Doel:€250.00
Donaties:€90.00

Per saldo:€-160.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-02-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Start met TT door Almar
Vandaag om 23:33:24
Een Elotrains 1500 zelf bouwen uit parts door SuperSylvester
Vandaag om 22:56:05
Bouw Br 01 226, Ersatzlok Henschel-Wegmann. door wob
Vandaag om 22:46:23
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door roadster36
Vandaag om 22:42:43
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door V200-G2000
Vandaag om 22:41:11
Welke soort printplaat door Dartje75
Vandaag om 22:34:55
01TREFF Maarn, 16 &17 februari door D_Loc
Vandaag om 22:33:39
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Bert V
Vandaag om 22:31:48
MB-module "Dolce far N-te" door Hendrik Jan
Vandaag om 22:28:00
Inzetbaarheid ACME 50584 ACME MU 71 84 72-70 622-2 NS door Rondje_HO
Vandaag om 22:22:18
Piko 2019 door Quinzeedied
Vandaag om 22:20:44
Roco NS Sik Pimpen, kleur groen gezocht. door roadster36
Vandaag om 22:18:05
NS 4500 van MK Modelbouwstudio's door roadster36
Vandaag om 22:16:10
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 22:14:53
Luck Feinmechanik door Erik_omBC
Vandaag om 22:04:46
Depot 2 door Hans Reints
Vandaag om 21:59:10
Sluiting traject Geldermalsen-Elst? door Martin Hornis
Vandaag om 21:34:56
BNLS trammodule: “Jewels of the HTM” door martijn v m
Vandaag om 21:26:35
Mooi weer om buiten te spelen door St00mboy
Vandaag om 21:25:10
Kappen DH1 Wadloper door Biesje
Vandaag om 21:19:57
Westlandbaan door Christoph
Vandaag om 21:04:16
Verbouwing Magic Train (schaal 0e) door Piet Groot
Vandaag om 20:49:02
NS modelbaan Hoekdam H0 door guus43
Vandaag om 20:40:21
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 20:38:57
Mauritsburg (H0) door mcnjasper
Vandaag om 20:01:39
MB-module: "L'Esimé" door Chris80
Vandaag om 19:42:56
Oosterbeekbrug bis door Gert Arkema
Vandaag om 19:36:03
Project 0m, iets heel anders: Rhätische Bahn door Daniels
Vandaag om 19:17:59
BNLS-module: "Grasland" door Edsko Hekman
Vandaag om 18:28:29
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Klaas Kremer
Vandaag om 17:15:03
  

Auteur Topic: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.  (gelezen 908 keer)

Bert van Hooff

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
  • aan de beperking herkent men de meester
Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Gepost op: 20 augustus 2018, 18:36:21 »
Hallo allemaal,
Ik heb vier stoomlocs uit startsets, de Circus Mondolino loc, de Holiday Express, Thomas en Percy. Ze staan bij mijn Märklin Digitaal allemaal automatisch op het stoomlocomotiefje (nummer 1), is er een eenvoudige mogelijkheid om deze locs op een ander adres te zetten? Gewoon het adres veranderen lukt niet.
Graag jullie reactie, alvast bedankt.
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2018, 18:48:36 door Bert van Hooff »

borotof

  • Offline Offline
  • Berichten: 201
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #1 Gepost op: 20 augustus 2018, 20:45:04 »
Wat bedoel je met _gewoon_ het adres veranderen ? Kan me voorstellen dat het loks zijn die je met een dipswitch moet wijzigen.

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2280
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #2 Gepost op: 20 augustus 2018, 21:39:58 »
De circus mondolino sowieso niet.

Aangezien het motorola decoders zijn, kan je ook geen CV's programmeren, maar zal je met registers aan de gang moeten. Hoe dat staat wel ergens beschreven, heb ik nooit gedaan.
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 + MS3 | Tischbahner | LN + DAISY II Funk | C Rails | Multiprotocol | D | A | CH

Tischbahning.de

KNed

  • Offline Offline
  • Berichten: 2572
    • nederlof.net
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #3 Gepost op: 20 augustus 2018, 21:40:54 »
Ik begrijp uit je vraag dat je Märklin rijdt. maar mij is niet duidelijk welke besturing, is dat de IR (infrarood) besturing?

Je zal de decoders moeten programmeren naar een ander adres. Maar volgens mij kan dat met de IR besturing niet.
Als je een andere besturing gebruikt kan het mogelijk wel.

Als oplossing kan je de adressen laten veranderen bij een modelspoor winkel of mede-hobbyist

Koen
H0: Periode: 1980-heden, vooral NL, 3-rail digitaal | LGB
Beheerder van: NL in Model | modelspooradressen | Marklin dipswitch

Jan-Peter

  • Offline Offline
  • Berichten: 1719
  • Bnlx treinendokter.
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #4 Gepost op: 20 augustus 2018, 22:35:52 »
Marklin zou marklin niet zijn als er niet ergens een mogelijkheid is om meer loks te verkopen....  ;D

Zomaar even uit de handleiding gekopieerd. (Dit geldt voor de decoders zonder dipswitch/muizen toetsenbord).

===QUOTE===
7.2 Adres wijzigen:
Indien u twee locomotieven met hetzelfde adres heeft, kunt u het adres van één van de locomotie-
ven veranderen:
transformator uit de wandcontactdoos nemen. Stel de adreskeuzeschakelaar (9*) op het ge-
wenste adres in. Druk op de toets “Rijrichting veranderen” (7*). Houd deze toets ingedrukt terwijl
de lens (4*) van de IR-afstandsbediening naar de ontvanger wijst en steek de transformator weer in
de wandcontactdoos.

Zodra de verlichting brand dan wel knippert, de toets loslaten. Het inschakelen van de verlichting dan wel het
knipperen daarvan, geeft aan dat het programmeren in bedrijf is.
Zodra het licht dooft is de programmering gereed. De loc kan nu met het nieuwe adres in bedrijf genomen worden
===UNQUOTE===

Ach je doet eens wat voor een merk ...  ;)
JP
(Proef run Treindokter...)
10* Dig. HO 3Rail ,HOe DB/OBB IV/V, Maritieme thema's.

KNed

  • Offline Offline
  • Berichten: 2572
    • nederlof.net
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #5 Gepost op: 20 augustus 2018, 22:41:58 »
Interessant, nooit geweten!
H0: Periode: 1980-heden, vooral NL, 3-rail digitaal | LGB
Beheerder van: NL in Model | modelspooradressen | Marklin dipswitch

Bert van Hooff

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
  • aan de beperking herkent men de meester
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #6 Gepost op: 22 augustus 2018, 15:48:27 »
Allemaal bedankt voor jullie hulp, ik kan nu verder!

hmmglaser

  • Offline Offline
  • Berichten: 104
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #7 Gepost op: 22 augustus 2018, 17:23:15 »
Ik dacht dat voor de bedrade versie geld dat je de omkeer toets moet vast houden tot de verlichting begint te knipperen nadat je de keuze schakelaar op het gewenst adres had gezet.
Maar al deze aanpassingen staan gewoon in de gebruiksaanwijzing van de start set of van het betreffende lokje.
Mvg Mark