Doel:€250.00
Donaties:€72.00

Per saldo:€-178.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-04-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Couperijtuigen NS/HSM/SS schaal 0 door JaJo
Vandaag om 17:49:11
Westlandbaan door Tulpendaal
Vandaag om 17:48:20
Perron HO, printontwerp gezocht door Gerard Rozeveld
Vandaag om 17:43:24
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Almar
Vandaag om 17:40:24
DM90-Buffel Dieseltreinstel door wibi
Vandaag om 17:39:53
Modelspoorbeurs Houten 4 mei 2019 voor/nabeschouwing. door JaJo
Vandaag om 17:35:47
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 17:08:06
Vrije vertaling van station Arnhem jaren 80 door Gerco van Beelen
Vandaag om 16:53:20
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
Vandaag om 16:51:20
Artitec / REE 1300, materieelbespreking. door Biesje
Vandaag om 16:50:31
Benodigdheden ROCO Multimaus in combinatie met Itrain door henk
Vandaag om 16:14:50
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 16:03:27
ICM-0 vraagje door ZwolsBas
Vandaag om 15:41:13
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Hlv53
Vandaag om 14:49:16
Start met TT door KNed
Vandaag om 13:28:00
Artitec 6300 door Gerke
Vandaag om 12:51:26
Kranenberg, een exercitie in code 70 door meino
Vandaag om 12:31:13
SNCB HLE 18 (ALSTOM) 3-rail of 2-rail? door Marklin6480
Vandaag om 11:55:07
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 11:45:20
Montage bouwkit Weinert BR 93 door Sven
Vandaag om 11:20:36
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door Bert van Gelder
Vandaag om 10:43:20
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:35:30
Intellibox en S88 storing door Ronald Koerts
Vandaag om 09:24:50
Sehr-am-Üzant II door Pnarfk
Vandaag om 09:09:33
Raadplaatje door HIJ
Vandaag om 08:43:39
Wissel loopt stroef door zuylen
Vandaag om 08:42:06
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door VFR
Vandaag om 07:59:37
Moderne loc koppelling door Thom
22 april 2019, 23:07:41
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door iarnrod
22 april 2019, 22:55:02
Doornvliet door NS264
22 april 2019, 22:39:03
  

Auteur Topic: Pallets 3 D printen  (gelezen 2004 keer)

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4379
Pallets 3 D printen
« Gepost op: 24 november 2018, 19:10:54 »
Heb ik weer
voor het haven deel,en wat andere plekken wil ik pallets hebben
Zoeken op thinkerverse en ja diverse stl files en dus mar gedownload
Door curagehaald om te slisen
op de sd de printer in
niks
Andere erop weer niks
heb nu zeker 7 files geprobeerd in stl en in G code
Eigenlijk lukt het altijd (niet altijd)
van een paarforumgenoten ook gekregen om meubels voor de orient interieurs te maken
Wie kan eens een goede file geven
Als je wilt in ruil kan ik gelijk door printen om zelf ook een aantal te hebben

Alle files van lading zijn welkom

MOVisser

  • Offline Offline
  • Berichten: 1247
    • Modelbouw in't algemeen.
Re: Pallets 3 D printen
« Reactie #1 Gepost op: 24 november 2018, 19:58:40 »
Stuur maar eens op. De STL's
En geef eens aan wat er mist of niet goed is.

Ronald Visser
Je kunt me vinden op diverse treinenbeurzen.

nighttrain1

  • Powered bij Oltronix; 2x300VA & plaatser moeilijkste raadplaat 2013
  • Offline Offline
  • Berichten: 3832
  • Ook deze tijd zal ooit die goeie ouwe tijd worden!
Re: Pallets 3 D printen
« Reactie #2 Gepost op: 24 november 2018, 21:35:48 »
Jerry, u heeft een PB.
Groeten Richard, nighttrain

DCC,NS,H0,Tijdperk 3B t/m 5 + vleugje nu, diverse digitale systemen.
VAM- & Beneluxtreinen

2011-2019***** & 22 plaatjes voor een ander geplaatst.

Bouw: Zwederbaan & BNLS-Forumbaan module “Ringvaart spoorbrug nabij Buitenkaag

Pietervde

  • Offline Offline
  • Berichten: 117
Re: Pallets 3 D printen
« Reactie #3 Gepost op: 24 november 2018, 22:07:02 »
En ik ook zie ik.

Wat gaat er precies mis? Ik heb deze gebruikt:

https://www.thingiverse.com/thing:850067

Settings: woodfill filament van colorfabb, 0.4 nozzle, 0,2mm layer height, brim van 5mm, heated bed.

De brim is voornamelijk om te zorgen dat t woodfill blijft zitten, die plakt anders niet lekker.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk


jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4379
Re: Pallets 3 D printen
« Reactie #4 Gepost op: 24 november 2018, 23:07:30 »
Die had ik ook
die is al in G code dacht ik
Ik heb ook in stl  ge download
Die open ik dan met CURA goed zetten slisen en dan op de tf card
printer
bed 60 graden
nozzle op 180 graden
temp automatisch
en normaal print dit goed uit
Maar metdepallet niet
er staan er wel 10 op thinker ,maar ik krijg er niet een geprint
Maakt niet uit inG code of in STL


Pietervde

  • Offline Offline
  • Berichten: 117
Re: Pallets 3 D printen
« Reactie #5 Gepost op: 25 november 2018, 08:52:30 »
Die is gewoon een stl hoor. Gcode wordt t pas als je m door cura gehaald hebt. ;)

Wat gaat er precies mis? Print ie helemaal niet, blijft t niet zitten op t bed, beweegt de kop wel maar komt er niets uit? Etc..

Ze kunnen wel degelijk printen, zoals je kan zien..


Sent from my LG-H815 using Tapatalk


jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4379
Re: Pallets 3 D printen
« Reactie #6 Gepost op: 25 november 2018, 11:21:48 »
een printe enkel een streep en bleef op de streep filament printen,tot de nozle er doorheen ging
en deze na door de curate geweest printe totaal niks
Geen enkel teken van leven

MOVisser

  • Offline Offline
  • Berichten: 1247
    • Modelbouw in't algemeen.
Re: Pallets 3 D printen
« Reactie #7 Gepost op: 25 november 2018, 13:14:10 »
Is er iets met de instellingen van slice programma gebeurd?

Ronald Visser
(edit) het model is inderdaad in de Z richting georienteerd. Dus een streep en dan hoger??
 
« Laatst bewerkt op: 25 november 2018, 13:21:02 door MOVisser »
Je kunt me vinden op diverse treinenbeurzen.

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4379
Re: Pallets 3 D printen
« Reactie #8 Gepost op: 25 november 2018, 13:32:10 »
Normaal als ik iets download , dan haal ik het bestand met cura als nieuw project op
Pas het op cura in de midden van het werk blad
Dan slice et cura dat ,en sla het op de sd kaart op
Stop het in de printer ,en dan verwarmd de nozzle en het blad ,zet de temp op auto en dan print alles normaal uit
De printer instellingen ver ander ik niet meer