Doel:€250.00
Donaties:€0.00

Per saldo:€-250.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 10-10-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Calimero
Vandaag om 01:18:19
Experimenteren met Arduino - Mardec, reageert wel op DCC signaal van MultiMaus door Hube
Vandaag om 00:15:12
(BNLS Modulebaan) 27 oktober 2018 Generale repetitie tbv Eurospoor in Eindhoven. door Age van Dijk
Vandaag om 00:08:06
BNLS-actie: Artitec DAF SRV door Edsko Hekman
17 oktober 2018, 23:10:57
Railad ombouwen door Falcon10
17 oktober 2018, 23:10:24
ACME BR187 openen door Falcon10
17 oktober 2018, 23:08:49
Korneschans. Een fictief Duits Nederlands grensstation. door DJV
17 oktober 2018, 23:07:21
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Joop_L
17 oktober 2018, 23:02:55
Projekt 083-338 door jerrytrein
17 oktober 2018, 22:57:14
De Wadlander, een eilandbaan. door VFR
17 oktober 2018, 22:34:19
Een Roco 2418 omnummeren: passend alternatief nummer gezocht door spock
17 oktober 2018, 22:32:36
Rangeerstukje bas door haes
17 oktober 2018, 22:31:41
MB-module: "L'Esimé" door Chris80
17 oktober 2018, 22:22:46
Spoor 1 locs programmeren met IBI door phdirk
17 oktober 2018, 22:16:04
Ombouw/moderniseren Lima koploper door San-Markos
17 oktober 2018, 22:13:38
Heen, En en Weer: de tram. door DE-II
17 oktober 2018, 22:10:51
S88 splitter of lange netwerkkabels bij uitbreiding baan door phdirk
17 oktober 2018, 22:07:13
Viessmann 5214, pendelautomaat. Vertaling/uitleg aansluiting gevraagd. door MOVisser
17 oktober 2018, 22:06:49
Oersik etsplaat spoor 0, bouwverslag door 1795
17 oktober 2018, 22:00:05
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
17 oktober 2018, 21:46:07
Landerbahn en Reichsbahn locomotieven. door puntenglijder
17 oktober 2018, 21:44:24
Waldberg: Bundesbahn tijdperk IV in H0 door Rondje_HO
17 oktober 2018, 21:43:53
Vraag over Frans rijtuig door Rondje_HO
17 oktober 2018, 21:40:05
LSModels 2018 door Rondje_HO
17 oktober 2018, 21:39:40
Raadplaatje door GerardvV
17 oktober 2018, 21:38:18
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
17 oktober 2018, 21:22:05
  

Auteur Topic: Helemaal opnieuw digitaal beginnen  (gelezen 1861 keer)

railgeert

  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #15 Gepost op: 01 oktober 2018, 11:34:22 »
Okay, nu helemaal duidelijk, dank allen, ga een apart stuk spoor aanleggen voor te programmeren
« Laatst bewerkt op: 05 oktober 2018, 09:25:37 door René Huibers »

Paul_V

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #16 Gepost op: 01 oktober 2018, 11:52:56 »
Volgens mij is het mogelijk een opstelspoortje als programmeerspoor te gebruiken. Beide railstaven moeten geïsoleerd zijn van het hoofdspoor en de programmeeraansluitingen doe je aan het opstelspoor. Bij mijn weten heeft de IB een instelling dat er rijspanning op het programmeerspoor staat bij gewoon rijden en staat er in programmeermodus (niet POM) alleen programmeerspanning op.
Ik kan me vergissen, want ik ben eigenlijk al te lang niet meer actief met de baan (maar vind het wel leuk om mee te lezen en denken!).

Groet,
Paul


Verzonden met Tapatalk

railgeert

  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #17 Gepost op: 01 oktober 2018, 12:10:24 »
Thanks, ik wacht dan nog even een reactie af van iemand die dat ook kan bevestigen. Niet dat ik je niet geloff hoor, maar heb mn IB al een keer opgeblazen , vandaar dat ik nu eerst vraag voordat ik wat doe ::)

Sandopie

  • Offline Offline
  • Berichten: 195
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #18 Gepost op: 01 oktober 2018, 12:18:58 »
Misschien even de handleiding raadplegen?
Met vriendelijke groet,

Rinus Vos

Volume draagt niets bij aan de kracht van het argument.



