Doel:€250.00
Donaties:€40.00

Per saldo:€-210.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-08-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 12:28:34
Baanbouw Bosje77 door Patrick1975
Vandaag om 12:23:14
Instellen iTrain door tonp7
Vandaag om 12:19:30
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door laurent
Vandaag om 12:15:51
Een stukje Odsherreds Jernbane (OHJ) door Stedahult
Vandaag om 12:14:35
Theo Roozen DE-II; draaistel heeft losgelaten, tips? door henk
Vandaag om 11:14:14
Bröckenbahn door Frank 123
Vandaag om 11:03:29
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Marco1044
Vandaag om 10:52:15
Raadplaatje door V200-G2000
Vandaag om 10:47:08
Groot onderhoud spoor Naarden Bussum door tuurtje
Vandaag om 10:46:41
Modeltreinenbeurs en Open Dag te Gangelt-Langbroich (D) door db403
Vandaag om 10:45:47
Fleischman 434x onderdelen, maar waar door Klaas Zondervan
Vandaag om 10:34:27
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door jjg koopmans
Vandaag om 10:28:15
Update: baan in de tropen door NS264
Vandaag om 10:13:50
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Reeks77
Vandaag om 10:04:46
EifelBurgenBahn door Bert V
Vandaag om 09:47:32
Bob Telford's Ashover Railcar voor H0e/009 door Noordernet
Vandaag om 08:18:38
's-Heer Heinkenspolder door NS264
Vandaag om 08:11:21
Fietsend treinstel door Te 2/2
Vandaag om 00:26:00
Artitec 2019 door sneek
Vandaag om 00:19:25
Driemaster in ‘t veen door NS1220
16 augustus 2019, 23:45:02
Voorstellen, en meteen hulp vragen. door Te 2/2
16 augustus 2019, 23:03:52
De opdracht voor de fotowedstrijd voor augustus/september: elektrische treinen door Bob R.
16 augustus 2019, 22:22:00
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door MOVisser
16 augustus 2019, 22:19:21
VERPLAATST: Verdwijnen van foto's op het forum. door Bert van Gelder
16 augustus 2019, 21:25:48
De bouw van een Leidse stadstram A300 door 44
16 augustus 2019, 21:16:28
Booster op basis van Arduino door Timo
16 augustus 2019, 20:28:29
Decoder foppen door weerstand ipv motor door Timo
16 augustus 2019, 20:23:31
Decoders aan voorkant tafel, nadelig? door Bierwagen
16 augustus 2019, 20:11:24
Digikeijs DR5000 Centrale, productbeschrijving door AlbertG
16 augustus 2019, 20:02:56
  

Auteur Topic: Pallets 3 D printen  (gelezen 2898 keer)

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4461
Pallets 3 D printen
« Gepost op: 24 november 2018, 19:10:54 »
Heb ik weer
voor het haven deel,en wat andere plekken wil ik pallets hebben
Zoeken op thinkerverse en ja diverse stl files en dus mar gedownload
Door curagehaald om te slisen
op de sd de printer in
niks
Andere erop weer niks
heb nu zeker 7 files geprobeerd in stl en in G code
Eigenlijk lukt het altijd (niet altijd)
van een paarforumgenoten ook gekregen om meubels voor de orient interieurs te maken
Wie kan eens een goede file geven
Als je wilt in ruil kan ik gelijk door printen om zelf ook een aantal te hebben

Alle files van lading zijn welkom

MOVisser

  • Offline Offline
  • Berichten: 1337
    • Modelbouw in't algemeen.
Re: Pallets 3 D printen
« Reactie #1 Gepost op: 24 november 2018, 19:58:40 »
Stuur maar eens op. De STL's
En geef eens aan wat er mist of niet goed is.

Ronald Visser
Je kunt me vinden op diverse treinenbeurzen.

nighttrain1

  • Powered bij Oltronix; 2x300VA & plaatser moeilijkste raadplaat 2013
  • Offline Offline
  • Berichten: 3957
  • Ook deze tijd zal ooit die goeie ouwe tijd worden!
Re: Pallets 3 D printen
« Reactie #2 Gepost op: 24 november 2018, 21:35:48 »
Jerry, u heeft een PB.
Groeten Richard, nighttrain

2012-2019*****

Bouw: Modelbaan & modulebakken

Pietervde

  • Offline Offline
  • Berichten: 123
Re: Pallets 3 D printen
« Reactie #3 Gepost op: 24 november 2018, 22:07:02 »
En ik ook zie ik.

Wat gaat er precies mis? Ik heb deze gebruikt:

https://www.thingiverse.com/thing:850067

Settings: woodfill filament van colorfabb, 0.4 nozzle, 0,2mm layer height, brim van 5mm, heated bed.

De brim is voornamelijk om te zorgen dat t woodfill blijft zitten, die plakt anders niet lekker.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk


jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4461
Re: Pallets 3 D printen
« Reactie #4 Gepost op: 24 november 2018, 23:07:30 »
Die had ik ook
die is al in G code dacht ik
Ik heb ook in stl  ge download
Die open ik dan met CURA goed zetten slisen en dan op de tf card
printer
bed 60 graden
nozzle op 180 graden
temp automatisch
en normaal print dit goed uit
Maar metdepallet niet
er staan er wel 10 op thinker ,maar ik krijg er niet een geprint
Maakt niet uit inG code of in STL


Pietervde

  • Offline Offline
  • Berichten: 123
Re: Pallets 3 D printen
« Reactie #5 Gepost op: 25 november 2018, 08:52:30 »
Die is gewoon een stl hoor. Gcode wordt t pas als je m door cura gehaald hebt. ;)

Wat gaat er precies mis? Print ie helemaal niet, blijft t niet zitten op t bed, beweegt de kop wel maar komt er niets uit? Etc..

Ze kunnen wel degelijk printen, zoals je kan zien..


Sent from my LG-H815 using Tapatalk


jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4461
Re: Pallets 3 D printen
« Reactie #6 Gepost op: 25 november 2018, 11:21:48 »
een printe enkel een streep en bleef op de streep filament printen,tot de nozle er doorheen ging
en deze na door de curate geweest printe totaal niks
Geen enkel teken van leven

MOVisser

  • Offline Offline
  • Berichten: 1337
    • Modelbouw in't algemeen.
Re: Pallets 3 D printen
« Reactie #7 Gepost op: 25 november 2018, 13:14:10 »
Is er iets met de instellingen van slice programma gebeurd?

Ronald Visser
(edit) het model is inderdaad in de Z richting georienteerd. Dus een streep en dan hoger??
 
« Laatst bewerkt op: 25 november 2018, 13:21:02 door MOVisser »
Je kunt me vinden op diverse treinenbeurzen.

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 4461
Re: Pallets 3 D printen
« Reactie #8 Gepost op: 25 november 2018, 13:32:10 »
Normaal als ik iets download , dan haal ik het bestand met cura als nieuw project op
Pas het op cura in de midden van het werk blad
Dan slice et cura dat ,en sla het op de sd kaart op
Stop het in de printer ,en dan verwarmd de nozzle en het blad ,zet de temp op auto en dan print alles normaal uit
De printer instellingen ver ander ik niet meer