Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Zestiger jaren plastic lijmen? door 1200blauw
Vandaag om 22:50:38
Cubana door Reeks77
Vandaag om 22:43:25
IB + Viesmann 5211 door Geert-Jan van Nimmerdor
Vandaag om 22:42:00
BMB-Module: "Blackwater Goods Yard" door Paulus
Vandaag om 22:29:50
Raadplaatje door Klaas Zondervan
Vandaag om 22:28:56
BNLS-Module: La vie...Cote d'Azur door Paulus
Vandaag om 22:20:10
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 22:11:31
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 22:09:22
Oude tijden, nieuwe tijden, Duitsland TP II, tijdperk 2e wereldoorlog. door nkob
Vandaag om 22:02:05
NL baan: Frotterdam in h0 door Robert39
Vandaag om 21:56:29
Projekt 083-338 door Quinzeedied
Vandaag om 21:55:29
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
Vandaag om 21:54:59
Informatie over Hongaarse ligrijtuigen gezocht door martijnhaman
Vandaag om 21:35:18
BNLS-module: "Grasland" door nighttrain1
Vandaag om 21:35:05
De 2454 en andere BSH-projecten in model door spoorijzer
Vandaag om 21:34:20
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door ArjanB
Vandaag om 21:27:43
Holland Scandinavie Express 1966 door Falkenberg
Vandaag om 21:24:10
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door GORILLUS
Vandaag om 21:23:47
Langlauf tender (Bayerische) ombouwen naar Kurztender. door GORILLUS
Vandaag om 21:21:15
Digitaal pendelen met Lenz ABC-systeem - Esu Lokpilot V5 door Ronald Koerts
Vandaag om 21:02:53
Kellerstein; een nieuwe baan in H0 door piksov
Vandaag om 20:33:01
Roco en Piko ICE’s, sluitverlichting knippert? door zuyderduyn
Vandaag om 20:30:47
Terschellinger Spoor door spoorijzer
Vandaag om 20:27:07
Grote trafo van minimaal 168VA of toch niet? door AndrevdG
Vandaag om 20:09:11
Draaifunctie Roco NS kraan kapot door consolidation
Vandaag om 20:05:06
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door GORILLUS
Vandaag om 19:41:00
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 19:23:05
Old England door St00mboy
Vandaag om 19:07:49
Artitec: DDM-1 door erik1
Vandaag om 18:56:52
DR4018's verliezen adres door Bert_Apd
Vandaag om 18:16:04
  

Auteur Topic: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB  (gelezen 1820 keer)

Bust3R ÖBB

  • ÖBB in N
  • Offline Offline
  • Berichten: 1138
  • ÖBB in 1:160
    • Oostenrijk in Miniatuur
Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Gepost op: 11 augustus 2006, 22:02:26 »
Ik ben reeds begonnen met het bouwen van de tafel. Nu naderd het moment om het schaduwstation aan te leggen. Nu ik echter digitaal ga rijden met de IB, wil ik het, als het zover is, ook computer gestuurd (koploper) gaan rijden.

Wat heb ik precies nodig om het schaduwstation digitaal aan te leggen? (buiten de rails en de IB om)
Ik bedoel dus b.v. bezetmelders, wisseldecoders en dat soort gein.

Alvast bedankt
Mvg, Wouter

ÖBB in 1:160
Website -- FB

Hub

  • Offline Offline
  • Berichten: 255
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #1 Gepost op: 11 augustus 2006, 22:19:11 »
Hallo Wouter,

In feite niet meer dan wiseeldecoders voor het aansturen van de wissels en bezetmelders om je treinen te detecteren. Seinen in een schaduwstation zijn overbodig , je ziet ze toch niet staan. In Koploper kun je ze wel op het scherm zichtbaar maken.

Met vriendelijke groet,
Hub

Bust3R ÖBB

  • ÖBB in N
  • Offline Offline
  • Berichten: 1138
  • ÖBB in 1:160
    • Oostenrijk in Miniatuur
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #2 Gepost op: 11 augustus 2006, 22:55:39 »
In feite niet meer dan wiseeldecoders voor het aansturen van de wissels en bezetmelders om je treinen te detecteren.

