Doel:€250.00
Donaties:€118.00

Per saldo:€-132.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 09-04-2024

Vacature: secretaris bestuur
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Ronald69
Vandaag om 11:23:53
Bauarbeiten im gange door Wim Vink
Vandaag om 11:20:51
RAL kleur Rail4Chem door RK
Vandaag om 11:18:02
De Stripwinkel door prutser
Vandaag om 11:02:27
Frans/Belgisch H0e baantje door tothebeach
Vandaag om 10:45:58
Kleine Baan in H0 (≤ 0.5m²) door Jack Black (NS1220)
Vandaag om 10:35:33
Ronald en Wanda's "Southern Comfort" swamp layout! door Ronald Halma
Vandaag om 10:31:11
Traintastic - modelbaan besturingssoftware (gratis en open source) door momfer
Vandaag om 10:17:14
Haren, station of halte? door Ric
Vandaag om 09:48:20
ACTS containerwagens door Arjan6511
Vandaag om 09:45:12
La vie...Sud-Est; zolderbaan met thema zuidoost Frankrijk door 741230
Vandaag om 09:30:39
Motorpost ombouwen ? door Joz
Vandaag om 09:22:14
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 09:14:14
Welke stroomvoerende koppeling? door Ben
Vandaag om 08:03:42
Scandinavië getroffen door storm Hans door Loki
Vandaag om 07:57:17
Omloop getrokken reizigersmaterieel 1973 Twentelijn door 1200blauw
Vandaag om 07:28:25
Oude metalen trafo's gebruiken....... door Cor--24
Vandaag om 05:35:27
US diorama in H0 door Wim Vink
12 april 2024, 23:42:46
diorama, voor lange treinen. door Wim Vink
12 april 2024, 23:34:29
Roco Fccpps, overzicht van Roco-modellen. door Albert.H0
12 april 2024, 23:23:29
Station Roodeschool door MaraNCS
12 april 2024, 23:10:31
Flm Profigleis en Italiaans spoor... door phdirk
12 april 2024, 22:31:12
Les Billards du Vivarais door Hans1963
12 april 2024, 22:08:07
Rijeigenschappen messing modellen zoals Micro-Metakit? door puntenglijder
12 april 2024, 21:43:34
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
12 april 2024, 21:37:55
Een NS 5500 knutselen door janw
12 april 2024, 21:35:10
Laag-Baarlo door Klaas Zondervan
12 april 2024, 21:27:24
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door AP3737
12 april 2024, 20:55:16
Sudexpress 2024 door Falcon10
12 april 2024, 19:41:17
Aachenau West door puntenglijder
12 april 2024, 19:30:39
  

Auteur Topic: TrainBase  (gelezen 2444 keer)

meino

  • Offline Offline
  • Berichten: 2095
Re: TrainBase
« Reactie #15 Gepost op: 23 februari 2024, 13:07:11 »
Ik had het zelfde probleem. Volgens mij heeft het te maken met de locatie van de JRE (Java runtime environment). Die staat bij mij op een andere (niet standaard) locatie. Waarschijnlijk in de applicatie is de locatie daarvan hard gecodeerd, in ieder geval kon ik geen property vinden om dat aan te passen. Aangezien ik dit programma alleen uit nieuwsgierigheid had gedownload, dit niet verder uitgezocht.

Groet Meino
A clean desk is a sign of an empty mind

Kranenberg
De CanBus komt naar Kranenberg

willydevaal

  • Groetjes Willy...
  • Offline Offline
  • Berichten: 31
    • HobbySoft [Stations Omroeper]
Re: TrainBase
« Reactie #16 Gepost op: 23 februari 2024, 13:49:47 »
Dus TrainBase gaat eerst een komma gebruiken (1) en maakt er daarna een punt van (2)   ???

