Doel:€250.00
Donaties:€102.50

Per saldo:€-147.50

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 23-07-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Baanbouw Bosje77 door AndréDev
Vandaag om 00:52:11
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door ArjanB
Vandaag om 00:09:42
Laag-Baarlo door Ronald Halma
Vandaag om 00:01:40
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Besselspoor
14 augustus 2020, 23:37:46
"Litter Bin" voor Brits spoor en Britse modelspoorprojecten door St00mboy
14 augustus 2020, 23:29:04
Projekt 083-338 door wob
14 augustus 2020, 23:22:53
Nieuw cilinderblok voor DJH/Modelloco NS 3900 door Gerke
14 augustus 2020, 23:17:19
Elco voor sluitseinen door knar46
14 augustus 2020, 22:59:10
Beurs in Houten 29 augustus 2020 - de voor- en nabeschouwing door johanw
14 augustus 2020, 22:36:03
Havenbaantje, Duitse havenstad, periode 2e wereldoorlog. door AndréDev
14 augustus 2020, 22:33:57
Bad Harzwald een fictieve havenbaan in spoor 0 door AndréDev
14 augustus 2020, 22:32:58
Aantal draden ringleiding door Immerarm
14 augustus 2020, 22:26:05
NS Stoomverwarmingswagen door MOVisser
14 augustus 2020, 22:09:54
Photos Toronto Canada door MathieuN
14 augustus 2020, 21:40:16
NS ho DIN-portalen. Waar goed verkrijgbaar? door NS264
14 augustus 2020, 20:52:18
MARDEC, de Multifunctionele ARduino dcc DECoder. door ETH023
14 augustus 2020, 20:42:17
Bouwverslagen "Scheisse am Alln" op YouTube.. door zofman
14 augustus 2020, 20:19:42
Paul's model train stuff door Paul's model train stuff
14 augustus 2020, 20:12:24
Hoe plaats ik plaatjes via de IPad?... door johanw
14 augustus 2020, 20:09:49
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
14 augustus 2020, 20:05:58
Spoor op industrieterrein Lage Weide door Jos_1972
14 augustus 2020, 19:26:13
Rheinburgh, TP V/VI door cor_b
14 augustus 2020, 19:25:42
RSU Stapje 2 een NS goederenwagen van MK: de 18 Luiker door Hendrik Jan
14 augustus 2020, 19:17:03
Koploper Delft stopt (update 2020: online verder) door MarkSpoor
14 augustus 2020, 19:00:51
Testbaan in h0/0/0m met ESU LokProgrammer door tijgernootje
14 augustus 2020, 18:13:44
ESU binnenverlichting met decoder door Rolf S
14 augustus 2020, 17:13:43
Automatische koppeling door Falkenberg
14 augustus 2020, 16:59:56
Corail rijtuigen. Welke heb ik nodig? door Falkenberg
14 augustus 2020, 16:04:31
Plaats hier een plaatje van uw bouwsels (trams). door RobK
14 augustus 2020, 16:02:39
De bouw van mijn modelbaan in Thailand door Jelmer
14 augustus 2020, 15:43:15
  

Auteur Topic: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om  (gelezen 680 keer)

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Gepost op: 14 juli 2020, 12:51:46 »
Ik heb een test baan gemaakt in koploper met 14 blokken.
En twee bezet melder per blok.

Blok 1 t/m 7 is het schaduwstation.
Dan gaat naar blok 8.
Van blok kan die naar blok 9 of 10.
Van uit blok 9 of 10 gaat hij naar 11 en dan 12 dan 13 en dan 14.
Van blok 14 kan hij naar 1 t/m 7.


Als hij van 1 t/m 7 vertrekt dan een rondje rijdt.
Alle bezet punten lichten geel op waar de trein rijdt.
Behalve bij blok 12 bezet punt 1 die licht grijs op.
De pc denkt dat de trein in blok 11 is.
Je ziet op je sporenplan dat de volgende bezet punten grijs oplichten en de blokken blauw.
Tot dat hij bij blok 8 bezet punt 1 is die licht geel op.
En de pc ziet de trein van blok 11 naar 12. Terwel de trein nog in blok 8 is.
Dan rijdt de trein verder naar blok 12 dan klop alles weer.
Tot dat je weer bij blok 11 bezet punt 2 bent.
En gaat altijd zo door.


