Doel:€250.00
Donaties:€65.00

Per saldo:€-185.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-03-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Nieuwe baan in schaal nul: station Kloosterp door roadster36
Vandaag om 00:46:15
Aankomst grootste containerschip ter wereld door Rondje_HO
Vandaag om 00:30:52
Driemaster in ‘t veen - NS 2900 in h0 door Beached
Vandaag om 00:29:22
Artitec: DDM-1 door Duikeend
Vandaag om 00:01:58
The Summer of 69 door NS1220
06 april 2020, 23:58:51
Projekt 083-338 door hervé
06 april 2020, 23:58:37
Een kleine baan in een grote schaal: Laden en lossen in 1:22.5 door NS1220
06 april 2020, 23:51:17
NTM goederenwagens in Spoor-0 door FritsT
06 april 2020, 23:47:49
Länderbahn en Reichsbahn locomotieven. door Wim Vink
06 april 2020, 23:40:18
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Maarten.T
06 april 2020, 23:36:20
H0m RHB/MGB - van Sumvitg-C naar Disentis/Mustér (Zwitserland) door T.Spat
06 april 2020, 23:04:25
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
06 april 2020, 22:45:56
BMB-Module: "Blackwater Goods Yard" door St00mboy
06 april 2020, 22:27:38
Zestiger jaren plastic lijmen? door Klaas Zondervan
06 april 2020, 22:20:50
Wat is er momenteel te zien op de Betuweroute? door Rondje_HO
06 april 2020, 22:20:02
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door bosje77
06 april 2020, 21:57:27
DR4018's verliezen adres door henk
06 april 2020, 21:49:36
Grote trafo van minimaal 168VA of toch niet? door Klaas Zondervan
06 april 2020, 21:36:54
Modelspoorbaan Fleischmann door Arjen52
06 april 2020, 21:36:24
Roco BR 01 235 van 2-rail naar 3-rail ombouwen en digitaal maken. door Wim Vink
06 april 2020, 21:18:48
Bahnstrecke 5867 door Frank 123
06 april 2020, 21:13:55
Fleischmann piccolo eindafschakeling wisselaandrijving verwijderen door phdirk
06 april 2020, 20:41:51
M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door J. Moors
06 april 2020, 20:37:47
Tal der Eichhörnchen. N door raymond erdtsieck
06 april 2020, 20:25:55
Afwrijftransfer aanbrengen, waarmee kun je dat doen? door zuylen
06 april 2020, 20:24:34
Mk Rongenwagen in spoor O door roadster36
06 april 2020, 20:11:13
Meerkleurige led gezocht, kleuren rood/wit? door Timo
06 april 2020, 19:52:31
Bruggen-IG: De brug van Oosterbeek door ATB
06 april 2020, 19:52:20
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
06 april 2020, 19:35:01
BNLS-module: "Grasland" door Edsko Hekman
06 april 2020, 19:29:49
  

Auteur Topic: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB  (gelezen 1819 keer)

Bust3R ÖBB

  • ÖBB in N
  • Offline Offline
  • Berichten: 1138
  • ÖBB in 1:160
    • Oostenrijk in Miniatuur
Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Gepost op: 11 augustus 2006, 22:02:26 »
Ik ben reeds begonnen met het bouwen van de tafel. Nu naderd het moment om het schaduwstation aan te leggen. Nu ik echter digitaal ga rijden met de IB, wil ik het, als het zover is, ook computer gestuurd (koploper) gaan rijden.

Wat heb ik precies nodig om het schaduwstation digitaal aan te leggen? (buiten de rails en de IB om)
Ik bedoel dus b.v. bezetmelders, wisseldecoders en dat soort gein.

Alvast bedankt
Mvg, Wouter

ÖBB in 1:160
Website -- FB

Hub

  • Offline Offline
  • Berichten: 255
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #1 Gepost op: 11 augustus 2006, 22:19:11 »
Hallo Wouter,

In feite niet meer dan wiseeldecoders voor het aansturen van de wissels en bezetmelders om je treinen te detecteren. Seinen in een schaduwstation zijn overbodig , je ziet ze toch niet staan. In Koploper kun je ze wel op het scherm zichtbaar maken.

Met vriendelijke groet,
Hub

Bust3R ÖBB

  • ÖBB in N
  • Offline Offline
  • Berichten: 1138
  • ÖBB in 1:160
    • Oostenrijk in Miniatuur
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #2 Gepost op: 11 augustus 2006, 22:55:39 »
In feite niet meer dan wiseeldecoders voor het aansturen van de wissels en bezetmelders om je treinen te detecteren.

