Google+
Doel:€250.00
Donaties:€34.30

Per saldo:€-215.70

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 11-08-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Doorbraak in 3D Print technologie door Almar
Vandaag om 23:30:34
Den Overslag & Marchan'Dix door Frans Peeters
Vandaag om 23:27:25
BNLS-Module: "L'Esimé" door Chris80
Vandaag om 23:26:11
Raadplaatje door Mike 1961
Vandaag om 23:20:36
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door mwdb
Vandaag om 23:18:50
BNLS Baanbreker - ProjeKct 083 tot 338 door mwdb
Vandaag om 23:12:22
Without automatisch door Klaas Zondervan
Vandaag om 22:51:54
19 Toen door Modellbahnwagen
Vandaag om 22:30:15
Rivarossi DB 627 pimpen. door Paralectic
Vandaag om 22:27:52
Spoor 0 messing, HSM AB 185-246 door FritsT
Vandaag om 22:15:15
Herstart en inspiratieloos door Jan Onderstoom
Vandaag om 22:02:14
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door nighttrain1
Vandaag om 21:56:49
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Harryku
Vandaag om 21:54:37
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Rondje_HO
Vandaag om 21:41:41
Rails zelf bouwen schaal 1:64, waar onderdelen verkrijgbaar? door Sven
Vandaag om 21:14:30
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 21:14:15
Tramstraat in Waterland in H0m door Hugo Baart
Vandaag om 21:07:36
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door roco
Vandaag om 18:57:05
  

Auteur Topic: Roco H0e rails en peco rails code 80 kan je dat aan elkaar koppelen  (gelezen 387 keer)

mitchell2000

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Kan je roco H0e rails en peco rails code 80 kan je dat aan elkaar koppelen?

Frans Peeters

  • Online Online
  • Berichten: 640
  • Gelukkig voor mij zit de laatste gek nog niet vast
Re: Roco H0e rails en peco rails code 80 kan je dat aan elkaar koppelen
« Reactie #1 Gepost op: 02 mei 2018, 16:21:37 »
Peco code 80 is feitelijk N-spoor - je bent beter af met 00-9 gauge van Peco. Dat is een smalspoor equivalent met een juistere dwarsliggerafstand.

Maar als je daar niet naar kijkt, kan je de Peco 80 en Roco H0e wel koppelen.
Je hebt waarschijnlijk wel een verschil in railkopbreedte.
Het railprofiel kan in hoogte ook verschillen als je Roco geen code 80 is, maar dat valt op te lossen met wat ondervulling.
De dwarsliggerafstand moet je ook even aanpassen.
Frans
2R digitaal (tpIII-IV Belgisch - TPV&VI de vrije markt) en wat eigenaardigheidjes
lid MTD treinenclub vzw Edegem - www.mtdtreinenclub.be - Vaerwegh Dok
Tentoonstelling MODELSPOOR 2018 - Hangar 27, Edegem (B) op 20 & 21 Oktober 2018

NS1220

  • Offline Offline
  • Berichten: 648
Re: Roco H0e rails en peco rails code 80 kan je dat aan elkaar koppelen
« Reactie #2 Gepost op: 02 mei 2018, 16:22:58 »
Zijn de hoogtes gelijk?
Die Peco rails code 80 is N neem ik aan.
Moet het H0e worden? Dan is bij N de afstand tussen de bielzen te klein.
Ik heb wel eens elke 2e biels weggeknipt  :)

Volgens mij kwam Roco N rails aardig overeen met H0e qua profiel. Moet even een stukje opzoeken...
« Laatst bewerkt op: 02 mei 2018, 16:26:22 door NS1220 »
de groeten van Jacob
Modelbouwer in H0 en H0e. Tijdperk ongeveer '65~'75.
Vervoer van goederen met gewone wagons en 20' containers op platte wagens.
Ik wil nog wel een keer iets in LGBschaal of 1:32 doen.

NS1220

  • Offline Offline
  • Berichten: 648
Re: Roco H0e rails en peco rails code 80 kan je dat aan elkaar koppelen
« Reactie #3 Gepost op: 02 mei 2018, 16:33:58 »
Ben ik weer:
Ik heb hier een stuk Roco veldspoor flex (H0e met onregelmatige bielzen) en een stuk Roco N flex en guess what; hetzelfde profiel  (y)
Met Peco moet het ook wel lukken als de hoogtes gelijk zijn.

Wil je de H0e gebruiken op de voorgrond en "N" waar het niet opvalt of andersom?

« Laatst bewerkt op: 02 mei 2018, 16:38:14 door NS1220 »
de groeten van Jacob
Modelbouwer in H0 en H0e. Tijdperk ongeveer '65~'75.
Vervoer van goederen met gewone wagons en 20' containers op platte wagens.
Ik wil nog wel een keer iets in LGBschaal of 1:32 doen.

mitchell2000

  • Offline Offline
  • Berichten: 36
Re: Roco H0e rails en peco rails code 80 kan je dat aan elkaar koppelen
« Reactie #4 Gepost op: 02 mei 2018, 17:53:56 »
Peco heeft ook code 80 H0e rails