Dan maak ik hier ook een punt van:  hier snap ik niets van  :-[

In een programeer omgeving heeft een komma een andere betekenis, TrainBase kan geen berekening uitvoeren als het decimale scheidings teken een komma is en loopt zelfs vast.
Daar integen is het in Excel juist anders om, deze kan niet rekenen als het scheidings teken een punt is.
Dus met andere woorden in TrainBase gebruik ik een punt en daar let TrainBase dan nu ook op, in het export bestand gebruik ik een komma zodat je met excel ook berekeningen kan uitvoeren.

Hopelijk ben ik duidelijk in wat ik probeer uit te leggen en hoef jij daar dus geen punt van te maken.

Grt, Willy...

Spoor N voornamelijk Minitrix, besturing middels Marklin CS3 Station, Marklin wissel M83 decoders, Marklin schakel M84 decoders, Marklin terugmelding via S88 DC met stroom detectie. Software: iTrain Plus, AnyRail en Marklin CS3.

willydevaal

  • Groetjes Willy...
  • Offline Offline
  • Berichten: 31
    • HobbySoft [Stations Omroeper]
Re: TrainBase
« Reactie #17 Gepost op: 23 februari 2024, 13:54:37 »
Als Excel problemen heeft met een decimale punt, is dat een instellingen kwestie van Excel

Ik werk al meer dan 30 jaar met Excel en gebruik niet anders dan een punt

Software werkt met een decimale punt . . . punt . . .

Juist, maar ik moet rekening houden met iedereen en niet iedereen is zo bedreven en heeft de juiste kennis in huis hoe met Excel om te moeten gaan.
Vandaar dus dat ik het op deze manier doe.

Grt, Willy...

Spoor N voornamelijk Minitrix, besturing middels Marklin CS3 Station, Marklin wissel M83 decoders, Marklin schakel M84 decoders, Marklin terugmelding via S88 DC met stroom detectie. Software: iTrain Plus, AnyRail en Marklin CS3.

willydevaal

  • Groetjes Willy...
  • Offline Offline
  • Berichten: 31
    • HobbySoft [Stations Omroeper]
Re: TrainBase
« Reactie #18 Gepost op: 23 februari 2024, 13:56:35 »
Ik heb geprobeerd het te installeren.
Mijn laptop draait op Windows11.

De installatie lijkt te lukken en gaat zoals in de pdf beschreven.
Maar het programma start niet op.
Na het voltooien van de installatie zou het programma direct op moeten starten.
Er gebeurt helemaal niets als ik op de snelkoppeling van de desktop klik.

Met respect voor de tijd en moeite die in de ontwikkeling gestoken is; maar wat gaat er of doe ik fout ?

Heb je ook vanaf dezelfde pagina de Java JRE 20 gedownload en geinstalleerd.

Grt, Willy...
Spoor N voornamelijk Minitrix, besturing middels Marklin CS3 Station, Marklin wissel M83 decoders, Marklin schakel M84 decoders, Marklin terugmelding via S88 DC met stroom detectie. Software: iTrain Plus, AnyRail en Marklin CS3.

willydevaal

  • Groetjes Willy...
  • Offline Offline
  • Berichten: 31
    • HobbySoft [Stations Omroeper]
Re: TrainBase
« Reactie #19 Gepost op: 23 februari 2024, 14:01:52 »
Ik had het zelfde probleem. Volgens mij heeft het te maken met de locatie van de JRE (Java runtime environment). Die staat bij mij op een andere (niet standaard) locatie. Waarschijnlijk in de applicatie is de locatie daarvan hard gecodeerd, in ieder geval kon ik geen property vinden om dat aan te passen. Aangezien ik dit programma alleen uit nieuwsgierigheid had gedownload, dit niet verder uitgezocht.

Groet Meino

Als je Java JRE 20 intalleerd, installeerd hij deze standaard in de map "C:\Program Files\Java\jdk-20" althans onder Windows.

Grt, Willy...
Spoor N voornamelijk Minitrix, besturing middels Marklin CS3 Station, Marklin wissel M83 decoders, Marklin schakel M84 decoders, Marklin terugmelding via S88 DC met stroom detectie. Software: iTrain Plus, AnyRail en Marklin CS3.

