Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Lofzang op een Fleischmann BR 01 door charp
Vandaag om 15:08:16
Bruggen-IG: de Hef in N schaal... door jowi
Vandaag om 15:02:46
Service Roco door trabiarie
Vandaag om 14:59:36
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 14:55:26
Gezocht: Roco motor 85113, of soortgelijk door RN232
Vandaag om 14:51:59
NS 6100 van GM&S door sander1985
Vandaag om 14:49:29
Spooraccessoires in diverse schalen, 3D-geprint. door spoorfreak
Vandaag om 14:36:31
Schroemershage door HidanNL
Vandaag om 14:19:46
Faller verdeelplaatje 18080X -verbindingen komen los door DannyG
Vandaag om 14:10:01
Roco z21: eerste ervaringen en problemen. door Zsjoske
Vandaag om 14:08:31
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Besselspoor
Vandaag om 14:03:15
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 13:55:44
tentoonstelling RAMMA in Sedan Frankrijk verschoven naar 2023 door hansberekvam
Vandaag om 13:51:46
Ontstaan van module/ diorama baan De Lagerweij door jaco1988
Vandaag om 13:47:10
Kreisbahn nach Bad Bimmelberg, ofwel de Bimmelbahn door spoorijzer
Vandaag om 13:22:36
(BNLS modulebaan) BNLS-Forumbaan algemeen door nighttrain1
Vandaag om 13:09:14
Pimp my Fleischmann BR01 164 ==> Lofzang op een Fleischmann BR 01 door charp
Vandaag om 13:04:41
Roco 2021, nieuws van de fabrikant. door Chris
Vandaag om 13:02:11
BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen door nighttrain1
Vandaag om 12:57:19
Brauhofen 2020, modelbaan in h0. door Overet
Vandaag om 12:55:29
Gekke/vreemde/rare filmpjes en video's met treinen erin. door Rondje_HO
Vandaag om 12:47:17
Beschrijving Fleischmann stoomlok 562264 door Rondje_HO
Vandaag om 12:45:40
Roco tractie voor Lima mat '46 door Besselspoor
Vandaag om 12:40:07
Roco NS 2400, model 2020, materieelbespreking door Esperopt
Vandaag om 12:16:03
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Jeronimos
Vandaag om 11:51:13
NL baan: Frotterdam in h0 door Kees (NS Blokpost 54 Bruntendijk, Friesland)
Vandaag om 11:48:38
Fleischmann H0 1200 storing door Besselspoor
Vandaag om 11:45:57
Update: baan in de tropen door Rolando
Vandaag om 11:23:02
Projekt 083-338 door Wim Hesselink
Vandaag om 11:10:21
Werkplaats - (Baanplan H0) door martijnhaman
Vandaag om 11:08:34
  

Auteur Topic: 92 stoomloc  (gelezen 3002 keer)

den 75

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
92 stoomloc
« Gepost op: 05 juni 2011, 16:33:30 »
Wie kan mij helpen kwa de 92 stoomloc harder te laten rijden.  Ik heb de 92 verandert van 3 naar 92, en sins dien rijd hij als een slak en kan het niet verandren. Wat ik ook doe in mijn multie mouse wat ik ook doe hij blijft traag rijden.

Ronald81

  • Offline Offline
  • Berichten: 2646
    • M'n treinbaan...
Re:92 stoomloc
« Reactie #1 Gepost op: 05 juni 2011, 16:40:46 »
Dag Den,

Het kan wel eens helpen, als je je vraag iets beter formuleert.

Een titel met "92 stoomloc" helpt niet echt...

Ik neem aan dat je per ongeluk een CV hebt verandert.
Met de Multimaus kun je niets uitlezen, dus ik zou in dit geval zelf even de decoder resetten. In de handleiding van je decoder (waarvan we dus niet weten welk merk/soort) zal ongetwijfeld te vinden zijn, hoe je dat moet doen.

Succes!  (y)

Groet,

Ronald
Je rolt van het één in het ander...

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7972
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re:92 stoomloc
« Reactie #2 Gepost op: 05 juni 2011, 17:52:11 »
Hallo den (Originele voornaam),

Allereerst: welkom op het forum.

Het is al wat Ronald zegt: Graag even wat meer informatie. Wat heb je precies veranderd? Heb je het adres van je locomotief willen aanpassen? Van welk merk is de locomotief?

