Google+
Doel:€250.00
Donaties:€53.20

Per saldo:€-196.80

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 16-09-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Nieuwe ruimte herbeginnen bouwen, maar wat? door jowi
Vandaag om 19:10:52
Oersik in schaal 1 door becasse
Vandaag om 19:07:57
Woudstervenen in wording door JaJo
Vandaag om 19:04:47
NS omBC290x van MK modelbouwstudios door Sven
Vandaag om 18:54:42
Martin's geknoei met groen.. door frank002
Vandaag om 18:44:17
Binnenverlichting Piko 59326: welke? door spock
Vandaag om 18:41:13
Smalspoormodelbouwdagen Stoomtrein Katwijk Leiden door Sven
Vandaag om 18:40:40
MB-module: "Groeten uit Jottum" door Hendrik Jan
Vandaag om 18:33:17
3D/RM-IG: Onshape - Materieel 1:76 door Hans van de Burgt
Vandaag om 18:30:19
Projekt RET ZGT 4/6 801-850 en 6/6 701-750 in H0 door Sven
Vandaag om 18:22:25
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 18:22:21
paarse draad Esu sounddecoder V4.0 door spock
Vandaag om 18:14:58
RM-GB-8 door Trein-H0
Vandaag om 18:01:20
Fleischmann BR94 met rookgenerator door Noordernet
Vandaag om 17:58:53
Welke centrale voor Marklin HO, C-rails, 40 wissels, etc? door Trein-H0
Vandaag om 17:54:14
Aparte voeding voor DR4018 en DR4024 door Martin Domburg
Vandaag om 17:44:23
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 17:18:37
Den Overslag & Marchan'Dix door lokloods
Vandaag om 17:17:10
Railhobby 40 jaar. Dus komt het blad met een eigen lok. door Rondje_HO
Vandaag om 17:09:58
Esu navigator door Ronald Halma
Vandaag om 17:02:35
Marklin V200 021 stopt ermee. door hmmglaser
Vandaag om 17:00:38
VERPLAATST: Binnenverlichting Piko 59326 door Reinout van Rees
Vandaag om 15:23:15
  

Auteur Topic: M83 decoder met kuren  (gelezen 605 keer)

Bigboy

  • Offline Offline
  • Berichten: 12
M83 decoder met kuren
« Gepost op: 17 april 2018, 22:18:08 »
Beste allen, 

Hier zijn we weer .... nadat gisteren geen enkele wissel meer functioneel was, ben ik herbegonnen met configuratie van deze.
In tegenstelling tot wat verkoper had gezegd ( gewoon aan elkaar schakelen en dan werkt dat vanzelf)  heb ik ze allemaal met de dipswitches een adres gegeven  ...

Dat is me gelukt meeste wissel werken ... behalen op de allereerste decoder  ... die blijft op een of andere manier een wissel aansturen constant klikken en kreunen .... alles al zonder stroom gezet   centrale 2x herstart,  maar die blijft gewoon doorgaan   , om gek van te worden en uiteraard kan ik die wissel niet gebruiken...

Iemand wat gelijkaardigs meegemaakt?

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2201
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #1 Gepost op: 17 april 2018, 23:43:10 »
En als je een ander wissel probeert?
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 | Tischbahner | LN + DAISY II Funk | C Rails | Multiprotocol | D | A | CH

Tischbahning.de

Bigboy

  • Offline Offline
  • Berichten: 12
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #2 Gepost op: 17 april 2018, 23:53:02 »
Heb ik gedaan, ander motortje geprobeerd,  zelfs kabels nagekeken en blauwe van plaats veranderd  blijft klikken

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2201
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #3 Gepost op: 18 april 2018, 00:25:25 »
En de decoder opnieuw instellen op een ander adres?
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 | Tischbahner | LN + DAISY II Funk | C Rails | Multiprotocol | D | A | CH

Tischbahning.de

hmmglaser

  • Offline Offline
  • Berichten: 84
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #4 Gepost op: 18 april 2018, 09:32:36 »
Welke centrale gebruik je want als het goed is ondersteunen deze decoders MFX dan klopt het verhaal van de verkoper.
Mvg Mark

Bigboy

  • Offline Offline
  • Berichten: 12
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #5 Gepost op: 18 april 2018, 10:42:46 »
Heb cs3 plus van marklin.

In begin lukte dit, enige probleem is, als er iets wordt toegevoegd, weet je niet op welke decoder hij dit zet ... heb nog 2 m83 en m84  waar nog niets op hangt  .... Wil sein toevoegen op m84, weet niet waar die zit, dus voor mezelf heb ik ze een dcc adres gegeven,  dat ik tenminste weet welke decoder ....

Om mijn verhaal af te maken , paar dagen geleden werkte er geen enkele wissel meer, en om dan te troubleshooten is het handiger om ze adres te geven ... nu werken ze terug (ongeveer)  behalve die flippen wissel die constant wordt getriggerd Door de m83

hmmglaser

  • Offline Offline
  • Berichten: 84
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #6 Gepost op: 19 april 2018, 00:53:49 »
Het lijkt mij dat ze bij marklin wel na hebben gedacht over het herkennen dus er zal wel iets voor zijn maar ja duidelijk gebruiksaanwijzingen maken dat lukt nog niet echt ;)
Mvg Mark

borotof

  • Offline Offline
  • Berichten: 147
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #7 Gepost op: 19 april 2018, 08:03:16 »
Zou het kunnen dat die uitgang als knipperlicht is geconfigureerd ? In dat geval even herprogrammeren...

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2201
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #8 Gepost op: 19 april 2018, 20:39:59 »
Volgens mij wil je veel te snel...

Ga eens terug naar 0, leg een klein baantje neer met 2 elektrische wissels, reset je M83 en probeer het nog eens opnieuw, nu met slechts 2 wissels. Je hebt geen ervaring met digitaal en ziet essentiƫle dingen over het hoofd, maar wat daar kan ik de vinger nog niet op leggen. Een central station is een centrale die heel veel kan. Enig begrip van wat er digitaal allemaal mogelijk is, is daarbij echt noodzakelijk.

Laat je seinen voorlopig erbuiten, houdt het bij die 2 wissels op die ene decoder. Probeer hierna een tweede decoder aan te sluiten voor een eventueel derde en vierde wissel. Ga geen trucje nadoen, maar probeer te begrijpen wat de CS doet.
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 | Tischbahner | LN + DAISY II Funk | C Rails | Multiprotocol | D | A | CH

Tischbahning.de

Bigboy

  • Offline Offline
  • Berichten: 12
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #9 Gepost op: 19 april 2018, 22:56:55 »
Probleem opgelost  ...

Decoder gevonden en cv 8 op 8 gezet  ... wissels werken terug  -->reset decoder

Ga eens uitvlooien welke commando's erdoor gaan, en zien of ik in c/ c# zelf niet  wat controle kan vinden en alle visualisatie op een andere manier herstructureer
« Laatst bewerkt op: 19 april 2018, 23:01:45 door Bigboy »