Doel:€250.00
Donaties:€90.00

Per saldo:€-160.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 15-02-2019
Algemeen

De stichting

Recente berichten

BMB 00-modulebaan, Algemeen. door Suchet
Vandaag om 07:45:45
MB-module: "Groeten uit Jottum" door Tulpendaal
Vandaag om 07:22:53
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 06:47:46
Oersik in schaal 1 door ingenium
Vandaag om 02:43:35
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door laurent
Vandaag om 01:02:25
Rail 2019 Houten 22-23-24 februari door iarnrod
Vandaag om 00:24:39
De Rheingold in model naoorlogs door ReneN
Vandaag om 00:09:41
DR5000 / DR5088RC / Traincontroller 9 door Karst Drenth
Vandaag om 00:05:30
Mijn eerste H0 modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 00:03:26
Modelbouwshow 2019 Zeelandhallen door duikeend
22 februari 2019, 23:56:05
Een Elotrains 1500 zelf bouwen uit parts door duikeend
22 februari 2019, 23:38:02
Het Belgische forum door Ronald Halma
22 februari 2019, 23:05:33
NS 5500 / HSM 700 spoor 0 / 1 door FritsT
22 februari 2019, 22:34:18
De Hondsrugbaan, H0 door ArjanB
22 februari 2019, 22:30:08
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Falcon10
22 februari 2019, 22:25:55
BNLS-Module: "La vie...une gare abandonnée" door Chris80
22 februari 2019, 22:16:17
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Petertrein81
22 februari 2019, 22:03:00
Dat overkomt mij niet. door Richey
22 februari 2019, 21:48:37
City Noord en Zuid ....eindelijk de bouw door phdirk
22 februari 2019, 21:27:28
Eerste serieuze ervaring met modelbouw - Fotodijkje in aanbouw door Met een sik
22 februari 2019, 21:18:02
Hulp gevraagd voor baanplan, thema: Nijmeegse kolenlijn in h0 door Eric B
22 februari 2019, 21:17:30
Bouw spoor nul module baan bahnhof Königshofen tijdperk III door bernhard67
22 februari 2019, 20:32:36
Raadplaatje door Niekleair
22 februari 2019, 20:07:41
Niet alle functies van diversen Roco loc's werken via MultiMaus 10810 (v1.04) door Ronald Koerts
22 februari 2019, 20:07:22
Roco 45192 onderdeel door Arnold van Heyst
22 februari 2019, 19:31:31
Bouw Artitec Elektriciteitshuisje in N door 4k
22 februari 2019, 19:28:10
Artitec DE1 ombouwen 2-rail naar 3-rail. door Station_Dooiland
22 februari 2019, 18:19:31
Jos en Sven bouwen een nieuw H0e diorama voor Rail 2019 door Tomasso
22 februari 2019, 17:26:17
Artitec Mat '54, aanpassen en verbeteren door System-M
22 februari 2019, 17:19:41
HobbyevenT 1 t/m 3 maart 2019 door ANDREUS
22 februari 2019, 15:43:13
  

Auteur Topic: Foutmeldingen bij programmeren Decoder  (gelezen 2255 keer)

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4310
Re: Foutmeldingen bij programmeren Decoder
« Reactie #15 Gepost op: 13 februari 2018, 08:58:41 »
Hoi Berend,

Kan het op de foto slecht zien maar is het een H0 loc? Met 6-polige stekker? Op de foto lijkt het bijna eerder een soort verlengkabel en dat de werkelijke stekker ergens anders zit. 6-polige stekkers zijn niet zo standaard in H0 namelijk. Maar nogmaals, kan het niet zo goed zien.

Maar daarnaast zou je ook als nog voor een 8 polige kunnen gaan en deze gewoon solderen. Een 6 polige stekker heeft namelijk maar 2 functieuitgangen en geen gemeenschappelijke draad.


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Remunj

  • Online Online
  • Berichten: 6163
Re: Foutmeldingen bij programmeren Decoder
« Reactie #16 Gepost op: 13 februari 2018, 11:51:02 »
Timo,

Fleischmann is redelijk consequent met 6 polige stekers in locs  :D
Soms op de motor zelf en als er geen plaats is blijkbaar iets verder weg.
Gr.
Eric

Spelfaut

  • Offline Offline
  • Berichten: 98
Re: Foutmeldingen bij programmeren Decoder
« Reactie #17 Gepost op: 13 februari 2018, 12:18:25 »
@Timo & Remunj

Ik heb de kap nog niet van de tender van de loc af gehad. Dus ik heb geen idee of het een verlenging is, of daadwerkelijk de aansluiting. Wel weet ik zeker dat 6 polig origineel is, want het staat op de doos. Ik zal vanavond eens kijken of ik de kap van de tender af kan halen.



