplaats - (Baanplan H0) door martijnhaman
29 november 2020, 20:01:04
ESU Loksound5 AUX1 niet geactiveerd door Romavami
29 november 2020, 19:59:16
Zolderbaan 5 bij 3 meter, Märklin, C-Rail, Digitaal IB+Win Digipet # De bouw door Timaximus
29 november 2020, 19:52:09
Frans loodsje et cetera door Falkenberg
29 november 2020, 19:46:40
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Eric B
29 november 2020, 17:42:34
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door DBCargo
29 november 2020, 17:33:32
Multimaus Pro blijft in testmodus. door Frans
29 november 2020, 17:22:52
  

Auteur Topic: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB  (gelezen 1968 keer)

Bust3R ÖBB

  • ÖBB in N
  • Offline Offline
  • Berichten: 1141
  • ÖBB in 1:160
    • Oostenrijk in Miniatuur
Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Gepost op: 11 augustus 2006, 22:02:26 »
Ik ben reeds begonnen met het bouwen van de tafel. Nu naderd het moment om het schaduwstation aan te leggen. Nu ik echter digitaal ga rijden met de IB, wil ik het, als het zover is, ook computer gestuurd (koploper) gaan rijden.

Wat heb ik precies nodig om het schaduwstation digitaal aan te leggen? (buiten de rails en de IB om)
Ik bedoel dus b.v. bezetmelders, wisseldecoders en dat soort gein.

Alvast bedankt
Mvg, Wouter

ÖBB in 1:160
Website -- FB

Hub

  • Offline Offline
  • Berichten: 255
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #1 Gepost op: 11 augustus 2006, 22:19:11 »
Hallo Wouter,

In feite niet meer dan wiseeldecoders voor het aansturen van de wissels en bezetmelders om je treinen te detecteren. Seinen in een schaduwstation zijn overbodig , je ziet ze toch niet staan. In Koploper kun je ze wel op het scherm zichtbaar maken.

Met vriendelijke groet,
Hub

Bust3R ÖBB

  • ÖBB in N
  • Offline Offline
  • Berichten: 1141
  • ÖBB in 1:160
    • Oostenrijk in Miniatuur
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #2 Gepost op: 11 augustus 2006, 22:55:39 »
In feite niet meer dan wiseeldecoders voor het aansturen van de wissels en bezetmelders om je treinen te detecteren.

Wat voor deco's zijn relatief goedkoop, makkelijk in gebruik/aanleggen en wat komt er eventueel nog bij kijken?

Zelf dacht ik aan de viessmann dingen, domweg omdat ik geen andere, zo als deze dan, ken.
Mvg, Wouter

ÖBB in 1:160
Website -- FB

Sander

  • Offline Offline
  • Berichten: 4671
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #3 Gepost op: 11 augustus 2006, 22:57:06 »
Wouter,

Er komt ene hoop bij kijken.
Het beste is omdat uit te pluizen in een testovaaltje.
Even testovaaltje leggen, elektronica aansluiten en proberen met koploper aan de praat te krijgen. Beetje experimenteren en voila...daarna pas het grote werk.

mvg,
 Sander
mvg,
 Sander

Hub

  • Offline Offline
  • Berichten: 255
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #4 Gepost op: 11 augustus 2006, 23:12:46 »
Zoals je aangeeft heb je een IB, je kunt dan elke MM of DCC decoder gebruiken.
MM decoders zie b.v. Viessmann, Marklin, Conrad (ook zelfbouw) en Littfinski.
DCC zie b.v. Viessmann, Conrad, Littfinski.
Maar ook van Uhlenbrock.
Voor Littfinski zie:
http://www.ldt-infocenter.com/netherland/home_nl.htm

Voor bezetmelding kun je gebruik maken van bezetmelders met stroomdetectie.
S88 met losse stroomdetectoren, Viessmann, Littfinsky maar ook de zelfbouw BMD16-SD van Huib Maaskant.
Zie: http://www.floodland.nl/trein/info/digitaal_6.htm

Met vriendelijk groet,
Hub

Biem

  • Offline Offline
  • Berichten: 816
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #5 Gepost op: 11 augustus 2006, 23:45:18 »
Daar ik geen soldeerwonder ben, wel geprobeerd , daardoor mijn IB voor 3 maanden  heb moeten missen hou ik het bij kant en klaar spul, voor de wissels gebruik ik een aparte trafo met viessmann 5211 wisseldecoder , voor 4 wissels.
Voor de bezetmelders gebruik ik viessmann 5233 ,deze heeft 8 aansluitingen voor bezetmelders
Groeten uit Hoogeveen

Bust3R ÖBB

  • ÖBB in N
  • Offline Offline
  • Berichten: 1141
  • ÖBB in 1:160
    • Oostenrijk in Miniatuur
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #6 Gepost op: 14 augustus 2006, 22:54:34 »
Heb ik voor die vissmann wisseldecoders ook nog niet losse powermodule nodig? Of komt dat pas aanbod als er meerdere decoders komen?

Ik zie dat een aparte trafo ook werkt. Kan dat dan gewoon een oude zijn voor analoog rijden? Of moet er zo een lichttrafo op?
Mvg, Wouter

ÖBB in 1:160
Website -- FB

Biem

  • Offline Offline
  • Berichten: 816
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #7 Gepost op: 14 augustus 2006, 23:02:08 »
Wouter

Ik gebruik de viessmann 5211, 3 stuks , met een analoge trafo, eentje waar 16V wissel uitkomt, volgens mij is die powermodule niet nodig, daar je toch nooit alle wissels tegelijkertijd schakelt
Groeten uit Hoogeveen

Bust3R ÖBB

  • ÖBB in N
  • Offline Offline
  • Berichten: 1141
  • ÖBB in 1:160
    • Oostenrijk in Miniatuur
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #8 Gepost op: 14 augustus 2006, 23:04:39 »
Wouter

Ik gebruik de viessmann 5211, 3 stuks , met een analoge trafo, eentje waar 16V wissel uitkomt, volgens mij is die powermodule niet nodig, daar je toch nooit alle wissels tegelijkertijd schakelt

Nee inderdaad, lijkt me ook overbodig om alle wissels tegelijk aan te moeten sturen  :-|
Een 16V wissel heb ik nog wel staan  :)

Bedankt tot zover  :D
Mvg, Wouter

ÖBB in 1:160
Website -- FB

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #9 Gepost op: 15 augustus 2006, 00:59:29 »
 ::)
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.