Doel:€250.00
Donaties:€147.00

Per saldo:€-103.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 20-06-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

NS sproeitrein in h0 door Thowra
Vandaag om 13:23:18
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 13:17:47
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door NS1220
Vandaag om 13:17:25
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door edwin1974
Vandaag om 12:40:15
Raadplaatje door little feat
Vandaag om 12:39:54
FS verschil livrei XMPR - XMPR1 door Joshua
Vandaag om 12:39:47
Frico Gbs Piko wel of geen rembordes door Rondje_HO
Vandaag om 12:08:16
Petitie MBV de Wissel door mbvdewissel
Vandaag om 11:34:51
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 11:06:38
Van Swarzach naar Swarzburg door nkob
Vandaag om 10:54:22
Spoor op industrieterrein Lage Weide door Vislijn
Vandaag om 10:05:17
Het Veluws landschap door Harold Content
Vandaag om 09:49:18
Austria Express D 217 door Madelon
Vandaag om 09:44:40
25 jaar geleden door Willem1951
Vandaag om 09:11:25
Update: baan in de tropen door nkob
Vandaag om 08:45:50
Atlas Reko DDR tram 'T59' gesuperd door Roy van Dijk
Vandaag om 08:44:37
MK Modelbouwstudio NBDS 118/119, een probeersel door Tomasso
Vandaag om 08:41:08
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Lobomotion69
Vandaag om 08:30:59
Ombouwen DC --> AC door Martin Domburg
Vandaag om 08:24:46
"Bij nader omzien", een Nederlands spoorwegfotoarchief door MR
Vandaag om 08:23:40
Backer & Rueb in LGB II..... door Piet Groot
Vandaag om 07:45:03
Bouw spoor nul modulebaan, Bahnhof Königshofen, tijdperk III door g-j
Vandaag om 06:51:20
Modulebaan, waar kun je schaduwstation maken, en andere vragen. door Lobomotion69
Vandaag om 04:08:57
Artitec / REE 1300, materieelbespreking. door Biesje
Vandaag om 02:07:18
BNLS-actie: Artitec DAF SRV door klusser
Vandaag om 00:46:31
19 Toen door GerardvV
19 juni 2019, 23:41:07
Marklin 36501 ombouwen met een ESU 54610 decoder. door Jan-Peter
19 juni 2019, 23:09:09
MB-module "Dolce far N-te" door Hendrik Jan
19 juni 2019, 23:07:31
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Pinkelpa
19 juni 2019, 22:13:25
Guarda, of hoe Google Earth me ideeën geeft.. door Edsko Hekman
19 juni 2019, 22:07:14
  

Auteur Topic: Probleem automatisch rijden Rocrail.  (gelezen 2521 keer)

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 72
Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Gepost op: 18 september 2018, 17:44:54 »
Beste allen,

Wij zijn druk bezig met ons oefenovaaltje digitaal en automatisch aan te sturen door gebruik te maken van Rocrail op de pc. Wij hebben verschillende locomotieven toegevoegd. Daarna hebben we per poging één locomotief toegewezen aan een blok en op de baan gezet. Echter zodra wij automatisch gaan rijden maakt hij direct melding van een ghosttrain in het aankomende blok en slaat rocrail/z21 op "stop".  Om te kijken wat er eventueel aan mankeerde hebben wij de optie "spooktrein toestaan" aangevinkt.

Nu rijdt de trein wel automatisch maar zoals te zien in de afbeelding rijdt hij als ghost (de bezetmelders melden wel de juiste bezetting op de baan). De desbetreffende locomotief blijft op het scherm in het aangewezen blok staan. In werkelijkheid rijdt de locomotief wel rond en de locatie geeft hij aan als "ghost" in de blokken. Elke locomotief welke we geprobeerd hebben (verschillende docoders) geven hetzelfde resultaat.

Weet iemand welke instellingen we verkeerd hebben gedaan?

Voor de duidelijkheid het gaat om een:
witte z21 start
bijbehorende tp link router
Rocrail op Windows 10

Hopelijk kunnen jullie ons helpen.

Met vriendelijke groet,
Wouter



Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 651
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #1 Gepost op: 18 september 2018, 17:56:14 »
Hoe is je computer aan de Z21 gekoppeld? Wifi of bedraad?
En we stomen door....

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 72
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #2 Gepost op: 18 september 2018, 18:36:14 »
Beste Frank,

De z21 is verbonden met de pc doormiddel van WiFi

HansQ

  • Offline Offline
  • Berichten: 1891
  • Daar waar de rook is, is de kortsluiting...
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #3 Gepost op: 18 september 2018, 18:57:45 »
...wat voor bezetmelders? S88?
HansQ,
spoor N modulebouw, electronica, Selectrix,
RailClub Utrecht N-brigade

San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 122
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #4 Gepost op: 18 september 2018, 19:48:26 »
@HansQ Oeps, even vergeten te melden. De gebruikte bezetmelder is een DR4088RB-CS van Digikeis.

