BeneluxSpoor.net forum
Overige spoorzaken => Grootspoor => Topic gestart door: santerdam op 14 January 2009, 17:28:37
-
De Telegraaf (http://www.telegraaf.nl/binnenland/3003477/__Beneluxtreinen_vallen_bijna_uit_elkaar__.html) - wo 14 jan 2009, 16:45
Beneluxtreinen vallen bijna uit elkaar
UTRECHT - De Beneluxtrein tussen Amsterdam en Brussel heeft te kampen met veel vertragingen. In oktober zakte de punctualiteit richting Amsterdam zelfs onder de 52 procent. „De locomotieven vallen van hun graat”, zei NS-baas Bert Meerstadt daar woensdag over.
Dat heeft alles te maken met de vertraging met de ingebruikname van de hsl. De exploitanten, NS Hispeed en de Belgische NMBS, waren ervan uitgegaan dat de locomotieven die er nu rijden, al in 2007 met pensioen hadden gekund. De locomotieven zijn van de Belgen. De NS heeft inmiddels ook nieuwe extra locomotieven ingezet.
„We spreken iedereen erop aan”, zei Meerstadt. „De Belgen en de leverancier van de locomotieven.” Hij verwacht dat de ellende niet te lang meer duurt. Het is natuurlijk geen goede reclame voor de hsl dat de dienstregeling op een deel van die route nu zo onbetrouwbaar is. „Dat is heel vervelend. Gelukkig daalt de klanttevredenheid niet hard.”
De Beneluxtreinen blijven rijden tot de hsl rijdt. En dat wordt niet eerder dan 2010. Meerstadt verwacht dat de eerste treinen van AnsaldoBreda in het eerste kwartaal van dit jaar worden opgeleverd. Daarna volgen nog maanden van tests. In de loop van 2010 kunnen de treinen als het goed is in de dienstregeling gaan rijden.
De Thalys gaan waarschijnlijk nog dit jaar hard rijden. De NS gaat er nu vanuit dat de Thalys in december van dit jaar met 300 kilometer per uur over het spoor kan razen.
-
Afgelopen zaterdag zag ik een stam rijden met twee 1100en (B).
Eén aan de voorkant, één aan de achterkant.
De voorste had 2 stroomafnemers omhoog, waarvan 1tje de draad niet raakte (cm of 20 ofzo er onder).
De achterste had alles neer.
Heb niet gelet op de nummers, ik reed op de A44.
Groet,
Hans
-
Zet direct die traxx locs in
-
Zet direct die traxx locs in
snap ook niet wat het probleem is die voledig in te zetten.
-
Ach, Bart en Daan, dat is pas een keer of 65.000 uitgelegd, zelfs op dit forum: de loccen die gebruikt worden voor testen op de HSL hebben een andere softwareversie aan boord. Er zijn twee verschillende versies in omloop: eentje die wél op de HSL is toegelaten en niet in België en ééntje die wel in België is toegelaten maar niet op de HSL. Aangezien er diverse loccen voor de HSL-ritten nodig zijn, zijn ze niet allemaal beschikbaar voor de Benelux-dienst. Een stuk of zes, zeven exemplaren van de twaalf in totaal zijn in België toegelaten.
Daarnaast is NMBS verantwoordelijk voor het leveren van de tractie. NS Hispeed is daarin dus eigenlijk niet eens een partij. De toestemming om NS Hispeed 186'ers in te zetten (Traxx is de benaming van het platform en dat bevat veel meer types locomotieven dan enkel de 186'ers van NS Hispeed) had al veel voeten in de aarde, puur vanwege het feit dat dat voor rekening van NMBS komt.
-
Beneluxtreinen vallen bijna uit elkaar...
Ach, ach, als dat de Telegrof niet is... ::)
-
Dan zijn dat slechte loks. De serie NMBS 1100 is in 1985-1986 gebouwd. Ze zijn dus nu ca. 23 jaar oud. Dat is niets in vergelijking met de meeste e-loks. Een e-lok kan gemakkelijk 40 jaar halen. Bijvoorbeeld een NS 1100 is ca. 45 jaar geworden. De 1200 rijdt nog bij ACTS. De 1200 zijn op Zandvoort-Maastricht/Heerlen intensief gebruikt. Deze bejaarden zijn nu 56 jaar oud!!!
-
De 11.8 was vanaf het begin al een storingsgevoelige loc.
Jos
-
Lima heeft ze dan ook levensecht in model uitgebracht. ;D
Gr.
