Doel:€250.00
Donaties:€102.50

Per saldo:€-147.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 23-07-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Bert van Gelder
Vandaag om 22:29:46
Geen contact met firma Stangel uit Polen door Wies
Vandaag om 22:12:07
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door mdjr78
Vandaag om 22:01:26
Rheinburgh, TP V/VI door Falcon10
Vandaag om 22:01:03
Update: baan in de tropen door Falcon10
Vandaag om 21:57:59
Trein ontspoort op traject Aberdeen - Dundee door VictorPM
Vandaag om 21:53:15
Kranenberg, een exercitie in code 70 door NS264
Vandaag om 21:34:24
"Southern Pacific's Coos Bay Branchline in H0", een nieuwe thuisbaan. door Ronald Halma
Vandaag om 21:32:53
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door snowman
Vandaag om 21:32:48
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door AndréDev
Vandaag om 21:29:01
Beneluxforum Kalender 2021 door Wim Vink
Vandaag om 21:21:53
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door Wim Vink
Vandaag om 21:19:16
Beurs in Houten 29 augustus 2020 - de voor- en nabeschouwing door Arjan6511
Vandaag om 19:54:26
Photos Toronto Canada door Huib
Vandaag om 19:53:01
Nieuw cilinderblok voor DJH/Modelloco NS 3900 door Gerke
Vandaag om 19:52:16
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Olav
Vandaag om 19:31:09
Tips voor een natuurgetrouwe modelbaan door Haradigi
Vandaag om 19:21:00
Pfarrerwinkel bahn door tijgernootje
Vandaag om 19:00:25
Motor Liliput DB Br 71, nr L131174 door Rob Breuls
Vandaag om 18:45:32
Zonexpres rond 1965 door RikM
Vandaag om 18:41:50
De Wadlander, een eilandbaan. door tijgernootje
Vandaag om 18:32:18
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door tijgernootje
Vandaag om 18:07:33
Koploper Delft stopt (update 2020: online verder) door nkob
Vandaag om 18:04:00
Bahnstrecke 5867 door tijgernootje
Vandaag om 18:03:55
Wat heb jij op je desktop staan? door bollen neus
Vandaag om 18:02:35
Bad Harzwald een fictieve havenbaan in spoor 0 door tijgernootje
Vandaag om 17:55:13
Nieuw boek over de Sik door NS1220
Vandaag om 17:03:46
Raadplaatje door Arjen52
Vandaag om 17:01:34
Ombouw/Pimpen Bolle neuzen door bollen neus
Vandaag om 16:50:10
Roco 61478 ruhr schnellverkehr door v140
Vandaag om 16:15:56
  

Auteur Topic: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om  (gelezen 674 keer)

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Gepost op: 14 juli 2020, 12:51:46 »
Ik heb een test baan gemaakt in koploper met 14 blokken.
En twee bezet melder per blok.

Blok 1 t/m 7 is het schaduwstation.
Dan gaat naar blok 8.
Van blok kan die naar blok 9 of 10.
Van uit blok 9 of 10 gaat hij naar 11 en dan 12 dan 13 en dan 14.
Van blok 14 kan hij naar 1 t/m 7.


Als hij van 1 t/m 7 vertrekt dan een rondje rijdt.
Alle bezet punten lichten geel op waar de trein rijdt.
Behalve bij blok 12 bezet punt 1 die licht grijs op.
De pc denkt dat de trein in blok 11 is.
Je ziet op je sporenplan dat de volgende bezet punten grijs oplichten en de blokken blauw.
Tot dat hij bij blok 8 bezet punt 1 is die licht geel op.
En de pc ziet de trein van blok 11 naar 12. Terwel de trein nog in blok 8 is.
Dan rijdt de trein verder naar blok 12 dan klop alles weer.
Tot dat je weer bij blok 11 bezet punt 2 bent.
En gaat altijd zo door.


De wissels werk perfect.
Ik gebruik bezet melders van rosoft s88sd16-n smd version 1.1
Centrale s88xpressnetli_usb rs232
 
De van de centrale en bezetmelders drivers zijn up-to-date 
Een andere bezetmelder geeft het zelfde probleem
Van blok 12 bezetpunt 1 heb ik een nieuwe kabel getrokken misschien een kabel breuk.
Op internet gezocht naar een soort gelijk probleem of instellingen die verkeerd staan.


Ik weet niet hoe ik het zip bestand van de baan hier in moet zetten.
In de test modus werkt koploper wel goed.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6633
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #1 Gepost op: 14 juli 2020, 12:54:28 »
Ik weet niet hoe ik het zip bestand van de baan hier in moet zetten.
Kan ook niet.
Je kunt alleen plaatjes plaatsen.

En met deze vraag kun je beter naar het Koploperforum gaan. Daar kan je je database plaatsen en kunnen we meekijken wat er eventueel mis is.
Gr.
Eric

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #2 Gepost op: 14 juli 2020, 12:56:02 »
Daar heb ik me gisteren geregisseerd.
Ik wacht nog op goedkeuring.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6633
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #3 Gepost op: 14 juli 2020, 13:00:50 »
Dan zien we je daar binnenkort wel verschijnen  ;D
Gr.
Eric

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 700
    • Onze site
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #4 Gepost op: 14 juli 2020, 14:41:23 »
of het FB koploper forum : Koploper / PaHaSOFT
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #5 Gepost op: 14 juli 2020, 22:20:59 »
Ik heb het probleem gevonden.
In blokken (spinnenweb) had ik bij blok 12had ik 1 bezet punt van blok 8 in gevoerd.
Blok  8 heeft bezet punt 66.7 en 66.8
Blok 11 heeft Bezet punt 67.7 en 67.8
Ik heb er elke keer over Heen gekeken.

Bedankt voor jullie reacties.

Robbnl

  • Offline Offline
  • Berichten: 33
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #6 Gepost op: 14 juli 2020, 23:40:18 »
Dat is snel opgelost Kimi  (y)
ik denk dat je pas begonnen ben met je baan maar probeer niet teveel tegelijk te doen en veel te testen dan vind je ook evt. fouten snel terug.
Succes

Gr. Rob

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #7 Gepost op: 15 juli 2020, 00:59:42 »
Ik was al 2 avonden bezig met het probleem en ik had er ook al meerdere keren over heen gekeken.
Dat klopt Rob, ik had 3 jaar geleden een test baan met de beginners handleiding van koploper gemaakt met 4 blokken en een inhaal spoor.
Toen kreeg ik de wissels niet werkend gekregen.
Ik had toen een baan plan zonder schaduw station. Dat werd niks.
Plan 2 met schaduw station was een hybride van plan 1.

Plan 1/2 wilde ik echt water gebruiken.
Om met containerschepen te varen en die laden en lossen met de treinen.
Dat had ik voor elkaar met PVc 200 buis.
Maar dat man te veel ruimte in.
En de schaduw station’s  werden daar door ook beperkt.
 
Sins een maand heb ik dat plan definitief over boord gegooid.

En nu plan 3
Nu eerst de twee schaduw station’s.
Dat eerst werkend zien te krijgen.

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 700
    • Onze site
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #8 Gepost op: 15 juli 2020, 12:21:49 »
als ik zo iets tegenkom dna maak ik gewoon een uitprint van de melder instellingen,rijwegen enzovoort.Zie je het veel sneller als je vergelijkt met je baanplan.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #9 Gepost op: 15 juli 2020, 21:06:39 »
Bedankt voor de tip bellejt.  (y)