Wat voor deco's zijn relatief goedkoop, makkelijk in gebruik/aanleggen en wat komt er eventueel nog bij kijken?

Zelf dacht ik aan de viessmann dingen, domweg omdat ik geen andere, zo als deze dan, ken.
Mvg, Wouter

ÖBB in 1:160
Website -- FB

Sander

  • Offline Offline
  • Berichten: 4681
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #3 Gepost op: 11 augustus 2006, 22:57:06 »
Wouter,

Er komt ene hoop bij kijken.
Het beste is omdat uit te pluizen in een testovaaltje.
Even testovaaltje leggen, elektronica aansluiten en proberen met koploper aan de praat te krijgen. Beetje experimenteren en voila...daarna pas het grote werk.

mvg,
 Sander
mvg,
 Sander

Hub

  • Offline Offline
  • Berichten: 255
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #4 Gepost op: 11 augustus 2006, 23:12:46 »
Zoals je aangeeft heb je een IB, je kunt dan elke MM of DCC decoder gebruiken.
MM decoders zie b.v. Viessmann, Marklin, Conrad (ook zelfbouw) en Littfinski.
DCC zie b.v. Viessmann, Conrad, Littfinski.
Maar ook van Uhlenbrock.
Voor Littfinski zie:
http://www.ldt-infocenter.com/netherland/home_nl.htm

Voor bezetmelding kun je gebruik maken van bezetmelders met stroomdetectie.
S88 met losse stroomdetectoren, Viessmann, Littfinsky maar ook de zelfbouw BMD16-SD van Huib Maaskant.
Zie: http://www.floodland.nl/trein/info/digitaal_6.htm

Met vriendelijk groet,
Hub

Biem

  • Offline Offline
  • Berichten: 816
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #5 Gepost op: 11 augustus 2006, 23:45:18 »
Daar ik geen soldeerwonder ben, wel geprobeerd , daardoor mijn IB voor 3 maanden  heb moeten missen hou ik het bij kant en klaar spul, voor de wissels gebruik ik een aparte trafo met viessmann 5211 wisseldecoder , voor 4 wissels.
Voor de bezetmelders gebruik ik viessmann 5233 ,deze heeft 8 aansluitingen voor bezetmelders
Groeten uit Hoogeveen

Bust3R ÖBB

  • ÖBB in N
  • Offline Offline
  • Berichten: 1138
  • ÖBB in 1:160
    • Oostenrijk in Miniatuur
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #6 Gepost op: 14 augustus 2006, 22:54:34 »
Heb ik voor die vissmann wisseldecoders ook nog niet losse powermodule nodig? Of komt dat pas aanbod als er meerdere decoders komen?

Ik zie dat een aparte trafo ook werkt. Kan dat dan gewoon een oude zijn voor analoog rijden? Of moet er zo een lichttrafo op?
Mvg, Wouter

ÖBB in 1:160
Website -- FB

Biem

  • Offline Offline
  • Berichten: 816
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #7 Gepost op: 14 augustus 2006, 23:02:08 »
Wouter

Ik gebruik de viessmann 5211, 3 stuks , met een analoge trafo, eentje waar 16V wissel uitkomt, volgens mij is die powermodule niet nodig, daar je toch nooit alle wissels tegelijkertijd schakelt
Groeten uit Hoogeveen

Bust3R ÖBB

  • ÖBB in N
  • Offline Offline
  • Berichten: 1138
  • ÖBB in 1:160
    • Oostenrijk in Miniatuur
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #8 Gepost op: 14 augustus 2006, 23:04:39 »
Wouter

Ik gebruik de viessmann 5211, 3 stuks , met een analoge trafo, eentje waar 16V wissel uitkomt, volgens mij is die powermodule niet nodig, daar je toch nooit alle wissels tegelijkertijd schakelt

Nee inderdaad, lijkt me ook overbodig om alle wissels tegelijk aan te moeten sturen  :-|
Een 16V wissel heb ik nog wel staan  :)

Bedankt tot zover  :D
Mvg, Wouter

ÖBB in 1:160
Website -- FB

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #9 Gepost op: 15 augustus 2006, 00:59:29 »
 ::)
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.