BeneluxSpoor.net forum

Wat zijn we aan het bouwen? => Modelspoorverenigingen (MSV) => BNLS Litter Bin => Topic gestart door: St00mboy op 28 april 2020, 21:17:52

Titel: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 28 april 2020, 21:17:52
In ons topic "BMB 00-Modulebaan, Algemeen" kun je alles over de BMB vanaf het begin in 2015 terugvinden. Het overgrote deel betreft hoe we stukje bij beetje tot de huidige BMB-baan gekomen zijn: hoe gaan we dit doen en hoe gaan we dat doen. De hoogtepunten van de BMB, nl. de rijdagen en de deelnames aan beurzen en evenementen vind je er ook, maar je moet wel goed zoeken want door andere berichten raken die daar nogal eens ondergesneeuwd. ;)
Nu het toch een dooie boel aan het front is lijkt het me daarom een goed idee om een apart topic te beginnen over onze "rijdagen", zoals we ze zelf noemen. Dat is immers waar we het allemaal voor doen!

Vanaf het begin hebben we tot dusver 27 rijdagen, rijweekends, beurzen en andere evenementen "gedaan". Hierbij een opsomming, de met groen gemarkeerde waren publieke evenementen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/200428-Overzicht-Alle-BMB-Rijdagen_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/200428-Overzicht-Alle-BMB-Rijdagen_1.jpg)

Zoals je kan zien houden we zo'n zes rij-evenementen per jaar. De huidige stand van zaken is, dat de boel vanwege de coronacrisis ook voor de BMB stagneert: er zijn al drie evenementen afgelast, t.w. de Verzamelaarsbeurs van 17 april jl., Dordt in Stoom in het weekend van 6 juni a.s en de BMB-Rijdag, die we al een paar jaar in Stolwijk organiseren. Het heeft op dit moment dan ook niet veel zin om te proberen een rijdag voor de komende twee, drie maanden te organiseren. In het najaar glinstert er aan de horizon weliswaar het een en ander, maar we moeten eerst maar eens zien hoe de situatie zich ontwikkelt.

Ondanks de oorverdovende stilte is hier dus een nieuw topic over onze belevenissen bij evenementen waaraan de BMB deelneemt en onze eigen BMB-rijdagen. Voorlopig zal er niet veel te beleven zijn, maar we blijven plannen maken en houden hoop!  (y)

Leen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090015bew.jpg)
Het hoogtepunt van 2018: de BMB bij Ontraxs!
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 28 april 2020, 22:11:11
En willen we al dit moois zien functioneren? Dat kan na de zomervakantie want op 12 en 13 september hebben we wederom een hele sporthal een heel weekend ter beschikking op de Luitenant-Generaal Best kazerne in Vredepeel.
Beide dagen kunnen we ons daar uitleven van 09:00 tot 17:00.
Uiteraard onder het voorbehoud dat de corona-maatregelen zodanig zijn versoepeld dat het doorgang kan vinden.
Heb je jezelf (met bak) nog niet aangemeld, laat het dan even weten via dit draadje aan Leen of mij.
Ed

Ja, we blijven inderdaad plannen maken, zelfs nu. Hopelijk kan de rijdag op de luchtmachtbasis in Vredepeel in september doorgaan. We waren er al eerder in 2016, 2018 en 2019, dus wordt het de vierde keer. Inmiddels hebben zich nu al 10 deelnemers aangemeld, dus is er voldoende animo. Gezien de ruimte kunnen we er zonder problemen weer een grote baan neerzetten.
Hier een film van het weekend van vorig jaar 12 en 13 oktober:
https://www.youtube.com/v/g1QhiOrZfwc
Film © Jelle

We kunnen voor deze rijdag helaas geen belangstellenden uitnodigen, aangezien de luchtmachtbasis niet voor het publiek toegankelijk is. Het betreft dus een besloten BMB-rijdag.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 04 mei 2020, 15:28:55
Het heeft door omstandigheden "beyond our control"even geduurd, maar ons rijdagen-topic is nu openbaar!  (y)
Daarom hierbij gelijk maar even een schopje naar boven.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 17 mei 2020, 19:19:18
Vandaag hebben wij met de BMB afdeling Krimpenerwaard in kleine kring onverwachts een lokaal ééndaags rijdagje beleefd. De afgelopen week was ik druk geweest met het testen van de in de afgelopen periode ge- en verbouwde bakken en keerlussen op de speciaal daarvoor opgestelde testbaan. Ik had vandaag natuurlijk ook gewoon met testen door kunnen gaan, maar besefte dat het na vier maanden wel weer eens leuk zou kunnen zijn om samen te rijden en dat er ondanks de corona misschien een mogelijkheid was om in kleine kring samen met BMB-ers Cor en Cees een lokale BMB-rijdag voor de afdeling Krimpenerwaard te organiseren. Ik heb gevraagd of ze zin hadden om op de testbaan te komen rijden. Aangezien Cor en Cees beiden risico lopen en ikzelf rap op weg ben naar de 100 hebben wij op voorhand de nodige afspraken gemaakt, waar we ons zo goed mogelijk aan gehouden hebben.

De baan stond er al, dat was een voordeel. Het is een dogbone-vormige baan met 26,5 meter rijlengte over het hoofdspoor. Centraal staat de Ierse bak van onze Jan met daarachter een keerlus. Aan de andere kant van de bak staat een stuk slingerspoor van 6m40 met aan het einde de nog niet geheel betrouwbare rode keerlus. Er is geen fiddle yard, dus konden er alleen dogbone-rondjes op gereden worden. Er waren wel uitwijksporen, nl. op het stuk 4-track mainline en op de rode keerlus. Rond 11h00 waren we aanwezig. Cees had een flinke krat met materieel en koek meegenomen en Cor zijn Dean Goods, die het tijdens het BMB-optreden in Rijswijk zo jammerlijk had laten afweten. We reden met bedrade Multimuizen en hebben met zijn drieë tot ongeveer 15h30 met allerlei materieel rondgereden en ons prima geamuseerd. De kroeg om de hoek was dicht, maar halverwege werd er door de St00mgirl koffie gebracht en samen met Cees zijn koek smaakte dat prima!  (https://www.opvoedenin.nl//upload/image/ckfinder/8404/images/face%2Dfood%2D2.jpg)
De baan was behoorlijk betrouwbaar, maar op één plek nog niet helemaal 100% zo goed als ik het graag zou willen.

Hierbij een paar foto's. De Dean Goods op de keerlus met Cor en Cees op de achtergrond:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200517_125950983.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200517_125950983.jpg)

De Dean Goods in Ireland:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200517_125845920.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200517_125845920.jpg)

Cees in officiële BMB-bedrijfskleding:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200517_144636267_BURST000_COVER_TOP_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200517_144636267_BURST000_COVER_TOP_1.jpg)

Plezier met drie treinen tegelijk op de baan:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200517_125902821.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200517_125902821.jpg)

En hierbij nog een villum:
https://www.youtube.com/v/Ia5-M8L5cHg&feature=youtu.be

Het was een heel plezierig BMB-rijdagje met ons drieën.  (y)

Leen.

Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 17 mei 2020, 19:30:27
 (y) (y) (y)

Gr, Hans
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 17 mei 2020, 21:34:43
Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is er vandaag sprake geweest van een op kleine leest geschoeid lokaal BMB-minirijdagje met drie deelnemers.
Binnen de BMB is door sommige deelnemers de wens geuit om meer ééndaagse rijdagen te organiseren. De laatste tijd waren wij daar juist een beetje van afgestapt en zaten we met de BMB meer op de lijn van rijweekends van twee, of liever nog drie rijdagen. De reden daarvan is dat er voor één enkele rijdag vrijwel net zoveel aan voorbereiding en organisatie nodig is als voor een heel rijweekend. Los daarvan gaat er aan het opbouwen en afbreken van de baan de nodige tijd "verloren". OK, daarover zijn de meningen verdeeld, want sommigen vinden het opbouwen juist leuk, maar linksom of rechtsom verlies je op één enkele dag daarmee wel veel netto rijtijd.

Maar door het hele coronagebeuren kunnen we ineens voorlopig helemaal niets meer organiseren met enige kans op zekerheid. In deze situatie gaan we zoals voorheen ook geen bekenden meer lastig vallen om met de hele club in hun garage of bedrijfspand te mogen komen rijden. Daarnaast kan ons geplande rijweekendje in Vredepeel zomaar nog afgelast worden en datzelfde geldt voor de Verzamelaarsbeurs van komend najaar etc. Maar wat in het groot niet meer kan, is in het klein nog wel mogelijk. Want ook met een klein baantje wat je vrij snel op kan zetten kun je samen heel veel lol hebben. En daarom biedt een rijdagje in klein comité voor onze deelnemers best nog mogelijkheden tot gezelligheid en plezier. Juist nu heeft het zin om als BMB-er lokaal in het eigen gebied een kleinschalige ééndaagse rijdag op touw te zetten.

Op zich zijn ééndaagse rijdagen niet moeilijk te organiseren, we hebben het al zo vaak gedaan. Het regelen en organiseren gebeurt met weinig mensen en korte lijnen. Ons rijdagje van vandaag kwam nogal spontaan voor elkaar. Even een belletje, een appje en het was geregeld!  (y) OK, dat is natuurlijk maar één kant van de zaak, want de locatie was er al. Maar voor zoiets is geen reusachtig grote locatie nodig want met een paar bakken kun je al een aardige baan samenstellen om met vrij korte treintjes samen leuk te kunnen rijden. 's Zomers kan het bij wijze van spreken al in een gammel schuurtje. Dat zou toch wel te regelen moeten zijn? Een ovaaltje met 4 of 6 bakken zou je, eventueel na enige oefening, samen makkelijk binnen twee uur op moeten kunnen zetten.
Ik denk daarbij aan iets als dit ovaaltje:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/200517-Baanopstelling-met-vier-bakken.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/200517-Baanopstelling-met-vier-bakken.jpg)

Met de fiddle yard erbij kun je er zoiets als dit van maken:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/181021-Baanopstelling-Dordrecht-plan-B.jpg)

In het echt ziet dat er zo uit:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20181117-WA0006.jpg)

Niks mis mee en we hebben er in Dordrecht, waar de foto gemaakt werd, heel veel plezier mee gehad. Als er meer utilitaire bakken zoals keerlussen bij moeten komen wordt het een ander verhaal. Dan ga je alweer richting een grote baan, die je niet zomaar even in een uurtje of twee opzet.
Het zou mooi zijn als er binnen de BMB meer mini rijdagjes georganiseerd gaan worden. Een paar ex-leden van onze Evenementencommissie waaronder ikzelf hebben zich voorgenomen om dergelijke lokale initiatieven met raad en daad te ondersteunen.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 23 mei 2020, 18:04:12
Vandaag wederom een min-rijdagje gehouden. N.a.v. die van vorige week had Thijs aangegeven dat hij ook wel weer eens wilde rijden, en er graag bij had willen zijn. En dus hebben we samen een rijdagje georganiseerd. We hebben de hele middag gezellig met allerlei materieel rondgereden op de baan. Er waren gelukkig nauwelijks problemen, alleen de P-Class stopte af en toe even op de frog van het uitgaande wissel van de rode keerlus. Dat kun je op de villum mooi zien:
https://www.youtube.com/v/Wjrssibxt6k&feature=youtu.be

Speciaal op verzoek van Thijs rijdt ook deze Beyer Garratt op de baan:
https://www.youtube.com/v/p8EUzTP8Ro0&feature=youtu.be

Hier rijdt de Stirling Single van Thijs, waarmee we vorig jaar nogal wat problemen hebben gehad:
https://www.youtube.com/v/sbLiDCqWxEo&feature=youtu.be

Zoals je in de laatste villum hebt kunnen zien had Thijs een blij gezichtje.  (y) En hij niet alleen.  ;)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: BrightonBelle op 23 mei 2020, 20:17:07
Nadat ik het filmpje van de Beyer Garrat van Stoomboy in YouTube gezien had, kwam daarna gelijk deze over die loc voorbij; spooky en fascinerend:
https://www.youtube.com/watch?v=_O4gHwHsVQU

Grtz Gerard
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 23 mei 2020, 20:25:54
Deze rijdt nog:
https://www.youtube.com/v/_GJg7LwEa2A

....en er is zelfs een model van:

https://www.youtube.com/v/MUi0cMkmD-U

https://eurekamodels.com.au/Garratt.html (https://eurekamodels.com.au/Garratt.html)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: iarnrod op 26 mei 2020, 19:33:52
Het is bang afwachten wanneer de grens opnieuw open gaat...

Gr,
Jan(tje)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 26 mei 2020, 20:10:53
Er staat hier nog een gegijzelde bak uit Vlaanderen, die het land niet uit mag.  ;D De afgelopen weken is hij getest en tijdens de minirijdagen is hij volop in actie geweest:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200508_203055914crop_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200508_203055914crop_1.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200517_125548668.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200517_125548668.jpg)

Geen enkel probleem bij het rijden, zelfs met de Beyer Garratt:
https://www.youtube.com/v/DmcXGSKdxME&feature=youtu.be

Als Vredepeel doorgaat, en daar begint het er nu een beetje naar uit te zien, dan overweeg ik zelfs om hem mee daar naartoe te nemen, met jouw goedvinden uiteraard.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: mdjr78 op 26 mei 2020, 21:12:26
Is die bak inmiddels nog niet versleten? Er is zoveel op gereden de laatst tijd.  ;)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 31 mei 2020, 11:46:57
Met de huidige ontwikkeling van de situatie m.b.t. de coronacrisis komt het rijweekend Vredepeel op 12 en 13 september a.s. steeds helderder in beeld. Natuurlijk is er nog van alles mogelijk, maar het ziet er wel steeds positiever uit.
Op dit moment hebben zich voor de zaterdag 9 bakken (11 deelnemers) en voor de zondag 6 bakken (8 deelnemers) aangemeld. Planning of inzichten kunnen zich tot die tijd natuurlijk voor iedereen nog wijzigen, dat kan in de Datumprikker aangegeven worden.

Maar we zullen er deze keer niet alleen staan. Vorige week vroeg forumlid Marcel (Marcel112) of de BNLS-Forumbaan eventueel ook met ons mee zou kunnen naar Vredepeel. Ik heb geantwoord dat ik dat aan Ed zou moeten vragen, maar dat zij eerst maar eens moesten zien of er vanuit de deelnemers wel animo voor zou zijn. Dat is inmiddels allemaal gebeurd en zoals het er nu bij staat zal de Forumbaan ons dat weekend met max. 10 man vergezellen.
Zij zullen zoals gebruikelijk apart met hun baan naast de BMB-baan in de sporthal staan.

Toen wij op 12 november 2016 voor de eerste keer op de luchtmachtbasis in Vredepeel mochten rijden, deden BNLS-Forumbaanleden Gerard Wijling (geer63) en Bas van Kesteren als gastrijder ook al met ons mee. Hun bakken stonden toen weliswaar aangekoppeld tussen die van ons, maar er werd uitsluitend met Britse treinen over de baan gereden. In die tijd werd er nog moeilijk over gedaan of de BNLS-standaard nog wel te koppelen zou zijn aan die van de BMB. Wij hebben daar toen een paar simpele oplossingen voor bedacht en in Vredepeel hebben we die toegepast. Hier zie je Gerard (op 1 na rechts) en Bas (r) in conclaaf met Hans en Rolph:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1220749bew.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1220749bew.jpg)

Die rijdag was heel leuk en gezellig en hopelijk kunnen we dat in september in het kwadraat herhalen.  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 05 juni 2020, 21:07:43
Zojuist het nieuws ontvangen dat Dordt in Stoom dit jaar afgeblazen wordt. De BMB zou daar met een kleine opstelling acte de présence geven, maar helaas. Er wordt, voor zover ik begrijp, geen andere datum gepland, dus over twee jaar kunnen we het nog eens proberen. Jammer hoor, maar niet onverwacht!  :-\:
https://dordtinstoom.nl/ (https://dordtinstoom.nl/)

Onder normale omstandigheden zou een aantal BMB-deelnemers vandaag in Dordrecht een kleine baanopstelling voor Dordt in Stoom opgebouwd hebben. We keken echt naar het optreden op dit bijzondere evenement uit, maar helaas, het "nieuwe normaal" stak daar een stokje voor. We hadden afgesproken om er met een knus klein ovaaltje met 4 bakken en een korte fiddle yard te verschijnen, iets zoals dit:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1260462.jpg)

I.p.v. een weekend Dordt in Stoom hebben we nu een saai weekendje "Leen in Huis". Zelfs de testbaan is afgebroken, dus een mini-rijdagje zit er ook al niet in.  :-\
Nou ja, er zijn ergere dingen....

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 12 juli 2020, 11:44:12
Vaudtjuh!: uit gewoonte heb ik vorige week mijn baanplan voor Vredepeel in het "BMB-Algemeen" topic gepost  :-[:

.....Ik heb, omdat ik gisteren toch even niets beters te doen had, gelijk maar even een eerste opzet gemaakt voor een baanopstelling voor Vredepeel.........................
...................De baan is ca. 50 meter lang. Bij een standaardopstelling van de middelste keerlus kun je vanuit de bakken in de linker arm desgewenst alleen over deze bakken heen en weer rijden en de rest van de baan mijden. ...........................(y)

Dat is niet de bedoeling, want uiteraard hoort het hier in het rijdagentopic thuis. Daarom gaan we er hier mee verder:
Hierbij de laatste nieuwe aanpassing van het baanplan voor Vredepeel: Michel zijn bak staat er nu ook tussen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/200712-Baanplan-vs-0.95) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/200712-Baanplan-vs-0.95)

Maar dat is niet alles, want de BNLS-Forumbaan gaat deze keer ook met ons mee naar Vredepeel. (y)  Er hebben zich in totaal 24 deelnemers aangemeld en daarmee zou het dus wel eens de grootste rijdag ooit kunnen worden. Natuurlijk stemmen we alles goed met elkaar af, maar geen zorgen: er is in de sporthal voldoende ruimte voor twee banen.
De BMB-baan is opgebouwd rond 12 deelnemersbakken op de zaterdag en 9 op de zondag, dat is een mooie deelname. We verwelkomen Servé, Bas (bask185), Marco Balk (MacArthur) en Dick Schuurman, die met ons mee zullen doen. Voor Servé is dat niet de eerste keer.  (y)
Naast de deelnemersbakken, de fiddle yard, het vernieuwde en verlengde slingerspoor en een oude keerlus stellen we onze beide nieuwe symmetrische modulebaan.nl/BMB keerlussen voor de eerste keer op. Onze baan heeft met dit alles een lengte van ca. 55 meter (ruim 110 meter rijlengte over het hoofdspoor) en bevat in totaal 84 bakovergangen met 208 schuiflasverbindingen. Ik overweeg om als proef een bouwplan te maken om hem op te zetten. Ik hoop dat er nog goede ideeën zullen komen om het baanplan te verbeteren.  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Marcel112 op 12 juli 2020, 20:01:42
Heb wel een idee voor een baanplan middels een kaping.  ;D

Slingerspoor eens in de BNLS baan zien te krijgen. Kunnen die ook eens met lange treinen slingeren.

Voor diegene met ook Continentaal materieel, er is ook voor jullie ruimte om bij de andere baan te komen rijden.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 12 juli 2020, 20:29:32
Marcel, het merendeel van de BMB-ers denkt over het koppelen van de beide banen als volgt:

Eens even kijken....

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/WBIA9338.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/WBIA9338.jpg)

Nee, dat gaat em niet worden.  ::)

Maar ik wil het slingerspoor met alle plezier de volgende keer meenemen naar jullie rijdag als je dat leuk vindt.  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hendrik Jan op 12 juli 2020, 20:39:44
Snap het probleem niet.
NS en DBAG rijden al jaaaaren in het (vooralsnog) Verenigd Koninkrijk.
Zowel ten noorden als ten zuiden van de grens (die trouwens wel degelijk bestaat, in weerwil van wat die malle Boris mocht beweren).

cheers
Hendrik Jan
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Marcel112 op 12 juli 2020, 20:41:44
Leen,

Wie had het over het koppelen van de beide banen?
Koppelen alleen dat slingerspoor "even" om.  ;D

Op die foto valt de Vechtdal uit de toon. Had anders best Limburg kunnen voorstellen.  (y)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 12 juli 2020, 22:21:01
Snap het probleem niet.
NS en DBAG rijden al jaaaaren in het (vooralsnog) Verenigd Koninkrijk.
Zowel ten noorden als ten zuiden van de grens (die trouwens wel degelijk bestaat, in weerwil van wat die malle Boris mocht beweren).

Het zou zinloos zijn om als BMB ook met gemengd materieel te willen gaan rijden: het heet niet voor niets de BMB en wij gaan onze naam echt niet veranderen. Bovendien willen wij van de BMB onze buren niet beconcurreren, maar een goede buur zijn van zowel BNLS als van jullie van Modulebaan.nl.  ;)
En....wees eens eerlijk: heb jij wel eens een gele hondekop of een ICE in het (vooralsnog) Verenigd Koninkrijk gezien?  ;D

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Suchet op 13 juli 2020, 10:54:57
Mijn 2 pennies:

Ik ben geen voorstander van het op welke manier dan ook koppelen van BMB en BNLS.
En dan nu de baan:
De creatie van die "zaterdagpoot" vind ik een prima vondst !
Maar het lijkt mij handiger om de slingerbakken met keerlus naar buiten te liggen in plaats van zoals nu in het "midden", want met deze opstelling creëer je een bottleneck voor de bak van vooral Michel en moet je ook als je van "buiten naar binnen" en vice versa wilt telkens een heel eind omlopen. In Vredepeel hebben we meer dan voldoende ruimte om het anders op te stellen.

Rob
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hendrik Jan op 13 juli 2020, 11:42:37

En....wees eens eerlijk: heb jij wel eens een gele hondekop of een ICE in het (vooralsnog) Verenigd Koninkrijk gezien?  ;D

Leen.

Eazy...

Class 37 in Dutch Livery.  ;)

Maar even serieus:
Eurostar class 373 is een omgekatte TGV (fabriqué en France)
Eurostar Class 374 is een veredelde Velaro, dus eigenlijk een ICE (made in Germany).
Om over die Hitachi-meuk (made in Japan) op de ECML en de HS1, of de nieuwe Caledonian Sleeper (made in Spain) nog maar te zwijgen.