OpenDcc GBMBoost16T master, GBM16TS, GBMBoost16T cliënt, OneControl en LightControl.

Paul_V

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #19 Gepost op: 01 oktober 2018, 13:12:39 »
Thanks, ik wacht dan nog even een reactie af van iemand die dat ook kan bevestigen. Niet dat ik je niet geloff hoor, maar heb mn IB al een keer opgeblazen , vandaar dat ik nu eerst vraag voordat ik wat doe ::)
Begrijp ik. Ik heb het even nagezocht in de handleiding en mijn geheugen had me niet in de steek gelaten. Intellibox handboek pagina 9/10 en Intellibox IR handboek pagina 25/26.

Groet,
Paul


Verzonden met Tapatalk

railgeert

  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #20 Gepost op: 01 oktober 2018, 13:24:02 »
@Sandopie, al gedaan, maar voor de zekerheid toch nog even nagevraagd!!!
@Paul, dank je, ga dit zo proberen

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9705
  • Live you life to the fullest!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #21 Gepost op: 01 oktober 2018, 15:27:39 »

Bij mijn Lenz-centrale is de programmeeruitgang op een rollenbank of een apart metertje spoor aangesloten. Een nieuwe loc of een loc met een net ingebouwde decoder zet ik op dat programmeerspoor om te kijken of alles in orde is. De programmeeruitgang heeft een sterk begrensde stroomafgifte en kan een verkeerd gemonteerde decoder niet opblazen. Nu speelt dat met de komst van de decoderstekkers niet meer zo, maar toch. Als alles in orde blijkt, geef ik de loc het gewenste adres en verander wat ik toch al wil veranderen. Daarna gaat de loc naar de baan en gebruik ik vooral nog POM. Ik vind dat handig, omdat je de verandering gelijk kan proberen. Je kan geen cv's uitlezen, dus zo nu en dan moet de loc toch terug naar het programmeerspoor, maar een risico heeft het gebruik van POM verder niet.

Helemaal mee eens. Dat werkt op deze manier echt prima.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 3999
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #22 Gepost op: 01 oktober 2018, 17:04:44 »
IB heeft inderdaad de optie om de programeeruitgang met de normale railuitgang te verbinden als er niet geprogrammeerd wordt. En op centrales die deze mogelijkheid niet hebt zou je met de railspanning een relais kunnen laten schakelen die dit doet. Heb j geen geklooi met een schakelaar die je kunt vergeten.

Of je een programmeerspoor in de baant wilt opnemen of niet is persoonlijke keuze. Zelf lijkt me dat best praktisch zolang dit geen belangrijk stuk spoor is en je duidelijk de grenzen weet.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

waldberg

  • Offline Offline
  • Berichten: 386
    • Waldberg: Bundesbahn tijdperk IV in H0
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #23 Gepost op: 01 oktober 2018, 17:59:08 »
Hallo,

Het klopt inderdaad wat Paul in reactie nummer 16 zegt. (y)


railgeert

  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #24 Gepost op: 05 oktober 2018, 08:28:57 »
Gelukt, dank jullie wel

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 2907
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #25 Gepost op: 05 oktober 2018, 09:18:48 »

CV1 kan alleen via de programmeeruitgang worden veranderd.


Het kan ook prima  via POM. ;)

Gr, Ben.

borotof

  • Offline Offline
  • Berichten: 179
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #26 Gepost op: 05 oktober 2018, 12:36:02 »
Doe je maar 1 keer ;-)

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 2907
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #27 Gepost op: 05 oktober 2018, 16:35:55 »
Onzin.....

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 3999
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #28 Gepost op: 06 oktober 2018, 12:58:43 »
Laat ik het zo zeggen, CV1 zou niet via POM moeten kunnen ;D en ik ken ook geen centrale/decoder die het kan. :angel:


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 2907
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #29 Gepost op: 06 oktober 2018, 17:14:09 »
Probeer het maar uit Timo. Ik kan het hier, met zowel mijn IB als ook met de DR5000. Ik heb zelfs geen programmeerspoor, doe alles op het hoofdspoor onder POM. ;)