Het betreft dus deze loc: http://www.mobadaten.info/wiki/FLM_4900_(83)_DRG_II_56.20-29_Schlepptenderlokomotive

Zou dit iets zijn? Met een direct stekker? http://www.esu.eu/en/products/lokpilot/lokpilot-micro-v40/ Geeft echter maar 0.75A..

Een 6 polige stekker heeft namelijk maar 2 functieuitgangen en geen gemeenschappelijke draad.

Wat is het nadeel hiervan?

Solderen ben ik nog niet erg bekwaam in, dus als het kan zoek ik het liefst een oplossing zonder.

Berend
« Laatst bewerkt op: 13 februari 2018, 12:21:55 door Spelfaut »

Remunj

  • Online Online
  • Berichten: 6163
Re: Foutmeldingen bij programmeren Decoder
« Reactie #18 Gepost op: 13 februari 2018, 12:48:09 »
Zou dit iets zijn? Met een direct stekker? http://www.esu.eu/en/products/lokpilot/lokpilot-micro-v40/ Geeft echter maar 0.75A..
Die had ik je al als alternatief gegeven  :angel:
Meet de motorstroom eens. Dan weet je of die bruikbaar is.
En als je de kap eraf haalt kan je de beschikbare ruimte eens opmeten en kijken of een gewone LoPi bruikbaar is.

Wat is het nadeel hiervan?
Minder functie uitgangen betekend minder mogelijkheden om seinen apart te schakelen.
Maar als je het verder standaard laat en niets gaat verbouwen is het geen echt nadeel.
Gr.
Eric

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4310
Re: Foutmeldingen bij programmeren Decoder
« Reactie #19 Gepost op: 13 februari 2018, 12:50:12 »
Okay, dan zal het wel de echte stekker zijn en de uitzondering die de regel bevestigt (ofzo ;D).

Nadeel van maar twee functieuitgangen is dat je geen leuke trucjes kunt doen (cabine verlichting, verlichting schakelbaar per zijde etc). Nadeel van geen gemeenschappelijke draad is in theorie alleen dat de verlichting maar de halve spanning krijgt. Bij gloeilampjes vaak alleen maar beter maar zeker met LED vind ik dat je daarmee asymmetrie in het signaal en de railcom cutouts wat duidelijker ziet.

En 0,75A is voor veel loc's ook nog prima maar zoals altijd geldt, meten is weten :)


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Spelfaut

  • Offline Offline
  • Berichten: 98
Re: Foutmeldingen bij programmeren Decoder
« Reactie #20 Gepost op: 13 februari 2018, 14:34:05 »
Heren,

Dank voor jullie antwoorden! Ik ga vanavond de loc uit elkaar schroeven en bekijken wat de situatie is. Daarna zal ik hem op een ovaaltje zetten en kijken welk amperage hij trekt als hij op max snelheid rijdt.

Moet ik de loc tijdens deze meting digitaal of analoog aansturen? Gezien het feit dat de loc analoog harder rijdt dan digitaal. En dus waarschijnlijk analoog meer stroom nodig heeft(???)

Berend

Spelfaut

  • Offline Offline
  • Berichten: 98
Re: Foutmeldingen bij programmeren Decoder
« Reactie #21 Gepost op: 13 februari 2018, 22:56:21 »
Zoals beloofd wat fotos van de binnenkant van de loc. Het lijkt er inderdaad sterk op dat het de originele aansluiting betreft, omdat er echt 0 ruimte is onder de tender.







Ik heb de loc rondjes laten lopen op een klein ovaaltje maar het is me nog niet gelukt om een waarde af te lezen.... ;/   Het is vast iets heel knulligs, maar ik heb bijna nooit een multimeter vast. Wat doe ik hier fout?




Ook heb ik de gloeilampjes uit de loc gehaald en getest. Wanneer ik er 9v op zet dan branden beide lampjes netjes, dus hier ligt het niet aan.

Berend

Eric B

  • Offline Offline
  • Berichten: 2349
  • NS tijdperk IIIc
Re: Foutmeldingen bij programmeren Decoder
« Reactie #22 Gepost op: 13 februari 2018, 23:20:45 »
Bij de meest linker aansluiting van je meter, de 10A MAX aansluiting dus, staat daar fused of unfused bij?
Als er fused staat, dan kan zomaar de zekering in de multimeter door zijn, gebeurt regelmatig door per ongeluk spanning te meten met het apparaat in de stroom stand.