Je moet het adres van de locomotief en in de bieb van de multimaus hetzelfde hebben. Anders kan je de locomotief niet meer via de multimaus besturen. Je kan de decoder resetten, meestal door waarde 8 in CV 8 te schrijven. Dat is bij de meeste decoders het geval.

Groeten Ronald.
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

den 75

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re:92 stoomloc
« Reactie #3 Gepost op: 05 juni 2011, 19:15:40 »
Ik heb een Fleissmann decoder. En de stoomloc is de 92 stoom (4 assig)van Fleisschmann. Ik heb allleen de NR veranderd van NR 3 naar Nr 92. En sins dien rijd hij zeer slecht. En ik heb ook al een paar keer de multie mouse terug gezet naar de frabriek's instelling maar dat helpt ook niet.

Ronald81

  • Offline Offline
  • Berichten: 2646
    • M'n treinbaan...
Re:92 stoomloc
« Reactie #4 Gepost op: 05 juni 2011, 19:37:15 »
Het is ook de bedoeling, dat je de loc reset, en niet je Multimaus...

Voor het gemak neem ik aan, dat je de BR 92 van Fleischmann bedoelt... (waarschijnlijk N-spoor).
En dat je (waarschijnlijk) CV 3 de waarde 92 hebt gegeven... Dat is (voor zover ik weet) een CV die iets te maken heeft met het optrekken van de loc. De waarde is inderdaad veel te hoog, en het zal dus tijden duren, voordat je loc snelheid maakt...
Je moet je decoder resetten, en dan CV 1 veranderen naar waarde 92 (ik neem aan, dat je het adres van de loc gelijk wilt hebben aan het Baureihe nummer...).

Je kunt dus alleen waardes van CV's veranderen, niet de CV's zelf...

Reset is trouwens: CV 64 op waarde 1 zetten...

Nogmaals, geef wat meer en vooral duidelijkere info. Als men eerst op het internet moet gaan uitvogelen, is het niet erg interessant om te gaan reageren...

Succes!  (y)

Groet,

Ronald
Je rolt van het één in het ander...

den 75

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re:92 stoomloc
« Reactie #5 Gepost op: 05 juni 2011, 20:13:30 »
Als ik eerlijk ben snap ik er nog steeds niks van. Ik krijg zo veel verschillende dingen te horen en niemand kan me precies uit leggen hoe je een decoder op nieuw moet instellen. Ik krijg steeds meer spijt van dat ik aan digitaal ben begonnen.

Ronald81

  • Offline Offline
  • Berichten: 2646
    • M'n treinbaan...
Re:92 stoomloc
« Reactie #6 Gepost op: 05 juni 2011, 20:54:46 »
Hallo,

het is niet zo moeilijk als je denkt... Lees eerst eens goed de handleiding van je Multimaus door, en dan vooral het gedeelte over het programmeren. Dat is een methode, die niet moeilijk is. Gewoon een paar keer doen, dan leer je het zo... (y)

Zeker niet stoppen met digitaal, je hebt de middelen nu al in je bezit, iets anders kopen kost sowieso meer geld...  ;) En als je eenmaal goed doorhebt, hoe het werkt, wil je niks anders meer... ;)

Als je nog meer vragen hebt, moet je ze gewoon stellen. We zitten hier met z'n allen, om elkaar te helpen.

Groet,

Ronald
Je rolt van het één in het ander...

den 75

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re:92 stoomloc
« Reactie #7 Gepost op: 05 juni 2011, 23:09:37 »
CV dit CV dat Waarom geen duidelijk over het op nieuw instellen van een decoder daar lees je weinig over. In de handleing staat meer over hoe je wissels in moet stellen. En als ik iets wil aan sluiten kwa digitaal, daar krijg je ook weing informatitie over.  Dus kort om ik heb even geen zin meer in. En nogmaals er zijn te veel mensen  die van alles zeggen kwa digitaal maar niemand kan iets duidelijk wezen. Zo als een spreek woord zegt te veel kapitein's op 1 schip

Karst Drenth

  • Online Online
  • Berichten: 9556
  • NS blauw, groen, rood, bruin, grijs en standgroen
    • Plan U op Sleutelspoor
Re:92 stoomloc
« Reactie #8 Gepost op: 06 juni 2011, 00:32:33 »
Citaat van: den 75
En nogmaals er zijn te veel mensen  die van alles zeggen kwa digitaal maar niemand kan iets duidelijk wezen.

