Doel:€250.00
Donaties:€172.50

Per saldo:€-77.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 12-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Roco 2021, nieuws van de fabrikant. door Rob Ellerman
Vandaag om 15:28:50
Roco NS 2400, model 2020, materieelbespreking door Spoor010
Vandaag om 15:25:11
Problemen met faller car system aansluitingen door Te 2/2
Vandaag om 15:18:48
Lofzang op een Fleischmann BR 01 door charp
Vandaag om 15:08:16
Bruggen-IG: de Hef in N schaal... door jowi
Vandaag om 15:02:46
Service Roco door trabiarie
Vandaag om 14:59:36
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 14:55:26
Gezocht: Roco motor 85113, of soortgelijk door RN232
Vandaag om 14:51:59
NS 6100 van GM&S door sander1985
Vandaag om 14:49:29
Spooraccessoires in diverse schalen, 3D-geprint. door spoorfreak
Vandaag om 14:36:31
Schroemershage door HidanNL
Vandaag om 14:19:46
Faller verdeelplaatje 18080X -verbindingen komen los door DannyG
Vandaag om 14:10:01
Roco z21: eerste ervaringen en problemen. door Zsjoske
Vandaag om 14:08:31
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Besselspoor
Vandaag om 14:03:15
LTM-51 Garratt in messing, Spoor-0 door FritsT
Vandaag om 13:55:44
tentoonstelling RAMMA in Sedan Frankrijk verschoven naar 2023 door hansberekvam
Vandaag om 13:51:46
Ontstaan van module/ diorama baan De Lagerweij door jaco1988
Vandaag om 13:47:10
Kreisbahn nach Bad Bimmelberg, ofwel de Bimmelbahn door spoorijzer
Vandaag om 13:22:36
(BNLS modulebaan) BNLS-Forumbaan algemeen door nighttrain1
Vandaag om 13:09:14
Pimp my Fleischmann BR01 164 ==> Lofzang op een Fleischmann BR 01 door charp
Vandaag om 13:04:41
BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen door nighttrain1
Vandaag om 12:57:19
Brauhofen 2020, modelbaan in h0. door Overet
Vandaag om 12:55:29
Gekke/vreemde/rare filmpjes en video's met treinen erin. door Rondje_HO
Vandaag om 12:47:17
Beschrijving Fleischmann stoomlok 562264 door Rondje_HO
Vandaag om 12:45:40
Roco tractie voor Lima mat '46 door Besselspoor
Vandaag om 12:40:07
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door Jeronimos
Vandaag om 11:51:13
NL baan: Frotterdam in h0 door Kees (NS Blokpost 54 Bruntendijk, Friesland)
Vandaag om 11:48:38
Fleischmann H0 1200 storing door Besselspoor
Vandaag om 11:45:57
Update: baan in de tropen door Rolando
Vandaag om 11:23:02
Projekt 083-338 door Wim Hesselink
Vandaag om 11:10:21
  

Auteur Topic: Intellibox aansluiten  (gelezen 4067 keer)

Sikje248

  • Offline Offline
  • Berichten: 234
Intellibox aansluiten
« Gepost op: 29 augustus 2006, 20:16:53 »
Hooi,
Ik heb nu het proefrondje van Koploper gelegd en gezorgd dat alles werkt.
Maar nadat ik mijn intellibox aangesloten had aan de computer gaf deze geen herkenning.
Ik maak gebruik van de kabel van uhlenbrock.
Nu stond hij standaard ingesteld op COM2 poort, klopt dit of moet deze op iets anders ingesteld staan?
Hoe moet ik alles instellen zodat de intellibox herkent wordt door koploper?
alvast bedankt laurens

RoSoft

  • Offline Offline
  • Berichten: 1446
  • Alleen de waarheid ligt in het midden.
Re: Intellibox aansluiten
« Reactie #1 Gepost op: 29 augustus 2006, 20:31:57 »
Laurens,

Stel Koploper in op Com1 en probeer het dan nog een keer. Als het goed is hoef je verder niets in te stellen.

Mvg
Wim.
Marklin Digital 6020/21/27, 6051, Märklin 6021+UHL 63820, Lenz Digital Plus, Intellibox LocoBuffer II, MRDirect, DDW 6604 Booster, VB6.0 Delphi 6.0 Eigen Software: Perrongeluk, RoSoft, PT.

Sikje248

  • Offline Offline
  • Berichten: 234
Re: Intellibox aansluiten
« Reactie #2 Gepost op: 30 augustus 2006, 11:23:51 »
Ik heb het geprobeerd maar krijg dan de melding: Fout bij het openen van poort.
En dat is logisch want mijn printer zit in de COM1, verder krijg ik deze melding ook bij COM 3.
Bij Com 2 krijg ik de melding niet, maar als ik op centrale eenheid wil drukken krijg ik: geen intellibox of twin-center gevonden.

Ik maak gebruik van de 15 pins aansluiting, moet ik dan een hele andere poort hebben?
alvast bedankt laurens

mmhajvth

  • fulltime busy
  • Offline Offline
  • Berichten: 3272
  • IC met 1762+1773 op Ht richting Mt op 23-4-06
    • Markenburg
Re: Intellibox aansluiten
« Reactie #3 Gepost op: 30 augustus 2006, 11:27:43 »
Je kan de snelheid van communiceren aanpassen, die moet bij zowel de intellibox als koploper het zelfde zijn.
Dat had een naam maar ik zit op m'n werk en kan het even niet nakijken.
Ik weet wel dat je het het beste op 19500 ofzo kon zetten. (het kan ook nog sneller maar dat is meer storings gevoelig.)