Eric
-
Dat kun je wel zeggen. ;D ;D
Alleen mijn Lima staat nu op een onderstel van een Roco BR 111.
En dat rijdt perfect.
Jos.
-
Dan moeten ze maar wat 25.5-ers achter de hand houden! ;)
-
Ja die dingen mankeert bijna niks volgens mij?
Jos.
-
Op zich zijn die 11.8 loks best goed gebouwd, zie de series 11, 21 en 27 waarvan de 11.8 afstamt. Die rijden gewoon hun rondjes. Ik vermoed dat SNCB al vroeg gestopt is met groot onderhoud, die einddatum van 2007 in gedachte hebbend. En dat wreekt zich dan vanzelf een keer.
-
Volgens mij hadden deze loc's vanaf het begin al last van de omvormer voor 3000 volt en 1500 volt.
Jos.
-
Er is, en was toch nauwelijks reserve voor deze serie.
Hoe zou jij het vinden 24 uur per dag te moeten werken :-X
(http://www.amibo.demon.nl/hoofddorp.jpg)
En alweer onderweg :-[ ;D (Hoofddorp)
-
Dan zijn dat slechte loks. De serie NMBS 1100 is in 1985-1986 gebouwd. Ze zijn dus nu ca. 23 jaar oud. Dat is niets in vergelijking met de meeste e-loks. Een e-lok kan gemakkelijk 40 jaar halen. Bijvoorbeeld een NS 1100 is ca. 45 jaar geworden. De 1200 rijdt nog bij ACTS. De 1200 zijn op Zandvoort-Maastricht/Heerlen intensief gebruikt. Deze bejaarden zijn nu 56 jaar oud!!!
En die locs (11/1200 etc) hebben ook nog eens onderhoud en revisies gehad. Raad nu eens wat de 11.8 eigenlijk nodig heeft maar niet heeft gekregen omdat de locs vervangen zouden worden.
-
En die locs (11/1200 etc) hebben ook nog eens onderhoud en revisies gehad. Raad nu eens wat de 11.8 eigenlijk nodig heeft maar niet heeft gekregen omdat de locs vervangen zouden worden.
Euh liefde? Want inmiddels bijna de hele serie heeft de laatste 2-3 jaar een grote revisie gehad
-
Ik dacht ook dat ze net uit onderhoud kwamen, tenminste dat stond in de RM van een jaar geleden ongeveer.
Zou er eigenlijk nog wel toekomst zijn voor deze locs nadat ze uit de Beneluxdienst zijn gehaald?
Het is zo langzamerhand echt een hopeloze boel. Een HSL met niet goed functionerende beveiliging, 186'ers die mondjesmaat worden toegelaten en nu de versleten 11.8 locs :-| Tel daar nog op de te laat geleverde treinstellen.
Mvgr Jan Wiebrand
-
Reeks 11.8 blijft gewoon rijden in binnenlandse dienst en zal dan ongetwijfeld goed presteren. Blijkbaar is de Beneluxdienst te intensief voor dit type locs, in België is men dat wat minder gewend.
Het kan natuurlijk verder ook niet alleen met de 11.8 te maken hebben als óók de 25.5-en en de stuurstanden het in de oude Beneluxdienst het de laatste periode nogal eens af lieten weten en óók de moderne Traxxen zeer regelmatig stilstaan met de Beneluxen....
-
Niet alleen de benelux reeks11 lokken geven de storingen, er zijn nu ook veel problemen met de stuurstand rijtuigen. Hun rev. termijn is ook al enkele jaren verlopen. Ze worden nu met kleine beurten op de baan gehouden. Verder wordt er nu niet veel aandacht aan t materieel besteed.
-
De Reeks 11.8 zal wel na de beneluxdienst Technisch gelijk gemaakt worden met de reeks 21 of 27.
Jos.
-
Ik vermoed dat SNCB al vroeg gestopt is met groot onderhoud, die einddatum van 2007 in gedachte hebbend.
Ik meen eens ooit ergens gelezen te hebben dat deze locs verder zouden gaan in de goederendienst tussen Nederland en Belgie.
Is dit ( nog ) het geval ??
Groeten, Alexander
-
Volgens mij loopt onderstaande (terechte) zaak ook nog. Weet iemand of daar al een uitspraak is?
Mijn idee zou zijn: de HSL naar Brussel en Parijs is voldoende anders dan de (oorspronkelijke) Beneluxdienst om beide te kunnen handhaven. Herstel de BNL in z'n oude vorm met stops in Haarlem en Leiden en handhaaf hem naast de HSL. Er is klandizie genoeg voor.
