Doel:€250.00
Donaties:€90.00

Per saldo:€-160.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-02-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Rail 2019 Houten 22-23-24 februari door Met een sik
Vandaag om 19:37:21
Raadplaatje door Niekleair
Vandaag om 19:31:10
Vraag: Alternatieve traptreden ACME DB IC rijtuigen? door laurent
Vandaag om 19:28:56
NS modelbaan Hoekdam H0 door André 1976
Vandaag om 19:24:28
Artitec DE1 ombouwen 2-rail naar 3-rail. door Station_Dooiland
Vandaag om 19:24:10
Oersik in schaal 1 door Met een sik
Vandaag om 19:21:25
De Rheingold in model naoorlogs door Hans Reints
Vandaag om 19:13:29
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Eric B
Vandaag om 18:58:53
Een Elotrains 1500 zelf bouwen uit parts door duikeend
Vandaag om 18:58:36
Baan in Los Angeles door ArjanB
Vandaag om 18:54:01
Wie is de maker en welke schaal ? door IJsselsteyn
Vandaag om 18:52:36
Projekt 083-338 door Reinout van Rees
Vandaag om 18:16:02
Roco 62231, lok. Wielen draaien wel, maar rijdt niet. door Jeff
Vandaag om 18:06:58
The Intercontinental Railroad Company door clickmaniac
Vandaag om 17:17:26
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door NS1220
Vandaag om 15:40:19
"Spoor op Vleugels" in H0 door Pinkelpa
Vandaag om 15:07:32
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 15:07:17
Eerste serieuze ervaring met modelbouw - Fotodijkje in aanbouw door NS1220
Vandaag om 14:21:49
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door 72sonett
Vandaag om 13:35:15
Fleischmann startsetje in N -vraagje over de loc door Supercitroen
Vandaag om 13:23:36
NL baan: Frotterdam in h0 door Eric B
Vandaag om 12:52:51
De Hondsrugbaan, H0 door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 12:40:57
Niet alle functies van diversen Roco loc's werken via MultiMaus 10810 (v1.04) door FHJ Seller
Vandaag om 11:30:32
BNLS-Module: "La vie...une gare abandonnée" door Edsko Hekman
Vandaag om 11:13:45
Liefhebbers Fremo in n? door Bert van Gelder
Vandaag om 10:42:54
Zet in je agenda: zaterdag 30 maart Beneluxspoordag 2019 Nieuw-Vennep... door Bob R.
Vandaag om 10:03:17
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:38:09
Bouw Artitec Elektriciteitshuisje in N door Pauldg
Vandaag om 09:37:57
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door Suchet
Vandaag om 07:45:45
MB-module: "Groeten uit Jottum" door Tulpendaal
Vandaag om 07:22:53
  

Auteur Topic: Helemaal opnieuw digitaal beginnen  (gelezen 2976 keer)

railgeert

  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #15 Gepost op: 01 oktober 2018, 11:34:22 »
Okay, nu helemaal duidelijk, dank allen, ga een apart stuk spoor aanleggen voor te programmeren
« Laatst bewerkt op: 05 oktober 2018, 09:25:37 door René Huibers »

Paul_V

  • Offline Offline
  • Berichten: 27
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #16 Gepost op: 01 oktober 2018, 11:52:56 »
Volgens mij is het mogelijk een opstelspoortje als programmeerspoor te gebruiken. Beide railstaven moeten geïsoleerd zijn van het hoofdspoor en de programmeeraansluitingen doe je aan het opstelspoor. Bij mijn weten heeft de IB een instelling dat er rijspanning op het programmeerspoor staat bij gewoon rijden en staat er in programmeermodus (niet POM) alleen programmeerspanning op.
Ik kan me vergissen, want ik ben eigenlijk al te lang niet meer actief met de baan (maar vind het wel leuk om mee te lezen en denken!).

Groet,
Paul


Verzonden met Tapatalk

railgeert

  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #17 Gepost op: 01 oktober 2018, 12:10:24 »
Thanks, ik wacht dan nog even een reactie af van iemand die dat ook kan bevestigen. Niet dat ik je niet geloff hoor, maar heb mn IB al een keer opgeblazen , vandaar dat ik nu eerst vraag voordat ik wat doe ::)

Sandopie

  • Offline Offline
  • Berichten: 209
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #18 Gepost op: 01 oktober 2018, 12:18:58 »
Misschien even de handleiding raadplegen?
Met vriendelijke groet,

Rinus Vos

Volume draagt niets bij aan de kracht van het argument.



