Doel:€250.00
Donaties:€352.00

Per saldo:€102.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 29-01-2021
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 23:29:49
MB-module: "Charleroi Route de Mons" door St00mboy
Vandaag om 23:22:55
Cubana door St00mboy
Vandaag om 23:21:10
PIKO fabriek #61149, bouwverslag. door Noordernet
Vandaag om 23:17:49
Trein rijdt in 1x andersom....centrale DR5000 door Edsko Hekman
Vandaag om 23:16:04
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door hans1958
Vandaag om 23:05:54
Raadplaatje door GerardvV
Vandaag om 23:05:39
Faller Car System 161651, met 1 trafo meerdere voeden? door Reinier Z.
Vandaag om 22:54:16
SGM; de laatste loodjes. Fotodraadje. door GerardvV
Vandaag om 22:53:09
Roco NS 2400, model 2020, materieelbespreking door Esperopt
Vandaag om 22:49:05
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
Vandaag om 21:58:21
YouTube : 4 manieren om dennenbomen te maken. door Eegtrain
Vandaag om 21:39:25
Modelspoorbaan Fleischmann door AntonM
Vandaag om 21:34:54
ESU Loksound 3.5 Micro en Train-O-Matic Smart Power Pack door ingenium
Vandaag om 20:42:19
Hoe Marklin wisseldecoders werkend krijgen op Intellibox? door Martijn1974
Vandaag om 20:36:12
Pfarrerwinkel bahn door basjuh1981
Vandaag om 20:26:08
De bouw van een modulebaan met Nederlands Landschap door Rolando
Vandaag om 20:07:45
M.s.v. De Percee bouwt aan nieuwe clubbaan door J. Moors
Vandaag om 19:35:58
Trix NS1211 rijdt niet met of zonder decoder. door RoelVerkruisen
Vandaag om 19:31:56
Depot + vervolg Vlieringen-2 door CeesJ
Vandaag om 19:30:25
Dalmatië Express: een verhaal van pure nostalgie door Jeronimos
Vandaag om 19:19:53
N-rijder in spe. 2,80 mtr x 60 cm. door meino
Vandaag om 19:07:02
Kranenberg, een exercitie in code 70 door Ronald Halma
Vandaag om 18:51:12
ESU LokSound 5 Micro; langzame start en stop instellen. door Sven
Vandaag om 18:36:39
Brabantse betonnen bovenleiding Ho, wat heb je nodig voor een diorama van 175cm? door Chris
Vandaag om 18:30:31
Haarsem aan Zee H0 door bask185
Vandaag om 17:56:43
Falkenheim door Wim Vink
Vandaag om 17:47:54
Projekt 083-338 door 44
Vandaag om 17:45:54
Vernieuwde BNLS spoorkaart via Google Maps? door Thai-Bundesbahn
Vandaag om 17:45:05
Vaerwegh Dok - Sucrerie et Siroperie door wpinkhof
Vandaag om 17:42:05
  

Auteur Topic: Blok kleurt niet mee in Koploper.  (gelezen 650 keer)

Rinuswaardenburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 27
Blok kleurt niet mee in Koploper.
« Gepost op: 17 januari 2021, 19:27:54 »
Goedenavond allemaal

Ik heb een probleem, waarmee ik vandaag de hele dag bezig ben geweest.
In KOPLOPER heb ik mijn baan ingetekend, met al mijn blokken en bezetmelders daar aan gekoppeld.
Alle bezetmelders getest, 2 locs ingevoerd,geijkt,handmatig gaan rijden.
Alles werkt maar er kleurt een blok niet mee waarover de loc rijd.
Ik heb zwarte bloklijnen die kleuren bij bezet rood,alle bezetmelders werken, ook die van dat ene blok.
Ik heb de handleiding diverse keren helemaal doorgenomen,maar tot nu nog geen resultaat.
Wie weet hier raad op
Rinus
« Laatst bewerkt op: 17 januari 2021, 20:14:52 door Bert van Gelder »

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 377
Re: Blok kleurt niet mee in KOPLOPER
« Reactie #1 Gepost op: 17 januari 2021, 19:59:12 »
Heb je wel rijwegen aangemaakt of ben je dat vergeten?

Mvg Johan

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 377
Re: Blok kleurt niet mee in KOPLOPER
« Reactie #2 Gepost op: 17 januari 2021, 20:00:49 »
Als je wilt dat lijnen mee kleuren waar de trein rijdt moet je lijntjes aan melders koppelen.

Mvg Johan

Rinuswaardenburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 27
Re: Blok kleurt niet mee in KOPLOPER
« Reactie #3 Gepost op: 17 januari 2021, 20:11:04 »
Ik heb me vergist
het blok kleurt wel mee maar de lijn niet
alles is aan elkaar gekoppeld

Rinuswaardenburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 27
Re: Blok kleurt niet mee in KOPLOPER
« Reactie #4 Gepost op: 17 januari 2021, 20:22:02 »
Heb je wel rijwegen aangemaakt of ben je dat vergeten?

Mvg Johan
Rijwegen hoeft niet want alles komt van een kant

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6854
Re: Blok kleurt niet mee in Koploper.
« Reactie #5 Gepost op: 18 januari 2021, 12:41:55 »
Je bent bekend met de beginnershandleiding?

Citaat hieruit:
Citaat
2.9.3 Lijnen toekennen aan blokken.
Aan elk blok wordt een stuk rails toegekend.
De optie
dient allereerst geactiveerd te worden in de toolbar. Als de lijnen toegekend moeten worden aan een blok, doe je dit met behulp van de volgende stappen:
Selecteer een blok waaraan de lijnen moeten worden toegekend door op het blok te klikken. Klik nu op een lijn om deze ‘aan’ of ‘uit’ te zetten. De lijn verandert van kleur. Hierna klik je een ander blok aan en je herhaalt de procedure, en je activeert het diskette-symbool om de gegevens op te slaan.
Meer is het niet.

En anders je database op het koploperforum plaatsen. Dan kunnen we die bekijken.
Gr.
Eric

Blausee-Mitholz

  • Offline Offline
  • Berichten: 377
Re: Blok kleurt niet mee in KOPLOPER
« Reactie #6 Gepost op: 18 januari 2021, 13:40:09 »
Rijwegen hoeft niet want alles komt van een kant

Vreemd zonder rijwegen kun je (in principe) niet rijden.

Mvg, Johan

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6854
Re: Blok kleurt niet mee in Koploper.
« Reactie #7 Gepost op: 18 januari 2021, 13:47:56 »
Johan,
Ik denk dat jij bedoeld dat je de wisselstraten vastgelegd moet hebben en bij de blokken de juiste gegevens van/naar blokken ingevuld moet hebben.
Dan kiest Koploper de juiste rijweg.
Gr.
Eric

Rinuswaardenburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 27
Re: Blok kleurt niet mee in Koploper.
« Reactie #8 Gepost op: 18 januari 2021, 21:29:39 »
Dank je wel
Gr Rinus

Rinuswaardenburg

  • Offline Offline
  • Berichten: 27
Re: Blok kleurt niet mee in Koploper.
« Reactie #9 Gepost op: 18 januari 2021, 21:32:03 »
Bedankt voor de reactie
Gr Rinus