Google+
Doel:€250.00
Donaties:€34.30

Per saldo:€-215.70

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 11-08-2018
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Without automatisch door Peter Kleton
Vandaag om 21:34:32
BNLS Baanbreker - ProjeKct 083 tot 338 door Railroadtycoon
Vandaag om 21:34:23
Doorbraak in 3D Print technologie door Hans van de Burgt
Vandaag om 21:29:00
19 Toen door Rondje_HO
Vandaag om 21:28:50
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door AndrevdG
Vandaag om 21:16:11
Rails zelf bouwen schaal 1:64, waar onderdelen verkrijgbaar? door Sven
Vandaag om 21:14:30
Baan in Los Angeles door AndrevdG
Vandaag om 21:14:15
Tramstraat in Waterland in H0m door Hugo Baart
Vandaag om 21:07:36
Raadplaatje door könings
Vandaag om 20:53:42
Herstart en inspiratieloos door Karben
Vandaag om 20:33:51
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 20:32:45
Toon hier je nieuwe (model) spooraanwinst(en)... door Wim Vink
Vandaag om 19:52:14
Spoor 0 messing, HSM AB 185-246 door FritsT
Vandaag om 19:45:05
Rivarossi DB 627 pimpen. door Trein-H0
Vandaag om 19:40:36
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door roco
Vandaag om 18:57:05
Heen, En en Weer: de tram. door DE-II
Vandaag om 17:41:53
BNLS-Module: "L'Esimé" door Chris80
Vandaag om 17:21:02
  

Auteur Topic: M83 decoder met kuren  (gelezen 582 keer)

Bigboy

  • Offline Offline
  • Berichten: 12
M83 decoder met kuren
« Gepost op: 17 april 2018, 22:18:08 »
Beste allen, 

Hier zijn we weer .... nadat gisteren geen enkele wissel meer functioneel was, ben ik herbegonnen met configuratie van deze.
In tegenstelling tot wat verkoper had gezegd ( gewoon aan elkaar schakelen en dan werkt dat vanzelf)  heb ik ze allemaal met de dipswitches een adres gegeven  ...

Dat is me gelukt meeste wissel werken ... behalen op de allereerste decoder  ... die blijft op een of andere manier een wissel aansturen constant klikken en kreunen .... alles al zonder stroom gezet   centrale 2x herstart,  maar die blijft gewoon doorgaan   , om gek van te worden en uiteraard kan ik die wissel niet gebruiken...

Iemand wat gelijkaardigs meegemaakt?

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2181
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #1 Gepost op: 17 april 2018, 23:43:10 »
En als je een ander wissel probeert?
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 | C Rails | Multiprotokol | D | A | CH

Bigboy

  • Offline Offline
  • Berichten: 12
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #2 Gepost op: 17 april 2018, 23:53:02 »
Heb ik gedaan, ander motortje geprobeerd,  zelfs kabels nagekeken en blauwe van plaats veranderd  blijft klikken

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2181
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #3 Gepost op: 18 april 2018, 00:25:25 »
En de decoder opnieuw instellen op een ander adres?
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 | C Rails | Multiprotokol | D | A | CH

hmmglaser

  • Offline Offline
  • Berichten: 66
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #4 Gepost op: 18 april 2018, 09:32:36 »
Welke centrale gebruik je want als het goed is ondersteunen deze decoders MFX dan klopt het verhaal van de verkoper.
Mvg Mark

Bigboy

  • Offline Offline
  • Berichten: 12
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #5 Gepost op: 18 april 2018, 10:42:46 »
Heb cs3 plus van marklin.

In begin lukte dit, enige probleem is, als er iets wordt toegevoegd, weet je niet op welke decoder hij dit zet ... heb nog 2 m83 en m84  waar nog niets op hangt  .... Wil sein toevoegen op m84, weet niet waar die zit, dus voor mezelf heb ik ze een dcc adres gegeven,  dat ik tenminste weet welke decoder ....

Om mijn verhaal af te maken , paar dagen geleden werkte er geen enkele wissel meer, en om dan te troubleshooten is het handiger om ze adres te geven ... nu werken ze terug (ongeveer)  behalve die flippen wissel die constant wordt getriggerd Door de m83

hmmglaser

  • Offline Offline
  • Berichten: 66
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #6 Gepost op: 19 april 2018, 00:53:49 »
Het lijkt mij dat ze bij marklin wel na hebben gedacht over het herkennen dus er zal wel iets voor zijn maar ja duidelijk gebruiksaanwijzingen maken dat lukt nog niet echt ;)
Mvg Mark

borotof

  • Offline Offline
  • Berichten: 143
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #7 Gepost op: 19 april 2018, 08:03:16 »
Zou het kunnen dat die uitgang als knipperlicht is geconfigureerd ? In dat geval even herprogrammeren...

laurent

  • Offline Offline
  • Berichten: 2181
  • Broem broem!
    • Sporingerdam
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #8 Gepost op: 19 april 2018, 20:39:59 »
Volgens mij wil je veel te snel...

Ga eens terug naar 0, leg een klein baantje neer met 2 elektrische wissels, reset je M83 en probeer het nog eens opnieuw, nu met slechts 2 wissels. Je hebt geen ervaring met digitaal en ziet essentiële dingen over het hoofd, maar wat daar kan ik de vinger nog niet op leggen. Een central station is een centrale die heel veel kan. Enig begrip van wat er digitaal allemaal mogelijk is, is daarbij echt noodzakelijk.

Laat je seinen voorlopig erbuiten, houdt het bij die 2 wissels op die ene decoder. Probeer hierna een tweede decoder aan te sluiten voor een eventueel derde en vierde wissel. Ga geen trucje nadoen, maar probeer te begrijpen wat de CS doet.
Neem ook eens een kijkje op mijn Youtube Kanaal:
Railion 6513
3railer | Teppichbahner | CS3 | C Rails | Multiprotokol | D | A | CH

Bigboy

  • Offline Offline
  • Berichten: 12
Re: M83 decoder met kuren
« Reactie #9 Gepost op: 19 april 2018, 22:56:55 »
Probleem opgelost  ...

Decoder gevonden en cv 8 op 8 gezet  ... wissels werken terug  -->reset decoder

Ga eens uitvlooien welke commando's erdoor gaan, en zien of ik in c/ c# zelf niet  wat controle kan vinden en alle visualisatie op een andere manier herstructureer
« Laatst bewerkt op: 19 april 2018, 23:01:45 door Bigboy »