Sorry dat ik zo vaag ben   :-[  Maar ik weet wel wat ik bedoel, maar ik kan de juiste benaming en cijfers niet opzoeken nu helaas.  :-|

m.v.g.

Mark
love to build realistic     let's be kind.

Rene_H

  • Gast
Re: Intellibox aansluiten
« Reactie #4 Gepost op: 30 augustus 2006, 11:35:29 »
Was dat niet baudrate of zo iets, staat me ook iets van bij....zit op mijn werk dus kan het niet nakijken.


Maar volgens mij moet je die op 19200 zetten !!!
« Laatst bewerkt op: 30 augustus 2006, 11:37:15 door Rene H(0) »

Sikje248

  • Offline Offline
  • Berichten: 234
Re: Intellibox aansluiten
« Reactie #5 Gepost op: 30 augustus 2006, 11:38:20 »
@ Mark en Rene
Ja dat klopt: de baudrate.
Ik weet wat je bedoeld en ze staan beide ingesteld op 19200.

Maar koploper zegt dat er nog steeds geen intellibox gevonden is.
Het gaat puur om mijn poorten denk ik, omdat ik denk dat de kabel in een andere poort zit.
Bedankt voor het meedenken
mvg. laurens

Rene_H

  • Gast
Re: Intellibox aansluiten
« Reactie #6 Gepost op: 30 augustus 2006, 11:42:12 »
he das vreemd !!!

Is het niet mogelijk om com 2 voor de printerpoort te gebruiken, en com 1 voor de seriële poort.

Even voor de zekerheid, er zijn geen pennetjes omgebogen of iets dergelijks, schroefjes zitten goed vast enzo.

Rene_H

  • Gast
Re: Intellibox aansluiten
« Reactie #7 Gepost op: 30 augustus 2006, 11:45:51 »
Stel je vraag trouwens ook nog ff op het Koploperforum.

Wie weet kunnen ze je daar ook nog ff helpen.
« Laatst bewerkt op: 30 augustus 2006, 12:08:27 door Rene H(0) »

GerritM

  • Offline Offline
  • Berichten: 485
Re: Intellibox aansluiten
« Reactie #8 Gepost op: 30 augustus 2006, 12:10:45 »
Als je het over COM-poorten hebt heb je het altijd over een seriëlepoort.
Alleen als je een serëleprinter hebt hangt die aan een COM-poort, meestal is een printer aangesloten op de parallelpoort en die heet LPT.

Groet Gerrit
H0, 2-rail DCC, Lenz

Sander

  • Offline Offline
  • Berichten: 4671
Re: Intellibox aansluiten
« Reactie #9 Gepost op: 30 augustus 2006, 12:15:15 »
Standaard hoef je niks aan pc of IB in te stellen kwa baudrate. Het zou zo in eens moeten werken.

Wel een goede seriele kabel?
Sommige kabels zijn intern geswitched als ik me niet vergis. Je moet een gewonen nul-modem kabel hebben.

mvg,
 Sander
mvg,
 Sander

Sikje248

  • Offline Offline
  • Berichten: 234
Re: Intellibox aansluiten
« Reactie #10 Gepost op: 30 augustus 2006, 12:54:29 »
Ik maak gebruik van de uhlenbrock kabel met de 15 pins aansluiting, dan hoort dit dus geen com-poort te zijn?
(de printeraansluiting is de 25 pins toch?)
Dus moet ik een LPT poort hebben? (of de R232?) hoe krijg ik deze dan beschikbaar in Koploper?
alvast bedankt voor alle reacties! mvg laurens

ps. ik wacht hier even alle reacties af en anders probeer ik het koploperforum.

henk

  • Offline Offline
  • Berichten: 19484
Re: Intellibox aansluiten
« Reactie #11 Gepost op: 30 augustus 2006, 13:19:05 »
Nee, je moet absoluut geen printerpoort hebben.
Gewoon een RS232, ook wel bekend als com-poort, omdat er vroeger het modem aan werd gehangen.
Koploper en de IB moeten weten om welke compoort het gaat en met welke baudrate. Is dat goed ingesteld en het werkt niet, dan is meestal het kabeltje kaduuk.
Het is heel Nederlands om iets heel Nederlands te vinden.

Rene_H

  • Gast
Re: Intellibox aansluiten
« Reactie #12 Gepost op: 30 augustus 2006, 13:21:13 »
De printerpoort is de hele breede.
Je moet de rs232 hebben, das die smalle aansluiting, hij lijkt op de monitor aansluiting, alleen dan net andersom....een mannetje ipv vrouwtje.


Biem

  • Offline Offline
  • Berichten: 816
Re: Intellibox aansluiten
« Reactie #13 Gepost op: 30 augustus 2006, 13:25:53 »
Als jij zegt dat de printer ook is aangesloten op een com-poort, kun je dan niet even je printerkabel gebruiken tussen de IB en je computer
Groeten uit Hoogeveen

Rene_H

  • Gast
Re: Intellibox aansluiten
« Reactie #14 Gepost op: 30 augustus 2006, 13:29:03 »
De printerkabel heeft een hele andere aansluiting !

Maar volgens mij gebruikt de printer softwarematig wel een com poort, tenminste dat dacht ik wel. Dus daar komt volgens mij de verwarring vandaan.
Pin me er niet op vast hoor.

Maar het gaat er steeds meer op lijken dat de kabel gewoon stuk is.
« Laatst bewerkt op: 30 augustus 2006, 13:30:35 door Rene H(0) »