De wissels werk perfect.
Ik gebruik bezet melders van rosoft s88sd16-n smd version 1.1
Centrale s88xpressnetli_usb rs232
 
De van de centrale en bezetmelders drivers zijn up-to-date 
Een andere bezetmelder geeft het zelfde probleem
Van blok 12 bezetpunt 1 heb ik een nieuwe kabel getrokken misschien een kabel breuk.
Op internet gezocht naar een soort gelijk probleem of instellingen die verkeerd staan.


Ik weet niet hoe ik het zip bestand van de baan hier in moet zetten.
In de test modus werkt koploper wel goed.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6634
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #1 Gepost op: 14 juli 2020, 12:54:28 »
Ik weet niet hoe ik het zip bestand van de baan hier in moet zetten.
Kan ook niet.
Je kunt alleen plaatjes plaatsen.

En met deze vraag kun je beter naar het Koploperforum gaan. Daar kan je je database plaatsen en kunnen we meekijken wat er eventueel mis is.
Gr.
Eric

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #2 Gepost op: 14 juli 2020, 12:56:02 »
Daar heb ik me gisteren geregisseerd.
Ik wacht nog op goedkeuring.

Remunj

  • Offline Offline
  • Berichten: 6634
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #3 Gepost op: 14 juli 2020, 13:00:50 »
Dan zien we je daar binnenkort wel verschijnen  ;D
Gr.
Eric

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 700
    • Onze site
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #4 Gepost op: 14 juli 2020, 14:41:23 »
of het FB koploper forum : Koploper / PaHaSOFT
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #5 Gepost op: 14 juli 2020, 22:20:59 »
Ik heb het probleem gevonden.
In blokken (spinnenweb) had ik bij blok 12had ik 1 bezet punt van blok 8 in gevoerd.
Blok  8 heeft bezet punt 66.7 en 66.8
Blok 11 heeft Bezet punt 67.7 en 67.8
Ik heb er elke keer over Heen gekeken.

Bedankt voor jullie reacties.

Robbnl

  • Offline Offline
  • Berichten: 33
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #6 Gepost op: 14 juli 2020, 23:40:18 »
Dat is snel opgelost Kimi  (y)
ik denk dat je pas begonnen ben met je baan maar probeer niet teveel tegelijk te doen en veel te testen dan vind je ook evt. fouten snel terug.
Succes

Gr. Rob

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #7 Gepost op: 15 juli 2020, 00:59:42 »
Ik was al 2 avonden bezig met het probleem en ik had er ook al meerdere keren over heen gekeken.
Dat klopt Rob, ik had 3 jaar geleden een test baan met de beginners handleiding van koploper gemaakt met 4 blokken en een inhaal spoor.
Toen kreeg ik de wissels niet werkend gekregen.
Ik had toen een baan plan zonder schaduw station. Dat werd niks.
Plan 2 met schaduw station was een hybride van plan 1.

Plan 1/2 wilde ik echt water gebruiken.
Om met containerschepen te varen en die laden en lossen met de treinen.
Dat had ik voor elkaar met PVc 200 buis.
Maar dat man te veel ruimte in.
En de schaduw station’s  werden daar door ook beperkt.
 
Sins een maand heb ik dat plan definitief over boord gegooid.

En nu plan 3
Nu eerst de twee schaduw station’s.
Dat eerst werkend zien te krijgen.

bellejt

  • Offline Offline
  • Berichten: 700
    • Onze site
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #8 Gepost op: 15 juli 2020, 12:21:49 »
als ik zo iets tegenkom dna maak ik gewoon een uitprint van de melder instellingen,rijwegen enzovoort.Zie je het veel sneller als je vergelijkt met je baanplan.
Greetings,salutations,groetjes,
http://www.johnnyrail.net/

kimi07

  • Offline Offline
  • Berichten: 20
Re: Koploper 1 bezetpunt werkt om en om
« Reactie #9 Gepost op: 15 juli 2020, 21:06:39 »
Bedankt voor de tip bellejt.  (y)