Er vanuit gaande dat de witte en bruine draad naar de rijspannin-uitgang van de trafo gaan, heb je het op de foto wel goed aangesloten.
De verbindingen van de draad met de rode meetpen en de zwarte meetpen met de railaansluiting, zou ik ook nog even goed controleren op betrouwbaarheid.
Fotodijk(je)
Obdam
Als alles meeloopt hebben we morgen een optocht.

Spelfaut

  • Offline Offline
  • Berichten: 98
Re: Foutmeldingen bij programmeren Decoder
« Reactie #23 Gepost op: 13 februari 2018, 23:31:51 »
Bij de linker én rechter aansluitging staat Fused.



Bruin-wit is toeval in deze situatie, omdat ik even snel een ovaaltje op de grond neer heb gelegd en deze draad nog in de buurt had.

Voor de overige opmerkingen; Ja, draden zijn m.i. goed aangesloten en maken contact. Dit blijkt uit het feit dat de loc goed reageert op de rijsignalen.
Heb voor de zekerheid ook de draden omgewisseld ed. om het een en ander uit te sluiten. Geen resultaat.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4310
Re: Foutmeldingen bij programmeren Decoder
« Reactie #24 Gepost op: 14 februari 2018, 09:05:38 »
Maar ik gok dat je de stroom nu digitaal probeert te meten? Dat gaat niet lekker werken, kan je beter analoog doen. Sterker nog, beste is om de decoder te verwijderen (maar dan moet je natuurlijk de aansluitingen overbruggen).

En alleen hard laten rijden geeft geen goed beeld, je moet hem dan ook tegenhouden. Je hebt dus niet eens een ovaal nodig ;D Meeste stroom zal hij dan ook niet tijdens normaal rijden gebruiken maar de keer dat de boel ontspoort/botst en de motor dus niet (makkelijk) kan draaien ;) Doe dit niet te lang omdat dit natuurlijk niet het beste voor de motor is (maar even kan geen kwaad).


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox

Dirk J

  • Offline Offline
  • Berichten: 1317
Re: Foutmeldingen bij programmeren Decoder
« Reactie #25 Gepost op: 14 februari 2018, 09:38:30 »
In deze opstelling zul je in het geval van digitaal geen stroom meten. Je meet namelijk gelijkstroom, en digitaal is géén gelijkspanning. Bij analoog werkt het wel.

Spelfaut

  • Offline Offline
  • Berichten: 98
Re: Foutmeldingen bij programmeren Decoder
« Reactie #26 Gepost op: 14 februari 2018, 10:11:48 »
Heren,

Dank voor jullie reacties. Ik heb nog wel een printje met een 6p stekker liggen, die uit een digitaal voorbereide loc kwam. Dus hiermee kan ik de decoder er uithalen en met het printje overbruggen.

Ik ga wederom vanavond een poging doen om, analoog deze keer, een amperage te meten. :)   

Berend

Ronald Halma

  • Team Mitropa
  • Offline Offline
  • Berichten: 10044
  • Live your life as you please!
    • Team USA Metusa Junction
Re: Foutmeldingen bij programmeren Decoder
« Reactie #27 Gepost op: 14 februari 2018, 13:22:53 »
Berend,

- Pleur er gewoon een Esu in, die kan dit soort amperages makkelijk aan. Welke er in gaat (normale of mini) moet je even opmeten.
- Ik word erg zenuwachtig als ik je decoder zo los tegen een metalen blok zie liggen.... stukje tape er tussen en er kan niks met je decoder gebeuren.

My 2 cents ;)

HansKarel

  • Offline Offline
  • Berichten: 317
Re: Foutmeldingen bij programmeren Decoder
« Reactie #28 Gepost op: 14 februari 2018, 14:00:43 »
Ik zie foto's van he z21 maintenance programma voorbijkomen.
Daarin kan je juist ook de baanstroom zien, dus die mulitmeter is helemaal niet nodig.

Timo

  • Team encyclopedie
  • Offline Offline
  • Berichten: 4310
Re: Foutmeldingen bij programmeren Decoder
« Reactie #29 Gepost op: 14 februari 2018, 15:27:12 »
Maar ook die zal al naar gelang de decoder setting geen volledig beeld geven ;)


Timo
Verzonden vanaf mijn desktop met Firefox