Bron: http://www.infrasite.nl/news/news_article.php?ID_nieuwsberichten=6816&language=nl
Nieuwsbericht
19-03-2007
Klacht bij NMa over Beneluxtrein
Amersfoort - Reizigersvereniging ROVER dient op 19 maart 2007 bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) een klacht in over het de aanstaande opheffing van de Intercity van de Randstad via Dordrecht en Roosendaal naar Brussel (de ‘Beneluxtrein’). ROVER vindt dat NS zijn economische machtspositie misbruikt, omdat het bedrijf bijna alle aandelen bezit van het bedrijf dat de hogesnelheidslijn gaat exploiteren. De reiziger is de dupe: geen keuzevrijheid meer. Handhaving van een ‘gewone’ Intercity zou reizigers tussen Nederland en België de vrije keuze laten tussen deze Intercity, met hetzelfde prijs- en kwaliteitsniveau als het conventionele spoorvervoer, en de hogesnelheidstrein, die zich hiervan onderscheidt in prijs, snelheid, stopplaatsen en (in het internationaal vervoer) reserveringsplicht.
Dat de NS aankoerst op het schrappen van de Intercity-treindienst Amsterdam - Brussel, blijkt onder meer uit de plannen voor het dienstregelingontwerp 2007-2009. Al vanaf december 2007 wil de NS de Intercitydienst Amsterdam - Brussel verleggen naar de HSL-Zuid. De ‘Benelux’-dienst verdwijnt daarmee uit Den Haag, Dordrecht en Roosendaal.
In het eindbeeld, met een volgroeid treinaanbod op de HSL-Zuid, is de ‘Benelux’-treindienst helemaal verdwenen. Wat er vanaf Roosendaal voor spoorvervoer richting Antwerpen zal worden geboden is nog onzeker. Nu rijdt er naast de Beneluxtrein slechts een boemeltje tussen Roosendaal en Antwerpen. Een overstapverbinding met een trein die tussen Roosendaal en Antwerpen Centraal 12 maal stopt is natuurlijk geen reële keuzemogelijkheid voor iemand die naar Antwerpen of (met in Antwerpen nóg een keer overstappen) naar Brussel wil reizen.
De NS is op de volgende manieren betrokken bij de huidige en toekomstige verbindingen tussen Amsterdam en Brussel:
* 1. als huidige exploitant (via het bedrijfsonderdeel NS Internationaal) van de Intercity-uurdienst Amsterdam - Brussel (met stops in Schiphol, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen, Mechelen, Brussel Noord, Brussel Centraal en Brussel Zuid);
* 2. als grootaandeelhouder (met 90% van de aandelen) van High Speed Alliance (HSA), de exploitant van de toekomstige treindiensten over de HSL-Zuid.
Inmiddels is duidelijk dat het voor HSA geen sinecure zal zijn om tot een winstgevende exploitatie te komen. Het is duidelijk dat de hoge concessieprijs een grote druk zet op het verkrijgen van voldoende opbrengsten uit het vervoer over de HSL. Het bestaan van een goedkoper alternatief voor de hogesnelheidstrein zal allicht een negatieve invloed op deze opbrengsten hebben. Uit de adviesaanvraag van NS over de dienstregeling 2008 blijkt dat HSA vanaf december 2007 ook al de exploitant wordt van de ‘Benelux’-Intercity Amsterdam - Brussel over die lijn. Daarmee wordt toegewerkt naar uitschakeling van een concurrerend alternatief voor de HSL.
ROVER vindt dat hierdoor sprake is van monopolievorming door NS-dochter HSA op de spoorverbinding tussen de Randstad, zuidwest Nederland en België, en van misbruik van een machtspositie. Dit is tegen het belang van treinreizigers, en daarom vraagt ROVER aan de NMa, hiertegen op te treden.
-
Ik meen eens ooit ergens gelezen te hebben dat deze locs verder zouden gaan in de goederendienst tussen Nederland en Belgie.
En de NMBS zou de Bs rijtuigen overnemen om deze in te zetten als stuurstand in M5 of M6 dubbeldekker stammen (met reeks 27 lok). Zal door alle vertragingen ook wel niet doorgaan. Jammer, leek me een mooie combi, met een Bs in NMBS kleurstelling.
