Doel:€250.00
Donaties:€85.00

Per saldo:€-165.00

Steun ons nu!

Laatst bijgewerkt
op 21-04-2020
Algemeen

De stichting

Recente berichten

Handbediende wissel RocoLine met bedding door ex-DR V100
Vandaag om 04:25:40
Baan in Los Angeles door Wim Vink
Vandaag om 03:44:29
Fleischmann Profi-rails, productie wordt gestaakt! door Modellbahnwagen
Vandaag om 02:40:03
Mijn eerste H0-modeltreinbaan in aanbouw door AndrevdG
Vandaag om 02:22:32
NL baan: Frotterdam in h0 door Modellbahnwagen
Vandaag om 02:17:07
Trafo na laten kijken? door M@rk
Vandaag om 01:31:46
Lima NS1200, het opknappen/verbeteren. door Biesje
Vandaag om 00:08:45
18-luiker in spoor 0 door Huib
30 mei 2020, 23:54:48
BMB 00-modulebaan, Algemeen. door St00mboy
30 mei 2020, 23:50:35
Buitenlust door Huib
30 mei 2020, 23:47:42
Spooraccessoires in diverse schalen, 3D-geprint. door spoorfreak
30 mei 2020, 23:22:22
Waldberg : Revived. door Rondje_HO
30 mei 2020, 23:13:35
Ervaringen met veilingsites en webshops (Marktplaats, Ebay, Catawiki, etc). door Menno
30 mei 2020, 23:08:09
Ondergrond rails: hoe doen jullie dat? door Menno
30 mei 2020, 22:43:36
Toon hier je nieuwe (model-) spooraanwinst(en)... door Tomasso
30 mei 2020, 22:42:39
NCS 7/8 tot NS 61 62 Maffei lok in spoor 0 door FritsT
30 mei 2020, 22:31:28
Vergelijk tussen Digikeijs, NS parts en andere NS seinen door ruudns
30 mei 2020, 22:21:16
Soldeerapparaat kopen, aanbevelingen? door Hans van de Burgt
30 mei 2020, 22:06:53
Roco wissels schakelen maar één kant op (DCC), maar analoog 14-16VAC beide kante door Klaas Zondervan
30 mei 2020, 21:14:25
Wasbenzine/residu door Erik Baas
30 mei 2020, 20:31:14
DCC Voedingsspanning servo Loksound H0 door spock
30 mei 2020, 19:48:26
Mallnitzer Tauernbahnstrecke ÖBB N Spoor door Schachbrett
30 mei 2020, 19:42:14
Rijdag bij Wullum NS door Remunj
30 mei 2020, 19:24:17
Onlangs gespot - gefotografeerd, de foto's door Arjen B.
30 mei 2020, 19:20:02
Een secundair lijntje in de Puy de Dome en de (Haute) Loire anno 1968 door AndrevdG
30 mei 2020, 19:18:41
Roco NS1000, oud model, digitaliseren en pimpen door Casmir
30 mei 2020, 19:04:31
Welke perronbreedte voor Roco line door emanje
30 mei 2020, 18:50:25
Bouw Beel + "wat reed er achter de Beel" door Duikeend
30 mei 2020, 18:44:45
FCS, bestaat een Automatisch stop systeem? door ex-DR V100
30 mei 2020, 18:44:30
BNLS-Werkspoor - Bouw 3900 van DJH/Modelloco met tips voor beginners door Gerke
30 mei 2020, 18:28:42
  

Auteur Topic: DCC++ probleempje  (gelezen 1310 keer)

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 1374
Re: DCC++ probleempje
« Reactie #30 Gepost op: 28 maart 2020, 14:15:40 »
no acknowledge betekent dat DecorderPro geen terugkoppeling krijgt van de locomotief nadat er een commando verstuurd is. Het geklik is de motor in de loc die door de decoder in de loc bekrachtigd wordt om juist dat acknowledge signaal te creëren. Voor de main track (uitgang A) wordt dit stroomverbruik van de loc gemeten op A0 van de Arduino. Voor B op A1.

