Doel:€250.00
Donaties:€125.00

Per saldo:€-125.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-11-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
Vandaag om 23:53:14
Verzendperikelen door klusser
Vandaag om 23:52:08
NS 2801 van MK modelbouwstudio door RobBennis
Vandaag om 23:36:45
MB-module: "Vakwerk is een vak apart" door Klaas Zondervan
Vandaag om 23:21:36
Modelbaan Waldbach Süd door MWS
Vandaag om 23:00:36
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Chris80
Vandaag om 22:56:16
Potloodkunst door NS1220
Vandaag om 22:40:47
Bouwpakket van een CIWL LX rijtuig van Amati door Carel Ruysink
Vandaag om 22:38:54
Nederlandse spoorwegen 1956 - 1969 door NS8714
Vandaag om 22:38:21
Dwergsein van 3D print Eurospoor 2018 door Hans sprinter
Vandaag om 22:37:02
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 22:21:27
Bröckenbahn door NS264
Vandaag om 22:20:15
Rhb (H0m) - Station “Versam-Safien” (Swiss-Almere) door heuvelbaan
Vandaag om 22:19:54
Stilstaande loc wordt niet gedetecteerd door bezetmelder door BernardD
Vandaag om 22:18:12
Fotodijk als Diorama; moest nog een keer... door NS1220
Vandaag om 22:15:03
Met toetsenbord minimaal 2 treinen tegelijk besturen door g60force
Vandaag om 22:14:24
Midland Industriebaan, NS Tijdperk IV, HO. door NS264
Vandaag om 22:11:52
Projekt 083-338 door Paralectic
Vandaag om 22:08:12
Eerste serieuze ervaring met modelbouw - Fotodijkje in aanbouw door Paralectic
Vandaag om 22:01:21
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door André82
Vandaag om 21:59:39
Rollenbank in Spoor-1 door Tulpendaal
Vandaag om 21:53:13
Falkensteiner bockerl door Wim Hesselink
Vandaag om 21:53:06
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door brutus1
Vandaag om 21:39:20
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
Vandaag om 21:01:55
  

Auteur Topic: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.  (gelezen 870 keer)

Bert van Hooff

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
  • aan de beperking herkent men de meester
Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Gepost op: 20 augustus 2018, 18:36:21 »
Hallo allemaal,
Ik heb vier stoomlocs uit startsets, de Circus Mondolino loc, de Holiday Express, Thomas en Percy. Ze staan bij mijn Märklin Digitaal allemaal automatisch op het stoomlocomotiefje (nummer 1), is er een eenvoudige mogelijkheid om deze locs op een ander adres te zetten? Gewoon het adres veranderen lukt niet.
Graag jullie reactie, alvast bedankt.
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2018, 18:48:36 door Bert van Hooff »

borotof

  • Offline Offline
  • Berichten: 187
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #1 Gepost op: 20 augustus 2018, 20:45:04 »
Wat bedoel je met _gewoon_ het adres veranderen ? Kan me voorstellen dat het loks zijn die je met een dipswitch moet wijzigen.

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2237
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #2 Gepost op: 20 augustus 2018, 21:39:58 »
De circus mondolino sowieso niet.

Aangezien het motorola decoders zijn, kan je ook geen CV's programmeren, maar zal je met registers aan de gang moeten. Hoe dat staat wel ergens beschreven, heb ik nooit gedaan.
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 + MS3 | Tischbahner | LN + DAISY II Funk | C Rails | Multiprotocol | D | A | CH

Tischbahning.de

KNed

  • Offline Offline
  • Berichten: 2532
    • nederlof.net
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #3 Gepost op: 20 augustus 2018, 21:40:54 »
Ik begrijp uit je vraag dat je Märklin rijdt. maar mij is niet duidelijk welke besturing, is dat de IR (infrarood) besturing?

Je zal de decoders moeten programmeren naar een ander adres. Maar volgens mij kan dat met de IR besturing niet.
Als je een andere besturing gebruikt kan het mogelijk wel.

Als oplossing kan je de adressen laten veranderen bij een modelspoor winkel of mede-hobbyist

Koen
Periode: 1980-heden, vooral NL, 3-rail digitaal, H0, Central Station I, MrDirect
Sinds zomer 2017 ook met LGB gestart

Jan-Peter

  • Offline Offline
  • Berichten: 1662
  • Bnlx treinendokter.
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #4 Gepost op: 20 augustus 2018, 22:35:52 »
Marklin zou marklin niet zijn als er niet ergens een mogelijkheid is om meer loks te verkopen....  ;D

Zomaar even uit de handleiding gekopieerd. (Dit geldt voor de decoders zonder dipswitch/muizen toetsenbord).

===QUOTE===
7.2 Adres wijzigen:
Indien u twee locomotieven met hetzelfde adres heeft, kunt u het adres van één van de locomotie-
ven veranderen:
transformator uit de wandcontactdoos nemen. Stel de adreskeuzeschakelaar (9*) op het ge-
wenste adres in. Druk op de toets “Rijrichting veranderen” (7*). Houd deze toets ingedrukt terwijl
de lens (4*) van de IR-afstandsbediening naar de ontvanger wijst en steek de transformator weer in
de wandcontactdoos.

Zodra de verlichting brand dan wel knippert, de toets loslaten. Het inschakelen van de verlichting dan wel het
knipperen daarvan, geeft aan dat het programmeren in bedrijf is.
Zodra het licht dooft is de programmering gereed. De loc kan nu met het nieuwe adres in bedrijf genomen worden
===UNQUOTE===

Ach je doet eens wat voor een merk ...  ;)
JP
(Proef run Treindokter...)
10* Dig. HO 3Rail ,HOe DB/OBB IV/V, Maritieme thema's.

KNed

  • Offline Offline
  • Berichten: 2532
    • nederlof.net
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #5 Gepost op: 20 augustus 2018, 22:41:58 »
Interessant, nooit geweten!
Periode: 1980-heden, vooral NL, 3-rail digitaal, H0, Central Station I, MrDirect
Sinds zomer 2017 ook met LGB gestart

Bert van Hooff

  • Offline Offline
  • Berichten: 22
  • aan de beperking herkent men de meester
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #6 Gepost op: 22 augustus 2018, 15:48:27 »
Allemaal bedankt voor jullie hulp, ik kan nu verder!

hmmglaser

  • Offline Offline
  • Berichten: 104
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #7 Gepost op: 22 augustus 2018, 17:23:15 »
Ik dacht dat voor de bedrade versie geld dat je de omkeer toets moet vast houden tot de verlichting begint te knipperen nadat je de keuze schakelaar op het gewenst adres had gezet.
Maar al deze aanpassingen staan gewoon in de gebruiksaanwijzing van de start set of van het betreffende lokje.
Mvg Mark