-
Vanochtend leuke stam gezien:
ICR Bs + ICR zuurstok rijtuigen + ICR Bs + 1191 loc ;D
mvg,
Matthijs
-
Het is zo langzamerhand echt een hopeloze boel. Een HSL met niet goed functionerende beveiliging,
Dat ligt meer aan de implementatie van Bombardier dan aan de HSL.
186'ers die mondjesmaat worden toegelaten
Die worden niet mondjesmaat toegelaten, die worden toegelaten op basis van hun uitrusting. En als ervoor wordt gekozen om loccen wel voor ETCS en niet voor België uit te rusten, dan zij dat zo. Ook hier: implementatie ETCS Bombardier.
en nu de versleten 11.8 locs
Daar is niks nieuws aan, dus ook niet iets dat "nu" opduikt.
Kortom: wat maakt je denken dat het "hopeloos" is?
Vanochtend leuke stam gezien:
ICR Bs + ICR zuurstok rijtuigen + ICR Bs + 1191 loc ;D
Die stam rijdt al weken, zo niet maanden in die samenstelling rond.
En de NMBS zou de Bs rijtuigen overnemen om deze in te zetten als stuurstand in M5 of M6 dubbeldekker stammen (met reeks 27 lok).
Nooit een concreet plan geweest.
-
Heb ooit eens gelezen dat deze loc's al qua kilometers aan het eind van hun loopbaan zijn...
-
Vanochtend leuke stam gezien:
ICR Bs + ICR zuurstok rijtuigen + ICR Bs + 1191 loc ;D
Die rijdt toch al een behoorlijke tijd zo rond hoor. Minstens twee maanden.
Sander
-
Het zijn niet alleen de treinen wat vertraging geeft.
op oud jaar kom ik rond drie uur op Roosendaal aan en konden we er allemaal uit en de trein reed leeg door naar Brussel.
De Belgische conducteurs kwamen niet opdagen.
een uur wachten als gevolg en proppen in de volgende trein.
dave
-
Het verhaal van de 11.8 doet me een beetje denken aan de DB 103 serie. Een mooie serie loc's die door jarenlange overbelasting vervroegd (ook na zo'n 25 jaar al buiten dienst moest)
-
Het verhaal van de 11.8 doet me een beetje denken aan de DB 103 serie. Een mooie serie loc's die door jarenlange overbelasting vervroegd (ook na zo'n 25 jaar al buiten dienst moest)
Niet met je eens , scheelt nl wel enkele miljoenen kilometers wat de 103's per stuk meer afgelegd hebben.
Ze hebben jaren (sinds ze orient rood werden) deze "overbelasting" goed doorstaan
Mvg Ad
-
Ik dacht altijd dat die 103ers juist het spoor vernielden, en daarom sneller terzijde zijn gesteld, ook omdat er inmiddels alternatieven waren. Maar ik kan er natuurlijk ook volledig naast zitten, in dat geval laat ik mij graag de les lezen. ;D
-
Dat ligt meer aan de implementatie van Bombardier dan aan de HSL.
Ik doelde dan ook vooral op de beveiliging en niet zozeer op de HSL zelf.
Die worden niet mondjesmaat toegelaten, die worden toegelaten op basis van hun uitrusting. En als ervoor wordt gekozen om loccen wel voor ETCS en niet voor België uit te rusten, dan zij dat zo. Ook hier: implementatie ETCS Bombardier.
Is dat echt zo, kunnen dan ook de 186'ers van ITL bijvoorbeeld niet rijden op de BR? En kunnen ze dan niet zowel ETCS als Belgisch systeem bij zich hebben??
Kortom: wat maakt je denken dat het "hopeloos" is?
Als het niet hopeloos was dan waren er al lang treinstellen geweest, was het beveiligingssysteem al lang goed of was desnoods TVM430 nog toegepast en waren de 11.8 locs al lang uit de dienst. Ik snap niet waarom er geen TVM430 beveiliging is ingebouwd als back-up. Anders had de TGV-Est ook nog lang niet gereden.
Mvgr Jan Wiebrand
-
Stig, je zit er helaas volledig naast.
De 103's hebben het bijna 30 jaar volgehouden, met een veel hogere belasting dan de 11.8 (jarenlang met 200 km/u gereden met treinen van 10-15 rijtuigen of meer). Dus zo versleten kunnen de 11.8'en nog niet zijn. Het zit 'm meer in een aantal technische aspecten die toch teveel te lijden hebben.
-
Stig, je zit er helaas volledig naast.
