Doel:€250.00
Donaties:€80.00

Per saldo:€-170.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 09-12-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Hekwerk Roco 2200 door MDK193
Vandaag om 09:35:14
ASB wielen vervangen voor gewone wielen door Arjen52
Vandaag om 09:10:57
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Den Zoeterdam
Vandaag om 08:57:38
Van Swarzach naar Swarzburg door ca.gorter
Vandaag om 08:32:13
MB-module: "L'Esimé" door g-j
Vandaag om 08:14:07
MB-module: "Vakwerk is een vak apart" door Tulpendaal
Vandaag om 07:38:34
Rijnstraat door Tulpendaal
Vandaag om 06:35:30
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 05:40:16
Baan in Los Angeles door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 04:22:25
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Silver Fox 2512
Vandaag om 00:16:31
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 00:06:29
Nieuws over oud spul in Colombia door fc_del_nordeste
14 december 2018, 23:27:24
Opvangen ontsporing in klimspiraal door zuyderduyn
14 december 2018, 23:17:21
E10 Lok geen rode sluitlichten? door VictorPM
14 december 2018, 23:15:03
Luchtfoto's van Nederland in de jaren 20 en 30 van de 20e eeuw door Jan-Peter
14 december 2018, 22:42:10
www.NLinModel.nl - Nederlands modelspoor overzicht door KNed
14 december 2018, 22:36:30
Elco aansluiten op lok door Dave.......
14 december 2018, 22:33:54
Roco 2018 (zonder Fleischmann) door Rondje_HO
14 december 2018, 22:31:20
Projekt 083-338 door 44
14 december 2018, 22:21:01
Schwarzburg-Neuffen-Bahn door eichddraig
14 december 2018, 22:15:00
Neurenberg 2019; wat staat er op jouw verlanglijst? door Rondje_HO
14 december 2018, 22:13:41
Heen, En en Weer door DE-II
14 december 2018, 22:06:02
Aansluitklemmen Fleischmann Profi storen vaak door kawaaad
14 december 2018, 22:05:03
Silencer nieuw baanplan HO - met 9 jaar vertraging... door NS264
14 december 2018, 21:52:03
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door Ivo tB
14 december 2018, 21:49:12
Pronsfeld door rotaspeed
14 december 2018, 21:23:37
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
14 december 2018, 21:10:36
H0 baanplan gebaseerd op Zell im Wiesental 274x265cm door AnneR
14 december 2018, 21:09:52
Kato N met LokPilot micro door trabiarie
14 december 2018, 20:19:11
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Chris2412
14 december 2018, 19:56:42
  

Auteur Topic: Helemaal opnieuw digitaal beginnen  (gelezen 2932 keer)

railgeert

  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #15 Gepost op: 01 oktober 2018, 11:34:22 »
Okay, nu helemaal duidelijk, dank allen, ga een apart stuk spoor aanleggen voor te programmeren
« Laatst bewerkt op: 05 oktober 2018, 09:25:37 door René Huibers »

Paul_V

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #16 Gepost op: 01 oktober 2018, 11:52:56 »
Volgens mij is het mogelijk een opstelspoortje als programmeerspoor te gebruiken. Beide railstaven moeten geïsoleerd zijn van het hoofdspoor en de programmeeraansluitingen doe je aan het opstelspoor. Bij mijn weten heeft de IB een instelling dat er rijspanning op het programmeerspoor staat bij gewoon rijden en staat er in programmeermodus (niet POM) alleen programmeerspanning op.
Ik kan me vergissen, want ik ben eigenlijk al te lang niet meer actief met de baan (maar vind het wel leuk om mee te lezen en denken!).

Groet,
Paul


Verzonden met Tapatalk

railgeert

  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #17 Gepost op: 01 oktober 2018, 12:10:24 »
Thanks, ik wacht dan nog even een reactie af van iemand die dat ook kan bevestigen. Niet dat ik je niet geloff hoor, maar heb mn IB al een keer opgeblazen , vandaar dat ik nu eerst vraag voordat ik wat doe ::)

Sandopie

  • Offline Offline
  • Berichten: 208
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #18 Gepost op: 01 oktober 2018, 12:18:58 »
Misschien even de handleiding raadplegen?
Met vriendelijke groet,

Rinus Vos

Volume draagt niets bij aan de kracht van het argument.