Niet dat de Britse spoorindustrie dood is.
Ze ruikt enkel wat eigenaardig. :-X

cheers
Hendrik Jan
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Edsko Hekman op 13 juli 2020, 12:03:43
Ik ben geen voorstander van het op welke manier dan ook koppelen van BMB en BNLS.
No worries Rob, we gaan niet koppelen. We delen alleen de locatie. ;)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 13 juli 2020, 14:55:03
Niet dat de Britse spoorindustrie dood is.
Ze ruikt enkel wat eigenaardig. :-X

Ongeveer hetzelfde als de auto-industrie, denk ik. We weten allemaal dat het VK, evenals de rest van Europa, door de Eenheidsworst van het Grote Geld opgeslokt is.

Eazy...

Class 37 in Dutch Livery.  ;)

Maar even serieus:
Eurostar class 373 is een omgekatte TGV (fabriqué en France)
Eurostar Class 374 is een veredelde Velaro, dus eigenlijk een ICE (made in Germany).
Om over die Hitachi-meuk (made in Japan) op de ECML en de HS1, of de nieuwe Caledonian Sleeper (made in Spain) nog maar te zwijgen.

Ik heb van Jan (Iarnrod) een heel boek vol over dat soort treinen gekregen. Het is nog interessant ook! (y) In 00 en/of in een passende Britse uitvoering (zelfs al staat er DB op  :-\) kan het allemaal linksrijdend zo bij ons de BMB-baan op.

Even voor de neutrale lezer: als Leuven 2020 doorgegaan was, dan hadden vijf van onze BMB-deelnemers daar samen met BNLS, Modulebaan.nl en de Belgische MSM een fraaie baan neergezet. Onze bedoeling was een flinke baan compleet met onze mooiste bakken, fiddle yard, keerlussen etc. met à la BNLS/Modulebaan.nl kris-kras door elkaar rijdend H0- en 00-materieel overal vandaan. We zouden met elkaar flink plezier gemaakt hebben, reken maar! (y) Helaas gaat het evenement niet door.  :-\
Maar de meeste BMB-ers willen aan zoiets niet meedoen en daarom hebben wij binnen de BMB met elkaar afgesproken dat onze BMB-rijdagen puur BMB zijn, wat inhoudt dat er op de baan alleen Brits en Iers gereden wordt.
Bij elk gezamenlijk optreden komt er weer iets van deze discussie naar boven, meestal weliswaar als geintje, maar toch ook met een serieuze ondertoon. Dat is prima hoor, maar de BMB blijft natuurlijk wel gewoon de BMB!  ;)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 19 juli 2020, 13:47:58
....... Maar dat is niet alles, want de BNLS-Forumbaan gaat deze keer ook met ons mee naar Vredepeel. (y)  Er hebben zich in totaal 24 deelnemers aangemeld.

Helaas, helaas, ons BMB-rijweekendje Vredepeel gaat evenals veel andere leuke weekends ook al niet door!  :-\ Vanwege de stand van zaken rond het coronavirus neemt de luchtmachtbasis het zekere voor het onzekere.
Jammer hoor!
Het is al eerder gezegd, maar we moeten ons de komende tijd maar zien te richten op mini-rijdagen. Ik zal zelf eens kijken wat er in mijn omgeving mogelijk is voor een mini-rijdagje met twee of drie deelnemers.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 19 juli 2020, 18:00:58
Hou het weekeinde nog even vast, er wordt gezocht naar een alternatieve locatie.
Daarover later meer als er meer bekend is.

Wordt vervolgt, .....
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 07 augustus 2020, 18:01:26
Zo'n saai modelspoorjaar als 2020 hebben we nog nooit meegemaakt, zelfs niet in de prehistorie. Op een beetje thuis knutselen en ge-OH op het forum na is er niet veel te beleven op modelspoorgebied. Alle geplande evenementen waaraan de BMB deel zou nemen en rijdagen die we zelf wilden organiseren zijn in rook opgegaan. Het is vreselijk balen, maar de coronacrisis trekt een dikke streep door alle geplande initiatieven.  :-\
Nog geen drie weken geleden werd onze laatste strohalm, het rijweekend in Vredepeel samen met BNLS, ook al afgeblazen. Je zou er moedeloos van worden, maar toch geven we het niet op.

De 28e BMB-rijdag staat sinds vandaag gepland voor 22 en 23 augustus a.s. in een sporthal in het idyllische Stroe in Gelderland. We hebben ondanks de vakantie voor de zaterdag en de zondag 9 resp. 7 deelnemers. Daarmee zijn we hopelijk weer in staat om een alleszins acceptabele baan neer te zetten.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 16 augustus 2020, 18:48:03
De 28e BMB-rijdag in Stroe gaat komend weekend, voor zover we op dit moment weten, nog gewoon door. Er zijn vanuit het RIVM tot nu toe nog geen maatregelen genomen die het doorgaan in de weg staan, maar je weet maar nooit....  ::)
Voor de zaterdag hebben we nu 10 deelnemers en voor de zondag 7. Deze opkomst is gezien de vakantietijd zeker niet slecht.

De sporthal meet 40 x 20 meter, genoeg om maximaal uit te pakken, maar vanuit de BMB-groep is de wens geuit voor een minimale opstelling met alleen de bakken en een korte fiddle yard. Op basis daarvan zullen we met dit baanplan aantreden:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/200816-Baanplan-Stroe-vs-0.9) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/200816-Baanplan-Stroe-vs-0.9)

Deze voor ons enigszins nostalgische opstelling meet ca. 25 meter, dat houdt in ca. 50 meter rijlengte op het hoofdspoor.

A.s. zaterdag komen we rond 9h30 in Stroe samen en vervolgens gaan we de baan opzetten. Vanaf ongeveer het middaguur zal er tot rond 17h00 en zondag van ca. 10h00 tot rond 16h00 gereden kunnen worden. Forumleden zijn welkom om langs te komen. Stuur s.v.p. even een berichtje als je van plan bent langs te komen, dan kan ik je het adres geven.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 18 augustus 2020, 20:57:32
Een klein aanpassinkje aan het baanplan. Marcel (Marcel 112) doet ook met ons mee, er komt mede daardoor 6 meter bij:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/200819-Baanplan-vs-1.0.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/200819-Baanplan-vs-1.0.jpg)

Nu hebben we voor zaterdag en zondag 11 resp. 8 deelnemers en een baanlengte van ca. 31 meter, dat is ca. 62 meter aan rijlengte op het hoofdspoor. Het begint erop te lijken.  ;)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Marcel112 op 19 augustus 2020, 21:05:08
En toch nog een deel slingerspoor.  ;D
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 19 augustus 2020, 22:13:12
Waar dan?  ;)

Gisteren de spullen voor de rijdag alvast klaargezet:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200817_135159910.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200817_135159910.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200817_135142099.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200817_135142099.jpg)

Ik neem Jan zijn bak mee, twee FY-bakken, twee medium kwartbogen, twee BMB-BNLS overgangsBB's, de oude keerlussen, het haspel en de kabels. Hopelijk vergeet ik niks.  ::) Het is alweer een tijd geleden dat we een rijdag hadden en dan gaat het allemaal toch iets minder routineus.
Morgen samen met Cor alles in de auto gooien.  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 20 augustus 2020, 13:03:48
Vanmorgen met de locatie-eigenaar gebeld en we liggen nog steeds op schema. Wij dienen ons uiteraard aan de geldende RIVM-richtlijnen te houden m.b.t. corona. We zullen dus 1,5 meter afstand moeten houden, nemen mondkapjes mee en ik heb een flesje ontsmettingsspul meegenomen. Maar we mogen wel doorrrrr!  (y)

Gisteravond heb ik bij Richard (Nighttrain1) de BMB-BNLS overgangs BB's opgehaald en Cor en ik hebben zojuist onze wagens ingeladen.
We hebben alweer drie wijzigingen voor het baanplan:
1) Cor neemt wegens ingrijpende werkzaamheden zijn bak niet mee.
2) Thijs komt met zijn nieuwe bak (werk in uitvoering maar berijdbaar).
3) Op speciaal verzoek wordt de FY nu 5 bakken groot i.p.v. 4.

Het nieuwe baanplan incl. de aanpassingen:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/200819-Baanplan-vs-1.1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/200819-Baanplan-vs-1.1.jpg)

Hiermee hebben we een baan van ca. 33 meter, dat is ca. 66 meter aan rijlengte over het hoofdspoor. Dat is niet slecht voor een minimale opstelling.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 21 augustus 2020, 11:05:04
Balen: gisteravond twee afzeggingen binnengekregen, één voor de zaterdag, de andere voor de zondag.  :-\

Dit is nu het vrij minimalistische baanplan voor de zaterdag:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/200820-Baanplan-vs-1.2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/200820-Baanplan-vs-1.2.jpg)

Baanlengte ca. 28 meter met een rijlengte van ruim 55 meter over het hoofdspoor.

Zondag komt Marcel Henk vervangen met deze baanopstelling als gevolg:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/200820-Baanplan-vs-1.2zo.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/200820-Baanplan-vs-1.2zo.jpg)

Baanlengte ca. 31 meter met ruim 62 meter rijlengte over het hoofdspoor. Dan krijgen we aardig de ruimte.

Leen.


Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 21 augustus 2020, 12:55:47
Veel plezier!  (y)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: bask185 op 21 augustus 2020, 18:54:52
Goed nieuws, m'n waggols zijn gearriveerd.

klik mij (https://forum.beneluxspoor.net/index.php?topic=62471.new#new)

Werden A4 pacifics wel eens gebruikt voor goederen of is morgen de eerste keer?  ;D

Zo alleen nog even een decoder in m'n mallard prikken en om programmeren  (y). De Pecketts gaan hem helaas nog niet worden. Ik heb er zin in.

Mvg,

Bas
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 21 augustus 2020, 19:16:22
In de jaren '60 werden A4's ook voor goederen gebruikt.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 23 augustus 2020, 23:07:28
Nu alleen nog een rijdag.....  :-\

Eigenlijk niets bijzonders, maar de BMB heeft dit weekend in Stroe min of meer volgens plan het hierboven aangekondigde rijweekend gehouden.
Morgen meer daarover.

Leen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_123710103.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_123710103.jpg)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 24 augustus 2020, 06:11:03
Mooie hal en best  forse rijlengte zo te zien.  (y)

Maar een andere opstelling dan gepland?
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 24 augustus 2020, 11:14:04
@Richard
De sporthal is 40 x 20 meter groot en ja, de baanopstelling is zoals gewoonlijk op het laatste moment weer veranderd.  ;D

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: bask185 op 24 augustus 2020, 12:41:16
Eigenlijk niets bijzonders,
Ik vond het super bijzonder  :angel:

Bas
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 24 augustus 2020, 17:24:52
Ja, Bas, de rijdag was onder de gegeven omstandigheden bijzonder en de aanloop naar onze 28e rijdag was zeker heel bijzonder. En het is wat het is: het was niet alleen maar goud wat er blonk.

Na ons laatste rijweekend in januari bij de NMD in Rijswijk hadden we voor 2020 alweer een behoorlijk gevulde agenda en leek het een prachtig BMB-jaar te zullen worden met optredens in de Jaarbeurs, bij Dordt in Stoom, in Vredepeel, Leuven en meer.  Maar iedereen weet vast wel, dat het in een groep wel eens kan gisten en borrelen, zo ook bij ons. De aanloop naar de Verzamelaarsbeurs van april ging vanwege het zwaar tegenvallende aantal aanmeldingen gepaard met wat irritaties en niet lang daarna werd met een klap ook nog onze Evenementencommissie opgeheven. Het was zelfs nog even de vraag of we wel door wilden gaan met de BMB. De kartrekkers, waaronder ik, vroegen zich af waarvoor en voor wie we het eigenlijk allemaal deden. Werner en ik hebben toen samen besloten hoe we ermee door zouden gaan, waarbij er geen soort van bestuur meer zou zijn, maar gewoon alleen een groep deelnemers, zoals voorheen. Dat voelde vertrouwd. De Evenementencommissie zou per rijdag gevormd worden door twee personen, voor elke rijdag twee andere. Hiermee schakelden we a.h.w. terug naar de essentie: de BMB is niet anders dan een verbond van ongebonden individuele modelspoorders die samen een aantal keer per jaar een rijdag c.q. rijweekend organiseren en met elkaar afspraken gemaakt hebben om e.e.a. goed te laten verlopen. We spraken samen toen ook af dat we voorlopig eerst eens zouden kijken wat er voor initiatieven uit de BMB-groep zouden komen

Toen kwam tot overmaat van ramp de corona-ellende over ons heen. Het ene na het andere evenement ging ineens in rook op en onze zo mooi gevulde BMB-agenda liep letterlijk leeg. We hebben weliswaar een paar mini-rijdagjes kunnen houden en - heel leuk - een keer met drie BMB-ers bij de Forumbaan mee kunnen doen, maar alle BMB-deelnames werden een voor een gecancelled. Het is niet onmogelijk dat deze situatie tot volgend jaar of nòg langer voort zal duren, wie het weet mag het zeggen.  ???  Maar als je als BMB hééél lang hééélemaal niets doet gaan mensen andere dingen doen en dan is het de vraag of het BMB-gebeuren na zo'n lange periode van leegte nog wel leeft.

Henk had eerder al eens opgemerkt dat de sporthal in Stroe wel eens een leuke rijlocatie zou kunnen zijn en een week of drie geleden sprak ik de eigenaar daarover aan. Hij bleek direct bereid eraan mee te werken en we spraken af dat we vanwege corona met max. 15 man zouden komen en ook dat het vóór 1 september zou plaatsvinden, omdat de sporthal daarna een andere bestemming zal krijgen. De afgelopen weken heb ik e.e.a. snel met iedereen afgestemd en voorbereid (ook met de BNLS-Forumbaan, maar die konden niet komen) en ja hoor, zaterdagmorgen was het zover: na ruim 7 maanden hadden we eindelijk weer eens een BMB-rijweekendje!  (y)

De sporthal in Stroe op zaterdagmorgen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_090631503_1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_090631503_1.jpg)

Het opbouwen van de baan. Ja, we hebben op het laatst het baanplan nog aangepast aan de ingang van de sporthal, waar eventueel publiek vandaan zou komen, en omdat ik vanuit onze groep het verzoek kreeg om de opstelling met het oog op corona meer "open" te maken, zodat de 1,5 meter afstand onder alle omstandigheden gemakkelijker te realiseren zou zijn. Dit is het geworden:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/200823-Baanplan-vs-2.0.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/200823-Baanplan-vs-2.0.jpg)

Op zaterdag hadden we een baanlengte van 28 meter meter en op zondag van 32 meter. Dat is een rijlengte over het hoofdspoor van ca. 57 resp. 65 meter. Aangezien we met veel deelnemers waren was het nogal druk en had de baan best nog wel wat langer mogen zijn.

Hierbij de foto's:
De spullen in de auto:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200820_121101207.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200820_121101207.jpg)

Spullen in de sporthal:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200823_172230417.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200823_172230417.jpg)

John maakt zijn BB in orde:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_102317575.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_102317575.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_102304217.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_102304217.jpg)

Bjorn zet zijn bak in elkaar:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_102309769.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_102309769.jpg)

Het schiet al aardig op:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_113325139.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_113325139.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_123723332.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_123723332.jpg)

Henk en Rob in gesprek:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_124002475.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_124002475.jpg)

Rob is aan het werk gezet  ;):
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_123753329.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_123753329.jpg)

Marcel is gearriveerd. "Bacon Hill" maakt plaats voor "Brabant":
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_173853680.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_173853680.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_173745246.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_173745246.jpg)

Marcel bij "Brabant":
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_173759815.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_173759815.jpg)

Cees bij "Whitemoor Yard":
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233565_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233565_DxO.jpg)

Bjorn zijn bak "Mind The Gap" met als thema de London Underground wordt een waar kunstwerk:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223544_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223544_DxO.jpg)

De oude keerlus werkt nog prima:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_123710103.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233562_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233562_DxO.jpg)

De "Mallard" van Bas op Thijs zijn nieuwe bak:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233564_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233564_DxO.jpg)

De "King" op "Bacon Hill":
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223550_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223550_DxO.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223551_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223551_DxO.jpg)

De "Schools" op "Whitemoor Yard":
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223549_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223549_DxO.jpg)

De Class 58 op "Brabant":
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233567_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233567_DxO.jpg)

Hmmm, even niet correct gefocust  :-\:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223546_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223546_DxO.jpg)

De "Rocket" in Ierland:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200823_111745873.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200823_111745873.jpg)

....en op de fiddle yard:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_150108984.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_150108984.jpg)

De fiddle yard:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233571_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233571_DxO.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233570_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233570_DxO.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233560_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233560_DxO.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233559_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233559_DxO.jpg)

Af en toe kwam er ook publiek vanaf de naastliggende camping:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233561_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233561_DxO.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223545_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223545_DxO.jpg)

Thijs en Cor aan het rijden:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233569_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233569_DxO.jpg)

Een bekende filmster:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223547_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223547_DxO.jpg)

Marcel poseert voor de BMB-baan:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233568_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233568_DxO.jpg)

Zaterdag eten op gepaste afstand van elkaar. Vooraan zitten Bas (l) en Ed:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223552_DxO.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223552_DxO.jpg)

De zondagcrew, v.l.n.r.: Marcel, John Clayton,Werner,  Cees, Cor, Bjorn, Thijs en Bas:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200823_130801299.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200823_130801299.jpg)

Na afloop:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200823_173854992.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200823_173854992.jpg)

Waar we het ook ook alweer voor deden? Dit weekend werd dat eens temeer duidelijk. We hebben met een stel heel fijne deelnemers weer een heel fijn BMB-rijweekend achter de rug. Ondanks de vakantieperiode hadden we op de zaterdag maar liefst 11 en op de zondag 9 deelnemers. De sfeer was op beide dagen als vanouds gemoedelijk en voortreffelijk. De thuisblijvers hebben echt wat gemist. ;) Het is daarnaast hartverwarmend om te zien wat mensen als Marcel en Bas ervoor over hadden om bij ons als gast aanwezig te kunnen zijn. Ook BMB-ers Rob en Michel, die zich zich deze keer niet hadden aangemeld, kwamen toch nog een paar uurtjes met ons meedoen, terwijl ze bepaald niet in de buurt wonen. Dat is natuurlijk helemaal top en daar doen we het voor! (y)

Mijn dank gaat ook uit naar de mensen van camping Jacobus Hoeve, die ons gedurende het weekend heel goed en plezierig ondersteund hebben.  (y)

Leen.
Titel: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Merlin674 op 24 augustus 2020, 18:45:37
Leuke plaatjes!
Het was weer ouderwets gezellig!
Ed


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 24 augustus 2020, 18:56:04
Verslagje noemt die dat....
Avond vullend zou ik bijna zeggen.  ;D
 (y) (y)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: ETH023 op 24 augustus 2020, 19:29:36
Ziet er goed en gezellig uit  (y)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Suchet op 24 augustus 2020, 19:39:22
Helaas kon ik wegens vakantie niet mijn eigen bak deelnemen, maar doordat mijn vrouw op het laatste moment toch moest werken en onze vakantie wat opschoof, had ik zaterdag de mogelijkheid alsnog een paar uur naar Stroe te gaan. Ik was net op tijd om te helpen met de laatste loodjes en na het opzetten reed de baan meteen vrijwel probleemloos. Het was erg leuk om iedereen weer eens te zien en te spreken en om als vanouds een paar uur de FY te mogen bedienen.

Rob
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Thijs1271 op 24 augustus 2020, 20:58:36
Tjonge...wat heb ik die BMB rijdagen gemist. Voor mij was de laatste keer november, en potdorie wat was het weer gezellig. Voor het eerst met mijn nieuwe bak, waar door de haast wat kleine vaudtjes in de elektra waren geslopen. Lees: sommige puntstukken waren niet conform aangesloten. Voldoende huiswerk dus.
Rest terug te kijken op een heel prima weekeind met mooie treintjes, mooie verhalen en heel veel gezelligheid. Merci allemaal!

Thijs
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 24 augustus 2020, 22:01:13
Tjonge...wat heb ik die BMB rijdagen gemist. Voor mij was de laatste keer november.........

Ja, je was zelfs vergeten dat we links rijden!   ;D

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Edsko Hekman op 24 augustus 2020, 22:09:08
Die bak van Henk had ik nog niet gezien. Mooie bak, alweer! (y)

Verder leuk om te lezen dat het weer ouderwets gezellig is geweest.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 24 augustus 2020, 22:58:51
Ja, je hebt wat gemist, jongen!  ;D

Om het goed te maken hierbij twee fantastische professioneel gevillumde video's  ::):

https://www.youtube.com/v/4WNvuB1Jogg&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/v/wtaJvOqFBvY&feature=youtu.be

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: NS264 op 24 augustus 2020, 23:13:19
Hoi,

Mooi dat jullie doorgezet hebben.

Gr Koen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 25 augustus 2020, 10:13:25
We blijven gewoon ons best doen, Koen.
Never give up!  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: iarnrod op 25 augustus 2020, 11:12:22
Nice!
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 25 augustus 2020, 20:17:31
Rijdt daar nou zo’n ACTS diesel met containertrein ook op jullie baan? Wat is daar nou voor Britsh aan?
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: mdjr78 op 25 augustus 2020, 20:22:00
Uhm.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Class_58 (https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Class_58)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Stedahult op 25 augustus 2020, 20:39:45
Ziet er goed uit mannen!
Nu nog het materieel weatheren  ;)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Besselspoor op 25 augustus 2020, 20:49:09
Rijdt daar nou zo’n ACTS diesel met containertrein ook op jullie baan? Wat is daar nou voor Britsh aan?
Exportgoederen? ;D
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: mdjr78 op 25 augustus 2020, 21:00:07
Ziet er goed uit mannen!
Nu nog het materieel weatheren  ;)
Nee nee.  :police: Eerst de bakken afbouwen.  ;)

Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 25 augustus 2020, 21:31:57
@Steef,

Ik ben verder met bouwen, dus ik wil wel wat gaan weatheren.
Eens even uitzoeken hoe ik moet beginnen.

Gr, Hans
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 26 augustus 2020, 06:34:15
Sorry, van die Class 58, nooit geweten dat die Brits is geweest, die voelde zich dus eigenlijk wel een beetje thuis bij jullie....  ;D
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 26 augustus 2020, 09:36:41
 ;D

....en zo komen er steeds meer......
Denk alleen maar eens aan de Class 66.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Klaas Zondervan op 26 augustus 2020, 10:10:23
Als een locnummer wordt voorafgegaan door Class, dan kun je er wel van uitgaan dat die oorspronkelijk voor het Britse spoor is gebouwd.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 26 augustus 2020, 13:44:56
We hebben het er eerder al eens over gehad: er zijn tegenwoordig steeds meer "continental" treinen in het UK. Hendrik Jan noemde er al een paar:

Eazy...

