Google+
Doel:€250.00
Donaties:€34.30

Per saldo:€-215.70

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 11-08-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Doorbraak in 3D Print technologie door Almar
Vandaag om 23:30:34
Den Overslag & Marchan'Dix door Frans Peeters
Vandaag om 23:27:25
BNLS-Module: "L'Esimé" door Chris80
Vandaag om 23:26:11
Raadplaatje door Mike 1961
Vandaag om 23:20:36
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door mwdb
Vandaag om 23:18:50
BNLS Baanbreker - ProjeKct 083 tot 338 door mwdb
Vandaag om 23:12:22
Without automatisch door Klaas Zondervan
Vandaag om 22:51:54
19 Toen door Modellbahnwagen
Vandaag om 22:30:15
Rivarossi DB 627 pimpen. door Paralectic
Vandaag om 22:27:52
Spoor 0 messing, HSM AB 185-246 door FritsT
Vandaag om 22:15:15
Herstart en inspiratieloos door Jan Onderstoom
Vandaag om 22:02:14
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
Vandaag om 21:56:49
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Harryku
Vandaag om 21:54:37
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Rondje_HO
Vandaag om 21:41:41
Rails zelf bouwen schaal 1:64, waar onderdelen verkrijgbaar? door Sven
Vandaag om 21:14:30
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 21:14:15
Tramstraat in Waterland in H0m door Hugo Baart
Vandaag om 21:07:36
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door roco
Vandaag om 18:57:05
  

Auteur Topic: Fleischmann 1385 rijdt amper  (gelezen 542 keer)

Yuri Sloof

  • Offline Offline
  • Berichten: 106
  • Fan van Oostenrijkse, Zwitserse en Duitse treinen
Fleischmann 1385 rijdt amper
« Gepost op: 28 mei 2018, 18:31:07 »
Beste medeforumgenoten,

Ik heb al even de fleischmann 1385 in huis en wou hem weer eens even laten rijden. De loc wilt alleen niet normaal wegrijden. De motor van de loc lijkt overuren te draaien, maar de loc komt niet tot nauwelijks in beweging. Ook de assen van het motorgedeelte draaien niet. Heb zelf de loc een keer deels uit elkaar gehaald en toen getest of de assen draaiden als ik die stroom gaf. De assen draaiden gewoon, waarna ik de loc weer in elkaar heb gezet. De loc reed daarna 1 rondje naar behoren, maar daarna deed het probleem zich weer op. Weet iemand wat er mis zou kunnen zijn? Ik rijd zelf trouwens analoog.

Mvg Yuri

jerrytrein

  • Offline Offline
  • Berichten: 3938
Re: Fleischmann 1385 rijdt amper
« Reactie #1 Gepost op: 28 mei 2018, 18:56:23 »
Denk dat als je goed voelt het tandwiel op de motor as los zit
Loshalen en een drup seconden lijm er in en dan wer monteren
Wel opletten dat het niet in het lager komt
Of los halen plat leggen en een tik erop geven

klusser

  • Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag
  • Offline Offline
  • Berichten: 756
  • wie met modder gooit,verliest grond!
    • Kuyerbosch  H0
Re: Fleischmann 1385 rijdt amper
« Reactie #2 Gepost op: 28 mei 2018, 18:57:02 »
Tandwiel misschien los op de as? In koude toestand heeft het nog net genoeg grip,als die wat warmer wordt krijgt het meer speling op de as en slipt het tandwiel.Motor draait volop ,tandwiel maar een fractie hiervan.
Mij krijgen ze niet gek. Ik ben het al...

stoombr38

  • Offline Offline
  • Berichten: 138
Re: Fleischmann 1385 rijdt amper
« Reactie #3 Gepost op: 28 mei 2018, 18:59:09 »
Waarschijnlijk zit het rondsel op de motoras niet goed vast.
Is een bekend euvel,
Je kunt een een nieuw rondsel er op persen de nieuwe uitvoeringen zijn van messing.
Die kun je van mij overnemen.
.
Grt jo

Yuri Sloof

  • Offline Offline
  • Berichten: 106
  • Fan van Oostenrijkse, Zwitserse en Duitse treinen
Re: Fleischmann 1385 rijdt amper
« Reactie #4 Gepost op: 28 mei 2018, 22:28:54 »
Allen bedankt voor het reageren! Er zat inderdaad een tandwiel los op de motoras. Deze even voorzichtig vastgelijmd en de loc reed weer zoals het hoort.