OpenDcc GBMBoost16T master, GBM16TS, GBMBoost16T cliënt, OneControl en LightControl.

Paul_V

  • Offline Offline
  • Berichten: 27
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #19 Gepost op: 01 oktober 2018, 13:12:39 »
Thanks, ik wacht dan nog even een reactie af van iemand die dat ook kan bevestigen. Niet dat ik je niet geloff hoor, maar heb mn IB al een keer opgeblazen , vandaar dat ik nu eerst vraag voordat ik wat doe ::)
Begrijp ik. Ik heb het even nagezocht in de handleiding en mijn geheugen had me niet in de steek gelaten. Intellibox handboek pagina 9/10 en Intellibox IR handboek pagina 25/26.

Groet,
Paul


Verzonden met Tapatalk

railgeert

  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #20 Gepost op: 01 oktober 2018, 13:24:02 »
@Sandopie, al gedaan, maar voor de zekerheid toch nog even nagevraagd!!!
@Paul, dank je, ga dit zo proberen

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10044
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #21 Gepost op: 01 oktober 2018, 15:27:39 »

Bij mijn Lenz-centrale is de programmeeruitgang op een rollenbank of een apart metertje spoor aangesloten. Een nieuwe loc of een loc met een net ingebouwde decoder zet ik op dat programmeerspoor om te kijken of alles in orde is. De programmeeruitgang heeft een sterk begrensde stroomafgifte en kan een verkeerd gemonteerde decoder niet opblazen. Nu speelt dat met de komst van de decoderstekkers niet meer zo, maar toch. Als alles in orde blijkt, geef ik de loc het gewenste adres en verander wat ik toch al wil veranderen. Daarna gaat de loc naar de baan en gebruik ik vooral nog POM. Ik vind dat handig, omdat je de verandering gelijk kan proberen. Je kan geen cv's uitlezen, dus zo nu en dan moet de loc toch terug naar het programmeerspoor, maar een risico heeft het gebruik van POM verder niet.

Helemaal mee eens. Dat werkt op deze manier echt prima.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4310
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #22 Gepost op: 01 oktober 2018, 17:04:44 »
IB heeft inderdaad de optie om de programeeruitgang met de normale railuitgang te verbinden als er niet geprogrammeerd wordt. En op centrales die deze mogelijkheid niet hebt zou je met de railspanning een relais kunnen laten schakelen die dit doet. Heb j geen geklooi met een schakelaar die je kunt vergeten.

Of je een programmeerspoor in de baant wilt opnemen of niet is persoonlijke keuze. Zelf lijkt me dat best praktisch zolang dit geen belangrijk stuk spoor is en je duidelijk de grenzen weet.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

waldberg

  • Offline Offline
  • Berichten: 486
    • Waldberg: Bundesbahn tijdperk IV in H0
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #23 Gepost op: 01 oktober 2018, 17:59:08 »
Hallo,

Het klopt inderdaad wat Paul in reactie nummer 16 zegt. (y)


railgeert

  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #24 Gepost op: 05 oktober 2018, 08:28:57 »
Gelukt, dank jullie wel

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 2988
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #25 Gepost op: 05 oktober 2018, 09:18:48 »

CV1 kan alleen via de programmeeruitgang worden veranderd.


Het kan ook prima  via POM. ;)

Gr, Ben.

borotof

  • Offline Offline
  • Berichten: 205
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #26 Gepost op: 05 oktober 2018, 12:36:02 »
Doe je maar 1 keer ;-)

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 2988
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #27 Gepost op: 05 oktober 2018, 16:35:55 »
Onzin.....

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4310
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #28 Gepost op: 06 oktober 2018, 12:58:43 »
Laat ik het zo zeggen, CV1 zou niet via POM moeten kunnen ;D en ik ken ook geen centrale/decoder die het kan. :angel:


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Ben

  • Online Online
  • Berichten: 2988
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #29 Gepost op: 06 oktober 2018, 17:14:09 »
Probeer het maar uit Timo. Ik kan het hier, met zowel mijn IB als ook met de DR5000. Ik heb zelfs geen programmeerspoor, doe alles op het hoofdspoor onder POM. ;)