Eurostar class 373 is een omgekatte TGV (fabriqué en France)
Eurostar Class 374 is een veredelde Velaro, dus eigenlijk een ICE (made in Germany).
Om over die Hitachi-meuk (made in Japan) op de ECML en de HS1, of de nieuwe Caledonian Sleeper (made in Spain) nog maar te zwijgen.
.........

Er zullen er nog wel meer zijn, want in mijn boek over moderne Britse trein(-stell-)en zie je waar ze allemaal gemaakt zijn. Nou, meestal niet in het UK in ieder geval en dus neem ik aan dat er waarschijnlijk wel meer treinstellen zijn die je overal kan tegenkomen.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 26 augustus 2020, 21:59:41
Nu we weer een beetje bijgekomen zijn van het afgelopen weekend kunnen we eens kijken wat de toekomst ons in deze barre tijden nog te bieden heeft. Eurospoor gaat niet door, maar daarvoor hadden we nog geen plannen. Eerlijk gezegd maakt het voor onze agenda eigenlijk niet veel verschil, want na het afgelasten van de Verzamelaarsbeurs in april jl. zijn we gelijk weer uitgenodigd voor de volgende Verzamelaarsbeurs van november a.s. Dat is twee weken na Eurospoor en het is momenteel het enige wat wij nog op de agenda hebben staan. De komende tijd verwacht ik niet dat er veel zal bijkomen. Een optreden in de Jaarbeurs zou natuurlijk zeer welkom zijn en op de website van de Verzamelaarsbeurs is er tot op heden gelukkig nog geen sprake van een afgelasting  (y):
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Schermafdruk-van-2020-08-26-21-36-31_1.png) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Schermafdruk-van-2020-08-26-21-36-31_1.png)

In stilte hoop ik dat komend weekend de aanpak van de beurs in Houten een succes wordt en dat de Verzamelaarsbeurs ook een succesvolle aanpak zal weten neer te zetten voor de komende beurzen. Het is een gigagroot en gigadruk evenement, maar in de hoek waar wij staan is het meestal vrij rustig en dus lopen we er niet zoveel risico.
Verder zijn er nog de modelspoorbeurs van Zutphen in december en de Modelspoordagen 2021 van Rijswijk in januari. Hopelijk gaan die wel door, maar wij hebben er nog geen plannen voor gemaakt. Misschien kunnen we er iets voor combineren met de BNLS-Forumbaan, dat zou ik wel leuk vinden.  (https://www.rmweb.co.uk/community/public/style_emoticons/default/i-m_so_happy.gif)

Eerst maar eens voorzichtig afwachten hoe de situatie zich de komende tijd zal ontwikkelen....  ::)

Leen.

Nostalgie: de BMB bij de Modelspoordagen 2020 in Rijswijk.
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1123135.jpg)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: NS264 op 27 augustus 2020, 08:13:43
Lijkt wel een eeuwigheid geleden, hopelijk komt het weer in normale staat terug.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 27 augustus 2020, 08:51:52
Wie van de BMB wil meedoen aan de Modelspoorbeurs in Zutphen 19 & 20 december 2020?

Meer informatie is volgt nog.

Ik lees graag van jullie wie mee willen doen.  (y)

Dit is zowel voor jullie (BMB), als voor de BNLS een nieuwe beurs.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 27 augustus 2020, 10:03:09
Ik heb me hiervoor al eerder aangemeld. Ik stel voor dat Jan - indien hij kan komen - en ik samen met zijn Ierse bak komen.
Nog even voor de duidelijkheid: alles geldt natuurlijk onder het voorbehoud van dat de beurs doorgaat en ja, tegelijk is dat een open deur, want dit geldt tegenwoordig voor alles. Toch wil ik het nog even expliciet genoemd zien.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 27 augustus 2020, 12:42:18
Via deze weg wil ik de BMB uitnodigen om deel te nemen aan de Nationale Modelspoordagen in de Broodfabriek in Rijswijk 9 & 10 januari 2021.

BNLS staat daar dan met een stand.

Meer info volgt nog
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Suchet op 27 augustus 2020, 16:21:38
als je de link probeert te openen krijg ik dit:

"Het topic of board dat je zoekt bestaat niet of je beschikt over onvoldoende rechten om het te bekijken."

Rob
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 27 augustus 2020, 16:47:26
De link van Richard verwijst naar het voor normale stervelingen afgesloten BNLS-overleg deel van het forum.
Ik heb Richard erover ingelicht.
Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 27 augustus 2020, 16:58:59
Link is verwijdert.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 05 september 2020, 23:26:36
Post mbt vanwege corona niet doorgaan van de beurs in Zutphen voorlopig nog even verwijderd.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 06 september 2020, 12:55:58
Via deze weg wil ik de BMB uitnodigen om deel te nemen aan de Nationale Modelspoordagen in de Broodfabriek in Rijswijk 9 & 10 januari 2021.

BNLS staat daar dan met een stand.

Meer info volgt nog

Rijswijk vind ik altijd een van de meest sfeervolle beurzen. Ik heb zojuist een Datumprikker aangemaakt waarmee alle BMB-ers kunnen aangeven of zij weer in Rijswijk mee willen doen. Het is de bedoeling dat iedereen vóór 24 september a.s. reageert.
We weten nu ook waar we op zaterdagavond lekker en gezellig kunnen eten, dus daarvoor hoop ik ook aanmeldingen binnen te krijgen. (https://www.opvoedenin.nl//upload/image/ckfinder/8404/images/face%2Dfood%2D2.jpg)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 06 september 2020, 21:23:55
Modulebaan.nl zou voor de derde keer aanwezig zijn bij de modelspoorbeurs in Zutphen.
Helaas kan die beurs niet doorgaan vanwege Corona.

Erg jammer, want Zutphen is een hele gezellige beurs.

Alweer één: Zutphen gaat ook al niet door.  :-\

Behalve dat ik me al een tijdje afvraag welke beurzen er de komende periode eigenlijk wèl door zullen gaan, vraag ik me vooral af of individuele deelnemers van modulebanen zoals die van BNLS-, Modulebaan.nl en onze BMB nog wel bereid zullen zijn om deel te nemen aan publieke beurzen. De modulebaan is bepaald niet datgene waarmee we commercieel in ons levensonderhoud voorzien: hij kost alleen maar geld, we doen het allemaal voor de lol en hoeven het niet per se te doen. Aangezien er tegenwoordig op een publieke beurs hoe dan ook altijd sprake is van een bepaald corona-risico, zijn we dan nog wel bereid om het risico te nemen om er onder deze omstandigheden aan deel te nemen terwijl het eigenlijk niet nodig is?  ???

En we zijn er nog niet: indien zo'n beurs doorgaat ligt het in de lijn der verwachtingen dat er bepaalde maatregelen van toepassing zullen zijn om het risico van een corona-brandhaard te verkleinen. Ik denk daarbij niet aan glaasjes whisky, die uitgedeeld zullen worden om te desinfecteren, maar meer aan gezichtsmaskers/mondkapjes om op te zetten en dat zal vast niet het enige zijn. Zijn wij wel bereid om ons t.b.v. onze hobby aan deze maatregelen te conformeren? Zijn wij bereid om bijv. voor onze lol twee of drie dagen met mondkapjes op de beurs rond te lopen? Is het dan nog wel leuk?  ???

En zoals altijd zullen er ongetwijfeld personen in het publiek zijn die zich, al of niet bewust, niet aan de geldende regels wensen te houden en mensen zullen zich daaraan ergeren. Als dat regelmatig voorkomt kan dat ons leuke hobbyweekendje ook aardig verzieken, ook al wordt je er alleen maar anders ziek van dan van de corona.

En er is nog een ander aspect. Onze deelnemers zijn vrij en ongebonden om al dan niet deel te nemen. Vóór elke rijdag of beurs inventariseren wij wie er mee willen doen. Maar op het moment van aanmelding, enkele maanden voordat de beurs plaatsvindt, weet je nog niet wat je aan aanpassingen/maatregelen op de beurs kan verwachten. Als ik de BMB bijv. nu met 10 deelnemers voor Rijswijk aanmeld, dan weten we nog niet aan welke maatregelen we ons in januari dienen te conformeren. OK, we weten weliswaar van 1,5 meter en van mondkapjes, maar misschien komt er de komende tijd nog wel het e.e.a. bij. De organisatie moet gehoorzamen aan wat er op dat moment geldt en kan daar verder niet veel aan doen. Maar voor de BMB/Forumbaan/Modulebaan.nl kan dit betekenen dat wij ineens tussen twee vuren in komen te staan als individuele deelnemers zich gezien de veranderende situatie vlak voor de beurs gaan afmelden. Dan sta ik met lege handen mooi voor paal en kom ik op zijn best met alleen de keerlussen naar de beurs.  :'(

Dit zijn zo'n beetje de scenario's die ik nu kan bedenken. Zoals je ziet komt er voor onze deelname aan publieke beurzen nogal wat wijsheid om de hoek kijken om de komende periode zonder kleerscheuren door te komen.

Leen.


Wordt dit de toekomst: een BMB-er in verplicht anti-corona tenue?  ;):
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20191117-WA0003.jpg)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 13 september 2020, 13:19:31
Rijswijk vind ik altijd een van de meest sfeervolle beurzen. Ik heb zojuist een Datumprikker aangemaakt waarmee alle BMB-ers kunnen aangeven of zij weer in Rijswijk mee willen doen. Het is de bedoeling dat iedereen vóór 24 september a.s. reageert.
......

De afgelopen week hebben de meeste BMB-deelnemers gereageerd op de oproep om samen met BNLS aan Rijswijk deel te nemen. Gezien het in de vorige post vermelde heb ik expliciet aan de deelnemers gevraagd hoe zij er m.b.t. corona in zitten. Vrijwel alle ontvangen deelnemersreacties kwamen met voorbehouden en voorwaarden, weliswaar logisch, maar leuk is anders. :-\ Onder dergelijke omstandigheden zouden wij nooit aan BNLS/de organisatie kunnen garanderen dat wij onze afspraken kunnen nakomen. De kans dat we er met een presentabele BMB-baan aanwezig zullen kunnen zijn is zo goed als NUL.

Hierna hebben wij als BMB na rijp beraad gezamenlijk besloten om tot nader order niet meer deel te nemen aan publieke evenementen. Het is wat het is en met wat we nu weten kan het helaas gewoon even niet anders.
Het staat elke individuele BMB-deelnemer uiteraard vrij om op persoonlijke titel wèl aan publieke evenementen deel te nemen en daarbij kan hij desgewenst op de nodige ondersteuning (raad, daad, utilitaire bakken) rekenen.
Meer kan ik er niet van maken.  :'(

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 13 september 2020, 13:29:21
Om nog maar even in de sfeer te blijven: gisteren en vandaag zouden we onder normale omstandigheden samen met de BNLS-Forumbaan een reuzeleuk rijweekend met een heel grote baan gehouden hebben op de luchtmachtbasis te Vredepeel:

.......
Hierbij de laatste nieuwe aanpassing van het baanplan voor Vredepeel: Michel zijn bak staat er nu ook tussen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/200712-Baanplan-vs-0.95) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/200712-Baanplan-vs-0.95)

Maar dat is niet alles, want de BNLS-Forumbaan gaat deze keer ook met ons mee naar Vredepeel. (y)  Er hebben zich in totaal 24 deelnemers aangemeld en daarmee zou het dus wel eens de grootste rijdag ooit kunnen worden. Natuurlijk stemmen we alles goed met elkaar af, maar geen zorgen: er is in de sporthal voldoende ruimte voor twee banen.
De BMB-baan is opgebouwd rond 12 deelnemersbakken op de zaterdag en 9 op de zondag, dat is een mooie deelname. We verwelkomen Servé, Bas (bask185), Marco Balk (MacArthur) en Dick Schuurman, die met ons mee zullen doen. Voor Servé is dat niet de eerste keer.  (y)
Naast de deelnemersbakken, de fiddle yard, het vernieuwde en verlengde slingerspoor en een oude keerlus stellen we onze beide nieuwe symmetrische modulebaan.nl/BMB keerlussen voor de eerste keer op. Onze baan heeft met dit alles een lengte van ca. 55 meter (ruim 110 meter rijlengte over het hoofdspoor) en bevat in totaal 84 bakovergangen met 208 schuiflasverbindingen. Ik overweeg om als proef een bouwplan te maken om hem op te zetten. Ik hoop dat er nog goede ideeën zullen komen om het baanplan te verbeteren.  (y)

Ik neem aan dat ik aan niemand hoef uit te leggen waarom het niet doorgegaan is. OK, in dit geval werd het besluit niet door onszelf genomen.

Leen.

Vorig jaar in Vredepeel:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20191012-WA0001.jpeg)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 25 september 2020, 23:18:28
Met de laatste rijdag alweer langer dan een maand geleden en voorlopig geen rijdagen in het verschiet ben ik op uitnodiging van Jelle  (y) samen met Cor vanmiddag op bezoek geweest bij vrijwel onze voltallige BMB-afdeling Zuid. Alleen Bjorn ontbrak. In 2016 en 2017 hebben we met de BMB bij de EMV in Best een paar rijdagen gehouden, maar daarna zijn we er jammer genoeg eigenlijk niet meer geweest. Na in Best aangekomen te zijn hebben we eerst weer eens een beetje bijgepraat en ook enigszins gezien en gehoord hoe zo'n modelspoorclub met de coronatoestand omgaat. Er zijn regels t.b.v. het vermijden van gezondheidsrisico's en dus mogen er bijv. maar een beperkt aantal personen tegelijk in een ruimte.  Ik begrijp dat het voor zowel club als leden geen gemakkelijke periode is.  :-\ Fijn trouwens dat we ondanks alles vanmiddag toch langs konden komen!  (y)

Na een korte bezichtiging konden we, nadat we het meeste NS- en DB-materieel op non-actief gezet hadden, samen met Paul een mini-rijdagje organiseren op de baan "Eindhoven" in aanbouw.  ;) Het spoor is op dit moment ovaalvormig en er staat al een aantal voor Eindhoven typerende gebouwen op. Ik heb er een trein opgezet met maximaal 11 magneetgekoppelde rijtuigen. Na wat aanloopproblemen hebben we de trein een paar uurtjes lekker de benen kunnen laten strekken, eerst met een BR Class 47 en daarna met een LMS Black 5 lok.
We hebben het vanmiddag reuze naar ons zin gehad en het is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar!  (y)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/thumbnail_IMG_20200925_163550823.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/thumbnail_IMG_20200925_163550823.jpg)

De Class 47 met een trein:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/thumbnail_IMG_20200925_160957621.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/thumbnail_IMG_20200925_160957621.jpg)

Cor ziet erop toe dat de boel in de rails blijft:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/thumbnail_IMG_20200925_155740876.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/thumbnail_IMG_20200925_155740876.jpg)

Paul bestuurt een trein met de WLAN muis:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/thumbnail_IMG_20200925_171616806.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/thumbnail_IMG_20200925_171616806.jpg)

Werner en Jelle op het grote scherm aan het stoeien met de programmatuur:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/thumbnail_IMG_20200925_154054791.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/thumbnail_IMG_20200925_154054791.jpg)

Hierbij een video van de LMS Black Five met een trein met 10 rijtuigen:
https://www.youtube.com/v/UdWRBG7ABHk&feature=youtu.be

Op een bepaalde plek halverwege de baan ontspoort de lok steeds als hij langzaam rijdt. Daarom roep ik op een gegeven moment in de video "harder harder", zodat Cor hem meer snelheid kan geven.  ;D

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 10 oktober 2020, 17:41:53
Er is nieuws over de Verzamelaarsbeurs.

.............na het afgelasten van de Verzamelaarsbeurs in april jl. zijn we gelijk weer uitgenodigd voor de volgende Verzamelaarsbeurs van november a.s. Dat is twee weken na Eurospoor en het is momenteel het enige wat wij nog op de agenda hebben staan. De komende tijd verwacht ik niet dat er veel zal bijkomen. Een optreden in de Jaarbeurs zou natuurlijk zeer welkom zijn en op de website van de Verzamelaarsbeurs is er tot op heden gelukkig nog geen sprake van een afgelasting  (y)......

In stilte hoop ik dat............de Verzamelaarsbeurs ook een succesvolle aanpak zal weten neer te zetten voor de komende beurzen. Het is een gigagroot en gigadruk evenement, maar in de hoek waar wij staan is het meestal vrij rustig en dus lopen we er niet zoveel risico.......

Eerst maar eens voorzichtig afwachten hoe de situatie zich de komende tijd zal ontwikkelen....  ::)

Ja, een optreden in de Jaarbeurs zou natuurlijk zeer welkom zijn en de situatie is zich nog steeds verder aan het ontwikkelen. Maar het was te verwachten: de Verzamelaarsbeurs van november a.s., het enige wat er nog op onze agenda stond, is nu ook definitief afgelast  :-\:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Schermafdruk-van-2020-10-10-17-42-42crop.png) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Schermafdruk-van-2020-10-10-17-42-42crop.png)

Het gaat lekker zo, er staat nu helemaal niets meer op onze agenda.  :'(
OK, als BMB hadden we al besloten om voorlopig niet meer aan publieke beurzen mee te doen, dat is waar. Maar dat sluit niet uit dat we evt. met een paar individuele deelnemers van de BMB, de Forumbaan en misschien Modulebaan.nl nog hadden kunnen kijken wat er gezamenlijk mogelijk zou zijn geweest. Iedereen zit er nu eenmaal niet op dezelfde manier in. Met een flink aantal utilitaire bakken is er ook met weinig deelnemers nog best een aardige baan samen te stellen. Gelukkig kunnen we als bezoeker nog wel naar de platen- en CD-beurs.  ;D

Leen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20191115_140920547.jpg)
Nostalgie: op vrijdag 15 november 2019 wordt in de Jaarbeurs de BMB-baan t.g.v. de Verzamelaarsbeurs opgebouwd.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 01 november 2020, 17:56:40
De komende tijd valt er met de BMB niet veel te beleven. Er zijn vanwege de penibele coronasituatie geen evenementen en rijdagen meer gepland en we weten ook niet wanneer er weer iets mogelijk zal zijn.  :-\ Maarrr.....er is geen toekomst zonder verleden en ook al ziet de toekomst er op dit moment niet al te florissant uit hebben we gelukkig wel een mooi verleden om op terug te kijken.  (y)

Dit weekend zou normaal gesproken het weekend van Eurospoor geweest zijn: drie dagen modelspoorfeest in de Jaarbeurs!  (y) We weten allemaal waarom we nu met een zeker gevoel van leegte thuis bij de buis of achter de PC zitten. ::) De BMB had vanwege deelname twee weken later aan de Verzamelaarsbeurs deze keer geen plannen om aan Eurospoor deel te nemen, maar het hoogtepunt van ons eerste grote publieke optreden, waar we met zijn allen met veel plezier op terug kijken, was toevallig wel bij Eurospoor 2017.

In de aanloop naar Eurospoor 2017 kwamen wij met Edsko en BNLS overeen dat we met de BMB-baan naast de Forumbaan op de BNLS-stand zouden staan. Het zou onze eerste deelname aan een grote modelspoorbeurs worden. De eis waaraan onze baan moest voldoen was helder: onze bakken moesten voorzien zijn van landschap. Er mocht maximaal maar één bak zonder landschap als demobak in de baan staan. Die eis was niet zonder reden gesteld, want voorheen hadden we alleen nog maar met berailde lege houten sigarenkisten en hooguit twee aangeklede bakken op onze rijdagen gestaan zoals bijv. hier in juni 2017. Je ziet het, er is geen boompje te zien:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1240378_1024x768.jpg)

Het was dus nog een hele opgave. In september, twee maanden vóór Eurospoor, hadden we nog maar de beschikking over drie bakken met landschap nl. Clearbrook van Henk, Canal Basin van Cor en Radipole van Thijs. De rest was al enige tijd in aanbouw en de voortgang was zachtjes gezegd niet erg snel. Ik weet nog dat Edsko ons er nog een keer aan herinnerde om een beetje voort te maken o.i.d. Maar in september en oktober werd er door de BMB-ers hard aan de bakken gewerkt en het ongelooflijke geschiedde: op Eurospoor stonden er 6 volledig aangeklede BMB-bakken en we hadden een presentatie die er mocht zijn:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20171104_162039034.jpg)

Achter de bakken stond onze fiddle yard:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20171104_153512962.jpg)

Werner's Ollerbrook Booth, de ster van onze show:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20171104_135837615.jpg)

We hadden een groot BMB-bord boven onze baan wat je vanuit de hele hal kon zien:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20171103-WA0012.jpg)

We hadden nagenoeg geen technische problemen, alles liep als een tierelier en we hebben het met zijn allen drie dagen reuze naar ons zin gehad. Wat waren we apetrots op ons eerste optreden op een grote modelspoorbeurs! Dit is het bijna volledige BMB-team met blije gezichtjes op de zondagavond na afloop van de beurs:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/PB051105_1024x768_2_DxO.jpg)

Als toegift een video over Eurospoor 2017 met de BMB vanaf 25 min. 42 sec in beeld en aansluitend de BNLS-Forumbaan:

https://www.youtube.com/v/eTbiOXQ8p5I

Goh, wat hadden we het dit weekend eigenlijk graag weer eens dunnetjes over willen doen!

Leen.

Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Edsko Hekman op 01 november 2020, 20:02:21
Was idd erg gezellig. Was een top weekend!

Maar uh, hou die laatste gedachte vast Leen. Komt echt wel weer. Ik mis het ook hoor. ;)

Gr.

Edsko
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 14 november 2020, 12:00:59
De komende tijd valt er met de BMB niet veel te beleven. Er zijn vanwege de penibele coronasituatie geen evenementen en rijdagen meer gepland en we weten ook niet wanneer er weer iets mogelijk zal zijn.  :-\ Maarrr.....er is geen toekomst zonder verleden en ook al ziet de toekomst er op dit moment niet al te florissant uit hebben we gelukkig wel een mooi verleden om op terug te kijken.  (y)

Op de kop af een jaar geleden stond de BMB met een flinke baan op de Verzamelaarsjaarbeurs in Utrecht. We hadden er een recordbaan met een lengte van maar liefst ca. 52 meter neergezet. Ook dit weekend  zouden we er normaal gesproken weer gestaan hebben, maar helaas zitten we nu allemaal noodgedwongen achter de gebreide broek...  :-\ Je weet vast wel waarom....  ::)
Om de leegte een beetje op te vullen hierbij een korte terugblik naar het mooie evenement van vorig jaar.