De 103's hebben het bijna 30 jaar volgehouden, met een veel hogere belasting dan de 11.8 (jarenlang met 200 km/u gereden met treinen van 10-15 rijtuigen of meer). Dus zo versleten kunnen de 11.8'en nog niet zijn. Het zit 'm meer in een aantal technische aspecten die toch teveel te lijden hebben.
De 103's zijn in de loop der jaren diverse keren grondig gereviseerd. Dit is bij de reeks 11 nog niet voor gekomen, alleen een aantal zo genoemde LT revisies wat eigenlijk meer in de buurt komt van oplappen. Te vergelijken met ICM/ICMm, meer dan oplappen is dat ook niet te noemen.
-
Okay, duidelijk. ;)
-
De 103's zijn in de loop der jaren diverse keren grondig gereviseerd. Dit is bij de reeks 11 nog niet voor gekomen, alleen een aantal zo genoemde LT revisies wat eigenlijk meer in de buurt komt van oplappen. Te vergelijken met ICM/ICMm, meer dan oplappen is dat ook niet te noemen.
Een revisie van een ICM/ICMm en een 11.8 is ook niet te vegelijken...
Voor jou lijkt het bij ICM misschien een grotere revisie, alleen omdat het interieur ook goed aangepakt word, maar kun jij hier nu gewoon gedetailleerd uitleggen wat er juist aan de techniek van ICM gerenoveerd word?
Een nieuwe set banken maakt een trein echt niet betrouwbaarder, een technische revisie wel, en dat zie je aan de buitenkant niet...
-
Het is niet helemaal te vergelijken, want de techniek van ICM is in wezen goed. Bij de 11.8 is daar wel wat op aan te merken. Tenminste, wat ik zo her en der meekrijg, zo dicht zit ik er nou ook weer niet op.
-
Vandaag weer een aantal beneluxtreinen in diverse samenstellingen gespot. Helaas zat m'n fototoestel bij ega in de tas, deze was de kou ontvlucht richting een restaurant. Maar ik kan jullie gerust stellen, heb er nog geen één uit elkaar zien vallen.
Gerard.
-
Het is niet helemaal te vergelijken, want de techniek van ICM is in wezen goed. Bij de 11.8 is daar wel wat op aan te merken. Tenminste, wat ik zo her en der meekrijg, zo dicht zit ik er nou ook weer niet op.
De techniek van de 11.8 is ook gewoon goed, namelijk hetzelfde als die van de 12, 21 en 27 in België (op wat kleine verschillen na dan ;))
Het probleem is dat die dingen erg nodig een revisie nodig hebben, maar er zijn niet genoeg loccen beschikbaar om een 11.8 uit dienst te nemen voor een revisie.
Het 2e probleem... de (met name Nederlandse) machinisten die die dingen niet heel houden ;)
Het bewijs: De 12, 21 en 27 in België doen het WEL goed...
-
Het verbaast en verwondert mij hoeveel 'deskundigheid" hier tetoongespreid wordt van , neem ik aan, niet-spoormensen..... ::) ::)
-
Het verbaast en verwondert mij hoeveel 'deskundigheid" hier tetoongespreid wordt van , neem ik aan, niet-spoormensen..... ::) ::)
Rij voor de lol eens mee in de cabine van Asd- Brussel en kijk en luister naar de loc.
Je ziet en hoor de loc steunen in NL.
P.S. Dit is niet bij alle mcn zo. !! Je heb krukkendraaiers en meesters.
-
Het 2e probleem... de (met name Nederlandse) machinisten die die dingen niet heel houden ;)
Het bewijs: De 12, 21 en 27 in België doen het WEL goed...
Da's meestal zo: met een auto van de baas ga je klaarblijkelijk anders om dan je eigen auto. Heeft met mentaliteit te maken...
-
Beetje rare reactie: alsof Belgische machinisten kun locomotief mee naar huis nemen ;D
-
--------------------------------------------------------------------------------
Citaat van: peter op Vandaag om 09:26:03
Het verbaast en verwondert mij hoeveel 'deskundigheid" hier tetoongespreid wordt van , neem ik aan, niet-spoormensen.....
Rij voor de lol eens mee in de cabine van Asd- Brussel en kijk en luister naar de loc.
Je ziet en hoor de loc steunen in NL.
P.S. Dit is niet bij alle mcn zo. !! Je heb krukkendraaiers en meesters.
En waarom hoor je de loccen zo steunen in Nederland ...............??
Juist heel veel uitspraken van mensen die dus inderdaad klaarblijkelijk niet weten waar het over gaat.