Sluit je loc eens aan op uitgang A (Main Track) en open een rijregelaar in DecoderPro. Zet die op adres 3 en bediien de snelheidsregelaar en de F0 (licht) knoppen.
Als de locomotief dan gaat rijden of de lichten aan/uit gaan dan weet je in ieder geval dat dat deel werkt.

Succes Frits

Ronald1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 875
Re: DCC++ probleempje
« Reactie #31 Gepost op: 28 maart 2020, 14:21:06 »
Het eerste wat je kan uit sluiten is de werking van de voeding.
Meet de spanning op de aansluitklemmen van de motor shield.
Meet de spanning zonder loc op de rails, met loc, en tijden het uitvoeren van Read type from decoder.

De spanning moet stabiel blijven voor een goede werking.

Mvg Ronald Hofmeester.

Waterman

  • Offline Offline
  • Berichten: 70
Re: DCC++ probleempje
« Reactie #32 Gepost op: 28 maart 2020, 14:22:40 »
Kleine update: ik heb met JMRI Decoder Pro een factory reset van de decoder gedaan en dat werkt dus wel!

Maar bij het verder proberen uitlezen blijft die foutmelding dus komen.

Ik ga verder aan de slag met jullie tips! Bedankt!

Waterman

  • Offline Offline
  • Berichten: 70
Re: DCC++ probleempje
« Reactie #33 Gepost op: 28 maart 2020, 14:42:36 »
Ok, spanning aan de ingangsklemmen van het motorshield, gemeten in DC: 12,28V =
Spanningen op de rails aan motoruitgang B, gemeten in AC:
- zonder loc: 10,11V
- met loc: 10,03V
- uitvoeren Read type from decoder: 10,05V

Zou een te lage railspanning het probleem kunnen zijn?  :o ???

Ronald1974

  • Offline Offline
  • Berichten: 875
Re: DCC++ probleempje
« Reactie #34 Gepost op: 28 maart 2020, 16:42:36 »
Ik heb de voeding voor de DCC++ basis station verhoogd van 12v dc naar 15v dc .
Na dien geen problemen meer gehad met programmeren van de decoders.

Mvg Ronald Hofmeester.

Waterman

  • Offline Offline
  • Berichten: 70
Re: DCC++ probleempje
« Reactie #35 Gepost op: 28 maart 2020, 17:05:24 »
De enige andere netadaptor die ik meteen bij de hand heb is deze van mijn z21, en deze levert 18V

De decoder wordt nog altijd niet teruggevonden, dus ik geef zelf in dat het een LokPilot V4.0 DCC is.

Ik heb van een testlok de maximumsnelheid kunnen aanpassen. Het lukt dus om iets te programmeren. Maar de function mapping sheet lezen gaat dan weer niet. Weer diezelfde foutmelding.

Bij het programmeren van de snelheid komt deze foutmelding ook nog terug. Nog een keer klikken en dan komt er 'OK' en is het programmeren wel gelukt...

Fritsprt

  • Offline Offline
  • Berichten: 1374
Re: DCC++ probleempje
« Reactie #36 Gepost op: 28 maart 2020, 20:22:44 »
Kan je de loc aansturen op de main track met de rijregelaar in DecoderPro?

Gr. Frits


Waterman

  • Offline Offline
  • Berichten: 70
Re: DCC++ probleempje
« Reactie #37 Gepost op: 28 maart 2020, 20:36:11 »
Wel, begrijpe wie begrijpen kan...

Ik wou net de moed opgeven toen ik eraan dacht dat motor uitgang B van mijn Deek Robot motorshield wel goed werkte. Dus even dat shield weer bovengehaald en aangesloten.

En nu werkt alles!!!  :D :D :D

Geen idee wat ik bij een eerdere poging met dit shield fout gedaan heb!

Een optie is zeker de voeding die ik voorheen gebruikt hebt. Nu werkt het zowel met de 12V als met de 18V voeding van mijn z21

Ik heb ook JMRI eens volledig verwijderd en opnieuw geïnstalleerd alvorens de poging met het Deek Robot motorshield te doen. Kan dat er iets met te maken hebben?

In ieder geval: het werkt!!

Allemaal hartelijk bedankt voor de hulp en wijze raad!