Een wandeling langs onze baan:
https://www.youtube.com/v/FWGa4ustcjQ&feature=youtu.be

De inmiddels alweer verbeterde nieuwe keerlus met de 4-track mainline:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20191116-WA0017.jpg)
Foto © nighttrain1

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Grote-Bogen-in-slinger-BMB.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Grote-Bogen-in-slinger-BMB.jpg)
Foto © Jelle

De gezelligheid tijdens de gezamenlijke maaltijd..  (y):
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20191116-WA0033.jpeg)

...en met dank aan Jelle deze video met een overview van het evenement vanuit BMB-perspectief:
https://www.youtube.com/v/sVghCzUqRoY&feature=youtu.be

Ik mis het best wel.  ::)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Thijs1271 op 14 november 2020, 22:32:46
Echt wel!
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 20 december 2020, 21:39:44
Nu er geen plaats meer is voor de grote pleziertjes gaan we maar voor de kleinere. Daarom hebben we, zover er bij onze BMB iets officieel kan zijn, vandaag de derde officiële BMB Mini-rijdag gehouden. Marcel (Marcel 112) en Bas (bask185), beiden officieel ;D  (nog) geen BMB-er, hadden zich voor vandaag aangemeld. Zij hadden voldoende materieel en goed humeur meegenomen om de dag mee te vullen. Nadat we na tienen een bakkie gedaan hadden togen we ter plekke. Eerst heeft Marcel onze volledige Roco aansturingsset ge-updated, waarvoor nogmaals mijn dank.  (y) Voor de z21 werd het na een jaar of drie wel weer eens tijd en de WLAN-muis en de multimuizen waren nog nooit ge-updated. Daarna werd het materieel op de baan gezet - dat van mij stond er nog - en gingen we rijden. Tijdens het rijden werden we weer eens geconfronteerd met zaken die niet lekker meewerkten. Zo bleek o.a. dat op de rode keerlus de Hex Frog juicer nog steeds kuren heeft. Vooral als je van bepaalde loks de snelheid o.i.d. op de keerlus wijzigt dan geeft hij gelijk kortsluiting. Ik overweeg om het lellebel maar te vervangen door de Tams keerlusmodule die ik nog heb liggen. Of misschien heeft er iemand nog een andere oplossing?  ???
Ondanks dat er, vooral in het begin, wat irritante storinkjes waren die ons bezig hielden hebben we met elkaar weer een plezierige dag beleefd.  (y)
Hierbij voor de liefhebber wat foto's en villums.
De foto's, eerst met Marcel (r) en Bas in beeld en ons nieuwe muizenrek in het midden:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201220_120847096.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201220_120847096.jpg)

Actiefoto:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201220_150751294.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201220_150751294.jpg)

De Class 37 in Ierland:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201220_133155494.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201220_133155494.jpg)

De Scotrail Class 156:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201220_131529832.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201220_131529832.jpg)

De Express Goods:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201220_120939513.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201220_120939513.jpg)

Niet alles ging gelijk goed: in de eerste villum zie je hoe de Class 37 bij het uitgaan van de keerlus zomaar ineens stopt  :-\:

https://www.youtube.com/v/AmEpp78-Xcg

De NMBS trein van Marcel met machinist Jan (Iarnrod) was via de Eurotunnel op de BMB-baan terechtgekomen:

https://www.youtube.com/v/4lwnPZvIi90&feature=youtu.be

Zomaar een momentopname o.a. met Marcel (l) en Bas (r) in beeld:

https://www.youtube.com/v/XboWPTVsXHg&feature=youtu.be

We hebben er met zijn drieën een leuke rijdag van gemaakt.   (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 20 december 2020, 22:36:45
Tijdens de NMD van Rijswijk op 12 januari jl. nam ik de bouwkit voor ons nieuwe muizenrek van Jake (Eegtrain), de producent, in ontvangst. Tijdens de zomer heb ik de kit in elkaar geplakt, maar daarna werd het rek niet verder afgemaakt, mede omdat er geen evenementen waren waar het rek gebruikt zou kunnen worden. Er moesten nog twee ophangbeugels voor gemaakt worden en het moest daarna geverfd worden.
Maar vandaag was het nieuwe muizenrek eindelijk operationeel:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201220_160101655.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201220_160101655.jpg)

Nadat ik er gisteren nog wat verf op gesmeerd had kon ik het rek vandaag voor het eerst aan een van de bakken ophangen. Het rechter compartiment, waar ik gisteren een stokje in geklemd had, bleek nu wel breed genoeg voor een Roco muis.  Nu we het gebruikt hebben zie je pas hoe comfortabel het is: de muizen zouden anders gewoon ergens liggen te rollen.  (y)
Kijk er nog maar even goed naar...  ;):
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201219_202907018.jpg)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: bask185 op 21 december 2020, 10:12:10
Leen, bedankt voor een geweldige rijdag. Ik vond het erg leuk. Kon lekker rustig met twee treinen tegelijk rijden, vooral toen we hadden ontdekt niet te langzaam door keerlus te rijden en daar niet te stoppen  ;D

Mvg,

Bas
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Marc tramt op 21 december 2020, 10:14:09
Leuk initiatief Leen!  (y)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 21 december 2020, 10:21:13
Leen, bedankt voor een geweldige rijdag. Ik vond het erg leuk. Kon lekker rustig met twee treinen tegelijk rijden, vooral toen we hadden ontdekt niet te langzaam door keerlus te rijden en daar niet te stoppen  ;D

Graag gedaan, Bas. Ja, die keerlus dat is nog wel wat.....  ::)

@Marc
Bedankt voor het compliment, Marc. Als je zin hebt kom je ook maar een keer.  ;)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 21 december 2020, 12:30:10
Deze Hornby R4535 SR Non gangwayed luggage bogie Van in Olive Green staat al heel lang op mijn verlanglijstje. Mijn zoon bleek deze al een tijdje in huis te hebben. Via Leen bleek later. Op de mini-rijdag in januari laat ik hem meerijden.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/FF011A4D-20C7-46D4-931B-8DBB9AEC2551.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/FF011A4D-20C7-46D4-931B-8DBB9AEC2551.jpeg)

Gr, Hans
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 21 december 2020, 13:34:38
De volgende BMB Mini-Rijdag staat voor a.s. woensdag gepland. Dan komen er twee BMB-ers van het eerste uur.

Leen.

Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 21 december 2020, 19:09:06
Wie van de BMB wil meedoen aan de Modelspoorbeurs in Zutphen 19 & 20 december 2020?

Meer informatie is volgt nog.

Ik lees graag van jullie wie mee willen doen.  (y)

Dit is zowel voor jullie (BMB), als voor de BNLS een nieuwe beurs.

Dat was dus gisteren en eergisteren! Ik heb er nog niemand op het forum over gehoord. Iedereen is blijkbaar al vergeten dat er ooit beurzen bestonden.  ;D
Gelukkig hebben we gisteren voor troost een mini-rijdag gehouden.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 23 december 2020, 17:41:53
Ondanks alles vliegt de tijd.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 23 december 2020, 17:53:00
De volgende BMB Mini-Rijdag staat voor a.s. woensdag gepland. Dan komen er twee BMB-ers van het eerste uur.

Onze mini-rijdag ging vandaag vanwege afmelding van beide deelnemers helaas niet door.  :-\
Sommige zaken zijn nu eenmaal belangrijker dan BMB mini-rijdagen....

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: bask185 op 23 december 2020, 18:29:08
Vervelend voor jullie, Leen. Kan helaas gebeuren dat dingen tegenzitten. :-\
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 23 december 2020, 19:59:37
Aan sommige omstandigheden kun je nu eenmaal niks doen.... :-\
De volgende BMB Mini-Rijdag staat gepland voor woensdag 30 december a.s.
Hopelijk gaat die wel gewoon door.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 28 december 2020, 12:10:12
Hoewel de planning voor de mini-rijdagen iets aangepast is liggen we nog steeds op schema voor a.s. woensdag.
Ik verwacht één BMB-er van het eerste uur en één forumlid die in zijn eigen woorden graag "wil komen kijken en ervaring opdoen".
Er is nu ook een mini-rijdag gepland op zondag 3 januari a.s.
In de maand januari is nog ruim voldoende plek voor nòg een paar mini-rijdagen.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 30 december 2020, 18:49:09
Vandaag heb ik samen met BMB-er Rob de vierde BMB Mini-Rijdag gehouden. De tweede deelnemer moest zich helaas wegens onverwachte privé-omstandigheden afmelden.  :-\

Rond 10h00 meldde Rob zich bij Huize St00mboy. Na een bakkie togen we naar de plek waar de "Heilige Graal" opgesteld stond. Rob had flink wat treinen meegenomen om die weer eens lekker de benen te kunnen laten strekken en ik had mij weer voorgenomen om bepaalde dingen te testen. Ondertussen hebben we over van alles bijgepraat, want we hadden elkaar sinds augustus in Stroe al niet meer gezien.
Het rijden ging weer eens niet altijd even vlekkeloos. Deze keer was vooral Rob aan de beurt: hij had eerst problemen met een paar te laaghangende Kadee koppelingen en later met een LNER K3-lok die als enige op een frog stil bleef staan en vervolgens op mysterieuze wijze keihard op onze wissels ontspoorde. Na nogmaals de wisselschakelaar bediend te hebben had de frog weer prik en met wat kleine bijstellingen aan de K3 maar vooral de inzet van een vervangende lok, de BR Class 4 2-6-0, ging het uiteindelijk wel goed. Ikzelf had alleen maar last van het ene Bulleid rijtuig wat steeds maar moeilijk blijft doen. Ik ben het nu zat en ga de wielen ervan vervangen. >:(  Maar goed, het was dus beslist weer eens niet saai.  :-\
Maar ook al gebeurden er weer een paar van die dingen  :-\ reed alles verder heel goed over de baan heen en zorgde de rode keerlus voor het eerst voor zero troubles. De zwakke plekken lijken er nu zo'n beetje uit en de problemen die er nu nog zijn komen vrijwel geheel voor rekening van het materieel (laaghangende Kadees, back-to-backs etc.) en misschien een beetje de wissels. Toch ligt de baan op een paar plekken nog niet helemaal 100% perfect naar mijn zin.  :-[

Een paar actiefoto's van Rob:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201230_155641058.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201230_155641058.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201230_155631005.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201230_155631005.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201230_141536288.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201230_141536288.jpg)

Een paar loks die we hebben laten rijden, de LNER K3:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201230_142909265.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201230_142909265.jpg)

...de BR Class 24:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201230_145802040.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201230_145802040.jpg)

.... en de SR Bulleid D16/2 diesel:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201230_160642938.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20201230_160642938.jpg)

Hierbij het grootste deel van onze belevenissen met de K3 op villum. De LNER K3 staat ineens stil op een dode kikker  ;D:
https://www.youtube.com/v/3dK0PbKAryY

Villum van de LNER K3 die ontspoort op het wissel van de blauwe keerlus:
https://www.youtube.com/v/kLanorhBOhQ

Hier rijdt de K3 een proefrondje nadat de vering van het voorloopwiel bijgesteld is:
https://www.youtube.com/v/uEcIRwTrkI4

Tot slot een villum van de BR Class 4 van Rob die wel feilloos een rondje over de baan rijdt:
https://www.youtube.com/v/9P0Gm8010P8

Rob en ik hebben samen een heel fijne en gezellige BMB mini-rijdag gehad. (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Suchet op 30 december 2020, 21:23:27
Het was zeker weer een fijne en gezellige mini rijdag  (y). Dank Leen, voor al het werk dat je er weer in hebt gestopt.

Komende weken is de treinenloop gehinderd wegens noodzakelijk groot onderhoud  ;D

Rob
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 01 januari 2021, 11:53:02
De Vijfde BMB Mini-Rijdag staat gepland voor a.s. zondag 3 januari. Ik verwacht 2 BMB-deelnemers in hun zondagse pak en er zal ook een vaudt uurtje zijn.  ;)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 01 januari 2021, 20:41:43
Een tijdje geleden ging het in dit topic zomaar over een Australische Beyer Garratt:
Deze rijdt nog:
https://www.youtube.com/v/_GJg7LwEa2A

....en er is zelfs een model van:

https://www.youtube.com/v/MUi0cMkmD-U

https://eurekamodels.com.au/Garratt.html (https://eurekamodels.com.au/Garratt.html)


Vanmiddag kreeg ik onverwachts ineens de vraag van BMB-er Cees: "Heb je zondag nog een plek vrij? Ik zou graag mijn trein eens willen testen." Omdat zondag vol zat zijn we vanmiddag gelijk maar een paar uurtjes wezen rijden.  ;D Hij had zijn Australische Beyer-Garratt meegenomen en twee treinen aan karretjes, een kolentrein....:

https://www.youtube.com/v/6KCrXJibFeI&feature=youtu.be

....en een goederentrein:

https://www.youtube.com/v/AQrr_40F4Wo&feature=youtu.be

Zoals gewoonlijk ging alles weer eens niet niet helemaal naar wens. Op een gegeven moment moest zelfs de gebruiksaanwijzing van de decoder eraan te pas komen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210101_161729294.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210101_161729294.jpg)

Cees zou ook heel graag zo'n fraaie muizen- annex koffiekophouder voor zijn bak willen aanschaffen zoals forumlid Eegtrain die maakt:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210101_160352487.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210101_160352487.jpg)

We hebben samen weer een paar uurtjes lekker op de baan gereden.  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 03 januari 2021, 21:07:03
Vandaag heeft de BMB de vijfde BMB Mini-Rijdag gehouden met als deelnemers BMB-ers Gerard en Cor.
Even na 10h00 landde het vliegtuig van Gerard op het dak van Huize St00mboy. Na een praatje en een bakkie gingen we met het rijtuig helemaal naar de andere kant van onze agglomeratie, waar de baan zich bevindt. Na een uurtje meldde Cor zich, hij woont in de buurt, dus kwam hij met de benenwagen. Gerard had deze keer een paar NS-treinen meegenomen, dat is bij de BMB eigenlijk not-done, maar in deze nare crisis is alles toegestaan, zolang we er maar lol aan beleven.  (y)
Deze keer verliep het rijden echt 100% vlekkeloos: er was geen enkele ontsporing. (y)  Een paar van Gerard zijn rijtuigen hadden hoge flenzen en daarom klonk het op ons code 75 spoor wel alsof ze ontspoord waren.  ;D
Hieronder een indruk van onze mini-rijdag. Eerst  een close-up van Cor zijn LNER-trein:

https://www.youtube.com/v/lxK2Yo9zszk

Dan de LNER P2 met de Thompson mock-teak rijtuigen van Cor en later de NS 1600-trein van Gerard in actie:

https://www.youtube.com/v/_0erkjGqsBQ

Hierbij Gerard zijn NS-trein:

https://www.youtube.com/v/UgtET4aCADc

...en een close-up met een andere lok ervoor:

https://www.youtube.com/v/jY8E8-5kPX4

Tot slot de "BMB-trein":

https://www.youtube.com/v/add0mfqkYSM

en een close-up:

https://www.youtube.com/v/7u2kXeG4guA

Hierbij nog een paar foto's, een actiefoto van Gerard:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210103_123053949.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210103_123053949.jpg)

en een van beide BMB-heren:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Schermafdruk-van-2021-01-03-20-59-48.png) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Schermafdruk-van-2021-01-03-20-59-48.png)

Ondanks dat het wel een beetje fris was hebben we samen weer een topdag gehad!  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 04 januari 2021, 12:37:32
Ik vond nog twee foto's van gisteren:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1034223.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1034223.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1034226.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1034226.jpg)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 08 januari 2021, 22:48:47
Morgen houden we de zesde BMB Mini-Rijdag. Er komen twee BMB-deelnemers. Hopelijk hebben ze hun borstrok aan, want het wordt best fris. Tot nu toe hebben we vijf plezierige mini-rijdagen gehouden met tevreden "klanten" plus twee keer met Christiaan en met Cees een paar uurtjes gereden omdat het toevallig zo uitkwam. Het zijn kleine lichtpuntjes in deze nare tijd, waarin maar weinig mogelijk is. Eén mini-rijdag ging niet door omdat iemand vreesde besmet te zijn en keurig netjes het zekere voor het onzekere nam.  (y) Gelukkig was er niets aan de hand.

Voor de vergeetachtigen onder ons is hier nogmaals de agenda:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_11.jpg)

Na morgen hebben we er op dit moment alleen op 21 januari nog een gepland staan. Uitgaande van twee Mini-rijdagen per week - één doordeweeks en één in het weekend - is er dus nog genoeg plek voor nog een paar.
Hier nog even de spelregels:

1) We hebben een maand of twee toestemming om deze mini-rijdagen te houden, d.w.z. tot maart. De termijn is vandaag verlengd.
2) De regels van het "nieuwe nu" zijn onverkort van toepassing. Er is een maximum van twee man tegelijk. Als je verkouden o.i.d. bent of wordt dan laat je weten dat je niet kan komen. Dat geldt uiteraard ook voor mij.
3) Omdat ik er zelf altijd bij zal moeten zijn zit er een beperking aan het aantal rijdagen van twee per week. We moeten daarom proberen met twee man tegelijk te komen, dat is ook gezelliger.
4) Een ingeplande datum is onder voorbehoud van dat ik op die bepaalde datum kan. Komt er iets tussen, dan laat ik het, calamiteiten daargelaten, tijdig weten en kunnen we een nieuwe datum plannen.
5) Kleed je warm aan. Ik gebruik zelf thermo-ondergoed. We houden de deur dicht, maar 's winters kan het na een uurtje of twee flink koud aan beginnen te voelen en met een kroeg om de hoek die gesloten is wordt je daarna niet meer warm.
6) Beneden het vriespunt houden we geen mini-rijdagen.


BMB-deelnemers zijn natuurlijk welkom, maar ik heb tegen Richard gezegd dat dat ook voor mensen van de Forumbaan geldt. Voor hun gaat immers ook niets door in deze trieste tijd. En ik wil niet zomaar mensen met een goed hartje uitsluiten: andere Britse spoorders, mensen die de BMB een warm hart toedragen of die om een andere reden eventueel graag willen komen zijn ook welkom. Indien iemand graag op een bepaalde dag wil komen kan hij het bijv. per PM laten weten, dan kijk ik wel of het uitkomt.

Het is een poging om ondanks alles weer wat leuks te doen en ik hoop dat we het ook de komende maand met elkaar weer plezierig en succesvol kunnen maken.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 09 januari 2021, 20:17:55
Vandaag hebben wij, geheel volgens plan, de Zesde BMB Mini-rijdag gehouden. BMB-ers Henk en Thijs waren van ver gekomen om eindelijk weer eens iets van een BMB-dag mee te kunnen maken. Tegen elluven waren Henk en ik ter plekke en even later meldde Thijs zich. Hoewel er in het begin toch weer wat technische problemen optraden hebben we een heel fijne rijdag gehad. Thijs zijn Stirling Single weigerde in beweging te komen, een van mijn LNER rijtuigen ontspoorde steeds en Henk zijn koppelingen lieten het wel eens afweten en zijn 1F vond een zwakke plek (een soldeerklodder) op Jan zijn bak. Ach, het blijft techniek en die doet nu eenmaal niet altijd alles gelijk op de manier zoals wij het graag willen.  :-\ Nadat we onze problemen opgelost hadden konden we over het algemeen ongestoord rijden.
Tijdens een rijdag is de sfeer niet geheel onbelangrijk en die was weer als vanouds.  (y) We hebben met z'n drieën gewoon weer eens een fijne rijdag beleefd en toen vanmiddag de zon naar binnen scheen en we de deur open lieten kregen we zelfs nog publieke belangstelling van de wandelaars die langs onze venue liepen. Ondanks de zon was het best nog fris, maar daar waren we gelukkig op gekleed.

Nu de foto's, eerst van de deelnemers. Even koffiepauze:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_135309920_HDR.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_135309920_HDR.jpg)

Henk in actie:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_145824400.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_145824400.jpg)

Even lekker in de zon:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_135251438_HDR.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_135251438_HDR.jpg)

We hadden jammer genoeg alleen heel erg kleine theekopjes  :-\:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_145412951.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_145412951.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_145422949.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_145422949.jpg)

En dan nu de treinen:

Oei, net te laat.. :-\:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_134851979.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_134851979.jpg)

...maar nu wel op tijd, de J36 van Thijs:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_135407005.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_135407005.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_135316454_HDR.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_135316454_HDR.jpg)

De LMS 1F van Henk:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_134812513.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_134812513.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_135330137.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_135330137.jpg)

De LMS Compound van Henk:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_134844602.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_134844602.jpg)

LNER Gresley A1 "Woolwinder":
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_134829862.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_134829862.jpg)

Tot slot de GWR-trein met 13 rijtuigen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_145516248.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_145516248.jpg)

De 13 rijtuigen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_145543568.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210109_145543568.jpg)

En nu de villums, de J36 van Thijs:
https://www.youtube.com/v/OFID2Dg3QsA

De GWR King met 13 rijtuigen:
https://www.youtube.com/v/D3YdCvkr1ko

De LMS 1F van Henk:
https://www.youtube.com/v/dLaDiWKwbSk

Het was wat mij betreft weer een geslaagde Mini-rijdag.  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Derailed op 09 januari 2021, 21:02:05
Leen en Thijs bedankt, ik heb ook een hele leuke mini rijdag gehad. Nu de villumpjes down loaden en volgende week bewerken. Villum volgt  8)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Thijs1271 op 10 januari 2021, 10:17:02
Het was weer een memorabel dagje! Jammer van m'n Stirling Single, dat blijft toch een probleemgeval. Veel te mooi om in een doos te bewaren, te mooi om um stationair ergens neer te zetten...afijn de tijd zal het leren. 

Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 10 januari 2021, 14:54:56
De Stirling Single van Thijs, die gisteren geen teken van leven meer gaf, doet het op Backwater Goods Yard gelukkig nog wel:

https://www.youtube.com/v/B6MPeJV405I

Hij gaat z.s.m. nog wel even flink op de BMB-baan getest worden.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 10 januari 2021, 15:16:20
@Leen,

Wat jammer dat deze prachtige loc zo’n zorgenkindje is.

Gr, Hans
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Thijs1271 op 10 januari 2021, 17:19:17
Ik ben al dolblij dattie het weer doet. Er wordt door Leen nog een nader onderzoek ingesteld. Want het is wel bijzonder...
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 11 januari 2021, 13:45:18
Even wat nostalgie uit een vervlogen tijdperk.... :'(
Normaal gesproken zouden we het afgelopen weekend met z'n allen op de Nederlandse Modelspoordagen in Rijswijk rondgelopen hebben, maar het wordt eentonig: helaas stak het "nieuwe nu" ook hier een stokje voor.  :-\ Hoewel de BMB geen plannen had om deze keer aan de NMD deel te nemen was het niet uitgesloten dat we in een of andere vorm toch weer met een bijdrage op de BNLS-stand aanwezig geweest zouden zijn. We zullen het nooit weten.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/20200112_192340.jpg)
Het programmablad van de NMD 2020. Deze foto van Werner's BMB-bak "Ollerbrook Booth" staat ook nu weer op de NMD-website (https://modelspoordagen.nl/).