Matthijs van Heijningen

  • Offline Offline
  • Berichten: 2355
Re: TrainBase
« Reactie #20 Gepost op: 23 februari 2024, 14:03:05 »
Het niet openen van TrainBase heb ik ook last van.
Hij opent wel als ik er rechts op klik en kies voor "Run as Administrator".

mvg,

Matthijs

meino

  • Offline Offline
  • Berichten: 2095
Re: TrainBase
« Reactie #21 Gepost op: 23 februari 2024, 14:34:33 »
In een programeer omgeving heeft een komma een andere betekenis, TrainBase kan geen berekening uitvoeren als het decimale scheidings teken een komma is en loopt zelfs vast.
Daar integen is het in Excel juist anders om, deze kan niet rekenen als het scheidings teken een punt is.
Dus met andere woorden in TrainBase gebruik ik een punt en daar let TrainBase dan nu ook op, in het export bestand gebruik ik een komma zodat je met excel ook berekeningen kan uitvoeren.

In windows is dat een systeem zetting. Hangt van je omgeving af. Mijn desktop systeem staat in US mode, dus is de decimale scheiding een punt in programma's als excel en openoffice. Mijn laptop staat ingesteld op Nederlands (wordt ook door anderen gebruikt), daar is dus het decimale scheidings teken een komma. Overigens maakt het voor de bestanden verder niet uit, zowel excel en openoffice schakelen automatisch over. Alleen ik moet er iedere keer weer aan denken.

Groet Meino
A clean desk is a sign of an empty mind

Kranenberg
De CanBus komt naar Kranenberg

willydevaal

  • Groetjes Willy...
  • Offline Offline
  • Berichten: 31
    • HobbySoft [Stations Omroeper]
Re: TrainBase
« Reactie #22 Gepost op: 23 februari 2024, 17:51:03 »
In windows is dat een systeem zetting. Hangt van je omgeving af. Mijn desktop systeem staat in US mode, dus is de decimale scheiding een punt in programma's als excel en openoffice. Mijn laptop staat ingesteld op Nederlands (wordt ook door anderen gebruikt), daar is dus het decimale scheidings teken een komma. Overigens maakt het voor de bestanden verder niet uit, zowel excel en openoffice schakelen automatisch over. Alleen ik moet er iedere keer weer aan denken.

Groet Meino

Maar ik heb niet alleen met Windows te maken, TrainBase is er ook voor andere platforms.

Grt, Willy...
Spoor N voornamelijk Minitrix, besturing middels Marklin CS3 Station, Marklin wissel M83 decoders, Marklin schakel M84 decoders, Marklin terugmelding via S88 DC met stroom detectie. Software: iTrain Plus, AnyRail en Marklin CS3.

meino

  • Offline Offline
  • Berichten: 2095
Re: TrainBase
« Reactie #23 Gepost op: 23 februari 2024, 18:00:16 »
Dat werkt op andere platforms ook. Tenminste 10jr geleden was dat ook onder de diverse Unix (dus ook Apple) smaken het geval.

Zie: https://www.baeldung.com/java-dot-decimal-separator

Groet Meino
A clean desk is a sign of an empty mind

Kranenberg
De CanBus komt naar Kranenberg

Martijn193

  • Bestuur
  • Offline Offline
  • Berichten: 3831
Re: TrainBase
« Reactie #24 Gepost op: 23 februari 2024, 20:05:03 »
Ik ga het eens besnuffelen...

1 nadeel => Mijn excelsheet kan ik via onedrive overal raadplegen. Makkelijk als ik eens ergens ben om te kijken wat ik heb voordat ik iets koop

Trouwens, net installatie afgerond, maar wil met geen mogelijkheid openen

Edit: Als ik hem als administrator uitvoer werkt het wel......raar....

Dit dus. Al een stukje geleden opgemerkt, alleen als administrator.

