Doel:€250.00
Donaties:€345.00

Per saldo:€95.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-01-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 12:07:00
Fleischmann v60 ho door stoombr38
Vandaag om 12:02:33
Zoutkamp 1921 - 1942, Het plan door Noordernet
Vandaag om 11:58:36
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door bosje77
Vandaag om 11:57:46
1/32 schaal, 'Papier Berken", andere bomen , grassen en meer. door Daniel Caso
Vandaag om 11:51:41
Modelspoorbeurs Groningen 25 januari 2020 door Zilte
Vandaag om 11:32:11
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
Vandaag om 11:31:44
Albulabahn in H0m door Dave.......
Vandaag om 11:30:31
VERPLAATST: PMT 2020 door Bert van Gelder
Vandaag om 11:12:22
3D/RM: GVB 12G (Amsterdamse gelede tram in H0) door Mitchell
Vandaag om 11:06:51
NSinModel blijft aktief.. door ruudns
Vandaag om 11:00:25
EifelBurgenBahn door Reinout van Rees
Vandaag om 10:58:49
Roco Geoline wissel digitaal gemaakt, werkt niet. door bmwpiet
Vandaag om 10:45:00
PMT 2020 door VFR
Vandaag om 10:42:09
Rheinburgh, TP V/VI door Frank 123
Vandaag om 10:27:40
Artitec 2020, raad-draadje door Bert van Gelder
Vandaag om 10:21:24
Modules van Kees Gorter door ca.gorter
Vandaag om 10:12:34
Het 01TREFF 2020: Spoor 0 en 1 puur! door becasse
Vandaag om 09:53:49
Heris 2020 door Bert van Gelder
Vandaag om 09:41:59
Oorzaak ontsporen postrijtuig Liliput door bmwpiet
Vandaag om 09:33:17
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Chris Westerduin
Vandaag om 08:33:05
Nieuwe baan, nieuwe schaal van N naar H0e door haes
Vandaag om 08:32:42
Roco NS1000, oud model, digitaliseren en pimpen door gtw6016
Vandaag om 08:07:44
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
Vandaag om 00:41:22
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door ingenium
25 januari 2020, 23:55:15
Wissel puntstuk, ervaringen met Frog juicer gevraagd. door Hendrik Jan
25 januari 2020, 23:31:34
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
25 januari 2020, 23:09:40
Frans loodsje door 44
25 januari 2020, 23:06:46
Videoserie: Rocrail voor beginners door Patrick Smout
25 januari 2020, 22:58:04
Deining in Dönsdorf door Reinout van Rees
25 januari 2020, 22:49:10
  

Auteur Topic: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.  (gelezen 983 keer)

Bert van Hooff

  • Offline Offline
  • Berichten: 27
  • aan de beperking herkent men de meester
Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Gepost op: 20 augustus 2018, 18:36:21 »
Hallo allemaal,
Ik heb vier stoomlocs uit startsets, de Circus Mondolino loc, de Holiday Express, Thomas en Percy. Ze staan bij mijn Märklin Digitaal allemaal automatisch op het stoomlocomotiefje (nummer 1), is er een eenvoudige mogelijkheid om deze locs op een ander adres te zetten? Gewoon het adres veranderen lukt niet.
Graag jullie reactie, alvast bedankt.
« Laatst bewerkt op: 20 augustus 2018, 18:48:36 door Bert van Hooff »

borotof

  • Offline Offline
  • Berichten: 261
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #1 Gepost op: 20 augustus 2018, 20:45:04 »
Wat bedoel je met _gewoon_ het adres veranderen ? Kan me voorstellen dat het loks zijn die je met een dipswitch moet wijzigen.

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2417
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #2 Gepost op: 20 augustus 2018, 21:39:58 »
De circus mondolino sowieso niet.

Aangezien het motorola decoders zijn, kan je ook geen CV's programmeren, maar zal je met registers aan de gang moeten. Hoe dat staat wel ergens beschreven, heb ik nooit gedaan.
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 + MS3 | Tischbahner | LN + DAISY II Funk | C Rails | Multiprotocol | D | A | CH

Tischbahning.de

KNed

  • Offline Offline
  • Berichten: 2666
    • nederlof.net
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #3 Gepost op: 20 augustus 2018, 21:40:54 »
Ik begrijp uit je vraag dat je Märklin rijdt. maar mij is niet duidelijk welke besturing, is dat de IR (infrarood) besturing?

Je zal de decoders moeten programmeren naar een ander adres. Maar volgens mij kan dat met de IR besturing niet.
Als je een andere besturing gebruikt kan het mogelijk wel.

Als oplossing kan je de adressen laten veranderen bij een modelspoor winkel of mede-hobbyist

Koen
H0: Periode: 1980-heden, vooral NL, 3-rail digitaal | LGB
Beheerder van: NL in Model | modelspooradressen | Marklin dipswitch

Jan-Peter

  • Offline Offline
  • Berichten: 1814
  • Bnlx treinendokter.
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #4 Gepost op: 20 augustus 2018, 22:35:52 »
Marklin zou marklin niet zijn als er niet ergens een mogelijkheid is om meer loks te verkopen....  ;D

Zomaar even uit de handleiding gekopieerd. (Dit geldt voor de decoders zonder dipswitch/muizen toetsenbord).

===QUOTE===
7.2 Adres wijzigen:
Indien u twee locomotieven met hetzelfde adres heeft, kunt u het adres van één van de locomotie-
ven veranderen:
transformator uit de wandcontactdoos nemen. Stel de adreskeuzeschakelaar (9*) op het ge-
wenste adres in. Druk op de toets “Rijrichting veranderen” (7*). Houd deze toets ingedrukt terwijl
de lens (4*) van de IR-afstandsbediening naar de ontvanger wijst en steek de transformator weer in
de wandcontactdoos.

Zodra de verlichting brand dan wel knippert, de toets loslaten. Het inschakelen van de verlichting dan wel het
knipperen daarvan, geeft aan dat het programmeren in bedrijf is.
Zodra het licht dooft is de programmering gereed. De loc kan nu met het nieuwe adres in bedrijf genomen worden
===UNQUOTE===

Ach je doet eens wat voor een merk ...  ;)
JP
(Proef run Treindokter...)
10* Dig. HO 3Rail ,HOe DB/OBB IV/V, Maritieme thema's.

KNed

  • Offline Offline
  • Berichten: 2666
    • nederlof.net
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #5 Gepost op: 20 augustus 2018, 22:41:58 »
Interessant, nooit geweten!
H0: Periode: 1980-heden, vooral NL, 3-rail digitaal | LGB
Beheerder van: NL in Model | modelspooradressen | Marklin dipswitch

Bert van Hooff

  • Offline Offline
  • Berichten: 27
  • aan de beperking herkent men de meester
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #6 Gepost op: 22 augustus 2018, 15:48:27 »
Allemaal bedankt voor jullie hulp, ik kan nu verder!

hmmglaser

  • Offline Offline
  • Berichten: 116
Re: Digitale locs uit startset allemaal op hetzelfde nummer.
« Reactie #7 Gepost op: 22 augustus 2018, 17:23:15 »
Ik dacht dat voor de bedrade versie geld dat je de omkeer toets moet vast houden tot de verlichting begint te knipperen nadat je de keuze schakelaar op het gewenst adres had gezet.
Maar al deze aanpassingen staan gewoon in de gebruiksaanwijzing van de start set of van het betreffende lokje.
Mvg Mark