Nu we op de kop af een jaar later met een nogal leeg gevoel thuiszitten kijken we nog maar eens nostalgisch terug naar vorig jaar, toen de BMB met een mooie baanopstelling op de BNLS-stand tegenover onze Forumbaan opgesteld stond:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1113083_DxO.jpg)

11 januari was vorig jaar op een zaterdag en de dag ervoor hadden we onze baan opgebouwd:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200110_153707347.jpg)

Dit is 'em geworden, de foto is genomen voordat de beurs begon:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1113064.jpg)

Het was een waar modelspoorfeest en vooral op de zaterdag was het flink druk:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1113088_DxO_1.jpg)

We hebben er twee dagen met veel plezier onze treinen rond laten rijden:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/20200112_161850.jpg)

Na afloop gingen we zaterdag met zijn allen lekker ergens eten. O, wat hadden we het toch slecht!  ;):
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1113112_DxO.jpg)

Hier zie je onze Rijswijk-crew:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P1113108_DxO.jpg)

Het was voorlopig ons laatste optreden op een publieke beurs, we staan nu precies een jaar droog en denken nog steeds met veel plezier aan het weekendje Rijswijk terug.  (y)
De NMD 2021 (https://modelspoordagen.nl/) staan nu gepland voor 24, 25 en 26 september a.s. Hopelijk kan het dan wel gewoon doorgaan....  ::)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 13 januari 2021, 20:54:22
Ik ben al dolblij dattie het weer doet. Er wordt door Leen nog een nader onderzoek ingesteld. Want het is wel bijzonder...

De Stirling Single van Thijs is maandag op de BMB-baan getest en liep daar goed maar wel hééél errug langzaam, ongeveer zoals een goederenlokje op een lokaalspoor. Er zit een ESU-decoder in maar toen CV 5 op 255 bleek te staan had ik even hulp nodig. Cees wees CV 53 als schuldige aan. Die stond op 32 en ik heb hem nu op 100 gezet. Hij loopt nu op een normale snelheid, maar ik ga het nog wel nog een keer op de BMB-baan testen.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Thijs1271 op 13 januari 2021, 22:53:20
Hartstikke fijn dat je er naar gekeken hebt!  (y)  Ik was nooit achter die CV gekomen. Ik kom de Stirling tzt ophalen, terwijl er nog lekker rondjes gereden kunnen worden  ;D

Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 19 januari 2021, 11:12:16
Overmorgen houden we de zevende BMB Mini-Rijdag. Er komt één BMB-deelnemer, de tweede heeft afgezegd.
Voor de vergeetachtigen onder ons is hier nogmaals de agenda:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_14.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_14.jpg)

Voor a.s. zondag hebben we nog een plek voor een deelnemer beschikbaar.
Na zondag hebben we geen mini-rijdagen meer gepland staan. Uitgaande van twee Mini-rijdagen per week - één doordeweeks en één in het weekend - is er dus nog genoeg plek voor nog een paar.
Hier nog even de spelregels:
1) We hebben tot maart toestemming om deze mini-rijdagen te houden.
2) De regels van het "nieuwe nu" zijn onverkort van toepassing. Er is een maximum van twee man tegelijk. Als je verkouden o.i.d. bent of wordt dan laat je weten dat je niet kan komen. Dat geldt uiteraard ook voor mij.
3) Omdat ik er zelf altijd bij zal moeten zijn zit er een beperking aan het aantal rijdagen van twee per week. We moeten daarom proberen met twee man tegelijk te komen, dat is ook gezelliger.
4) Een ingeplande datum is onder voorbehoud van dat ik op die bepaalde datum kan. Komt er iets tussen, dan laat ik het, calamiteiten daargelaten, tijdig weten en kunnen we een nieuwe datum plannen.
5) Kleed je warm aan. Ik gebruik zelf thermo-ondergoed. We houden de deur dicht, maar 's winters kan het na een uurtje of twee flink koud aan beginnen te voelen en met een kroeg om de hoek die gesloten is wordt je daarna niet meer warm.
6) Beneden het vriespunt houden we geen mini-rijdagen.


BMB-deelnemers zijn natuurlijk welkom, maar ik heb tegen Richard gezegd dat dat ook voor mensen van de Forumbaan geldt. Voor hun gaat immers ook niets door in deze trieste tijd. En ik wil niet zomaar mensen met een goed hartje uitsluiten: andere Britse spoorders, mensen die de BMB een warm hart toedragen of die met een andere goede reden graag willen komen zijn ook welkom. Indien iemand graag op een bepaalde dag wil komen kan hij het bijv. per PM laten weten, dan kijk ik wel of het uitkomt.

Het is een poging om ondanks deze saaie donkere dagen weer wat leuks te doen en ik hoop dat we het ook de komende maand met elkaar weer plezierig en succesvol kunnen maken.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 19 januari 2021, 13:24:26
De BMB staat weer op de lijst voor deelname aan de eerstkomende Verzamelaarsbeurs in Utrecht. Deze beurs, die in april en november 2020 niet doorging, staat nu gepland voor 29 en 30 mei a.s., een afwijkend tijdstip dus:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/vzjbmei2021klein-1-291x410.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/vzjbmei2021klein-1-291x410.jpeg)

Op dit moment valt er nog weinig over te zeggen - er kruipen nog teveel slangen op het pad - maar mochten we er heengaan, dan werken we ook deze keer weer samen met de Forumbaan om er een succes van te maken.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Sjoerd van de Wal op 20 januari 2021, 09:00:29
We houden onze vingers gekruist en zullen een symbolisch kaarsje branden.
Hopelijk is de situatie tegen die tijd goed genoeg om weer wat te ondernemen.

Gr.

Sjoerd
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 20 januari 2021, 12:57:19
We houden onze vingers gekruist en zullen een symbolisch kaarsje branden.
Hopelijk is de situatie tegen die tijd goed genoeg om weer wat te ondernemen.

Gr.

Sjoerd

Echt kaarsje mag ook wel hoor. ;)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 20 januari 2021, 17:37:44
De zevende BMB Mini-Rijdag van morgen is afgelast. Na de eerdere afzegging van één BMB-deelnemer heeft vandaag ook de tweede afgezegd.
Hierdoor is de agenda weer aangepast:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_16.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_16.jpg)

Na zondag hebben we geen mini-rijdagen meer gepland staan. Uitgaande van twee Mini-rijdagen per week - één doordeweeks en één in het weekend - kunnen er nog wel een paar gehouden worden.
Hier nog even de spelregels:
1) We hebben tot maart toestemming om deze mini-rijdagen te houden.
2) De regels van het "nieuwe nu" zijn onverkort van toepassing. Er is een maximum van één man tegelijk. Als je verkouden o.i.d. bent of wordt dan laat je weten dat je niet kan komen. Dat geldt uiteraard ook voor mij.
3) Omdat ik er zelf altijd bij zal moeten zijn zit er een beperking aan het aantal rijdagen van twee per week. We moeten daarom proberen met twee man tegelijk te komen, dat is ook gezelliger.
4) Een ingeplande datum is onder voorbehoud van dat ik op die bepaalde datum kan. Komt er iets tussen, dan laat ik het, calamiteiten daargelaten, tijdig weten en kunnen we een nieuwe datum plannen.
5) Kleed je warm aan. Ik gebruik zelf thermo-ondergoed. We houden de deur dicht, maar 's winters kan het na een uurtje of twee flink koud aan beginnen te voelen en met een kroeg om de hoek die gesloten is wordt je daarna niet meer warm.
6) Beneden het vriespunt houden we geen mini-rijdagen.


BMB-deelnemers zijn natuurlijk welkom, maar dit geldt ook voor Forumbaan-deelnemers. Voor hun gaat immers ook niets door in deze trieste tijd. En ik wil niet zomaar mensen met een goed hartje uitsluiten: andere Britse spoorders, mensen die de BMB een warm hart toedragen of die met andere goede intenties graag willen komen zijn ook welkom. Indien iemand graag op een bepaalde dag wil komen kan hij het aan mij laten weten, dan kijk ik wel of het uitkomt.

Het is een poging om ondanks alles in deze saaie donkere dagen weer wat leuks te doen en ik hoop dat we het ook de komende maand met elkaar weer plezierig en succesvol kunnen maken.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 24 januari 2021, 18:43:30
Vandaag hebben wij in kleine kring de zevende BMB Mini Rijdag gehouden. BMB-er Cees was deze keer de gast. Aangezien de zon scheen kon de deur weer open en toen kwam BMB-er Cor ook nog even om de hoek kijken. We hebben naast onze Britse treinen ook Cees zijn begin jaren-'50 NS-trein laten rijden. Deze keer deden zich geen technische problemen voor, alles deed gewoon wat het moest doen.
Met dank aan Thijs konden we nu zelf een kopje koffie zetten:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210124_134614698.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210124_134614698.jpg)

We hebben gewoon weer een fijne rijdag kunnen beleven en met de deur open kregen we ook weer wat publieke belangstelling van de wandelaars die langsliepen. Ondanks de zon was het best nog fris, maar daar waren we gelukkig op gekleed.
Hierbij een indruk van het rijdend materieel:

De Hymek met de SR-trein:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/BDDD1C7F.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/BDDD1C7F.jpg)

https://www.youtube.com/v/sq1Z-a4VRAg

De NS-trein met de NS 3700:

https://www.youtube.com/v/uy7iIX7Yrg0

....en met de NS 6300:

https://www.youtube.com/v/M-Knm9aqrrk

...natuurlijk met de trein beladen met mijn favoriete drank  :angel::

https://www.youtube.com/v/Pwks-tpF8_c

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 07 februari 2021, 17:36:00
Wegens vorst zijn alle  ;) mini-rijdagen voor de komende week afgelast.
Dit is de nieuwe aangepaste agenda:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_17.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_17.jpg)

IJs, weder en corona dienende hebben we nu nog drie weken beschikbaar voor BMB mini-rijdagen.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 14 februari 2021, 18:49:26
M.i.v. overmorgen kunnen er weer mini-rijdagen gehouden worden. Ik ga morgen eerst zelf de baan sneeuw- en ijspegelvrij maken.  ;)
Geïnteresseerden voor deelname kunnen zich per PM bij mij melden.

Dit is de nieuwe agenda:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_17.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_17.jpg)

IJs, weder en corona dienende hebben we nu nog twee weken beschikbaar voor BMB mini-rijdagen.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 17 februari 2021, 22:17:26
A.s. zondag vindt de 8e BMB Mini-Rijdag plaats. We hebben ons te houden aan het geldende protocol, dus er mag naast mij maar één BMB-er aanwezig zijn en we moeten vóór 21h00 weer thuis zijn.
De agenda is weer aangepast:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_18.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_18.jpg)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 20 februari 2021, 14:31:27
Ja hoor, het is weer zo'n weekend. Normaal gesproken zouden we nu als bezoeker of misschien wel als deelnemer bij Rail (https://www.rail.nl/) in Houten aanwezig zijn geweest.
Vorig jaar was ik er als hulp van onze Vlaamse vrienden Samuël en Valentijn als deelnemer aanwezig:

Ik heb me dit weekend op Rail bij de twee banen "Innes Mill" en Luxor Sugarcane Valley" als assistent nuttig proberen te maken en heb me samen met Samuël en Valentijn prima vermaakt. Aan de beide banen is natuurlijk van alles te zien en sommige bezoekers genoten er zichtbaar van. Daarnaast blijf ik met de Schotse baan wat dichter bij mijn belangstelling voor het Britse spoor en daardoor misstond mijn nieuwe BMB-pet niet.  ;)
........................................
Innes Mill:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200223_094358148.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200223_094358148.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200223_094736668.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200223_094736668.jpg)

Wat zou er toch in die vaten zitten?:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200223_094815457.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200223_094815457.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200223_095002594.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200223_095002594.jpg)

Luxor Sugarcane Valley:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200223_094434419.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200223_094434419.jpg)
..............
Het zou misschien wel een aardig idee zijn als we volgend jaar eens met de Britse Modulebaan op Rail staan, wie weet.....

Toen op de zaterdag de andere BMB-ers langskwamen hebben we ons bij Alex aangemeld om dit jaar deel te nemen. We hebben summier de mogelijkheden besproken, maar verder zijn we er helaas niet mee gekomen, want al snel daarna stak het coronamonster zijn lelijke kop op. Nu zitten we allemaal weer het weekend achter de gebreide broek, het zoveelste..... :-\
Gelukkig heb ik als troost morgen een tweemans mini-rijdagje.  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 21 februari 2021, 21:25:51
Vandaag hebben we de 8e BMB Mini-rijdag gehouden. Vanwege het protocol kon er helaas maar één deelnemer aanwezig zijn en vandaag was dat wederom BMB-er Cees. Cees heeft een fraaie turquoise NS-trein meegenomen met resp. de NS 3500 en een NS 2133 ervoor:

https://www.youtube.com/v/jKmgo3LuVUk

https://www.youtube.com/v/nA5zzi0BgYY

Voor de verandering reed ik o.a. met de LMS melktrein met een Jubilee ervoor:

https://www.youtube.com/v/COSwkTJdcWQ

Het was mooi weer en ook gezellig. We hadden ook nu weer belangstelling van langslopende wandelaars. (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 23 februari 2021, 22:25:05
De BMB heeft zich zojuist bij BNLS aangemeld voor deelname aan de Nederlandse Modelspoordagen in Rijwijk van 24 tot 26 september a.s. Het is de bedoeling om ons evenals vorig jaar weer met een fraaie baanopstelling op de BNLS-stand te presenteren. Voor alles gelden natuurlijk helaas de tegenwoordig gebruikelijke voorbehouden.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 25 februari 2021, 20:01:55
Hoera, we kunnen de BMB Mini-Rijdagenbaan nog een paar weken laten staan!  (y) Dat betekent dat er de komende vier weken nog Mini-Rijdagen gehouden kunnen worden.
De volgende Mini-Rijdag, de 9e alweer, staat gepland voor a.s. zondag en de 10e voor zondag 13 maart a.s..
De agenda is weer aangepast:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_22.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_22.jpg)

Geïnteresseerden voor deelname kunnen zich per PM bij mij melden.
Ook bij BMB Mini-Rijdagen hebben we ons te houden aan het geldende protocol, dus mag er momenteel naast mij maar één deelnemer aanwezig zijn en we moeten vóór 21h00 weer thuis zijn.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 28 februari 2021, 19:01:10
Vandaag hebben Cees en ik samen de 9e BMB Mini-rijdag gehouden. Cees heeft vandaag een fraaie NS goederentrein meegenomen met resp. een NS 3400, een 1700 en een NS 6300 lok ervoor.
De NS 3400:
https://www.youtube.com/v/jMej0qvrj9c

De optrekkende NS 1700:
https://www.youtube.com/v/y2jl68zd8EY

De NS 6300:
https://www.youtube.com/v/4bBtVAu2o28

Voor de verandering reed ik zelf o.a. met een korte GER branchline trein met een J15 ervoor:

https://www.youtube.com/v/pAZOnUVxRMo

Het wordt misschien eentonig, maar het was ook nu weer een gezellige rijdag. (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 11 maart 2021, 21:16:34
De tiende Mini-Rijdag staat gepland voor a.s. zaterdag.
Na komend weekend kunnen er nog gedurende twee weken Mini-Rijdagen gehouden worden. Daarna wordt de baan weer afgebroken en is het uit met de pret.  :-\
Geïnteresseerden voor deelname kunnen zich per PM bij mij melden.

Ook bij BMB Mini-Rijdagen hebben we ons te houden aan het geldende protocol, dus mag er momenteel naast mij maar één deelnemer aanwezig zijn en we moeten vóór 21h00 weer thuis zijn.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 15 maart 2021, 13:29:44
Zaterdag hebben BMB-er John Clayton en ik samen inhoud gegeven aan de 10e BMB Mini-rijdag. John is o.a. liefhebber van het wat oudere 00-modelspoor en had twee kratten met rollend materieel meegenomen, meer dan genoeg voor een middagje rijden. Hij wilde graag weten in hoeverre het oudere spul goed op ons Peco code 75 spoor zou rijden en wat er eventueel voor nodig zou zijn om dat voor elkaar te kunnen krijgen.
Even na 12h00 waren we ter plekke en daarna hebben we de hele middag tot een uur of half zes met van alles gereden, vooral Hornby uit de jaren '80 - '90, maar ook het veel oudere Triang en Hornby Dublo materieel uit de jaren '60.
Het bleek dat de meeste loks eerst even warm moesten lopen eer zij zonder haperingen hun rondjes konden rijden, maar daarna reden ze dan ook vrijwel probleemloos over de baan. Van Triang was er een GWR Pannier tanklokje wat over de rails ratelde en een Triang EM2 die er feilloos overheen reed. De Triang Blue Pullman was de enige waarbij we het niet voor elkaar kregen om die over het spoor te laten rijden.
In sommige gevallen ontspoorde er natuurlijk materieel en moesten er maatregelen genomen worden. Zo hebben we één ontsporend rijtuig met een gewicht verzwaard en een paar karretjes met plastic wielen van de rails gehaald omdat deze wielen niet goed door de wissels reden. Eén wielset had bijv. een back-to back van 13,9 mm i.p.v. 14,4mm en daarmee kom je nu eenmaal niet door onze wissels.

Hierbij de door onze eigen BMBC (Britse Modulebaan Broadcasting Corporation) gemaakte opnamen van de 10e BMB Mini-Rijdag.

De Hornby APT tilting train, die als model ook echt "tilting" (kantelend) is, reed prima nadat we één van de rijtuigen verzwaard hadden:

https://www.youtube.com/v/VDbdUSaNwyY

Hier zie je beter het "tilten" van het treinstel in de bogen van de keerlus:

https://www.youtube.com/v/aesTmuqFJBI

De Triang EM2 (NS 1500) in BR Blue heeft geen enkel probleem met code 75 spoor:

https://www.youtube.com/v/JlVNpSHaF3o

De Hornby Dublo trein met de Class 20 reed gelijk goed over het spoor. Deze trein heeft nog Magni Simplex koppelingen  (y):

https://www.youtube.com/v/mTxU5quu1wY

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210313_141431942.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210313_141431942.jpg)

Een echte blikken wagon:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210313_141501583.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210313_141501583.jpg)

De Hornby "Caledonian" Pug racet op TGV-snelheid over de baan:

https://www.youtube.com/v/XEp83Max2nQ

De Hornby Class 86 "Phoenix" rijdt met een sleep Mk3 rijtuigen probleemloos over de baan:

https://www.youtube.com/v/GaJ5APMtxUY

Class 37 en Class 47 op de baan. De rijtuigen van de Class 37 ontsporen verderop op een wissel en worden van de baan afgehaald:

https://www.youtube.com/v/BpUikpw8ubc

De GWR Pannier Tank van Triang heeft geen geluidsdecoder nodig. Hij ratelt luidruchtig over de bielzen van het spoor:

https://www.youtube.com/v/FGUN305HKrE

De Hornby Intercity 125/HST rijdt probleemloos over de baan:

https://www.youtube.com/v/67aa7cCOjzQ

De Hornby 8F met Ringfield motor in de tender en firebox glow trekt de express goods:

https://www.youtube.com/v/xwau0Xn1IU8

Een beeld van de mini-rijdag met John in actie:

https://www.youtube.com/v/N0bHSfgFtS0

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210313_161246013.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20210313_161246013.jpg)

Class 47 in Intercity uitvoering en HST Intercity 125 rijden beide probleemloos over het code 75 spoor

https://www.youtube.com/v/cvQ-wo4q6qs

Hornby Class 40 met goederentrein:

https://www.youtube.com/v/ySsclpjPeFs

Het rijden met het oudere materieel was dikke pret. Het was natuurlijk wel mooi dat het meeste spul goed over de baan heen reed. Maar als er eens iets aan de hand was kon het snel opgelost worden. Er was maar één treinstel waar we echt niet mee konden rijden, dat was de Triang Blue Pullman. Kijk maar eens goed:

https://www.youtube.com/v/ZfguOiHGTPs

Tot slot nog een laatste indruk van een leuke en plezierige BMB mini-rijdag:

https://www.youtube.com/v/g1GpmGrG-7g

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Eegtrain op 15 maart 2021, 14:12:02
Leuk om te zien! Master John  (y)
Eens kijken in de agenda.

Overigens is het bij ons ook weer mogelijk mini rijdagen te houden. Voel je welkom.
Groeten Eeg
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: bask185 op 15 maart 2021, 15:43:40
Leuk die taluds  ;)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 16 maart 2021, 17:04:04
De volgende BMB Mini-Rijdag staat gepland voor a.s. zaterdag.
De agenda is weer aangepast:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_23.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_23.jpg)

Na zaterdag blijft de baan nog t/m het volgende weekend staan, daarna wordt hij afgebroken.
Heb je interesse voor deelname, dan kun je je per PM bij mij aanmelden.
Ook bij BMB Mini-Rijdagen hebben we ons te houden aan het geldende protocol, dus mag er momenteel naast mij maar één deelnemer op een rijdag aanwezig zijn en we moeten vóór 21h00 weer thuis zijn.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 17 maart 2021, 22:22:15
De 12e BMB Mini-rijdag vindt a.s. zondag plaats. Er is nu dus zowel een mini rijdag op zaterdag als op zondag.
De agenda is weer aangepast:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_24.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/201205-Bezetting-Mini-rijdagen_24.jpg)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 17 maart 2021, 22:53:07
Dit is heel andere koek dan mini-rijdagen: op 9, 10 en 11 maart 2018 stonden we met de BMB op Ontraxs. Dat kon toen nog gewoon.  ;)
Ontraxs was voor ons een absoluut hoogtepunt en hier is een kort verslag:

Wij hebben de baan donderdagavond met een mannetje of 11 in een kleine 5 uur opgebouwd. De baan heeft nog nooit in één keer zo mooi vlak gestaan en over de drie dagen genomen heeft alles voortreffelijk gefunctioneerd.
Met een wisselende club van steeds een man of 12, 13 zaten we ruim drie dagen in deze fraaie ruimte met elkaar opgescheept, en dat nog wel met een niet werkende bar!  ;D Kortom, we kunnen terugkijken op een prachtig BMB-weekend! (y)
Hierbij zoals te doen gebruikelijk mijn foto's.