 ??? Ik zie maar twee mensen reageren  ::) ::) Maar tja, soms is twee al te veel  :-X

Anyway,

De dingen zijn zoals ze zijn 'den', CV's en decoders zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je iets meer dan standaard uit de doos gedrag wilt hebben zul je je er toch een beetje in moeten verdiepen. En wil of kun je dat niet, dan is digitaal inderdaad niets voor jou.
Tenzij... je volledig overstap op Marklin en dan ook nog met allemaal Mfx decoders. Die doen alles zelf ( of beter, dat heeft ome Marklin al voor je gedaan )

Grtzz en suc6,

Karst

Tomasso

  • Offline Offline
  • Berichten: 5460
Re:92 stoomloc
« Reactie #9 Gepost op: 06 juni 2011, 00:45:55 »
Eh Den, iedereen wil je hier graag helpen, maar dit is niet even 1,2,3 uit te leggen als er niet voldoende informatie is snap je? Daarom vragen we een paar dingetjes van je en dan kunnen we je stap voor stap op weg helpen.

Oh ja, digitaal lijkt vreselijk moeilijk en het is ook iets wat je even moet 'leren' inderdaad, maar als je het eenmaal onder de knie hebt praat je hier straks net zo mee als welke andere professional dan ook! Kom op, ff doorzetten!

Gr. Tom.
Wensenlijst: Groene BB, Rhijnboog, Zeppelin

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 7972
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re:92 stoomloc
« Reactie #10 Gepost op: 06 juni 2011, 08:00:35 »
Hallo Den,

Als je wat wil leren over digitaal rijden dan zou ik een kijkje nemen in de Encyclopedie onder baanbesturing en dan digitaal rijden. Daar staat een goede inleiding en hoe je het een en ander moet instellen Inleiding digitale baanbesturing. Je begint met dat artikel en gaat verder met E10.02 en zo verder... dan kom je vanzelf bij Decoders uit.. daar staat het een en ander uitgelegd over programmeren.

Groeten Ronald.

Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

den 75

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re:92 stoomloc
« Reactie #11 Gepost op: 06 juni 2011, 10:27:20 »
Eindelijk iemand die me uit legt  hoe je een decoder  moet op nieuw instellen.
Bedankt er  voor

theokersten

  • Offline Offline
  • Berichten: 876
Re:92 stoomloc
« Reactie #12 Gepost op: 06 juni 2011, 10:31:42 »
heb er ook vreselijk tegen aan gekeken,
moeilijk moelijk en nu vindt ik het prachtig.
maar je moet je wel in verdiepen.
en dan wil je niet anders meer.
gr.theo
ib-basic.

liefhebber ho en grootspoor

Ronald81

  • Offline Offline
  • Berichten: 2646
    • M'n treinbaan...
Re:92 stoomloc
« Reactie #13 Gepost op: 06 juni 2011, 11:31:04 »
Eindelijk iemand die me uit legt  hoe je een decoder  moet op nieuw instellen.
Bedankt er  voor

Sorry, als m'n berichten niet duidelijk waren... Heb verscheidene tips gegeven in m'n posts. Nogmaals, ik ben echt niet te beroerd om iemand te helpen, maar als het voor ons al zoeken is, om je vraag te begrijpen, is het toch voor te stellen, dat de antwoorden vaak ook niet precies passend kunnen zijn...

Met een onduidelijke vraagstelling is het voor ons ook maar een beetje uitvogelen, wat je wensen/vragen zijn...

In je allereerste vraag komt het opnieuw instellen (resetten) van de decoder (waarvan we niet wisten, welk merk/type) niet eens aan de orde.  :-X

In ieder geval veel succes met het verkennen van de digitale wereld! (y)

Groet,

Ronald
« Laatst bewerkt op: 06 juni 2011, 11:38:24 door Ronald81. Reden: Tekst aangevuld... »
Je rolt van het één in het ander...

den 75

  • Offline Offline
  • Berichten: 18
Re:92 stoomloc
« Reactie #14 Gepost op: 08 juni 2011, 00:20:27 »
Ik heb  eens een diesel loc van nr 3 naar het nummer gezet. En toen reed die diesel loc wel gewoon. Het ging om de 218 diesel van de DB.
En hij rijd nu nog steeds zeer mooie.  En in de stoom loc (092) zit de zelfde merk( kwa decoder) en dat gaat mis. En ik ben even  de naam kwijd van de decoder.