Wat voor deco's zijn relatief goedkoop, makkelijk in gebruik/aanleggen en wat komt er eventueel nog bij kijken?

Zelf dacht ik aan de viessmann dingen, domweg omdat ik geen andere, zo als deze dan, ken.
Mvg, Wouter

ÖBB in 1:160
Website -- FB

Sander

  • Offline Offline
  • Berichten: 4681
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #3 Gepost op: 11 augustus 2006, 22:57:06 »
Wouter,

Er komt ene hoop bij kijken.
Het beste is omdat uit te pluizen in een testovaaltje.
Even testovaaltje leggen, elektronica aansluiten en proberen met koploper aan de praat te krijgen. Beetje experimenteren en voila...daarna pas het grote werk.

mvg,
 Sander
mvg,
 Sander

Hub

  • Offline Offline
  • Berichten: 255
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #4 Gepost op: 11 augustus 2006, 23:12:46 »
Zoals je aangeeft heb je een IB, je kunt dan elke MM of DCC decoder gebruiken.
MM decoders zie b.v. Viessmann, Marklin, Conrad (ook zelfbouw) en Littfinski.
DCC zie b.v. Viessmann, Conrad, Littfinski.
Maar ook van Uhlenbrock.
Voor Littfinski zie:
http://www.ldt-infocenter.com/netherland/home_nl.htm

Voor bezetmelding kun je gebruik maken van bezetmelders met stroomdetectie.
S88 met losse stroomdetectoren, Viessmann, Littfinsky maar ook de zelfbouw BMD16-SD van Huib Maaskant.
Zie: http://www.floodland.nl/trein/info/digitaal_6.htm

Met vriendelijk groet,
Hub

Biem

  • Offline Offline
  • Berichten: 816
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #5 Gepost op: 11 augustus 2006, 23:45:18 »
Daar ik geen soldeerwonder ben, wel geprobeerd , daardoor mijn IB voor 3 maanden  heb moeten missen hou ik het bij kant en klaar spul, voor de wissels gebruik ik een aparte trafo met viessmann 5211 wisseldecoder , voor 4 wissels.
Voor de bezetmelders gebruik ik viessmann 5233 ,deze heeft 8 aansluitingen voor bezetmelders
Groeten uit Hoogeveen

Bust3R ÖBB

  • ÖBB in N
  • Offline Offline
  • Berichten: 1138
  • ÖBB in 1:160
    • Oostenrijk in Miniatuur
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #6 Gepost op: 14 augustus 2006, 22:54:34 »
Heb ik voor die vissmann wisseldecoders ook nog niet losse powermodule nodig? Of komt dat pas aanbod als er meerdere decoders komen?

Ik zie dat een aparte trafo ook werkt. Kan dat dan gewoon een oude zijn voor analoog rijden? Of moet er zo een lichttrafo op?
Mvg, Wouter

ÖBB in 1:160
Website -- FB

Biem

  • Offline Offline
  • Berichten: 816
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #7 Gepost op: 14 augustus 2006, 23:02:08 »
Wouter

Ik gebruik de viessmann 5211, 3 stuks , met een analoge trafo, eentje waar 16V wissel uitkomt, volgens mij is die powermodule niet nodig, daar je toch nooit alle wissels tegelijkertijd schakelt
Groeten uit Hoogeveen

Bust3R ÖBB

  • ÖBB in N
  • Offline Offline
  • Berichten: 1138
  • ÖBB in 1:160
    • Oostenrijk in Miniatuur
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #8 Gepost op: 14 augustus 2006, 23:04:39 »
Wouter

Ik gebruik de viessmann 5211, 3 stuks , met een analoge trafo, eentje waar 16V wissel uitkomt, volgens mij is die powermodule niet nodig, daar je toch nooit alle wissels tegelijkertijd schakelt

Nee inderdaad, lijkt me ook overbodig om alle wissels tegelijk aan te moeten sturen  :-|
Een 16V wissel heb ik nog wel staan  :)

Bedankt tot zover  :D
Mvg, Wouter

ÖBB in 1:160
Website -- FB

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Digitaal beginnen H0 Fleischmann -> IB
« Reactie #9 Gepost op: 15 augustus 2006, 00:59:29 »
 ::)
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.