Het BMB-plein in de gezellige Wachtkamer 3e Klasse. Op de voorgrond twee tafeltjes met wat leesvoer over het Britse modelspoor. De Fiddle Yard staat achter de bakken links op de foto::
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090049_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090049_1024x768.jpg)

Nog wat sfeerbeelden van vóór de opening van de beurs. De ene keerlus:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090020_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090020_1024x768.jpg)

Het rechter gedeelte van de baan:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090021_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090021_1024x768.jpg)

Het linker gedeelte van de baan:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090022_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090022_1024x768.jpg)

De Fiddle Yard in vol bedrijf:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090018_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090018_1024x768.jpg)

Ik meen dat dit zo'n beetje het eerste publiek was op vrijdagmorgen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090023_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090023_1024x768.jpg)

Meer publiek met in het midden twee bekenden: BMB-deelnemer Gerard (geer63) en BNLS-deelnemer Richard (nighttrain1).
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090026_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090026_1024x768.jpg)

Soms was het best druk, zoals bijv. hier:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3100084_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3100084_1024x768.jpg)

Er kwamen ook bekenden en vrienden, zoals René, zonder wie dit allemaal niet zo snel mogelijk was geweest:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3110113_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3110113_1024x768.jpg)

Er reden volop treinen, korte en lange. Achter deze A4 lok hangen 10 Mk1 rijtuigen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090053_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090053_1024x768.jpg)

Onze Fat Controller checkt even of hij de bar aan de praat kan krijgen  ;) :
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090046_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3090046_1024x768.jpg)

De treinen werden bestuurd met Roco WLAN muizen. Hier zie je John hard aan het werk:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3110101_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3110101_1024x768.jpg)

Thijs heeft waarschijnlijk het meeste van allemaal gereden. Hier tuurt hij in de verte naar zijn trein:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3110102_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3110102_1024x768.jpg)

Cor geeft de A1 met zijn Mk1-trein de lengte:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3110109_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3110109_1024x768.jpg)

Er waren kinderen die onze treinen best konden waarderen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3110112_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3110112_1024x768.jpg)

Er kwamen ook mensen bij de fiddle yard kijken. Volgende keer hangen we daar ook gordijnen op.
De jongeman op de foto hield van stoomloks, een soort geestverwant dus  (y) :
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3110108_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3110108_1024x768.jpg)

Nadat alles gisteravond na een uurtje of twee ingeladen was, gingen we er weer vandoor:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3110123_1024x768.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3110123_1024x768.jpg)

Bedankt, mannen, het was weer geweldig!  (y)
De crew, v.l.n.r.: Henk, Cor, John, Thijs, Jelle, Paul, Rob, Werner en Bjorn. Ikzelf neem de foto.
Servé en Jan waren op het moment van de foto al met de trein mee.
Verder hebben nog deelgenomen: Rolph, Gerard, Cees, Hans.

Geen idee wanneer zoiets weer mogelijk zal zijn..... ::)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 20 maart 2021, 10:26:34
De Verzamelaarsjaarbeurs (https://verzamelaarsjaarbeurs.nl/deelnemen/data-tijden/) van 29 en 30 mei a.s. is, eigenlijk zoals verwacht, geannuleerd. Er staat alweer een nieuwe gepland voor 13 en 14 november a.s.:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Schermafdruk-van-2021-03-20-10-15-07-6055c23b9655c.png) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Schermafdruk-van-2021-03-20-10-15-07-6055c23b9655c.png)

Voor ons is het aan de ene kant heel jammer dat ook nu weer een mooi evenement niet door kan gaan, maar eerlijk gezegd zou het aan de andere kant heel moeilijk geweest zijn om er met een gerust hart heen te gaan. Bovendien staan deelnemers momenteel bepaald niet te trappelen om onder het regime van coronamaatregelen twee of drie dagen met mondkapjes op een beurs te staan, dus het is maar de vraag of we een redelijk stukje baan bij elkaar hadden kunnen krijgen. Ik moet er ook niet aan denken dat we vanwege veranderende omstandigheden of wat dan ook in de laatste paar dagen voor de show ineens allemaal afmeldingen van deelnemers zouden krijgen, dat zou de geloofwaardigheid van de BMB geen goed doen.
Het volgende evenement wat op onze lijst staat is Rijswijk. Wij hebben, evenals andere deelnemers, hiervoor de nodige voorbehouden m.b.t. corona gemaakt bij onze aanmelding.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 20 maart 2021, 21:04:09
Vandaag hebben BMB-deelnemer Gerard en ik samen de 11e BMB Mini-Rijdag gehouden. Gerard had zijn fraaie Realtrack Class 156 in East Midlands uitvoering meegenomen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20210320-131453677-60566132785ad.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20210320-131453677-60566132785ad.jpg)

Hier rijdt de Class 156 op de baan:
https://www.youtube.com/v/5UUQQ12UuIE

...en zijn BR (ER) Class A2 met Pullman rijtuigen:

https://www.youtube.com/v/uwHkkTl869k

Wij hebben samen weer een leuke en gezellige rijdag gehad.

Het is druk, want morgen houden we alweer de 12e BMB Mini-rijdag.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 21 maart 2021, 18:46:00
De 12e BMB Mini-rijdag is vandaag gehouden door BMB-er Cees en mij en het werd een heuse NS-dag. Cees had het nodige NS-materieel meegenomen en ik mijn EM-2 (NS 1500). Dat wil zeggen dat er weer het nodige te zien is geweest. Gelukkig was de BMBC (Britse Modulebaan Broadcasting Corporation) aanwezig en die heeft de nodige opnamen gemaakt. We begonnen met de stofzuigerwagen van Cees. Die hing achter de NS 2000. Hier zie je hem in actie, jemig, wat een pokkeherrie!  ;):

https://www.youtube.com/v/Z8PdRlc0M6k

Maar hoewel de baan iedere 5 jaar grondig schoongemaakt wordt is dit na 4 rondjes het resultaat. Die rotzooi wil je niet tussen je tandwielen hebben  :-\:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20210321-114215165-60577eccd704c.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20210321-114215165-60577eccd704c.jpg)

De NS 2000 met een kolentrein:

https://www.youtube.com/v/MZVJIVjYODQ


De NS 4600 met een kolentrein:

https://www.youtube.com/v/adRQJY6tNjs

De NS 4300 met een kolentrein:

https://www.youtube.com/v/Rv2dotHt05s

NS 1784 met een lokaaltrein:

https://www.youtube.com/v/EKvcIsm8omo

NS 7701 met een lokaaltrein:

https://www.youtube.com/v/GV4uKdTgF9g

Natuurlijk reed ook de EM2 (NS 1500) mee op de baan:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20210321-114921247-6057858c6ed77.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20210321-114921247-6057858c6ed77.jpg)

Aan het einde van de dag hebben we nog even de Peppercorn A1 "North Eastern" met 14 rijtuigen laten rijden en zie je Cees die er helemaal stil van is ;):

https://www.youtube.com/v/rHoB0rKdHeA

We hebben er samen weer een leuke dag van kunnen maken.  (y)

De baan kan nu nog één week blijven staan. Na het volgend weekend wordt hij weer afgebroken.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Dwergsein op 21 maart 2021, 19:47:32
Niet dat dat Engelse materieel niet leuk is, heb er zelf ook heel wat van, maar dit NL materieel is ook erg fraai.
Met veel plezier de films bekeken.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Eegtrain op 21 maart 2021, 20:10:45
Zeer fraai dat Nederlandse materieel (y)
En verbazend wat er qua stof van de baan afkomt  :o :o

Groeten Eeg
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 27 maart 2021, 20:35:33
Vanaf maandag wordt de baan weer afgebroken, dus morgen kan er nog op gereden worden. Dus ga ik samen met BMB-er Cor nog maar een mini-rijdagje houden, de 13e.  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 27 maart 2021, 22:25:54
Er is geen toekomst zonder verleden....
Op 23 maart 2019, dus twee jaar geleden nam de BMB deel aan de expositie "Carmeliet op Stoom" te Schoonhoven. Dit wordt al jaren georganiseerd door echte hobbyisten op het gebied van stoom, die zelf ook deelnemen. Schoonhoven is sinds kort verhuisd naar de Gemeente Krimpenerwaard, en drie van onze deelnemers zijn al jaren binnen die gemeente woonachtig.

Hoewel het geen grote treinenbeurs als Eurospoor betreft, kregen we een riante ruimte op het podium toegewezen waarop we met een baan met een lengte van ca. 28 meter konden deelnemen. Vrijdagmiddags zijn we vanaf een uur of 2 begonnen met het opzetten van de baan. Op zaterdagmorgen waren we rond 7h30 aanwezig om nog een stel gordijnen op te hangen en nog wat puntjes op de i te zetten. De vlaggen kwamen van de organisatie en we hebben er een bij de ingang van onze baan naast Thijs zijn bak opgehangen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230061.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230061.jpg)

Op deze manier was het vanaf de ingang wel duidelijk waar de Britse Modulebaan te vinden was, niet geheel onbelangrijk. Op de show verliep nagenoeg alles naar wens. Voor ons als BMB-ers is een beurs gewoon een rijdag en dit was een hele leuke. Enkelen van onze deelnemers waren een flink deel van de dag zelfs te vinden bij andere standhouders, gewoon omdat het kon en omdat daar ook wat leuks te beleven viel.  (y) Er kwam aardig veel publiek op het podium kijken, waaronder de nodige bekenden uit onze woonplaats. Dat is best wel speciaal.
Hierbij de foto's.

Zaterdagmorgen vóór de show:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230056.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230056.jpg)

Het grote bord voor onze baan:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230058.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230058.jpg)

En hier is Cees druk met rangeren op de eigen bak:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230059.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230059.jpg)

Werner maakt vast foto's van de bakken:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230060.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230060.jpg)

Thijs zit gezellig bij zijn vrienden  ;D:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230064.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230064.jpg)

Onze baan gezien vanaf de entree. De kisten zijn van de buren:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230070.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230070.jpg)

De halve Class 156 in de medium boog:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230075.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230075.jpg)

En de LNER-trein in de kleine boog:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230095.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230095.jpg)

De BR/WR autotrain op de Suxton branch:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230114.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230114.jpg)

De wereldpremière van de AV en de VV-AA bak:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230079.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230079.jpg)

Het publiek:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230086.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230086.jpg)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230090.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230090.jpg)
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230098.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230098.jpg)

Er was ook lekkere jus d'orange  :P:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230093.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230093.jpg)

Dit was ons uitzicht vanaf het podium:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230109.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230109.jpg)

...en dit was het uitzicht vanaf de andere kant:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20190323-WA0003.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20190323-WA0003.jpg)
Foto van Henk (Derailed)

Er is ook een cab-ride villum gemaakt:

https://www.youtube.com/v/WaUEojlYWvM

Na de show was er voor het opruimen gezellig eerst even een hapje en een drankje:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230121.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230121.jpg)

En na het opruimen gingen we met de voltallige groep (en mijn gezin) lekker eten:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230123b.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/P3230123b.jpg)

Het was een aangename beurs/rijdag. Wij waren heel blij met de plek op het podium die ons in staat stelde om een leuk BMB-plein neer te zetten, waar de treinen overal om je heen reden. De organisatie gaf aan tevreden te zijn over ons optreden en wij kijken er nog steeds met veel plezier op terug.
In 2019, dus lang vóór het virus, was er door de organisatie al besloten om in 2020 geen "Carmeliet op Stoom" te organiseren, maar een jaartje over te slaan. Voor dit jaar waren wij in gesprek voor een tweede deelname, maar helaas kan daar vanwege de bekende toestanden geen sprake van zijn. We kijken nu dus maar even met zoveel mogelijk plezier terug naar 2019.  ::)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 28 maart 2021, 19:59:16
Ja, normaal gesproken hadden we gisteren misschien wel op "Carmeliet op Stoom" opgetreden, maar in plaats daarvan hebben Cor en ik samen vandaag de 13e BMB Mini-Rijdag gehouden. Het is voorlopig de laatste.  :'(
Hierbij wat beelden:
Beeld vanaf de rode keerlus:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20210328-111027224-6060c2950f3e6.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20210328-111027224-6060c2950f3e6.jpg)

....en flink ingezoomd:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/Schermafdruk-van-2021-03-28-23-09-04-6060f0f907665.png) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/Schermafdruk-van-2021-03-28-23-09-04-6060f0f907665.png)

De Beyer Garratt met zijn goederentrein in Ierland:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20210328-140947351-6060c29e3a879.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20210328-140947351-6060c29e3a879.jpg)

Cor kamt even zijn haar en de lens vertekent het beeld  ;):
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20210328-141021295-6060c2a957d94.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20210328-141021295-6060c2a957d94.jpg)

Twee treinen rijden langs elkaar:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20210328-141025866-6060c2c450f2c.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20210328-141025866-6060c2c450f2c.jpg)

De melktrein op de blauwe keerlus:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20210328-141131553-6060c2d0ac872.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20210328-141131553-6060c2d0ac872.jpg)

...en voor de echte liefhebbers nog een villum:

https://www.youtube.com/v/iS6w3vFZHXw

Vanaf morgen wordt de baan weer afgebroken.  :-\

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Eegtrain op 28 maart 2021, 20:01:34
Mooi om te zien, ook dat stukje "verleden" (y)
Groeten Eeg
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 29 maart 2021, 21:58:25
De BMB Mini-rijdagen baan is 4 maanden operationeel geweest en wordt vanaf deze week weer afgebroken. Vanmorgen ben ik met het opruimen begonnen en aan het einde van de week moet het voorste gedeelte van de werkplaats leeg zijn.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 29 maart 2021, 22:00:20
Hierbij, wat verlaat, een kort cab-ride villumpje van de 6e BMB Mini-Rijdag van 9 januari met Henk en Thijs. Henk had de villum gemaakt maar was er zelf niet tevreden over. Ja, er gaat iets mis want de trein met rijtuigen ontkoppelt van Thijs zijn lok. Het betreft twee slecht samenwerkende tension lock koppelingen nl. de oude volvobumper koppelingen op het rijtuig en een moderne smalle op de lok, die er snel vandoor gaat  ;D:

https://www.youtube.com/v/KB7fXJfwdpQ

Ach, nu het mini-rijdagenseizoen weer achter ons ligt is zo'n villumpje toch gewoon een leuke herinnering?

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 31 maart 2021, 21:12:19
....................
Ach, nu het mini-rijdagenseizoen weer achter ons ligt is zo'n villumpje toch gewoon een leuke herinnering?

Henk vindt dat ook en daarom kreeg ik nog een villum van hem. Die begint met een hoop kabaal, vervolgens rijdt de camera achter een andere trein aan en zie je rechts iemand N.B. op het hoofdspoor :o aan een trein met Gresley rijtuigen prutsen. Daarna moet het cameratreintje stoppen omdat er al een trein in de keerlus zit. Tijdens het wachten zie je hoe het rechter wissel open gereden wordt:

https://www.youtube.com/v/36NkjMbHn9E

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 01 april 2021, 13:36:54
Vandaag geen mini-rijdag, maar verder afbreken.  :-\ Dus toch eerst nog maar even een villumpje maken van de baan met jaren '30 materieel, dat is veel leuker!  (y)

Hierbij een cab-ride test villum van bijna twee rondjes met de SQ13 camera. Jammer, de kwaliteit zou eigenlijk beter moeten  :-\, maar voor de jaren '30 moet het wel kunnen:

https://www.youtube.com/v/ebXDXRlE6gU

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 04 april 2021, 22:41:29
De BMB Mini-rijdagen baan is 4 maanden operationeel geweest en wordt vanaf deze week weer afgebroken. Vanmorgen ben ik met het opruimen begonnen en aan het einde van de week moet het voorste gedeelte van de werkplaats leeg zijn.

Het voorste deel van de werkplaats is nu leeg en dus weer ter beschikking van de eigenaar. Voorlopig kunnen er geen rijdagen meer gehouden worden.  :-\

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 13 april 2021, 17:20:22
Dit voorjaar gaat het net als vorig jaar, toen de ellende begon, niet door, maar vandaag op de kop af twee jaar geleden stonden we voor het eerst in de Jaarbeurs in één van de 5 hallen van de Verzamelaarsbeurs. Omringd door hobbyisten met vrachtwagens, boten en vliegtuigen deden we met onze baan van 47,5 meter lang ijverig ons best. Naast ons was een modelvliegclub met een soort vliegtuigballet met allerlei soorten vliegtuigen groot en klein, soms zelfs op muziek! Verderop waren er kramen met antiek en curiosa en een hal met alleen cd's en grammofoonplaten. Het was een compleet andere ervaring dan Eurospoor of Ontraxs, waar je eigenlijk alleen modelspoor en modeltreinenliefhebbers aantreft. Hier komt een heel ander publiek en het was voor ons een heel bijzondere ervaring om dit mee te maken.  (y)

Voor ons is een rijdag op een beurs ook een rijdag, en dit was weer een heel fijne.
Hierbij een korte visuele indruk....:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20190413-WA0010.jpeg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20190413-WA0010.jpeg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20190413-WA0029.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20190413-WA0029.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20190413-WA0037.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20190413-WA0037.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20190413-WA0042.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20190413-WA0042.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20190413-WA0020.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG-20190413-WA0020.jpg)

...met als toegift een cabride-villum over de BMB-baan:

https://www.youtube.com/v/DBV-PCOvx38

Wanneer zou zoiets weer eens mogelijk zijn? Voorlopig zit het er nog niet in.... :-\

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 06 juni 2021, 21:41:58
En gelukkig komen de Nederlandse Modelspoordagen in Rijswijk weer een beetje dichterbij. En de BMB Modulebaan hoopt er samen met de mannen van de BNLS Forumbaan acte de présence te geven. Het is vreselijk lang geleden dat we grootschalig konden rijden.

Jelle heeft een prachtig statieportret gemaakt van mijn Thames Barge. Deze keer niet op mijn BMB bak, maar “stand alone”.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C2FDDB7D-D568-437B-8DC0-A284F853721A-60bd23eac4600.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C2FDDB7D-D568-437B-8DC0-A284F853721A-60bd23eac4600.jpg)
Foto: Jelle Polstra

Gr, Hans
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 30 juni 2021, 23:02:44
Ook al is de situatie m.b.t. de BMB-groep na het nodige gekissebis momenteel niet helemaal helder - ik ga daar nu verder niet op in - kunnen er toch gewoon BMB-rijdagen georganiseerd worden. Het volgende BMB-rijweekend staat voor het weekend van 24 en 25 juli gepland in Stroe. We rekenen op ongeveer dezelfde deelname als vorig jaar en er wordt nog gekeken of er genoeg ruimte is voor een separate BNLS-Forumbaan.
In Stroe vond vorig jaar onze laatste rijsessie plaats. Sindsdien hebben we - op de minirijdagen van afgelopen winter na - noodgedwongen op onze lauweren gerust en dus wordt het nu onderhand wel weer eens een keertje tijd om uit te pakken met een flinke BMB-baan.
Een paar sfeerplaatjes van Stroe 2020. De baan:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200822_123710103.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8233562_DxO.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223551_DxO.jpg)

De maaltijd werd volgens het geldende protocol genuttigd in de bekende corona-opstelling:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/P8223552_DxO.jpg)

Een ritje met de GWR Dean Goods:

https://www.youtube.com/v/4WNvuB1Jogg&feature=youtu.be

De crew:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/IMG_20200823_173854992.jpg)

Hopelijk wordt het ook deze keer weer een gezellig weekend.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Marcel112 op 03 juli 2021, 20:27:51
Gaan we wel vanuit toch Leen.  (y)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 03 juli 2021, 20:52:57
Jazeker, anders zouden we er met zijn allen niet aan beginnen.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Marcel112 op 03 juli 2021, 21:25:03
Op die data zou ik ook nog wel eens met de bakken kunnen komen...

Houdt dan maar alvast rekening met de ruimte.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 03 juli 2021, 21:52:44
Het zou mooi zijn als je met de bakken kon komen!

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 21 juli 2021, 20:27:34
We hebben de ruimte in de sporthal vandaag ter beschikking gekregen. Na de bezichtiging heb ik samen met Henk alvast een paar bakken neergezet.
De eerder gemaakte baanopstellingen kunnen de prullenbak in, want er is weer een nieuwe gemaakt.

Leen(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210721/27566904559cc8072b5f45e1ed8f73b7.jpg)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 22 juli 2021, 12:50:28
Èn hier moeten we wijs uit worden?  ;D

Zal misschien nog wel eens verandert worden.
Hoe en wat zien we zaterdag wel.

Ik heb er zin in.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 22 juli 2021, 13:10:10
Het is alweer veranderd hoor

Leen
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 22 juli 2021, 16:41:43
‘T is niet waar….  ;D
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 23 juli 2021, 19:07:06
Zo, ik ben er klaar voor…

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/EAA6A9B0-D93A-4582-87FC-58FE482AAF4D-60faf6fc47df8.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/EAA6A9B0-D93A-4582-87FC-58FE482AAF4D-60faf6fc47df8.jpg)

Gr, Hans
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Marcel112 op 23 juli 2021, 20:57:49
Leugenaar!

Zo stond ie woensdag ook al in de auto.  ;D

 (y)

Mijn vrachtwagen staat ook al geladen klaar.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 23 juli 2021, 21:19:55
@Marcel,

Onze hond vond dat niet zo leuk. Ik moest de auto leeghalen. 😀

Gr, Hans
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 23 juli 2021, 21:30:18
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Marcel112 op 23 juli 2021, 22:06:00
Nou jah toch.
Wat een vervelende hond....  ;D
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 23 juli 2021, 22:22:43
Alle utilitaire bakken van de baan staan opgesteld. Morgen kunnen we de bakken ertussen schuiven en de laatste puntjes op de i zetten.

Leen.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/709e0c71f60451bcf558fe5088a138a7-60fb2ec40ea5e.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/709e0c71f60451bcf558fe5088a138a7-60fb2ec40ea5e.jpg)

Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Marcel112 op 23 juli 2021, 22:36:57
Oeh! We gaan Australisch rijden.  ;D
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hendrik Jan op 23 juli 2021, 23:10:43
Hier staat ie inmiddels rechtop ;)
Veel plezier, lads!

cheers
Hendrik Jan
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Modellbahnwagen op 23 juli 2021, 23:40:34
Hier staat hij net zo recht. Leuk om te zien dat er weer wat gebeurd wat betreft module activiteiten (y)
Succes iedereen morgen (y)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 24 juli 2021, 08:03:09
‘K heb m’n wagen volgeladen, 🎶
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/7142A988-D1B0-4A1C-BB04-BCA81B7CB95A-60fbac755311f.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/7142A988-D1B0-4A1C-BB04-BCA81B7CB95A-60fbac755311f.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/F0B2F7DE-D96E-4A2F-8E79-94035486A99A-60fbac75bbea9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/F0B2F7DE-D96E-4A2F-8E79-94035486A99A-60fbac75bbea9.jpg)
Op naar Stroe.