Groet,
Mark

dickkoning

  • Offline Offline
  • Berichten: 139
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #5 Gepost op: 18 september 2018, 20:39:29 »
Hoi
Heb je in rocrail rijwegen gedefinieerd ?  Ik zie geen geel blok gedefinieerd wat voor rocrail geldt als de volgende bestemming
Als automatisch rijden nieg opstart is dat meesral iets met rijrichting
Probeer de  rijrichting in handregelaar eens om te draaien voor je een loco start
Anders de orientatie van de loco in het blok veranderen mbv  Re muisknop menu van het blok

Dick

San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 122
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #6 Gepost op: 18 september 2018, 21:18:20 »
@dickkoning   Ik ben nog even wezen prutsen. In principe waren de rijwegen eerder gedefinieerd, al zou hier natuurlijk altijd een foutje in kunnen zitten. Daarnaast heb ik het gele blok nu wel tevoorschijn gekregen (al wil hij dit enkel doen van blok 2 naar 4, door de loc handmatig een bestemming te geven). Wellicht dat dat ligt aan het pijltje in blok 2? De locomotief rijdt in ieder geval blok 2 niet uit en er verschijnt direct in blok 4 de melding "ghost".  Het veranderen van de rijrichting leek niks op te lossen, ook niet met de multimaus.





Groet,
Mark
« Laatst bewerkt op: 18 september 2018, 21:24:54 door San-Markos »

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 651
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #7 Gepost op: 18 september 2018, 21:27:36 »
Hoi Wouter,

Om te beginnen heb ik zelf probleem gehad met spook trienen als gevolg van gemiste bezetmeldingen. Bleek dat WiFi niet in staat was (lees snel genoeg )alle meldingen vanuit de centrale door te geven. Nu heb ik er wel wat meer melders aanhangen maar na maken bekabelde verbinding was dit weg.

Hoe heb jij blok 5 fysiek gemaakt in ingesteld in Rocrail. Zie hier namelijk geen sensoren (bezetmelders) voor en na het blok

Gr Frank
En we stomen door....

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 72
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #8 Gepost op: 18 september 2018, 21:47:06 »
Hallo Frank,

Het klopt inderdaad dat op de tekening in Rocrail de melders iets verder van het blok zijn getekend. In het echt zitten ze iets dichter op het blok. Het bekabelt proberen kan inderdaad geen kwaad. dit gaan we proberen!

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 651
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #9 Gepost op: 18 september 2018, 21:50:56 »
Komen de sensoren wel op (rood) in Rocrail als je er een locomotief op plaatst (en dan alleen de sensor waar de loc staat)?
En we stomen door....

wouter-

  • Offline Offline
  • Berichten: 72
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #10 Gepost op: 18 september 2018, 21:51:47 »
jazeker alle bolletjes gloeien braaf rood op als de trein er overheen rijd.

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 651
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #11 Gepost op: 18 september 2018, 21:55:07 »
En dat de isolatie rond de gedectecteerde secties goed zijn. Als er een spookmelding is op een stuk waar geen stroomverbruiker (locomotief) staat dan moet er toch een bezetmelder van dat blok geactiveerd zijn...
En we stomen door....

Frank 123

  • Offline Offline
  • Berichten: 651
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #12 Gepost op: 18 september 2018, 21:58:12 »
Als je handmatig rondrijdt moet dus elke sensor apart oplichten als de loc er over heen rijdt.
Niet rijden in Rocrail kan aan heel wat vinkjes liggen maar spookmelding in blok waar niets staat beteken dat er toch ergens een lekstroom is of je hebt een sensor bij verkeerde rijweg ingevuld..
 Dus een sensor van blok 2 vermeld in de rijweg van blok 2 naar blok 5...
En we stomen door....

Hans1963

  • Offline Offline
  • Berichten: 17
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #13 Gepost op: 18 september 2018, 22:08:21 »
misschien in de Analyzer het ""plan Health" eens draaien.


San-Markos

  • Offline Offline
  • Berichten: 122
Re: Probleem automatisch rijden Rocrail.
« Reactie #14 Gepost op: 18 september 2018, 22:54:15 »
De analyzer heeft helaas niks opgeleverd. Waar ik nu wel achter ben gekomen is dat als ik de voeding inschakel, dan op automodus druk, de loc laat rijden en dan pas de loc naar een bestemming sleep, hij een aantal rondjes op deze manier rijdt (de vlakken waar de trein rijdt kleuren in zijn geheel rood en bij de bezetmelder staat ghost, zie afbeelding 1). Na een rondje of 2 gaat de loc ineens harder rijden en dan wordt het geel tussen blok 2 en 4 en stopt het gehele geheel vanwege een ghost in blok 4 (afbeelding 2).

Ik zal morgen het ook eens met een internetkabel van de laptop naar de router , zou mooi zijn als dat de oplossing zou zijn.

Groet,
Mark