Doet niet af aan het feit dat de 11.8 eigenlijk een grote revisie moet hebben maar dat moet al jaren. ;-)
Tja de belgen hadden gedacht de lokken al lang "terug" te hebben voor hun eigen vervoer, waren ook ooit eens plannen om ze na "buitendienst stelling" voor de BeNeLux helemaal op te knappen.
Groeten Marco
-
Volgens mij is het al een aantal keer gezegd, maar die 11.8'en hebben al een revisie achter de rug afgelopen tijd !
-
Ja, ik weet ook niet beter.
Volgens mij hebben ze nog weleens problemen met de omschakeling van B naar NL spanning, dat zit 'm toch echt in de techniek.
-
Daar zit ook de hoge storingsgevoeligheid van de loc.
Daar hadden ze vanaf het begin al last van.
Maar nu ze wat ouder zijn komt het wel vaker voor.
Mechanisch is er niks mis met die loc's.
Het zit m puur in de electronica.
Jos.
-
Gisteren deden ze het prima zowel heen als terug mooi Rotterdam,
[Railz was nog dicht en later had ik geen tijd meer :'( :'(]
op tijd en ook onderweg geen vertraging,
zelfs met koffie in de trein.
dus nu tevreden,
Frederico
-
De 10de van de 10de ging het weer apart tussen Brussel en Amsterdam.
Hier een spot van een combinatie langs de Kijkhoek....
(https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_0122.jpg) (https://images.beneluxspoor.net/bnls/DSC_0122.jpg)
grtz,
Wim
-
Hier nog mijn foto van de combi. klik (http://www.flickr.com/photos/rail4marcel2/3997602223/)
-
Was gewoon een zootje vandaag met die Beneluxtrein
Was om 12.30 geland, stond om 13.00 op het perron in Schiphol, 2 x moeten overstappen met transfer via den haag CS naar Den Haag HS ... je moet het maar weten >:(
In Antwerpen om 16.00 hrs. Da's dus 3 uur !!
Volgende keer gewoon weer met het vliegtuig van Brussel naar Schiphol en omgekeerd.
De Beneluxdienst /NS is mij als klant kwijt hoor !
Peter
-
De problemen met de Beneluxtrein dit weekend worden veroorzaakt door werkzaamheden. Daarom rijden ze niet over Schiphol, maar rijden ze om via Haarlem.
Ik heb hem gistermorgen van Roosendaal naar Antwerpen ook gemist omdat hij 40 minuten vertraagd was. Mocht ik fijn met de stoptrein. Is op zich niet zo erg, want dan zie je veel meer onderweg.
's Avonds op de terugweg ging het wel goed. Reed stipt op tijd. Er werd ook omgeroepen dat de trein zou omrijden, en daardoor niet op Schiphol zou stoppen.
Voor de diehards is dat geen probleem, die vinden hun weg wel. Maar voor buitenlanders die hier voor het eerst komen lijkt me dat toch wel problemen op te leveren. De informatie aan de reizigers zou best wat uitgebreider mogen zijn. Ik vind eigenlijk dat ze in zo'n geval in de trein foldertjes moeten uitdelen waarin staat uitgelegd wat de uitwijkmogelijkheden zijn.
-
Het blijft schandalig zoals de BeNeLux-dienst al jaren verwaarloosd wordt. Zogenaamd waren de vele problemen de schuld van de Belgische reeks 11.8, maar ook de inzet van andere gloednieuwe locs brengt geen verbetering.
NS Internationaal zou beter eens wat meer aandacht aan de eigen Benelux kunnen geven in plaats van met miljoenen garant te staan voor busvervoerder QBUZZ....
-
Grappig, ik heb zaterdag de Beneluxdienst ook geamuseerd zitten bekijken. Rond kwart voor 12 zat ik in de IC Vlissingen-Amsterdam, die in Roosendaal ineens bomvol liep met buitenlandse reizigers. Aan de andere kant van het perron stond een lege Beneluxtrein die kennelijk werd opgeheven.
's Middags werd op Rotterdam CS omgeroepen dat de "internationale trein naar Brussel" van zus en zo laat helaas niet zou rijden. Dit werd een paar keer en in drie talen herhaald. Des te opmerkelijker was het dat zo'n uurtje later een enigszins geirriteerde stem in Dordrecht omriep dat ze er "nu pas achter waren gekomen dat de internationale trein van zus en zo laat niet had gereden". Dit was dus dezelfde trein waarvan men in Rotterdam al lang wist dat-ie niet zou rijden. Fijne communicatie binnen de verkeersleiding. ;D