Tot latùr….
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: bask185 op 24 juli 2021, 08:27:31
Veel plezier vandaag  (y)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 24 juli 2021, 20:44:27
Vandaag was het de eerste rijdag van het weekend. We hebben flink uitgepakt en een grote baan neergezet met een enkelsporige branchline aan de aftak van de keerlus. Er waren 11 deelnemers die 9 bakken meegenomen hadden en er was een plezierige sfeer. Hierbij een korte indruk.

Leen.
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210724/f2e12ba28b88c8601a8efc398511f0dc.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210724/b6d12e21a2385e6a484010928698bc7b.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210724/dba8b1406177dc942f9c7b1f369b2b0b.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210724/528d81c93d0b0b1b6ec169046cd35941.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210724/13056a062626604e3e4e5582c145b538.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210724/b17b82f7cd91435fb2d59ebddc535853.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210724/bfaac690caf6bc5efd641eb989c5a930.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210724/7228b6f1c6e8392a51400371b6eaa9bf.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210724/521914c44b0696fba5fec1f35b49fafd.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210724/67963e5a72c215de7de4534b31d942d4.jpg)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 24 juli 2021, 20:46:19
Terwijl de anderen genoten van de nazit, reed ik voldaan en een beetje moe terug naar huis. Een dagje BMB rijdag is voor mij wel genoeg. Het is helaas niet anders.

Maar jongens, wat fijn om dit weer te kunnen doen.

Het was bepaald een lange baan, niet in de laatste plaats door de deelname van Richard en Marcel van de BNLS ModuleBaan. Voor iedereen was het wel weer wat onwennig, met veel kortsluitingsmomentjes. Maar niemand stoorde zich daar echt aan. Geduldig even wachten, en de zaak reed weer.

Mijn mini-me keek vanaf de brug toe naar al het fraais dat voorbij kwam razen. Hij leek tevreden.😀

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/A6AAAB8E-60D7-4785-96CE-70CD69C68240-60fc5bedd4176.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/A6AAAB8E-60D7-4785-96CE-70CD69C68240-60fc5bedd4176.jpg)

Ook mijn net gearriveerde Dapol/Rails D Class kon meerijden. Hier over de wel heel fraaie bak van Richard.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/79555943-B449-4A45-BE55-8CCCEBBC2943-60fc5d627ed92.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/79555943-B449-4A45-BE55-8CCCEBBC2943-60fc5d627ed92.jpg)

De nieuwe bak van Bjorn was echt heel bijzonder. Een compleet gelaserde London Tube. Hoewel een geinig treintje van Thijs, mist hij nog een kleine trein van de London Underground.

Zie:

https://youtu.be/OXZ48tOOBLk

Maar ook de nieuwe bak van Thijs mocht er zijn:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/FC62F6C7-691B-420F-9DC1-225878F8C842-60fc5e4e120b7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/FC62F6C7-691B-420F-9DC1-225878F8C842-60fc5e4e120b7.jpg)

De rijdag was in Stroe op een camping. En de hele dag kwamen verschillende kampeerders kijken.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/048042DB-9AD6-4430-BB5C-7E9363357BD2-60fc5ed4d6e9f.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/048042DB-9AD6-4430-BB5C-7E9363357BD2-60fc5ed4d6e9f.jpg)

Aansluitend nog enige sfeerplaatjes:(https://images.beneluxspoor.net/bnls/66475640-CF2D-47A9-A196-AD9DBB8A2204-60fc5f5f0f4e3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/66475640-CF2D-47A9-A196-AD9DBB8A2204-60fc5f5f0f4e3.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/9D019FD0-16B0-45C6-A38A-3923571D336B-60fc5f5f2c845.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/9D019FD0-16B0-45C6-A38A-3923571D336B-60fc5f5f2c845.jpg)

Kortom… Het smaakt naar meer.
Veel plezier morgen, mannen!

Gr, HansTitel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 24 juli 2021, 23:45:12
Van mij dan ook maar een kleine impressie van hoe een Hollandse brug het prima doet in een modulebakken baan naar Brits voorbeeld.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/11254AF2-52C8-4A2E-AD85-31C85E81014F-60fc8823454a9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/11254AF2-52C8-4A2E-AD85-31C85E81014F-60fc8823454a9.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/C0E053E8-A6D1-45EC-89CD-1D0EE876F2DD-60fc88234665f.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/C0E053E8-A6D1-45EC-89CD-1D0EE876F2DD-60fc88234665f.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/B22991FA-E23C-4505-BDBB-A58A82934595-60fc88252b7b6.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/B22991FA-E23C-4505-BDBB-A58A82934595-60fc88252b7b6.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/D2C455EA-2CF3-44A8-8C9A-E0A118C55353-60fc88256fedf.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/D2C455EA-2CF3-44A8-8C9A-E0A118C55353-60fc88256fedf.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/0010B3E1-BEB4-409D-9BA9-A1EFCE99CB03-60fc8826cec50.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/0010B3E1-BEB4-409D-9BA9-A1EFCE99CB03-60fc8826cec50.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/3C625692-1E1D-454B-A963-78B33F255C03-60fc882740ad1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/3C625692-1E1D-454B-A963-78B33F255C03-60fc882740ad1.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/A52B7833-B8A1-4168-97A4-A99CD72E6D61-60fc8828a5d5f.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/A52B7833-B8A1-4168-97A4-A99CD72E6D61-60fc8828a5d5f.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/4E099D0C-2CEE-4FDE-8B4C-C26E1AEB4657-60fc882948b70.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/4E099D0C-2CEE-4FDE-8B4C-C26E1AEB4657-60fc882948b70.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/2418A449-CB87-404A-9644-38398E7447B0-60fc882a812e4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/2418A449-CB87-404A-9644-38398E7447B0-60fc882a812e4.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/76A8C8AB-93EE-4D39-9EF9-3C52920E39ED-60fc882ae853d.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/76A8C8AB-93EE-4D39-9EF9-3C52920E39ED-60fc882ae853d.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/5AFF8733-7566-446B-809B-51A8A1B12EFC-60fc882c50ad6.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/5AFF8733-7566-446B-809B-51A8A1B12EFC-60fc882c50ad6.jpg)
Is wat mij betreft zeker voor herhaling vatbaar.  (y)

Nou had ik 2 stuks 0.0 op maar de ontwerper van deze mast  is helemaal los gegaan.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls/FD217C4F-A752-4BC9-9C18-F79DC7BD9F1A-60fc882c7ac44.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/FD217C4F-A752-4BC9-9C18-F79DC7BD9F1A-60fc882c7ac44.jpg)
Deze ANWB lichtmast staat in de buurt van Stroe en wilde ik jullie niet ontnemen.
Wie voelt zich geroepen om dit ding na te maken?
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 25 juli 2021, 22:00:08
Ons rijweekendje met de BMB-baan in Stroe zit er weer op. Na 11 maanden hebben we eindelijk weer eens samen op een baan kunnen rijden, die in vrijwel alle opzichten niet met een thuisbaan te vergelijken is. Voor de eerste keer sinds 2018 hebben Henk en ik onze branchline bakken weer eens op de baan aangesloten, om extra mogelijkheden te kunnen bieden bij het rijden.
Met 11 resp. 9 deelnemers is een baan al gauw te kort, maar gisteren stond er een baan van ca. 60 en vandaag van ca. 55 meter. Dat betekent meer dan 100 meter aan rijlengte op het hoofdspoor en daarmee was er gelukkig voldoende ruimte om te kunnen rijden.

Natuurlijk was het na 11 maanden even wennen om dit allemaal weer eens te doen, vooral met een extra grote baan met een compleet nieuwe digitale aansturing van zowel onze fiddle yard van ruim 7 meter als die van de nieuwe branchline. De branchline bleek tijdens het rijden nog voor onverwachte verrassingen te zorgen, heel leuk eigenlijk.
Heus niet alles ging goed: op de baan bevindt zich inmiddels een flink aantal Electrofrog wissels, waarbij het van belang is in welke stand die opgereden worden. Daar hebben we een belangrijk verbeterpunt, want dat ging nogal eens mis, niet in de laatste plaats op de  branchline. OK, het was allemaal nog niet perfect maar daar gaan we aan werken. De digitale besturing van de mainline-fiddle yard voldeed naar verwachting, bij die van de branchline hebben we nog wat huiswerk meegekregen.

Het allerbelangrijkste waar het om gaat is het plezier wat we met z'n allen beleven bij en rond het rijden op zo'n in veel opzichten unieke baan. Voor Henk en mij was het daarnaast van belang om na alle BMB-perikelen te weten of alle moeite om dit rijweekend te realiseren voor de deelnemers en onszelf de moeite waard zou blijken te zijn. Met dank aan Cor voor zijn ondersteuning hierbij denken we dat het zeker de moeite waard geweest is.
Hierbij nog wat indrukken van de digitale besturing van onze twee fiddle yards en mijn pre-grouping Schotse NBR-treintje.

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210725/2421cef287c68ce2058453ab551db1f8.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210725/dfd7aeba89eff5c36726fd5c74dbcc8e.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210725/88cf93de4e37466bec4c5b81b60e4626.jpg)

Met dank aan de mensen van het team van Camping Jacobus Hoeve in Stroe zonder wie dit bijzondere weekend niet mogelijk geweest zou zijn.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: bask185 op 26 juli 2021, 10:06:16
Het was een geslaagde dag vond ik. Ik ben blij en dankbaar dat ik weer langs mocht komen.  ;)

Ik heb nog een paar filmpjes kunnen schieten voordat mijn camera er mee ophield. Ik wilde hem eigenlijk een tijdje laten staan bij Bacon Hill. Volgende keer maar de extra accu's meenemen...

https://www.youtube.com/v/CHTQPz4_Au0

https://www.youtube.com/v/YAFghOWrfqM

https://www.youtube.com/v/RxoTRnoRUZQ

https://www.youtube.com/v/_b_ZKecG9kA

https://www.youtube.com/v/nwQl0QQ2Www

https://www.youtube.com/v/ouHVQ6qTyLc

https://www.youtube.com/v/HrGsUlPlaws
   
Mvg,

Bas
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Thijs1271 op 26 juli 2021, 21:41:31
Het was weer helemaal fijn, na zoveel maanden geen rijdagen en dan nu weer gezellig op- en afbouwen, rijden, ouwenelen met mede BMBers en belangstellenden van de locatie. Leuk dat er zoveel mensen kwamen kijken! En natuurlijk prettig dineren daar.
Ik had mijn nieuwe bak meegenomen, Radipole is met pensioen, en dat ging prima. Alles werkte naar behoren en de volgende stap is met maken van de scenery. En het zoeken waar mijn ouwe wifi-foon is gebleven, want het meelopen met een loc is toch wel prettig.
Dank aan Leen, Henk en Cor!

En op! naar de volgende rijdag!

Thijs
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Marcel112 op 26 juli 2021, 22:59:48
Thijs,
Een "oud" toestelletje is voor een paar tientjes bij de bekende grote zaken wel te vinden.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Lars Smelter op 27 juli 2021, 08:53:11
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/FD217C4F-A752-4BC9-9C18-F79DC7BD9F1A-60fc882c7ac44.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/FD217C4F-A752-4BC9-9C18-F79DC7BD9F1A-60fc882c7ac44.jpg)

Ik snap echt niet dat dit soort dingen door wegbeheerders wordt goed gekeurd. Zoiets leidt alleen maar af. Dit vind ik overigens ook van alle reclamezuilen langs de snelweg, zoals bij Hoevelaken ;-)

Mooi om te lezen dat het een geslaagde beurs. Wat vind het publiek er van dat een aantal bakken nog niet verder zijn dan de 'houtfase', of laten ze zich daar niet over uit?
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 27 juli 2021, 10:08:08
@Lars,

Het publiek lijkt meer te kijken naar de rijdende treinen dan naar de scenery. Met uitzondering wellicht van de beweegbare brug op de bak van Richard. Er is m.i. veel winst te halen door het gebruik van “animatie” in de vorm van geluid, beweging en effecten.
Dat hout gold overigens vooral voor de Brancheline en het slingertraject. En minder voor de modulebakken. We rijden op rijdagen immers meestal zonder hemel, achtergrond en BB afdekplaat. Dan ziet het er direct heel wat kaler uit.

Gr, Hans
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 27 juli 2021, 10:09:41
Thijs,
Een "oud" toestelletje is voor een paar tientjes bij de bekende grote zaken wel te vinden.

Ik heb er nog wel liggen, simlock vrij en teruggezet in fabrieksinstellingen, accu houdt het een beurs/rijdag wel uit.

Zelf heb ik een wifi muis aangeschaft, niet nieuw maar hoefde niets in te stellen en zaterdag trein op de rail, muis instellen op decoder nummer en rijden maar.

want het meelopen met een loc is toch wel prettig.

Ook dat laatste hoeft nog niet eens, zet gewoon de volume regelaar op laag, dan rijdt je trein vanzelf vooraan in de file.  ;D ;D
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 27 juli 2021, 10:29:26
@Richard,

Alleen als die trein zichtbaar is. Miniscule treintjes in tunnels…  ;D

Gr, Hans
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 30 juli 2021, 18:51:47
@Lars,

Het publiek lijkt meer te kijken naar de rijdende treinen dan naar de scenery................

Dat zou best wel eens kunnen:

https://www.youtube.com/v/VXEYfZAFg7Q

Dit was mijn trein van slechts 7 rijtuigen waarmee ik zondag reed. Er waren nog drie rijtuigen maar ik was vergeten om die van Hunt koppelingen te voorzien...  :-[

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Thijs1271 op 02 augustus 2021, 20:42:32
Citaat
En het zoeken waar mijn ouwe wifi-foon is gebleven, want het meelopen met een loc is toch wel prettig.

Tja, de hele zolder overhoop gehaald, en het resultaat bleef uit  ::). No phone. Totdat ik in de tas keek waar de locs in werden vervoerd, en ja hoor, in een klein zijvakje had tie zich verscholen. Was gewoon stiekum mee geweest naar Stroe  ;). Afijn, volgende keer istie mee!

Thijs
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 08 augustus 2021, 18:51:30
Hierbij als toegift nog een leuke villum van Henk van het rijweekend van twee weken geleden. Je ziet fraaie opnamen van mijn Yellow Submarine Beatles trein op de BMB-baan in Stroe o.a. in het London Underground station van Bjorn:

https://www.youtube.com/v/Gc4sztjYUX8

Mooi gedaan, Henk!  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Thijs1271 op 08 augustus 2021, 20:28:33
Fraaie villum in een prachtig station!

Thijs
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Marcel112 op 10 augustus 2021, 21:58:13
Thijs, dat was wel een heel snelle Banaan.

Reed sneller dan de Eurostar!
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: iarnrod op 10 augustus 2021, 23:26:47
Rare jongens, die Engelsen. (Die moeten altijd alles verkeerd doen)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 11 juli 2022, 21:49:58
Onze laatste rijsessie vond plaats bij Dordt in Stoom in het weekend van 21 en 22 mei jl. Het is eigenlijk een beetje lullig dat er hier op het forum helemaal niets over vermeld is, terwijl het na ruim twee jaar juist zo'n grandioos weekend was, en dat ook nog bij zo'n leuk en uniek evenement. Daarom hierbij alsnog een kort verslagje met foto's. Deze keer hadden wij met 6 bakken en een fiddle yard op de stand van de MSG Drechtsteden een U-vormige baan neergezet van ca. 25 meter, waar het publiek omheen kon lopen. Binnenin de U was ons kantoor en kantine:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/Baan-Dis-2022-62cc819142fa3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/Baan-Dis-2022-62cc819142fa3.jpg)

We hebben er met zijn allen een leuk weekend van gemaakt en wat ons betreft is het voor herhaling vatbaar. Waren er ook technische problemen? Jazeker, anders wordt het wel een beetje erg saai... ;D De wifi liet het op een gedeelte van de baan af en toe afweten, zodat een trein ineens onbestuurbaar werd. Gelukkig deed het euvel zich maar een paar keer voor en er worden - hopelijk adequate - maatregelen getroffen om het voor de toekomst te voorkomen.
Hierbij een visuele sfeerimpressie. De baan op vrijdag na het opzetten:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220520-183209-62cc8321591cd.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220520-183209-62cc8321591cd.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220520-183318-62cc832216cf9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220520-183318-62cc832216cf9.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220520-183217-62cc83221d7b1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220520-183217-62cc83221d7b1.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220520-183233-62cc832290db7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220520-183233-62cc832290db7.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220520-183352-62cc8322c1fdd.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220520-183352-62cc8322c1fdd.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220520-183401-62cc832327d88.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220520-183401-62cc832327d88.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220520-183423-62cc83236b83b.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220520-183423-62cc83236b83b.jpg)

De drukte op de fiddle yard tijdens het rijden:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220521-123658-62cc8323bcdc9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220521-123658-62cc8323bcdc9.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220521-123736-62cc83241760c.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220521-123736-62cc83241760c.jpg)

Hans bij het baangedeelte waar de wifi wel eens wegviel:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/IMG-20220521-WA0002-62cc83245f1ce.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/IMG-20220521-WA0002-62cc83245f1ce.jpg)

Pont-Y-Blaenau, Noord Wales:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/IMG-20220521-WA0011-62cc8324cfd6e.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/IMG-20220521-WA0011-62cc8324cfd6e.jpg)

Even uitpuffen:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220522-171615-62cc832531581.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220522-171615-62cc832531581.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220522-171624-62cc832554c00.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220522-171624-62cc832554c00.jpg)

Het was mooi om na ruim twee jaar weer eens met elkaar op een beurs te kunnen staan.
Met onze dank aan de organisatie van dit grandioze evenement, alles was keurig verzorgd.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 11 juli 2022, 21:56:53
Onze laatste rijsessie vond dus alweer bijna twee maanden geleden plaats bij Dordt in Stoom, en daarom wordt het nu wel weer eens tijd.  (y)
Het volgende rijweekend staat voor het weekend van 30 en 31 juli a.s. gepland in Stroe. Het is na 2020 en 2021 ons derde rijweekend in Stroe en deze keer hebben we extra veel aanmeldingen.

Een paar sfeerplaatjes van Stroe 2020 en 2021:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/709e0c71f60451bcf558fe5088a138a7-60fb2ec40ea5e.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/709e0c71f60451bcf558fe5088a138a7-60fb2ec40ea5e.jpg)

(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210724/13056a062626604e3e4e5582c145b538.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/IMG-20210724-150954157-62cc7eb019b83.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/IMG-20210724-150954157-62cc7eb019b83.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/IMG-20210724-152518575-BURST001-62cc7eb056bae.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/IMG-20210724-152518575-BURST001-62cc7eb056bae.jpg)

Geheel volgens de traditie  ;) werd vorig jaar op zaterdag de gezamenlijke maaltijd genuttigd:
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20210724/67963e5a72c215de7de4534b31d942d4.jpg)

Hopelijk wordt het ook deze keer weer een gezellig weekend.  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 29 juli 2022, 15:27:46
Morgen en overmorgen rijden we met een aantal BMB en BNLS modulebakken in Stroe. Net als vorig jaar hebben we veel plek op de camping de Jacobus Hoeve.
Voor het eerst doen er ook een groot aantal brancheline bakken mee.
Lang geleden dat er zoveel deelnemers waren.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/54595BCA-C44B-4207-AC26-EE560E27F3A8-62e3dfee1467e.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/54595BCA-C44B-4207-AC26-EE560E27F3A8-62e3dfee1467e.jpg)

Om mee te doen, heb ik de BB’n van mijn nieuwe bak voorzien van ijzerwerk, en gekoppeld aan mijn oude bak. Morgen rijd ik zonder zijwanden.

Gr, Hans
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 30 juli 2022, 17:27:30
Vandaag was het weer een uiterst gezellige rijdag in Stroe. Een groot gedeelte van de aanwezigen is er morgen weer, maar deze jongen moet helaas rekening houden met zijn rikketik. 😀

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/51E3B670-D901-47C3-A189-70761B1F8088-62e54d2f5766b.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/51E3B670-D901-47C3-A189-70761B1F8088-62e54d2f5766b.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/0482EC84-5342-4ECE-AC41-0CFE1867DA79-62e54d30950ce.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/0482EC84-5342-4ECE-AC41-0CFE1867DA79-62e54d30950ce.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/109E5656-4F33-4867-9DFB-10DCB4D3CEA0-62e54d3742b8b.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/109E5656-4F33-4867-9DFB-10DCB4D3CEA0-62e54d3742b8b.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/9118893E-9CE3-4B73-B2AC-2BF6604171FA-62e54d38807f0.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/9118893E-9CE3-4B73-B2AC-2BF6604171FA-62e54d38807f0.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/FFEFFA70-309F-4606-9669-86DE280F076C-62e54d3c86b0c.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/FFEFFA70-309F-4606-9669-86DE280F076C-62e54d3c86b0c.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/342EA673-CB76-4694-8DA4-1851C4F6AE66-62e54d405bca6.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/342EA673-CB76-4694-8DA4-1851C4F6AE66-62e54d405bca6.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/4DF58A08-EE16-4C12-A5DE-64024B909456-62e54d412f8a0.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/4DF58A08-EE16-4C12-A5DE-64024B909456-62e54d412f8a0.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/D173D429-7306-45FC-8BC7-728325C3E72D-62e54d443878d.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/D173D429-7306-45FC-8BC7-728325C3E72D-62e54d443878d.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/925D7663-E80B-4E6A-B34F-B502E535729A-62e54d44d2977.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/925D7663-E80B-4E6A-B34F-B502E535729A-62e54d44d2977.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/AE4AAF7A-19E3-4B6F-B333-C46328D94E8A-62e54d48219b7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/AE4AAF7A-19E3-4B6F-B333-C46328D94E8A-62e54d48219b7.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/24F45850-DDEB-411D-AA16-272636F75C31-62e54d48bf7e1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/24F45850-DDEB-411D-AA16-272636F75C31-62e54d48bf7e1.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/6B9F88E3-4DB6-4E27-86E9-FA27CEBC4517-62e54d4bae2d8.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/6B9F88E3-4DB6-4E27-86E9-FA27CEBC4517-62e54d4bae2d8.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/757D7930-BCCE-4E61-B094-005B139D6C34-62e54d4c2599e.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/757D7930-BCCE-4E61-B094-005B139D6C34-62e54d4c2599e.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/6CF8C57C-F7ED-4F45-9D04-EF0D95C1D622-62e54d4fbb99d.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/6CF8C57C-F7ED-4F45-9D04-EF0D95C1D622-62e54d4fbb99d.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/8BEEE9A4-AF84-458F-9250-495703AEA4BC-62e54d500ebed.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/8BEEE9A4-AF84-458F-9250-495703AEA4BC-62e54d500ebed.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/30A32684-3592-4D16-9A85-89182815758B-62e54d53a8501.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/30A32684-3592-4D16-9A85-89182815758B-62e54d53a8501.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/32FB1A0B-7712-4E24-801C-51B6B2024FD6-62e54d5397194.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/32FB1A0B-7712-4E24-801C-51B6B2024FD6-62e54d5397194.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/55B63AFF-77F7-4DA7-A61A-C2F45E4AD62E-62e54d582a252.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/55B63AFF-77F7-4DA7-A61A-C2F45E4AD62E-62e54d582a252.jpg)

Gr, Hans


Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: bask185 op 31 juli 2022, 21:39:30
Ik heb vandaag geprobeerd om 1 volledig rondje vast te leggen op film met natuurlijk de allermooiste trein die er was ::)

Hoewel het gelukt was, waren er natuurlijk hier en der wat gebruikelijke problemen. Verloren tank wagon en een kortsluiting of twee  ;D. Maar goed de hele rit zat er op en duurde 14,5m.

https://youtube.com/v/hw5U_3rkQ0w&feature=youtu.be

Na het rondje rijden moest ik natuurlijk omlopen, tank wagon achteraan rangeren en de trein weer opstellen.
https://youtube.com/v/ylEfhew8b0k&feature=youtu.be

Zeer geslaagd en  het was weer een erg leuk weekend geworden. Veel bekenden gezien en een paar nieuwe gezichten ontmoet. :angel:

Mvg,

Bas

Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: MOVisser op 31 juli 2022, 22:14:24
 (y) (y) (y)

37 408....