Moet ik hem trouwens nu weer opnieuw installeren of kan je hem updaten?
Martijn, Voorzitter Beneluxspoor

Romavami

  • Offline Offline
  • Berichten: 631
  • Carpe diem
Re: TrainBase
« Reactie #25 Gepost op: 24 februari 2024, 16:29:10 »
Het niet openen van TrainBase heb ik ook last van.
Hij opent wel als ik er rechts op klik en kies voor "Run as Administrator".

mvg,

Matthijs

Op die manier werkt het bij mij nu ook. Thanx voor de tip.
Groet, Rob

Nieuwbouw Kellerstein H0 - digitaal DCC https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=92476.0.html:
DCC - Z1 OpenDCC centrale -Digikeijs decoders, bezet en terugmelders - H0 - Rocrail - Fleischmann profi

Luit

  • Offline Offline
  • Berichten: 1373
Re: TrainBase
« Reactie #26 Gepost op: 24 februari 2024, 20:47:58 »
De update geinstalleerd maar dan blijft mijn vraag hoe krijg ik het schermvullend.
Het zijn nu wel heel kleine lettertjes 

Falcon10

  • Offline Offline
  • Berichten: 2659
  • Wel Belg, niet gek !
Re: TrainBase
« Reactie #27 Gepost op: 24 februari 2024, 22:19:25 »
An sich, aan de autheur van het programma zou ik toch aanraden om het programma om te vormen zodat je geen java runtime nodig hebt.
En dus meer standalone maken.
Je moet om te beginnen de java runtime installeren, Microsoft zelf is niet al te goede vriendjes met de maker van Java, en bij elke nieuwe update van Windows is het de vraag of applicaties die gebruik maken van Java nog goed en wel werken.

Heel fijn dat iemand tijd steekt in zulk leuk en fijn programma, maar voor de meestecompatibiliteit ook naar de toekomst toe ( en ivm veiligheidszaken ( verplicht runnen als administrator ), zou ik toch aanraden om de werking van de applicatie te herzien.  ( bedoeld als positief feedbck :) )

R v/d Hoven

  • Offline Offline
  • Berichten: 927
  • De 162: Terug van weggeweest!
    • Foto's van treinen
Re: TrainBase
« Reactie #28 Gepost op: 25 februari 2024, 11:07:22 »
Wat is de maximale grootte van het plaatje van het onderwerp wat je wilt toevoegen? Een foto van een 1200 resulteerde in alleen een afbeelding van het nummer aan de zijkant in de database en dus niet het gehele plaatje. "Thumbnail"-grootte vind ik te klein.

Het scherm an sich is niet te vergroten. Daardoor worden sommige vakjes klein wat het invoeren niet eenvoudig maakt. Zeker niet na al die moeite die ik moest doen om het überhaupt te zien te krijgen. Rare manier van installeren, extra programma erbij wat niet van te voren wordt gemeld, aanpassen van het installeren ("als administrator") en dan nog werkte het pas na 2 keer opstarten.

Dank voor de moeite om het te maken (en het zelfs te updaten) maar voor mij persoonlijk is het niet wat ik zocht. Ik heb het weer verwijderd en ga op zoek naar een andere database.

Groet, Raymond van den Hoven
http://www.stichting162.nl = alles over de NS-162 !

willydevaal

  • Groetjes Willy...
  • Offline Offline
  • Berichten: 31
    • HobbySoft [Stations Omroeper]
Re: TrainBase
« Reactie #29 Gepost op: 28 februari 2024, 18:36:50 »
Wat is de maximale grootte van het plaatje van het onderwerp wat je wilt toevoegen? Een foto van een 1200 resulteerde in alleen een afbeelding van het nummer aan de zijkant in de database en dus niet het gehele plaatje. "Thumbnail"-grootte vind ik te klein.

Groet, Raymond van den Hoven

Handleiding lezen, daar wordt soms wijzer van.

Grt, Willy...
Spoor N voornamelijk Minitrix, besturing middels Marklin CS3 Station, Marklin wissel M83 decoders, Marklin schakel M84 decoders, Marklin terugmelding via S88 DC met stroom detectie. Software: iTrain Plus, AnyRail en Marklin CS3.