Doel:€250.00
Donaties:€72.50

Per saldo:€-177.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-09-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

N-Spoor: DMV-modules met industrie en draai-rolbrug (en andere knutsels). door Jerome
Vandaag om 11:37:42
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door NS1220
Vandaag om 10:33:36
Raadplaatje door spoorzeven
Vandaag om 10:30:44
Oude gebouwen voorbeeld en model door CeesJ
Vandaag om 10:13:02
Modules van Kees Gorter door ca.gorter
Vandaag om 09:58:24
N-rijder in spe. 2,80 mtr x 60 cm. door nkob
Vandaag om 08:13:11
BNLS-Module: "Rvbr-Btk, Ringvaartbrug Haarlemmermeer nabij Buitenkaag" NS H0 door Miniature Holland
Vandaag om 07:04:52
Piko NS 2000, materieelbespreking. door Johan S
Vandaag om 03:12:26
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door iarnrod
Vandaag om 02:42:17
(BNLS Modulebaan) bij de NMD in Rijswijk 24 - 26 september 2021 door iarnrod
Vandaag om 00:52:13
Overweg in overweg door Thom
Vandaag om 00:16:19
"Spoor op Vleugels" in H0 door Pinkelpa
23 september 2021, 23:51:44
Nederdam, H0 1970 - 1990 door Pascal77
23 september 2021, 22:15:39
Railtalk Magazine Latest Issue door Erik Mijd
23 september 2021, 22:06:18
Dinamo systeem, ervaringen gevraagd. door denobis
23 september 2021, 22:02:42
"Rijswijk" op 24-26 sept. 2021, (noot: smalspoordagen geannuleerd) door Robert39
23 september 2021, 21:55:00
Frans loodsje et cetera door Noordernet
23 september 2021, 21:41:54
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
23 september 2021, 21:37:46
Inloopavond “Het Waeghspoor”, Alkmaarse Module Groep, 24-09-2021 door Bartje81
23 september 2021, 20:56:07
Bestaat er zoiets als een Railcom signaal blocker (voor Arduino decoder)? door Hasenwald
23 september 2021, 20:14:48
Lingeburg - een klein eindstation in het rivierenland door Eriktrein
23 september 2021, 20:12:18
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Modellbahnwagen
23 september 2021, 20:02:32
Harzwald Hafen Bahn (spoor 0) door Modellbahnwagen
23 september 2021, 19:49:08
Station Amsterdam Weesperpoort 1940-1975 door Modellbahnwagen
23 september 2021, 19:39:43
Oneindige Overslag 0e RC door HuubvG
23 september 2021, 19:27:42
LS Models / Models World 2021 door Rondje_HO
23 september 2021, 19:03:25
Ervaringen met bezorgdiensten (PostNL, DHL, etc) door Peter Kleton
23 september 2021, 18:37:19
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door NS1220
23 september 2021, 18:37:12
SGM; de laatste loodjes. Fotodraadje. door Roy van Dijk
23 september 2021, 18:07:32
Airbrush set werkt niet door denobis
23 september 2021, 17:31:24
  

Auteur Topic: Intellibox nieuwe wisseldecoder toevoegen  (gelezen 475 keer)

RolfKeijzer

  • Offline Offline
  • Berichten: 34
Intellibox nieuwe wisseldecoder toevoegen
« Gepost op: 26 juni 2021, 13:20:08 »
Voor mijn nieuwe spoorbaan moeten er extra wissels worden aangestuurd door de intellibox I. De lagere eerder gebruikte wisselnummers 1 t/m 24 kan ik in de keyboard mode goed aansturen. Maar als ik de nieuwe nummers vanaf 25 selecteer voor bediening op het keyboard, krijg ik daar slashes te zien '/' i.p.v. de stand van de wissel en kan ik de wissel niet bedienen.

Hoe kan ik deze hogere wisselnummers in de IB activeren?
« Laatst bewerkt op: 26 juni 2021, 23:44:09 door Bert van Gelder »

bask185

  • Offline Offline
  • Berichten: 1642
Re: intellibox nieuwe wisseldecoder toevoegen
« Reactie #1 Gepost op: 26 juni 2021, 18:34:31 »
Ik ben niet bekend met de intellibox en je kan je helaas niet direct helpen.