OpenDcc GBMBoost16T master, GBM16TS, GBMBoost16T cliënt, OneControl en LightControl.

Paul_V

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #19 Gepost op: 01 oktober 2018, 13:12:39 »
Thanks, ik wacht dan nog even een reactie af van iemand die dat ook kan bevestigen. Niet dat ik je niet geloff hoor, maar heb mn IB al een keer opgeblazen , vandaar dat ik nu eerst vraag voordat ik wat doe ::)
Begrijp ik. Ik heb het even nagezocht in de handleiding en mijn geheugen had me niet in de steek gelaten. Intellibox handboek pagina 9/10 en Intellibox IR handboek pagina 25/26.

Groet,
Paul


Verzonden met Tapatalk

railgeert

  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #20 Gepost op: 01 oktober 2018, 13:24:02 »
@Sandopie, al gedaan, maar voor de zekerheid toch nog even nagevraagd!!!
@Paul, dank je, ga dit zo proberen

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 9871
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #21 Gepost op: 01 oktober 2018, 15:27:39 »

Bij mijn Lenz-centrale is de programmeeruitgang op een rollenbank of een apart metertje spoor aangesloten. Een nieuwe loc of een loc met een net ingebouwde decoder zet ik op dat programmeerspoor om te kijken of alles in orde is. De programmeeruitgang heeft een sterk begrensde stroomafgifte en kan een verkeerd gemonteerde decoder niet opblazen. Nu speelt dat met de komst van de decoderstekkers niet meer zo, maar toch. Als alles in orde blijkt, geef ik de loc het gewenste adres en verander wat ik toch al wil veranderen. Daarna gaat de loc naar de baan en gebruik ik vooral nog POM. Ik vind dat handig, omdat je de verandering gelijk kan proberen. Je kan geen cv's uitlezen, dus zo nu en dan moet de loc toch terug naar het programmeerspoor, maar een risico heeft het gebruik van POM verder niet.

Helemaal mee eens. Dat werkt op deze manier echt prima.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4100
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #22 Gepost op: 01 oktober 2018, 17:04:44 »
IB heeft inderdaad de optie om de programeeruitgang met de normale railuitgang te verbinden als er niet geprogrammeerd wordt. En op centrales die deze mogelijkheid niet hebt zou je met de railspanning een relais kunnen laten schakelen die dit doet. Heb j geen geklooi met een schakelaar die je kunt vergeten.

Of je een programmeerspoor in de baant wilt opnemen of niet is persoonlijke keuze. Zelf lijkt me dat best praktisch zolang dit geen belangrijk stuk spoor is en je duidelijk de grenzen weet.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

waldberg

  • Offline Offline
  • Berichten: 469
    • Waldberg: Bundesbahn tijdperk IV in H0
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #23 Gepost op: 01 oktober 2018, 17:59:08 »
Hallo,

Het klopt inderdaad wat Paul in reactie nummer 16 zegt. (y)


railgeert

  • Offline Offline
  • Berichten: 9
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #24 Gepost op: 05 oktober 2018, 08:28:57 »
Gelukt, dank jullie wel

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 2942
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #25 Gepost op: 05 oktober 2018, 09:18:48 »

CV1 kan alleen via de programmeeruitgang worden veranderd.


Het kan ook prima  via POM. ;)

Gr, Ben.

borotof

  • Offline Offline
  • Berichten: 193
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #26 Gepost op: 05 oktober 2018, 12:36:02 »
Doe je maar 1 keer ;-)

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 2942
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #27 Gepost op: 05 oktober 2018, 16:35:55 »
Onzin.....

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4100
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #28 Gepost op: 06 oktober 2018, 12:58:43 »
Laat ik het zo zeggen, CV1 zou niet via POM moeten kunnen ;D en ik ken ook geen centrale/decoder die het kan. :angel:


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Ben

  • Offline Offline
  • Berichten: 2942
Re: Helemaal opnieuw digitaal beginnen
« Reactie #29 Gepost op: 06 oktober 2018, 17:14:09 »
Probeer het maar uit Timo. Ik kan het hier, met zowel mijn IB als ook met de DR5000. Ik heb zelfs geen programmeerspoor, doe alles op het hoofdspoor onder POM. ;)