Ronald Visser
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 01 augustus 2022, 16:16:08
Ik heb genoten van dit alles, maar daar horen nog meer live opgenomen beelden bij.

https://youtu.be/q63drKxMyI8
Ontmoeting tussen 2 stoomtreinen.

https://youtu.be/mvf1IdBfFzw
Jelmers door stoom voortbewogen goederen trein.

https://youtu.be/gj3NVgjWa6I
Michel z’n post pakketten trein.

https://youtu.be/1a_cMwm8RTk
Mooi model van een gereviseerde stoomloc met trein van Ed.

https://youtu.be/InTcIEKl4Ls
Een diesel trein.

https://youtu.be/R7ZncMHHi7w
De lijkkist van Churchill werd met deze trein vervoerd.

https://youtu.be/tgGoFkT7wF8
Toekomstige SSN 01-1075 met 16 rijtuigen dendert over het viaduct van ICE/TGV van PVC van Age.

https://youtu.be/OzTS48oWC0g
Marcel’s hippie VW bus rijdt over de sporen.

https://youtu.be/6PvRwpM_ogs
Toekomstige SSN loc 01-1075
Met magneetkoppelingen aan elkaar verbonden rijtuigen van de Venice-Simplon-Oriënt-Express, op het slingerspoor van de British ModuleBaan in Stroe op 30 juli 2022.

Ook geïnteresseerd in deze zelfgemaakte 3D (al dan niet stroomdoorvoerende) magneetkoppelingen voor NEM schacht H0 railmaterieel?
Neem dan even contact met mij op.

En verder was er nog een ongebruikelijke gast op de baan:
Die op alle stations halterde:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/6B15ECFF-7F20-4942-B442-F5BD46C9B3B5-62e7df19285f7.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/6B15ECFF-7F20-4942-B442-F5BD46C9B3B5-62e7df19285f7.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/676E7BCF-F963-429F-8030-481975AC7C3E-62e7df192aadc.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/676E7BCF-F963-429F-8030-481975AC7C3E-62e7df192aadc.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/014FF54A-4924-45EB-8701-A530EE551FEE-62e7df1b32613.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/014FF54A-4924-45EB-8701-A530EE551FEE-62e7df1b32613.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/29CD0ACB-7EF5-413D-8063-0EBBF24E0F72-62e7df1b56998.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/29CD0ACB-7EF5-413D-8063-0EBBF24E0F72-62e7df1b56998.jpg)
NS DH1 Wadloper 3110, in de uitvoering van Wadfietser.

Hartelijk dank aan de organisatie!! (y)  (y)
Volgend jaar wil ik graag weer meedoen maar dan weer met m’n bakken. (Klaar of niet!)
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 01 augustus 2022, 16:29:40
Mooie filmpjes Richard! Volgend jaar? Volgende evenement is op 5 en 6 november in Helmond. Ben je van de partij?

Gr, Hans
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 01 augustus 2022, 18:08:14
Dank je Hans.

Zeer waarschijnlijk ben ik niet ik niet in Helmond aanwezig, ben het weekeinde erna aan de beurt in Utrecht, de Verzamelaarsbeurs weet je. Tenzij die niet doorgaat…
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: iarnrod op 01 augustus 2022, 21:07:04
Leuke omloop met mogelijkheden!
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 01 augustus 2022, 23:26:22
Ja, ons rijweekendje in Stroe zit er alweer op. Wij hadden onverwacht veel aanmeldingen en daarom hebben we weer flink uitgepakt. Dit was ongeveer het baanplan:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/Baanplan-WB-Stroe-22-62e835592c19f.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/Baanplan-WB-Stroe-22-62e835592c19f.jpg)

De enkelsporige branchline links op de tekening bestond uit 4 deelnemersbakken met twee fiddle yards en was ca. 20 meter lang. Het hoofdspoor telde 8 deelnemers bakken (op zondag 6) onze maximale fiddle yard van 8m10, 3 keerlussen, waarvan twee met aftak, en had een lengte van ruim 40 meter. Vrijdagmiddag begonnen we met het opbouwen van de baan en zaterdagochtend konden we er de laatste bakken in zetten en het werk voltooien. Het was een hele klus, en dat bleek: nadat de eerste strubbelingen overwonnen waren konden we pas rond 13h30 beginnen met rijden en dat was wel wat later dan gedacht. Tijdens het opzetten moesten er diverse problemen opgelost worden: het was duidelijk dat de routine enigszins ontbrak.  :-\  Nadat er wat problemen verholpen waren, zoals slechte bakovergangen, reed de baan nagenoeg perfect, vooral op de zondag. Het enige euvel waren de frequente kortsluitingen doordat er door deelnemers wissels foutief opgereden werden (en er soms met een tweede trein de keerlus ingereden werd). Er liggen dan ook nogal flink wat wissels in het spoor. Ik heb ze niet geteld, maar ik schat dat er minstens 40 wissels op de baan lagen, alleen op de fiddle yard zijn het er al 21. Er wordt aan gewerkt om de impact van een kostsluiting te beperken tot de eigen sectie.

Op zaterdag hadden we maar liefst 16 deelnemers en op zondag 10. Dit is veel meer dan waar we op gerekend hadden. Er waren 4 branchline deelnemers en verder deelnemers met en zonder hun Forumbaan- of BMB- bak. Er waren ook twee gastdeelnemers, die graag met ons mee wilden doen, een zelfs al voor de tweede keer!  (y) Maar hoe kun je nou met zoveel mensen tegelijk treintje spelen? Nou, dat viel reuze mee. We reden met 6 of 7 rijders tegelijk en er werd netjes gerouleerd, zodat uiteindelijk iedereen aan zijn trekken kwam. Er heerste vanaf het begin een heel relaxte sfeer. Dit was dus zeker een heel fijne groep om treintje mee te spelen, zowel op de zaterdag als op de zondag.

Bij de ingang van de camping was een pamflet opgehangen:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/220725-Pamflet-Stroe221024-1-62e84298b6d74.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/220725-Pamflet-Stroe221024-1-62e84298b6d74.jpg)

Desondanks kwam er niet echt veel publiek op af. Sommigen troffen ons jammer genoeg net toen we aan het knutselen waren i.p.v. aan het rijden.  :-\

Hierbij een kleine foto-impressie (de foto's staan niet in chronologische volgorde):

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193512-62e84245c1ec3.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193512-62e84245c1ec3.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193707-62e84245db643.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193707-62e84245db643.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193622-62e842463ee1b.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193622-62e842463ee1b.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193554-62e8424664399.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193554-62e8424664399.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193726-62e842469f9c4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193726-62e842469f9c4.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193850-62e84246c4159.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193850-62e84246c4159.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193803-62e8424713d4e.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193803-62e8424713d4e.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193826-62e842474170b.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193826-62e842474170b.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193745-62e842478494a.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193745-62e842478494a.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193905-62e8424805e0a.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193905-62e8424805e0a.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220731-130627-62e84248121d8.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220731-130627-62e84248121d8.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220731-131021-62e8424882285.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220731-131021-62e8424882285.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220731-132522-62e84248b565b.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220731-132522-62e84248b565b.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220731-144542-62e84248d7f00.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220731-144542-62e84248d7f00.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220731-174155-62e8424952ad9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220731-174155-62e8424952ad9.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220801-123133-62e84249a0d97.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220801-123133-62e84249a0d97.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193008-62e8426b91c22.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193008-62e8426b91c22.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-192948-62e8426b94631.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-192948-62e8426b94631.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193024-62e8426c2694a.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193024-62e8426c2694a.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193044-62e8426c2eed1.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193044-62e8426c2eed1.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193102-62e8426c87de2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193102-62e8426c87de2.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193114-62e8426ca6131.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193114-62e8426ca6131.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193135-62e8426d02f84.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193135-62e8426d02f84.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193150-62e8426d25083.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193150-62e8426d25083.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193206-62e8426d79729.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193206-62e8426d79729.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193219-62e8426db4da9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193219-62e8426db4da9.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193227-62e8426e00505.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193227-62e8426e00505.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193241-62e8426e7999c.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193241-62e8426e7999c.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193252-62e8426e941d2.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193252-62e8426e941d2.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193347-62e8426f15e99.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193347-62e8426f15e99.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193326-62e8426f1e05c.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193326-62e8426f1e05c.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193403-62e8426f7aa89.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193403-62e8426f7aa89.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193444-62e91f01bca12.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193444-62e91f01bca12.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193456-62e8426ff2400.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193456-62e8426ff2400.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220729-170148-62e84277edea4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220729-170148-62e84277edea4.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-162356-62e8427804e69.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-162356-62e8427804e69.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-162414-62e842787de44.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-162414-62e842787de44.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-162406-62e842789dfb9.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-162406-62e842789dfb9.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-174144-62e8427909480.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-174144-62e8427909480.jpg)

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-174202-62e8427940b38.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-174202-62e8427940b38.jpg)

Met dank aan Bas Möhle en zijn team voor de ondersteuning tijdens ons rijweekend en dat het überhaupt gerealiseerd kon worden.  (y)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 02 augustus 2022, 12:37:28
Bovenstaande beelden spreken voor zich. Ze belichten de diverse facetten van een heel plezierig weekend lang met blije gezichtjes treintje spelen.  ;) Alleen dit plaatje roept misschien vragen op:

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220729-170148-62e8f8acc04ab.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220729-170148-62e8f8acc04ab.jpg)

We zien hier een mechanisch geschakeld wissel dat d.m.v. een draadje verenstaal heen en weer bewogen wordt. Het draadje ligt in een gleuf, zodat het aan één kant onder het wissel in de tiebar uitkomt. Aan de andere kant is het gestoken in een 3-polige schakelaar, die het puntstuk schakelt. Als we de schakelaar bedienen verschuiven de switch rails en passen we meteen de polariteit van het puntstuk aan. Dit wissel bevindt zich op de keerlus bij de rode pijl en bedient de aftak naar onze branchline:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193444pijl-62e8fc2757fa6.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220730-193444pijl-62e8fc2757fa6.jpg)

Vorig jaar bleek het wissel steeds open te staan, nadat een deelnemer met zijn trein naar de branchline was gegaan. Dan was er vlak daarna paniek omdat er ineens met een noodgang een 3 meter lange expresstrein de branchline opreed. Henk heeft nu van een stukje verenstaal en een blokje messing een mooi tooltje gemaakt, waarbij het verenstaal tegen de zijkant van de schakelaar drukt, waardoor het wissel altijd in één stand gepositioneerd wordt. Als je nu de branchline op wil, dan moet je de schakelaar vast blijven houden, totdat je trein gepasseerd is. Simpel en effectief!  (y)
Dit heeft gedurende het hele weekend feilloos gewerkt.

Leen.

Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 02 augustus 2022, 13:27:00
Ik heb een signaal gekregen dat de manier van het organiseren van het rijweekend Stroe niet goed begrepen werd. Ik leg hier even uit hoe ik de rijdag op een m.i. voor alle betrokkenen incl. mijzelf plezierige manier geprobeerd heb te organiseren.

1. Na contact met de locatie eigenaar heb ik op 30 mei via de Datumprikker 24 personen vrijblijvend uitgenodigd om zich aan te melden voor een derde rijweekend in Stroe. Men kan voor elke dag van het evenement aangeven wanneer men beschikbaar is. De bedoeling was om dit voor 8 weekends in juli en augustus aan te geven. Het weekend met de meeste deelnemers zou dan gekozen worden. Ik rekende niet op veel animo, dus een vrij kleine baan. Bij te weinig animo zou het niet doorgaan. Criterium voor deelname: iedereen met een inpasbare bak kan meedoen, degenen die geen Britse treinen hebben kunnen hun eigen treinen laten rijden en gastdeelnemers zijn welkom. Op de uitnodiging hebben 17 personen gereageerd en hun beschikbaarheid ingevuld (sommigen ja, sommigen misschien, sommigen nee), en van 7 personen hebben we geen reactie ontvangen. Slechts 2 personen gaven aan in het geheel niet te willen komen. Er hebben 2 gastdeelnemers aan het rijweekend deelgenomen, een zelfs voor de tweede keer.

2. Het weekend met de meeste deelnemers bleek uiteindelijk het weekend van 29 - 31 juli te zijn.
Na het besluit om het weekend van 29 - 31 juli te kiezen heb ik dat op de Datumprikker aan alle 24 genodigden bekend gemaakt. De overige weekends heb ik wat later uit de Datumprikker verwijderd.

3. Ik heb in Whatsapp een groepsapp aangemaakt voor alle personen die zich aangemeld hadden om op één of meer dagen te komen. Uiteindelijk waren dat er 16. Degenen die in de Datumprikker voor alle dagen "nee" of "misschien" aangegeven hadden heb ik niet aan de app-groep toegevoegd. Ik heb aan alle 24 genodigden laten weten dat alle communicatie m.b.t. Stroe vanaf dat moment in de groepsapp zou plaatsvinden. Indien iemand zou besluiten om alsnog deel te nemen, dan zou hij terstond aan de groepsapp toegevoegd worden.

5. Gezien het aantal deelnemers heb ik besloten om weer voor een grote baan te kiezen en heb samen met Werner het baanplan gemaakt. Met het geringe aantal deelnemersbakken betekende dit wel dat er meer utilitaire bakken mee moesten dan ik van plan was. Gelukkig hadden we een flinke branchline. Henk maakte een lokadressenlijst:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/Screenshot-20220802-155642-Sheets-62e92ddbd2f59.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/Screenshot-20220802-155642-Sheets-62e92ddbd2f59.jpg)

6. Ik heb voortdurend met de locatie eigenaar in contact gestaan over zaken als zaalgrootte, facturering, toegang, parkeren, eten, drinken, verblijf op de camping, opslag van spullen etc. Er werd ook een pamflet gemaakt en bij de locatie opgehangen t.b.v. de campinggasten.

7. Een maand geleden heb ik de fiddle yard al naar Stroe gebracht en vorige week maandag hebben Cor en ik zijn auto vol met spullen geladen. De dag erna heb ik mijn eigen auto ingeladen.

8. Vrijdag zijn we begonnen met het opzetten van de baan. Zaterdag werd de baan afgemaakt. Met de keerlus-aftakkingen was het naar onze maatstaven een vrij gecompliceerde baan. Daarom moest er tijdens de opbouw soms geïmproviseerd worden, wanneer iets anders bleek dan voorzien.

9. Zondagmiddag na 16h00 zijn we opgehouden met rijden en begonnen met afbreken. De deelnemers konden al snel naar huis, omdat ik ze niet met het afbreken van de utilitaire bakken wilde belasten en er zelf aan het einde van het weekend geen zin meer in had. Ik heb de utilitaire bakken maandag pas afgebroken, transportgereed gemaakt en ingeladen. Een deel staat in overleg met de locatie eigenaar op dit moment nog in de sporthal:
(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220801-191807-62e91baaef55a.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220801-191807-62e91baaef55a.jpg)

10. Ik heb inmiddels de factuur ontvangen. Die moet betaald worden en rechtvaardig (!) naar de deelnemers toegerekend worden.

11. Na de afronding van elke rijdag wordt de Whatsapp groepsapp gedeleted. In dit geval hebben we er een knutsel-app van gemaakt, omdat daar toch wel duidelijk behoefte aan bleek te zijn (ik heb nog wel een tip voor het forum.... 8)). In een volgende rijdag-app willen we geen "vervuiling" meer zien van geknutsel e.d. omdat de rijdag-informatie hierdoor moeilijk te volgen en zelfs onleesbaar wordt.

12. Volgende week haal ik de laatste bakken uit de sporthal op.

Het was wel een flink gesjouw, maar de organisatie verliep eigenlijk vrij soepel. Natuurlijk waren er weer de kleine communicatiestoornissen (voor sommige daarvan zijn oorzaken aan te wijzen (o.a. de app) en daar gaan we aan werken), maar dat mag eigenlijk geen naam hebben, want uiteindelijk kwam iedere keer alles weer op zijn pootjes terecht.

Mocht ik weer een rijdag organiseren (wie weet?), dan ga ik het zeker weer op deze manier doen. Het enige dilemma wat ik na dit rijweekend heb is: moet ik de volgende keer aan degenen die niet op de Datumprikker-uitnodiging gereageerd hebben toch weer een uitnodiging sturen? Anders gezegd: ben ik gekke Henkie?  ;D

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 02 augustus 2022, 18:50:10
Mooie filmpjes Richard! Volgend jaar? Volgende evenement is op 5 en 6 november in Helmond. Ben je van de partij?

Gr, Hans

Er staat eerst nog een evenement in Schoonhoven (https://nl-nl.facebook.com/carmelietopstoom/) gepland op zondag 25 september. Daar komt het eerste publieke optreden van onze branchline, een wereldprimeur dus.  ;):Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Thijs1271 op 03 augustus 2022, 22:01:33
Leen, je bent er hartstikke druk mee geweest, veel geregel, maar we hebben een geweldig weekeind gehad. Alleen maar blije gezichten, dus chapeau!

Thijs
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: nighttrain1 op 04 augustus 2022, 11:24:42

Het enige dilemma wat ik na dit rijweekend heb is: moet ik de volgende keer aan degenen die niet op de Datumprikker-uitnodiging gereageerd hebben toch weer een uitnodiging sturen?

Leen.

Hallo Leen,

Ik snap je dilemma, als ik in jou schoenen zou staan, zou ik ze de volgende keer nog 1x uitnodigen.
Als er geen reactie komt, zou ik een persoonlijke mail sturen en om uitleg vragen, met hoe en wat waarom niet.
Met daarbij de "waarschuwing" dat ze dan de volgende keer geen uitnodiging meer krijgen mocht er een reactie uitblijven.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 04 augustus 2022, 18:02:44
@Richard

Dit was niet de eerste keer. De uitnodiging van de Datumprikker komt via email binnen en daarom had ik enkele deelnemers daarnaast ook nog een app gestuurd. Ik denk er sterk over om ze geen uitnodigingen meer te sturen. Mochten ze toch weer deel willen nemen aan een rijdag, prima, maar dan kunnen ze zich zelf melden. De liefde moet niet van één kant komen.  ;) O, en ik ga iemand zeker niet vragen waarom hij niet de moeite neemt om te reageren, dat is aan hemzelf.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 04 augustus 2022, 18:34:21
We hebben met elkaar vanaf 2015 een flink aantal rijdagen en -weekends gehad. De ene rijdag was nog plezieriger dan de andere. Na iedere rijdag kom je wel weer met een paar verbeterpunten naar huis - dat hoort erbij - maar zolang het niet 100% perfect is, is dat maar goed ook. Iedere keer als je een modulebaan opzet heb je weer een baan met andere rij-eigenschappen en zeker met zo'n grote baan als die van het afgelopen weekend hou je je hart vast. Maar na het gladplooien van wat probleempjes in het begin reed hij, zeker op zondag, nagenoeg perfect, en dat is heel mooi.  (y)

Het leukste is dat we er met zijn allen in een fijne relaxte sfeer weer eens flink plezier aan konden beleven. Hierbij wil ik iedereen bedanken die er zijn bijdrage aan geleverd heeft. Hopelijk levert het voor de komende tijd weer wat inspiratie en motivatie op om leuke dingen met onze modeltreinen te gaan doen. En hopelijk kunnen we dit nog vaak met elkaar doen.

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: St00mboy op 26 september 2022, 20:17:28
Gisteren "Carmeliet op Stoom" in Schoonhoven opgeluisterd met een enkelsporige branchlinebaan van een metertje of 15. We stonden er evenals in 2019 op het podium, deze keer met de branchline modules van Werner, Cees en Bas plus de fiddle yard van Henk. Het opzetten begon om 7h00 's morgens en na wat gepuzzel stond de baan netjes op tijd klaar voor het publiek. We kwamen uiteindelijk uit op een U-vormige baanopstelling en hebben daar met zijn vijven - Gerard was er ook - plezierig mee kunnen rijden. Het rijden op een enkelsporige baan is wel een andere tak van sport dan het rijden op de dubbelsporige BMB-baan, dat wel.

(https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220925-114822-6331ea175c2b4.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls_2022/20220925-114822-6331ea175c2b4.jpg)

Na Rijswijk in januari 2020 hebben we niet meer met onze baan op een publieke beurs gestaan, dus dit was de eerste  keer na ruim tweeënhalf jaar. We hebben er met zijn vijven een leuke dag van kunnen maken, dus eigenlijk zouden we het best vaker kunnen doen..... ;)

Leen.
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: Hans van de Burgt op 03 oktober 2022, 11:31:52
@Leen,

Uh… Ben je Dordt in Stoom vergeten?

Gr, Hans
Titel: Re: BMB 00-Modulebaan, BMB-Rijdagen en BMB-Deelname aan Beurzen & Evenementen
Bericht door: iarnrod op 03 oktober 2022, 20:59:33
Wanneer ikzelf niet deelneem aan events, blijft m'n bak wel ter beschikking om aan voldoende "baanlengte" te komen.
Dan zien we wel waar en wanneer m'n bak de grens over kan.
(En hopelijks verblijft ie er geen 2 jaar meer....)