Doel:€250.00
Donaties:€107.00

Per saldo:€-143.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 17-06-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

GATX zans knikketelwagon H0 door W. Thomas
Vandaag om 22:42:19
Projekt 083-338 door Rondje_HO
Vandaag om 22:41:07
Een secundair lijntje in de Puy de Dome en de (Haute) Loire anno 1968 door NS1220
Vandaag om 22:40:35
Modulebaan, waar kun je schaduwstation maken, en andere vragen. door Hendrik Jan
Vandaag om 22:40:14
Vitrinekast ipv baan door Martin Hornis
Vandaag om 22:39:40
BNLS-Module: "Spoormuseum in H0" door Eegtrain
Vandaag om 22:38:51
Wie herkent deze sfeervolle beschrijving? door johanw
Vandaag om 22:28:16
NS Gbs voor het vasteland en het antwoord van de DB voor Engeland door Ronet-1981
Vandaag om 21:44:01
25 jaar geleden door Rondje_HO
Vandaag om 21:43:07
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Rondje_HO
Vandaag om 21:38:28
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
Vandaag om 21:36:58
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Rondje_HO
Vandaag om 21:32:54
Van Swarzach naar Swarzburg door Rondje_HO
Vandaag om 21:29:31
Exacttrain, SBB Gbs, een nieuwe variant. door Rondje_HO
Vandaag om 21:28:12
FS verschil livrei XMPR - XMPR1 door Rondje_HO
Vandaag om 21:26:52
Tandwielen van as Roco-motortje afkrijgen? door ruudns
Vandaag om 21:17:48
Intellibox IR 60 550, hoe te updaten? door Ronald Koerts
Vandaag om 21:07:25
Smalspoorbaan "Hinterhof" Heinenoord door lokloods
Vandaag om 21:03:28
Atlas Reko DDR tram 'T59' gesuperd door DE-II
Vandaag om 20:13:12
ARBED-A Wagens, wie heeft hier meer info over? door Ronet-1981
Vandaag om 19:59:58
BNLS-actie: Artitec DAF SRV door Edsko Hekman
Vandaag om 18:35:57
Roco Fccpps door VAM65
Vandaag om 17:33:22
'even voorstellen’ uit Las Vegas door thonis
Vandaag om 17:20:09
Electrotren NS 1300, hoe demonteren? door hmmglaser
Vandaag om 17:03:19
Baanbouw met Ecos besturing genaamd: Giessenstad Rbf door Esufreak
Vandaag om 15:58:58
De bouw van Rehausen. door Lobomotion69
Vandaag om 15:14:40
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door phdirk
Vandaag om 13:42:30
Raadplaatje door Klaas Zondervan
Vandaag om 13:04:00
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door Eric B
Vandaag om 10:25:42
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Eric B
Vandaag om 10:18:03
  

Auteur Topic: Helemaal opnieuw digitaal beginnen  (gelezen 3041 keer)

railgeert

  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #15 Gepost op: 01 oktober 2018, 11:34:22 »
Okay, nu helemaal duidelijk, dank allen, ga een apart stuk spoor aanleggen voor te programmeren
« Laatst bewerkt op: 05 oktober 2018, 09:25:37 door René Huibers »

Paul_V

  • Offline Offline
  • Berichten: 30
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #16 Gepost op: 01 oktober 2018, 11:52:56 »
Volgens mij is het mogelijk een opstelspoortje als programmeerspoor te gebruiken. Beide railstaven moeten geïsoleerd zijn van het hoofdspoor en de programmeeraansluitingen doe je aan het opstelspoor. Bij mijn weten heeft de IB een instelling dat er rijspanning op het programmeerspoor staat bij gewoon rijden en staat er in programmeermodus (niet POM) alleen programmeerspanning op.
Ik kan me vergissen, want ik ben eigenlijk al te lang niet meer actief met de baan (maar vind het wel leuk om mee te lezen en denken!).

Groet,
Paul


Verzonden met Tapatalk

railgeert

  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #17 Gepost op: 01 oktober 2018, 12:10:24 »
Thanks, ik wacht dan nog even een reactie af van iemand die dat ook kan bevestigen. Niet dat ik je niet geloff hoor, maar heb mn IB al een keer opgeblazen , vandaar dat ik nu eerst vraag voordat ik wat doe ::)

Sandopie

  • Offline Offline
  • Berichten: 226
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #18 Gepost op: 01 oktober 2018, 12:18:58 »
Misschien even de handleiding raadplegen?
Met vriendelijke groet,

Rinus Vos

Volume draagt niets bij aan de kracht van het argument.