Maar de vraag die hier ongetwijfeld voor bij zal komen is:

Heb je de handleiding van de IB doorgelezen?

Je hebt grote kans dat het daar in staat. Als je hem wel hebt doorgelezen en het nog niet begrijpt, moet ook ik een beroep doen op onze forumgenoten  ;)

Mvg en succes,

 Bas

RolfKeijzer

  • Offline Offline
  • Berichten: 34
Re: intellibox nieuwe wisseldecoder toevoegen
« Reactie #2 Gepost op: 26 juni 2021, 21:29:15 »
Bedankt Bas voor je suggestie.

Doordat ik mijn oorspronkelijke handleiding kwijt ben, zocht ik deze op internet. Ik heb een Twincenter van Fleischmann, maar die is (op de FMZ protocollen na) identiek aan de IB1. Omdat het Twincenter al lang uit de handel is op IB1 gezocht. Deze handleiding uitgeplozen, maar daar staat het niet in.

Maar inmiddels ook een Twincenter handleiding gevonden en wat blijkt, ze zijn op dit punt ook niet helemaal identiek. In het Twincenter moet je wisseldecoders eerst aanmelden voordat je ze kan gebruiken. Dat was kennelijk nog niet gebeurd voor de wissels vanaf nr 25 en hoger. Ik ga dat proberen en zal het resultaat hier melden.

Olav

  • Offline Offline
  • Berichten: 691
    • Project Althofen
Re: intellibox nieuwe wisseldecoder toevoegen
« Reactie #3 Gepost op: 26 juni 2021, 23:38:30 »
De handleiding kan je downloaden op de website van uhlenbrock. Mogelijk alleen Duits maar misschien ook Nederlands.
Overigens als je drukt op de menu toets kan je bijvoorbeeld 25 intikken en dan retour en heb je de volgende serie wissels doe je kan bedienen
Groeten

Olav

Catweazle

  • Offline Offline
  • Berichten: 434
Met vriendelijke groet,
Edwin

Ik bouw aan Zügeheim
| schaal N | periode III/IV |

Ronald Koerts

  • Offline Offline
  • Berichten: 8241
    • Bouw Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam
Re: intellibox nieuwe wisseldecoder toevoegen
« Reactie #5 Gepost op: 27 juni 2021, 09:16:17 »
hoi,

Maar inmiddels ook een Twincenter handleiding gevonden en wat blijkt, ze zijn op dit punt ook niet helemaal identiek. In het Twincenter moet je wisseldecoders eerst aanmelden voordat je ze kan gebruiken. Dat was kennelijk nog niet gebeurd voor de wissels vanaf nr 25 en hoger. Ik ga dat proberen en zal het resultaat hier melden.

Dat klopt. Je kan ook een update voor je twincenter regelen. Dan zal deze meer in lijn liggen met de IB. Zie ook Upgrade twincenter, mogelijk met Windows 10

Groet
Zijn we aan het bouwen? Ja! We zijn aan het bouwen: Ronald’s nieuwe project: Endstation der Linie: Bahnhof Poggendam!

RolfKeijzer

  • Offline Offline
  • Berichten: 34
Re: Intellibox nieuwe wisseldecoder toevoegen
« Reactie #6 Gepost op: 27 juni 2021, 12:37:45 »
Probleem opgelost!

Via de aanmeld procedure bij Wisselinstellingen / Virtuele adressen in de Twincenter/IB1, de nieuwe decoders aangemeld en ieder afzonderlijk op DCC gezet (het gaat om Tams DCC decoders), werken de wissels nu prima.
Ieder bedankt voor het meedenken.

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 1863
Re: Intellibox nieuwe wisseldecoder toevoegen
« Reactie #7 Gepost op: 27 juni 2021, 13:11:46 »
Altijd handig om te hebben voor de volgende keer. De Twin-Center handleiding in het NL

Gr. Frits