Je moet bij de 3-weg wissels, net als bij de Engelse wissels, in ieder geval beide puntstukken actief polariseren. Die 2 draadjes zijn van de 2 puntstukken, in de Peco documentatie staat welk puntstuk bij welke wissel hoort. Als je verder geen sluiting krijgt bij het omzetten en polariseren, maar wel bij het er overheen rijden, dan is je polarisatie correct, maar maakt een flens of wiel contact met een tong waarop een andere polariteit staat lijkt me? Probeer eerst eens een andere lok of wagon.
Maar heb je nu wel of niet de puntstukken actief gepolariseerd, met relais etc?En heb je ook isolatielasjes gebruikt bij de puntstukken? Of is toevallig de spanning van de rails NA het puntstuk, omgedraaid, en dat je dus daar sluiting krijgt zodra je over de isolatielas rijd?
de trein stopt met rijden of krijg je echt een kortsluiting? Toen mijn hartstukken nog niet gepolariseerd waren, gebeurde dit bij bepaalde loks, meestal kleinere loks met 2 assen. De lok krijgt gewoon geen stroom omdat de harstukken precies op dezelfde hoogte liggen....Bas
Maar dan zou de wissel bij omzetten al sluiting moeten maken als de tongen de rails ralen, en niet pas als er een lok overheen rijd?