OpenDcc GBMBoost16T master, GBM16TS, GBMBoost16T cliënt, OneControl en LightControl, iTrain.

Paul_V

  • Offline Offline
  • Berichten: 30
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #19 Gepost op: 01 oktober 2018, 13:12:39 »
Thanks, ik wacht dan nog even een reactie af van iemand die dat ook kan bevestigen. Niet dat ik je niet geloff hoor, maar heb mn IB al een keer opgeblazen , vandaar dat ik nu eerst vraag voordat ik wat doe ::)
Begrijp ik. Ik heb het even nagezocht in de handleiding en mijn geheugen had me niet in de steek gelaten. Intellibox handboek pagina 9/10 en Intellibox IR handboek pagina 25/26.

Groet,
Paul


Verzonden met Tapatalk

railgeert

  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #20 Gepost op: 01 oktober 2018, 13:24:02 »
@Sandopie, al gedaan, maar voor de zekerheid toch nog even nagevraagd!!!
@Paul, dank je, ga dit zo proberen

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10208
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #21 Gepost op: 01 oktober 2018, 15:27:39 »

Bij mijn Lenz-centrale is de programmeeruitgang op een rollenbank of een apart metertje spoor aangesloten. Een nieuwe loc of een loc met een net ingebouwde decoder zet ik op dat programmeerspoor om te kijken of alles in orde is. De programmeeruitgang heeft een sterk begrensde stroomafgifte en kan een verkeerd gemonteerde decoder niet opblazen. Nu speelt dat met de komst van de decoderstekkers niet meer zo, maar toch. Als alles in orde blijkt, geef ik de loc het gewenste adres en verander wat ik toch al wil veranderen. Daarna gaat de loc naar de baan en gebruik ik vooral nog POM. Ik vind dat handig, omdat je de verandering gelijk kan proberen. Je kan geen cv's uitlezen, dus zo nu en dan moet de loc toch terug naar het programmeerspoor, maar een risico heeft het gebruik van POM verder niet.

Helemaal mee eens. Dat werkt op deze manier echt prima.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4409
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #22 Gepost op: 01 oktober 2018, 17:04:44 »
IB heeft inderdaad de optie om de programeeruitgang met de normale railuitgang te verbinden als er niet geprogrammeerd wordt. En op centrales die deze mogelijkheid niet hebt zou je met de railspanning een relais kunnen laten schakelen die dit doet. Heb j geen geklooi met een schakelaar die je kunt vergeten.

Of je een programmeerspoor in de baant wilt opnemen of niet is persoonlijke keuze. Zelf lijkt me dat best praktisch zolang dit geen belangrijk stuk spoor is en je duidelijk de grenzen weet.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

waldberg

  • Offline Offline
  • Berichten: 486
    • Waldberg: Bundesbahn tijdperk IV in H0
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #23 Gepost op: 01 oktober 2018, 17:59:08 »
Hallo,

Het klopt inderdaad wat Paul in reactie nummer 16 zegt. (y)


railgeert

  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #24 Gepost op: 05 oktober 2018, 08:28:57 »
Gelukt, dank jullie wel

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3054
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #25 Gepost op: 05 oktober 2018, 09:18:48 »

CV1 kan alleen via de programmeeruitgang worden veranderd.


Het kan ook prima  via POM. ;)

Gr, Ben.

borotof

  • Offline Offline
  • Berichten: 226
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #26 Gepost op: 05 oktober 2018, 12:36:02 »
Doe je maar 1 keer ;-)

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3054
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #27 Gepost op: 05 oktober 2018, 16:35:55 »
Onzin.....

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4409
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #28 Gepost op: 06 oktober 2018, 12:58:43 »
Laat ik het zo zeggen, CV1 zou niet via POM moeten kunnen ;D en ik ken ook geen centrale/decoder die het kan. :angel:


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 3054
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #29 Gepost op: 06 oktober 2018, 17:14:09 »
Probeer het maar uit Timo. Ik kan het hier, met zowel mijn IB als ook met de DR5000. Ik heb zelfs geen programmeerspoor, doe alles op het hoofdspoor onder POM. ;)